Home » , » Περί Τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα

Περί Τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα

Από giorgis , Πέμπτη 24 Απριλίου 2014 | 9:00 π.μ.

Του Γ. Γ.

«Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα και όχι τουρκική».

"Ριζοσπάστης" 24/4/1014

Τα ίδια ακριβώς είπε σήμερα το πρωί ο κυβερνητικό εκπρόσωπος προπαγάνδας Σ. Κεδίκογλου στην τηλεοπτική εκπομπή του Παπαδάκη. Και καλά αυτός. Είναι όμως εντελώς ανιστόρητη που δεν έχει την παραμικρή σχέση με το μαρξισμό-λενινισμό και την τοποθέτησή του για το εθνικό ζήτημα, η θέση που εκφράζει το όργανο της Κ.Ε του ΚΚΕ.

Εκανα μια αναζήτηση στον «Ριζοσπάστη» μήπως βρω το σκεπτικό που τεκμηριώνει αυτή την αντίληψη. Δεν βρήκα κάτι σχετικό παρά μόνο αναφορές στην συνθήκη της Λοζάνης, η οποία, για να μην ξεχνάμε, ήταν μια ιμπεριαλιστική συνθήκη που υπογράφτηκε τον Ιούλη του 1923, με την οποία οι «μεγάλες δυνάμεις» καθόρισαν τα σύνορα στα Βαλκάνια, μετά τον Α’ παγκόσμιο πόλεμο και τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Υπήρξαν μαζικοί ξεριζωμοί πληθυσμών, εθνικές καταπιέσεις …
Επίσης δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η Τουρκία μέχρι τον Μάρτη του 1924 ήταν επισήμως όχι «εθνικό» (τουρκικό) αλλά «θρησκευτικό» (μουσουλμανικό) κράτος.

Κι αυτή η συνθήκη έγινε «εργαλείο» στα χέρια των αστικών κυβερνήσεων να καταπιέζουν μειονότητες. Αυτή την συνθήκη επικαλείται και σήμερα η Τουρκία ισχυριζόμενη ότι δεν υπάρχει μειονότητα Κούρδων στο έδαφός της, παρά μόνο «Τούρκοι, κουρδικής καταγωγής» και εξαπολύει διωγμούς σε Κούρδους που παλεύουν για στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα.

Κατά την άποψη μου ένα Κομμουνιστικό Κόμμα δεν θα έπρεπε να έχει το παραμικρό πρόβλημα να αναγνωρίσει ότι στην Ελλάδα υπάρχει Τούρκικη και Σλαβομακεδονική μειονότητα. Είναι αστειότητα να κατατάσσεις ένα πληθυσμό με βάση το θρήσκευμα του. Εδώ υπήρξαν αστοί πολιτικοί που για συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες αναγνώρισαν ξεκάθαρα ότι υπάρχει Τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα. Πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα ο λεγόμενος «εθνάρχης» Κ. Καραμανλής  στη συνάντηση που είχε σαν πρωθυπουργός της Ελλάδας με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ στο Μοντρέ της Ελβετίας, στις 10-11 Μάρτη του 1978, και αναφέρθηκε ρητά στην ύπαρξη «τουρκικής μειονότητας», στην Ελλάδα.

Και για να επανέλθουμε από κει που ξεκινήσαμε, με την τοποθέτηση του «Ριζοσπάστη». Εστω και ετεροχρονισμένα μπορεί το δημοσιογραφικό όργανο του ΚΚΕ να απαντήσει σε ένα ερώτημα που είχε θέσει το αναπληρωματικό μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ, Μουσταφά Μουσταφά (Μετά την διάσπαση πέρασε στον ΣΥΝ και εκλέχτηκε βουλευτής του). Σε μια συνεδρίαση της Κ.Ε,  που συζητούνταν το σχετικό ζήτημα, έθεσε την ηγεσία του Περισσού το εξής ερώτημα: Εγώ είμαι κομμουνιστής και άθεος. Πώς εσείς με βαφτίζετε μουσουλμάνο;

Φυσικά απάντηση δεν πήρε.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 14 σχόλια

Ανώνυμος
24 Απριλίου 2014 στις 12:53 μ.μ.

Δηλαδή για σένα υπάρχει τουρκική μειονότητα;
Ο κ. Μουσταφά δεν μπορούσε να πάρει απάντηση .Σίγουρα όμως θα πρέπει να δηλώνει Έλληνας. Το βέβαιο όμως είναι ότι δεν ήταν κομμουνιστής. Μάλλον "αριστερός"!

Ανώνυμος
24 Απριλίου 2014 στις 1:11 μ.μ.

Πόσο γελοιοι φαίνονται οι δήθεν "διεθνιστές" που πρακτορεύουν τις θέσεις αντίπαλων εθνικισμών, όπως του τουρκικού στη συγκεκριμένη περίπτωση?
Και θα γελάγαμε πραγματικά αν δεν ήταν ταυτόχρονα και επικίνδυνοι. Επικίνδυνοι γιατί είναι αυτοί που ρίχνουν νερό στο μύλο των εθνικιστών, είναι αυτοι που τους θρέφουν λαμβάνοντας με τη θέλησή τους τη θέση του πράκτορα και του πεμπτοφαλλαγγίτη.
Έτσι δεν αφήνουν το λαό να συγκροτήσει τη ταξική του συνείδηση απροσκοπτα στο δρόμο προς μια επανασταστική προοπτική. Αυτοί είναι υπέυθυνοι που δημιουργούν επιπλέον κοινωνικές διαιρέσεις και διχασμούς με βάσει μεσιαωνικά χαρακτηριστικά όπως είναι οι θρησκείες.
Υπερασπίζονται τους μουλάδες της κοινωνικής και πνευματικής καθυστέρησης , τους πράκτορες της Σαουδικης Αραβίας και της Τουρκίας που χρησιμοποιούνε τους θρησκευτικούς διαχωρισμούς για να κάνουν πολιτική και ιμπεριαλισμό.

Ξέρουμε ότι με τα πρακτορακια αυτά δε θα ξεμπλέξουμε αλλά να το βάλουν στο μυαλό τους ότι πλέον τους έχουμε μάθει και τους ξέρουμε με το ονοματεπώνυμο τους.
Παιχνιδάκια στις πλάτες του ελληνικου λαού (χριστιανών μουσουλμανων, εβραίων , καθολικών , παγανιστών , βουδιστών) για να γεμίζουν οι τσεπούλες ορισμένων ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ

24 Απριλίου 2014 στις 1:32 μ.μ.

Δηλαδή ο Τίτο που αναγνώρισε το 1967 τους βοσνιομουσουλμάνους ως ξεχωριστή ΕΘΝΟΤΗΤΑ βάσει τους θρησκεύματος τους ήταν... αστείος;;;
Ας θεραπευτούμε λίγο από την ασθένεια του αριστερισμού...

Επώνυμος
24 Απριλίου 2014 στις 2:43 μ.μ.

Επικροτώ τη θέση του Γ.Γ, η οποία στην ουσία λέει το αυτονόητο. Λυπάμαι δε για τον ιδεολογικό κατήφορο της ηγεσίας του ΚΚΕ, που θέλει να λέγεται επαναστατικό μαρξιστικό λενινιστικό κόμμα.Ακόμη περισσότερο θλίβομαι για τον ιδεολογικό αχταρμά που κρύβουν τα σχόλια που ακολουθούν την ανάρτηση. Ο φανερός φασίστας το λέει και το φωνάζει και μπορείς να παλέψεις μαζί του. Τι γίνεται όμως με τον κρυπτοφασίστα που χρησιμοποιεί το μανδύα του αριστερού πατριώτη; Πώς αντιπαρατίθεσαι ιδεολογικά μαζί του; Ιδού πεδίο δύσκολο για την Αριστερά που πρέπει πρωτίστως να προτάξει το διεθνιστικό και ταξικό της χαρακτήρα σε αντίθεση με την εθνικιστική διολίσθηση που διατρέχει όλους τους ιδολογικούς χώρους; Και για να το πετύχει αυτό πρέπει να κρατηθεί μακριά από τη λογική να χαϊδεύει τα αυτιά ενός συντηρητικού θρησκόληπτου εθνικιστικού ακροατηρίου. Αν δεν έρθει σε ρήξη με το ακροατήριο αυτό, τότε και την εξουσία να πάρει δε θα μπορέσει να πάει μακριά. Το πολύ πολύ να καταλήξει ένα κόμμα τύπου Μπάαθ και τίποτα περισσότερο

Ανώνυμος
24 Απριλίου 2014 στις 3:09 μ.μ.

Ακούστε το παρακάτω τραγούδι, αφιερωμένο στους στρατόκαβλους που μέχρι τώρα ήξερα ότι βρίσκονταν μόνο στη Δεξιά

https://www.youtube.com/watch?v=_K1BdDVvV9Q&feature=kp

Ανώνυμος
24 Απριλίου 2014 στις 3:21 μ.μ.

Δυστηχώς κομμάτια της Αριστεράς παίζουν πρόθυμα το παιχνίδι του διχασμού της γαλάζιας μονταζιέρας.Αυτό είναι Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο!

Ανώνυμος
24 Απριλίου 2014 στις 6:05 μ.μ.

Καλά ότι να ναι. Οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Τούρκοι, αλλά οι Αρβανίτες Χριστιανοί είναι Αλβανοί και τελικά τελικά Ελληνες δεν υπάρχουν πριν το 1821....

Αποφασίστε τι γραμμή ακολουθούμε γιατι τρελαινόμαστε και η Ακροδεξιά κάνει πάρτυ στον κ... μας

24 Απριλίου 2014 στις 8:49 μ.μ.

"Είμαστε όλοι άφραγκοι και πεινασμένοι"...εκεί πρέπει να παίξει όλη η αριστερά


Τα σύνορα είναι χαρακιές στο σώμα του πλανήτη...

Ανώνυμος
25 Απριλίου 2014 στις 10:53 π.μ.

http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/230224,8rakh:_Paidia_kommenh_h_%C2%ABplaka%C2%BB!__.html

περί ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ μειονότητας και αμερικανικής άποψης.

"ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΧΜΕΡ"

Ανώνυμος
25 Απριλίου 2014 στις 12:00 μ.μ.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και όλοι οι αστοί πολιτικοί μέχρι πριν 30 χρόνια προσπαθούσαν να εκτουρκίσουν τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη ώστε να την ξεζέψουν από τη Βουλγαρία, η οποία μετά το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου ανήκε και σε αντίπαλο γεωπολιτικό στρατόπεδο. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ο συγγραφέας του άρθρου επικαλείται μέχρι και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή για να υποστηρίξει τις ανιστόρητες θέσεις του.

Ανώνυμος
25 Απριλίου 2014 στις 12:51 μ.μ.

Θράκη: Παιδιά, κομμένη η «πλάκα»!
Πρώτη καταχώρηση: 25/04/2014 - 09:00
http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/230224,8rakh:_Paidia_kommenh_h_%C2%ABplaka%C2%BB!__.html

Ανώνυμος
25 Απριλίου 2014 στις 2:58 μ.μ.

Εγώ πάντως ακόμα περιμένω κάποιος κοντά στο ΚΚΕ να πει γιατί δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα (άλλο απο το,ότι το λέει το ΚΚΕ ή η Λοζάνη)

Επιχείρημα για το ότι υπάρχει είναι ότι είναι οι πολλές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Θράκη που δηλώνουν Τούρκοι.

Η απαγόρευση του τουρκισμού είναι που θρέφει το τούρκικο πρακτοριλίκι, το οποίο συνεργάζεται με το ελληνικό, και βγάζουν και ανακοινώσεις για απαγωγές αγωνιστών κλπ

Όταν λοιπόν ορίσουμε το δικαίωμα να είναι κανείς τούρκικης συνείδησης μπορούμε να ορίσουμε και το δικαίωμα να μην είναι τούρκικης συνείδησης, που όντως ο τουρκοπρακτορισμός καταπιέζει.

Το ιδεολόγημα το οποίο συγκροτεί το ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια αρχίζει να γίνεται Φρανκεστάιν.

Δεν υπάρχει αντιιμπεριαλιστική πάλη, εθνική ανεξαρτησία κλπ, και από την άλλη, δεν υπάρχουν εθνικές μειονότητες, και η αριστερά είναι και λίγο εθνικά επικίνδυνη.

Ένα κράμα τριτοπεριοδισμού και αριστερισμού και εθνικοφροσύνης της Κανέλλη.

"κάποιος σύντροφος"

Επώνυμος
25 Απριλίου 2014 στις 6:08 μ.μ.

Το λυπηρό είναι ότι και «μυαλά» όπως ο Μπογιόπουλος, έχουν πέσει στην παγίδα της εθνικιστικής - που την ονομάζουν πατριωτική για να την τρώνε χωρίς τύψεις - θεώρησης και αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχουν Τούρκοι στην Θράκη. Φαίνεται πως έχει πάει και τους έχει ρωτήσει υποθέτω. Και με πάσα βεβαιότητα αυτοί του απάντησαν ότι είναι Έλληνες Μουσουλμάνοι και σε καμία περίπτωση Τούρκοι. Κύριε Μπογιόπουλε, αυτή είναι η τακτική της στρουθοκαμήλου. Βάζει το κεφάλι της στην άμμο και αφού δε βλέπει τίποτα δεν υπάρχει τίποτα γι'αυτήν. Άλλο αν υπάρχει και σε λίγο θα τη φάει.

Αλήθεια, οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου δεν είναι Έλληνες, αλλά Τούρκοι Χριστιανοί; Αλλά ξέχασα. Οι διεθνείς συνθήκες επιτρέπουν σε μας να θεωρούμε τους ομοεθνείς μας Έλληνες, ενώ στους Μουσουλμάνους της Θράκης δεν επιτρέπουμε να αποκαλούνται Τούρκοι. Πολύ σεβασμό και ευλάβεια διαπιστώνω στις διεθνείς συνθήκες από τον μεγάλο κομμουνιστή Μπογιόπουλο. Διαπιστώνω, επίσης, και πολύ κομμουνισμό, διεθνισμό και ταξική προσέγγιση. Η κυρία Ασημακοπούλου, ο κύριος Κεδίκογλου, ο κύριος Γεωργιάδης και όλοι αυτοί εθνικά υπερήφανα σας τείνουν το χέρι

Ω καιροί, ω ήθη. Έτσι θα νικήσουν την Αριστερά. Με το να την κάνουν ένα μόρφωμα τύπου ΕΠΑΜ, να κατεβάσουν τις σημαίες με τα σφυροδρέπανα και να ανεβάσουν την ελληνική σημαία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι καιροί είναι ιστορικοί και όλοι κρίνονται

26 Απριλίου 2014 στις 12:49 π.μ.

Ανόητοι τρότσκες... διεθνιστές του Κολωνακίου κι "επαναστάτες" του πληκτρολογίου... ο μόνος που θα σας αναγνωρίσει "διεθνιστικά" ένσημα με αυτή την υστερία σας να αναμασάτε την τουρκική προπαγάνδα για το άθλιο κόψιμο της Σαμπιχά Σουλειμάν, είναι το τουρκικό προξενείο... και η Τουρκία ανόητοι ΔΕΝ είναι "πατρίδα με σοσιαλισμό" αλλά καπιταλιστική, ιμπεριαλιστική χώρα με θεοκρατική κυβέρνηση... σε λίγο θα μας βγάλετε τον Ερντογάν ότι είναι ο νέος Λένιν...
Ανόητοι τρότσκες... μια ζωή λακέδες του ιμπεριαλισμού ήσασταν και θα είστε...
λακέδες του ναζισμού στην Κατοχή, λακέδες των αγγλοαμερικάνων κατά την εποποιία του ΔΣΕ,
λακέδες του γερμανικού ιμπεριαλισμού της Μέρκελ που θέλει να στήσει ΕΟΖ (Ειδική Οικονομική Ζώνη) στη Θράκη,
λακέδες του αμερικανικού ιμπεριαλισμού που θέλει να εκβιάζει Ελλάδα & Τουρκία στήνοντας "ιστορίες" στη Θράκη...
Τουλάχιστον ο Χριστόπουλος και οι υπόλοιποι επαγγελματίες εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ τα παίρνουν από 100 πλευρές
με τις ΜΚΟ τους, δεν είναι "χρήσιμοι ηλίθιοι" μυστικών υπηρεσιών και του κάθε ιμπεριαλισμού όπως εσείς...
αξιοθρήνητα αποπαίδια του Πουλιόπουλου, μπασταρδάκια του Μπίστη και του Κουναλάκη...
ΥΓ. Επώνυμε ΧΑΛΒΑ 25 Απριλίου 2014 - 6:08 μ.μ.πριν πιάσεις το Μπογιόπουλο στο βρωμόστομά σου, να το πλύνεις με άκουα φόρτε να καθαρίσει από τις στοματοληψίες από τα πρακτόρια του Σύριζα Ξάνθης... το ίδιο να κάνεις και όταν πιάνεις στο στόμα σου την Αριστερά... επειδή ΑΝΟΗΤΕ κι ανιστόρητε το ΕΑΜ πολέμησε για το λαό υψώνοντας πρώτα την ελληνική σημαία και κατά δεύτερο λόγο τη σημαία με τα σφυροδρέπανα...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger