Home » , » Η αστική νομιμότητα και ο .. Μπρεχτ

Η αστική νομιμότητα και ο .. Μπρεχτ

Από giorgis , Τετάρτη 2 Απριλίου 2014 | 3:51 π.μ.

Του Γ. Γ. 

"Κι όταν νικιούνται αυτοί που ενάντια στην αδικία παλεύουν
Πάλι δεν έχει η αδικία δίκιο!
 Η ήττα μας δεν αποδείχνει τίποτ' άλλο, πέρα απ' το ό,τι παραείμαστε λίγοι όσοι αγωνιζόμαστε ενάντια στην προστυχιά.
Και περιμένουμε απ' τους θεατές, τουλάχιστον να ντρέπονται!" 

 Μπέρτολ Μπρεχτ 

Χτες οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αμφισβήτησαν έμπρακτα την αστική νομιμότητα, το καθεστώς αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας που μας επιβάλλουν και μπράβο της.

Οι αγωνιστές αυτής της συλλογικότητας συγκρούστηκαν σώμα με σώμα με τις δυνάμεις καταστολής, δέχτηκαν γκλοπιές και χημικά.
Δεν κατόρθωσαν, όμως, να σπάσουν τον φραγμό που είχαν δημιουργήσει μιλιούνια μπάτσων. Ηταν λίγοι αυτοί που συμμετείχαν σ’ αυτό το μπλοκ…

Επίσης έγινε το αναμενόμενο. Συλλήψεις στον σωρό με περίπου 10 διαδηλωτές να έχουν συλληφθεί με την γνωστή κατηγορία σ’ αυτές τις περιπτώσεις της «διατάραξης κοινής ειρήνης».

Αντίθετα η πολύ πιο μαζική πορεία του ΠΑΜΕ «διαλυθηκε ήσυχα» όπως ακούσαμε να λέει ρεπόρτερ καθεστωτικού τηλεοπτικού σταθμού.

Αντικειμενικά πρέπει να το παραδεχτούμε: Ισοπεδώνουν τα πάντα, καταργούν κατακτήσεις αιώνων, φέρνουν ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα, δημιούργησαν κοινωνική καταστροφή και όμως οι πλατιές λαϊκές μάζες είναι στον καναπέ τους.
Οφείλεται αυτό την εδραιωμένη αντίληψη κάποιου κόσμου της «αναποτελεσματικότητας των αγώνων»;
Στο ότι κάποιοι υποκλινόμενοι στον κοινοβουλευτικό κρετινισμό έχουν την αυταπάτη ότι στις εκλογές που έρχονται σύντομα  θα αναδειχτεί στην κυβέρνηση ο Σύριζα και θα δώσει τέλος στα προβλήματά τους; Δεν ξέρω. Αυτό που γνωρίζω είναι οι παρακάτω στίχοι του Μπρεχτ:

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας
κι αφήνει άλλους να αγωνιστούν για την υπόθεση του
πρέπει προετοιμασμένος να ΄ναι.
Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί
θα μοιραστεί την ήττα.

Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα
αυτός που θέλει τον αγώνα να αποφύγει:
Γιατί θα αγωνιστεί για την υπόθεση του εχθρού
όποιος για την δική του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί. 

Είναι τόσο ζόρικοι οι καιροί που μόνο σε παραμύθια κατασκευής Τρέμη, Παπαδημητρίου και Πρετεντέρη δεν πρέπει να πιστεύουμε.

Τι περιμένετε; Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα σας κάνουν;
Κι ότι οι αχόρταγοι κάτι θε να σας δώσουν!
Οι λύκοι θα σας ταΐσουνε αντί να σας καταβροχθίσουν!
Από φιλία. Θα σας προσκαλέσει η τίγρη να της βγάλετε τα δόντια, τέτοια περιμένετε!

Και όπως είναι επόμενο το αστικό καθεστώς με νόμους, διατάγματα και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του προσπαθεί να διαιωνίσει την κυριαρχία του

Αρνούνται το δικαίωμα αντίστασης στη βία, με βία, τη στιγμή μάλιστα που στο βαθμό που αντιδραστικοποιείται το κεφαλαιοκρατικό σύστημα και κατ’ επέκταση περιορίζεται η συναίνεση προς αυτό, είναι βέβαιο ότι θα προσφεύγει όλο και περισσότερο στη βία και θα αποκαλύπτει τον χαρακτήρα του ως επί της ουσίας δικτατορίας της αστικής τάξης

Είναι ζήτημα όμως χρόνου το σύστημα και οι κολαούζοι του να βρεθούν στα αζήτητα της ιστορίας.

Έχουν δεσμοφύλακες και δικαστές που παίρνουν πολλά λεφτά  κι έτοιμοι για όλα είναι. 
Ναι, μα για ποιο σκοπό; 
Πιστεύουν πως μ’ όλα αυτά θα μας λιανίσουν; 
Κι όμως θα εξαφανιστούνε, σύντομα αυτό θα γίνει. 
Θα εξαναγκαστούνε να παρατηρήσουν πώς σε τίποτα όλα αυτά δεν τους χρειάζονται άλλο. 
Έχουν αστυφύλακες και στρατιώτες που παίρνουν λίγα λεφτά κι έτοιμοι για όλα είναι. 
Ναι, μα για ποιο σκοπό; 
Τόσο πανίσχυροι λοιπόν είναι οι εχθροί τους; 
Πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρχει ένα στήριγμα που αυτούς που καταρρέουν στηρίζει. 
Μια μέρα και σύντομα θα γίνει αυτό θα δούνε πως σε τίποτα όλα αυτά δεν τους χρειάζονται άλλο.
Γιατί ούτε τα κανόνια ούτε τα λεφτά άλλο πια δεν θα τους προστατεύουν!



Υ.Γ. Οι υπογραμμισμένοι στίχοι είναι του Μ. Μπρεχτ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

Ανώνυμος
2 Απριλίου 2014 στις 9:14 π.μ.

Σε λίγες μέρες έχει απεργία παλικάρια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ…….

Αλήθεια θα συγκρουστείτε εστω αυτη τη φορα με κάποιον εργοδότη για να πετύχει η απεργία…..?

Αν προσπαθείτε να δικαιολογήσετε την παντελή απουσία σας από τους χώρους δουλειάς με τα τηλεοπτικα χαζοτζαρτζαρίσματα με του μπαλουρδους ούτε τους εαυτούς σας δε θα πείσετε καλά καλά.

Αντε στην καλυτερη να μαζεψετε κανενα ψηφαλακι και να κρατησετε καμια φωτο για μελλοντικες αφισες.

Όσο για το ΠΑΜΕ και για το αν συγκρούεται θα έπρεπε να θυμάστε τα επεισόδια στο Σύνταγμα όταν το παρακράτος επιτέθηκε στο ΠΑΜΕ έχοντας την ντροπιαστικη ωμή κάλυψη μεταξύ άλλων και της μισής(!) ΑΝΤΑΡΣΥΑ…..

Τώρα αν η άλλη μισή που κρατησε πιο αξιοπρεπεη σταση (αλλα ως εκει) θεωρεί τα κεφάλια των μελών της πειραματικα πεδια για τα κλομπ των μπαλουρδων……..τι να πει κανείς?

Άβυσσος το μυαλο του μικροαστού αριστεριστή….

Ανώνυμος
2 Απριλίου 2014 στις 10:24 π.μ.

Εξαιρετικό σχόλιο.
Σταύρος Ζαφείρης

Ανώνυμος
2 Απριλίου 2014 στις 6:30 μ.μ.

Καλά το τελευταίο σχόλιο για το παρακράτος είναι το ακρον αώτο του γκεμπελισμού.
Αυτό να το πείτε μετά από δέκα χρόνια στα κνιτάκια.. Εκεί ήμασταν και είδαμε το ΚΚΕ να περιφρουρεί τη βουλή... τους ΔΕΝΠΛΗΡΩΝΩ (πρώην πασοκοδαπίτες αντε έως απολιτικ) να προσπαθούν να φτάσουν στη βουλή και το ΚΚΕ να τους πλακώνει... κάποιοι που βρέθηκαν πιο πίσω (μάλλον αναρχικοί ή/και ανένταχτοι αριστεροι) έσπευσαν να βοηθήσουν τους μικροαστούλιδες.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Αμέσως μετά οι Ναρίτες και οι λοιποί ανταρσύοι έσπευσαν στις μαζικές λαικές συνελέυσεις στις διάφορες γειτονίες (στις οποίες δεν συμμετείχε το ΚΚΕ αλλά όλοι οι άλλοι) και κατέβαζαν ψηφίσματα υπεράσπισης των τραμπούκων του ΚΚΕ διαλύοντας ότι πήγαινε να δημιουργηθεί (πολιτικός φορέας, μετωπική οργάνωση, αμεσοδημοκρατικοί αντιθεσμοί - ποιός ξέρει) ρίχνοντας νερό στο μύλο των παπαδήμων και των μαφιόζων που μετατρέπουν την κοινωνία σε εξαθλιωμένη ανθρωπόμαζα...

ΑΝτε ΓΕΙΑ με τα βαρύδια....

Πάλαι ποτέ ΠΚΣιτης, μετέπειτα ΕΑΑΚίτης και νυν πολιτικός πρόσφυγας

Ανώνυμος
2 Απριλίου 2014 στις 7:51 μ.μ.

Σε λίγες μέρες έχει απεργία, παλικάρια του ΠΑΜΕ
Να συμμετέχουμε όλοι, διότι
α) Είναι 24ωρη!!!
(η λατρεμένη μας μορφή απεργίας! Μακριά από τις πολυήμερες! "Δεν τραβάει ο κόσμος", ρε παιδιά... Το κατέθεσε στη ΔΕΘ και ο Κουτσούμπας: «Μόλις 5.000 εκπαιδευτικοί (από τις 72.000), συμμετείχαν στις απεργίες του Μάη (Πανελλαδικές εξετάσεις) και του Σεπτέμβρη. Και, μεταξύ μας, είχε δίκιο, αφού μαζί του έσπευσαν αμέσως να συμφωνήσουν οι Πρετεντέρηδες, οι Λυριντζήδες, οι Ευαγγελάτοι και λοιπές αδέσμευτες δημοσιογραφικές φωνές)
β) Είναι της ΓΣΕΕ
(ίσως να την καταδικάζουμε στα λόγια, αλλά στην πράξη είναι η λατρεμένη μας ομοσπονδία, αφού την επόμενη 24ωρη απεργία θα την προκηρύξει μετά από 20 χρόνια. Άρα να συμμετέχουμε για να τη ...θυμόμαστε)

Επιτέλους, να σταματήσουν οι μικροαστοί αριστεριστές τα τηλεοπτικά χαζοτζαρτζαρίσματα, περιφερόμενοι σαν τηλεοπτικοί μαϊντανοί από το ένα κανάλι στο άλλο. Κάθε μέρα στο γυαλί, τους βαρεθήκαμε. Έλεος πια!... Ας αφήσουν και λίγο χώρο στην ...Κανέλλη που δεν την καλεί κανένα κανάλι!

Και τέλος, αν έχουν κότσια οι μικροαστοί αριστεριστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ας προσπαθήσουν -έστω και μία φορά!- να προστατέψουν το αστικό κοινοβούλιο. Τι την περάσαμε τη Βουλή; Μπουρδέλο;
Ζήτω η Βάρκιζα, το Καβούρι, η Κινέτα και λοιπές παραλίες!
Όσο για την παραλία ...τοις Βουλιαγμένοις (σε ύπνο μακάριο), τι να πει κανείς;;;

Άβυσσος το "μυαλό" του ρεφορμιστή "κομμουνιστή"...

Ανώνυμος
2 Απριλίου 2014 στις 11:37 μ.μ.

Είναι όλοι στη δεξιά μια ωραία ατμόσφαιρα. Ξύλο, ύβρεις, ρουφιανιλίκι και όλοι αυτοί οι καλοί τρόποι που μας έχουν συνηθίσει οι διάφοροι παρακρατικοί γερμανοτσόγλανοι. Τι είπε δηλαδή ο Μπαλτάκος; Ότι τα SS της Νέας Δημοπρασίας βρήκαν ευκαιρία να εξοντώσουν τα SA των Χρυσών Αυγών. Όχι φυσικά γιατί τους έπιασε ο πόνος για το συνάνθρωπο (τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δείχνουν τι είναι πραγματικά), αλλά γιατί έτσι πιστεύουν ότι πάρουν ψήφους. Σωωωώπα, μα να μην μας περάσει κι εμάς από το μυαλό! Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά. Οι ναζί «επίσημοι ή ανεπίσημοι» είναι εγκληματίες. Η φυσική τους θέση λοιπόν είναι σε ένα ωραίο κελί. Κι αυτό γιατί, όταν σκοτώνεις ή προσπαθείς να βλάψεις έναν συνάνθρωπό σου μόνο και μόνο γιατί τα εξωτερικά του χαρακτηριστικά ή τα πιστεύω του δεν σου αρέσουν, διαπράττεις έγκλημα.
Γιατί, αν κυριαρχήσει αυτός ο παραλογισμός, κανείς άνθρωπος δεν θα μείνει ζωντανός αφού κάθε ένας από εμάς είναι μοναδικός (άρα διαφορετικός) και ανεπανάληπτος. Επιπλέον τα εγκλήματα, οι δολοφονίες, οι επιθέσεις και άλλα πολλά έχουν διαπραχθεί. Επομένως αθώοι ΔΕΝ είναι. Επίσης ήταν αυτή η στάση του κόσμου που αντιστάθηκε στο φασισμό, που διαδήλωσε με μαχητικότητα, η οποία ανάγκασε το φασιστικό κράτος να αναδιπλωθεί και να πάψει να ξεπλένει το ναζιστικό παρακράτος. Φυσικά η ΝΔ είναι πιο επικίνδυνη από τη ΧΑ σήμερα, γιατί κυβερνά. Οι ναζί της ΝΔ είναι αυτοί που σκοτώνουν τον κόσμο με τον ίδιο σχεδόν τρόπο που η Γκεστάπο και τα SS μας εξόντωναν από την πείνα στην κατοχή. Γνωρίζουμε δε πολύ καλά τι έχει στο μυαλό του (αυτό που έχει για μυαλό τέλος πάντων) ο σαμαράς. Ξέρουμε ότι έχει 170 περίπου προσκυνημένους και μ’ αυτούς, αν μειώσει τον αριθμό των 300 σε 282 θα έχει 60% των εδρών και θα μπορεί να βάλει το μνημόνιο στο Σύνταγμα. Παρόλα αυτά η ανθρώπινη ζωή και η αξιοπρέπεια που μπαίνουν σε θανάσιμο κίνδυνο με τη ρατσιστική νοοτροπία της ΝΔ – ΧΑ πρέπει να διαφυλαχθούν. Σε καμία περίπτωση δε θα χάσουμε την ευκαιρία να απαλλαγούμε από τα τάγματα εφόδου. Αργότερα θα απαλλαγούμε και από τα SS, τα τάγματα προστασίας των τοκογλύφων. Η Ιστορία της νύχτας των μεγάλων μαχαιριών επαναλαμβάνεται ως φάρσα; Θα δούμε.
Πάντως καλό για την Αριστερά θα ήταν να υπάρχει αγωνιστική εγρήγορση και συνεργασία ως προς την αντιμετώπιση των ναζί από οπουδήποτε κι αν προέρχονται, γιατί οι καιροί είναι πολύ πονηροί... mitsos175.
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%9C%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CF%89%CE%BD_%CE%9C%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B9%CF%8E%CE%BD
ΥΓ Χαιρετίζω και χειροκροτώ τους αγώνες κατά της αδικίας και την Αντίσταση στο φασισμό από οπουδήποτε κι αν προέρχεται με οποιονδήποτε τρόπο κι αν γίνεται.

Ανώνυμος
3 Απριλίου 2014 στις 10:59 π.μ.

Οι οπαδοί της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί με τους νεοναζί της εγκληματικής συμμορίας της χ.α δεν είδαν την δολοφονική επίθεση εναντίων του ΠΑΜΕ απο το παρακράτος των κουκουλοφόρων και των προβοκατόρων όπου δρά εδώ και δεκαετίες ως μηχανισμός τσακίσματος του εργατικού κινήματος και των αγώνων του.Δεν διάβασαν οι οπαδοί της, αυτοί που βάπτίσαν τον εσθό των ρουφιάνων και των ασφαλιστών απλούς διαδήλωτες και την προστασία της πορείας του ΠΑΜΕ απο την περιφρούρηση του ως προστασία του Κοινοβουλίου, την επίσημη ανακοίνωση της ΑΝΤΡΑΣΥΑ για τα γεγονότα όπου εξέφρασε την αλληλεγγύη του στο ΠΑΜΕ και κατήγγειλε την άγρια δολοφονική επίθεση ως οργανωμένο σχέδιο της Κυβέρνησης και των μηχανισμών της με αποτέλεσμα ένα νεκρό άνεργο οικοδόμων πατέρα δύο παιδίων και τον τραυματισμό 80 περίπου διαδηλωτών μέσα απο την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και με κρούσματα βαρίων κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων που οδήγησαν σε χειρουργείο.Αλλά τι καλύτερο να περιμένεις πλέον απο τους επίσημους και με την βούλα πλέον απεργοσπάστες της ΑΝΤΡΑΣΥΑ τους κολαούζους και την ουρά του ΣΥΡΙΖΑ στα σωματεία και στις ομοσπονδίες που όταν αποκαλύπτεις την εκφυλιστική τους δράση καταφέυγουν στην χυδαιότητα και στην βρώμία που συναντάς μονάχα στην μαυρίλα των πιο φασιστικών και αντιδραστικών ομάδων.

Ανώνυμος
3 Απριλίου 2014 στις 10:35 μ.μ.

Ο βλακας φασίστας βρωμάει απο μακρια και μονο αυτος δεν μυρίζει την χαζομάρα του

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger