Home » , » Κ. Λαπαβίτσας: Ημουνα πολύ "αριστερός" για το ευρωψηφοδέλτιο του Σύριζα

Κ. Λαπαβίτσας: Ημουνα πολύ "αριστερός" για το ευρωψηφοδέλτιο του Σύριζα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 24 Απριλίου 2014 | 10:33 π.μ.

Δεν έκρυψε την πικρία του ο οικονομολόγος Κ. Λαπαβίτσας που η ηγεσία του Σύριζα δεν τον συμπεριέλαβε στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Σε σημερινή του τηλεοπτική εμφάνιση –στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη- απέδωσε τον αποκλεισμό του απ’ το ευρωψηφοδέλτιο στο ότι «είναι εμφανές η μεταστροφή του Σύριζα» σε ποιο «στρογγυλεμένες» θέσεις ενώ ο ίδιος που δεν είναι ούτε υπήρξε ποτέ μέλος του Σύριζα έχει «αριστερές» τοποθετήσεις όπως είπε.

Επανέλαβε πάντως ότι «εδώ που είμαστε η μόνη ελπίδα για την ελληνική κοινωνία, των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων, είναι να αλλάξει κυβέρνηση και να γίνει κυβέρνηση ο Σύριζα».

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 25 σχόλια

Ανώνυμος
24 Απριλίου 2014 στις 10:46 π.μ.

ενα τερασριο μπραβο στον φιλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.αυτον που μεχρι πριν απο κανα χρονο τον ειχανε για τον αριστερο οικονομικο καθοδηγητη εκεί στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.να βγει λοιπον κυβερνηση ο ΣΥΡΙΖΑ?δλδ ειναι ζητημα του ποια πολιτικη δυναμη κυβερνα?οχι των σχεσων παραγωγης που θα υπαρχουν κ οχι οι συσχετισμοι μεταξυ του εργαστικου επαναστατικου κινηματος και της αστικης ταξης.πολλα μπραβο στους δηθεν μαρξιστες.

"κοκκινος χμερ"

Ανώνυμος
24 Απριλίου 2014 στις 12:00 μ.μ.

ελα δεν πειραζει πηγε ο μεγαλος αριστερος και φιλος του γεωργιου παπανδρεου του νεοτερου, στελιος ο κουλογλου αυτος που σπουδασε με λεφτα των λαικων δημοκρατιων ..αλλα ειναι κατι που δεν θελει να θυματε..αυτος που εκανε το περιφημο ντοκιμαντέρ Κομμουνισμός, η Μεγάλη Ουτοπία του 20ού Αιώνα...το τι σαβουρα και σαπροφυτα υπηρχανε στην γενικα στην αριστερα ειναι ενα ζητημα να μην θυμηθω κατι παυλους τζημες κατι ανδουλακιδες κατι μπιστιδες

Ανώνυμος
24 Απριλίου 2014 στις 3:03 μ.μ.

Κοίτα ρε που βγήκαν οι κνίτες και τιμητές!! Απίστευτο θράσος!

Ρε σεις γνωρίζετε σε τι κόμμα είσαστε?
Μπορεί στην ιστορία του κόμματός σας να υπάρχει ένα ΕΑΜ (και μία Καζέρτα/Λίβανος/Βάρκιζα φυσικά κολλητά), αλλά υπάρχουν κι άλλα πολλά στην ιστορία σας: Από καταγγελίες του ρεμπέτικου (που σήμερα μου το παίζετε όλοι Βαμβακάρηδες), μέχρι αποστασιοποίηση/καταγγελία κάθε κινήματος παγκοσμίως που παρεξέκλινε έστω και λίγο από την γραμμή της ΕΣΣΔ! (Συμπεριλαμβανομένων και προσωπικοτήτων όπως ο Τσε Γκεβάρα, τον οποίο τον είχατε για γκράντε τυχοδιώκτη και επικίνδυνο)
Καλά εσύ μπορεί να είσαι πιτσιρικάς, οι μεγαλύτεροι εκεί μέσα γιατί κάνουν την πάπια; Δεν τα θυμούνται, πρέπει να τους θυμίζουμε εμείς τις εποχές που όταν κάποιος φώναζε "Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" ήταν ύποπτος και προβοκάτορας; Δεν τα θυμάστε αυτά παιδάκια; Τα ξεχάσατε; Πάθατε αμνησία; Σας έρχεται μια λιγοθυμιά τώρα που τα λέω;

Εσύ ρε ρούκουνα που υπογράφεις "Κόκκινος Χμερ", ξέρεις ποιοί ήταν οι κόκκινοι χμέρ; Γνωρίζεις τι σπυράκια έβγαζε εκείνη την εποχή το κόμμα σου για περιπτώσεις "κόκκινων χμερ"; Ξέρεις τι έκαναν, με ποιούς συμμάχησαν και γιατί οι κόκκινοι χμέρ; Δηλαδή τι θα κάνεις ρε γίγαντα; Θα ανατινάξεις τις τράπεζες μόλις επικρατήσει η επανάσταση; Για ρώτα και τη Παπαρήγα να δούμε, συμφωνεί; Γιατί όχι τράπεζες, ούτε ΑΤΜ δεν θα προλάβεις ν' αγγίξεις και θα σου κοπεί το χέρι απ' τον ώμο. Θα φροντίσει ο Μαΐλης γι αυτό, μη φοβάσαι. Πως θα αλλάξεις τις σχέσεις παραγωγής τρομοκράτη του διαδικτύου; Θα....εκκενώσεις κι εσύ την Αθήνα όπως εκκενώθηκε η Πνομ Πενχ; Να μη ρωτήσω αν θα κάνεις συμμαχία με βασιλιά γιατί φαντάζομαι δεν έχεις πρόβλημα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρόβλημά σου.
Είσαι ΤΟΟΟΟΟΟΣΟ ριζοσπάστης λοιπόν εσύ και το κόμμα σου ή μήπως θα πρέπει να περιορίσεις λίγο τις φιλοδοξίες σου στο να μη βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως κάνει η ηγεσία σου;

Χα! Να κι ο άλλος με τα σαπρόφυτα!!
Ψιτ μεγάλε, όλα τα σαπρόφυτα που λες στο ΚΚΕ φώλιαζαν, μόνο ο Κούλογλου ξεπετάχτηκε από το ΕΚΚΕ. Κι εκτός του Κούλογλου κανείς άλλος δεν είναι στο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, το αντίθετο, κάνουν όλοι πόλεμο ΜΑΖΙ με το ΚΚΕ ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ όπως και με όποιο μέσο μπορούν. Για ξανασκέψου το λίγο.

Ανώνυμος
24 Απριλίου 2014 στις 6:16 μ.μ.

O Λαπαβίτσας πάντα δήλωνε , τον θυμάμαι από την ΕΛΕ, κεϋνσιανιστής. Ως εκ τούτου θεωρούσε κρίσιμο για την οικονομική πολιτική ενός κράτους τον έλεγχο πάνω στη νομισματική πολιτική. Συνεπαγωγικά η ανάλυση του κατέληγε στην ανάγκη επιστροφής στη Δραχμή σαν αναγκαία προϋπόθεση (αλλά όχι ικανή) για το ξεπέρασμα της κρίσης χωρίς να υποτιμηθεί η εργασία. Ακόμα και έτσι είναι πολύ πιο αριστερός από Σταθάκηδες και "€κομμουνιστές" Μηλιούς που φοβούνται μη χάσουν τις ακαδημαϊκές επιδοτήσεις τους (σε € φυσικά φυσικά) σε περίπτωση εξόδου

Ανώνυμος
24 Απριλίου 2014 στις 7:44 μ.μ.

"κοκκινος χμερ ερωτηση πολιτου βλακα:
.να βγει λοιπον κυβερνηση ο ΣΥΡΙΖΑ?δλδ ειναι ζητημα του ποια πολιτικη δυναμη κυβερνα?οχι των σχεσων παραγωγης που θα υπαρχουν κ οχι οι συσχετισμοι μεταξυ του εργαστικου επαναστατικου κινηματος και της αστικης ταξης;

οχι ρε συ μην το συζητας καθολου!!! εχεις δικιο!!! δεν παιζει κανενα ρολο ποιος εχει την κυβερνηση!! τι πινοσετ τι κιχνερ!!! τι τσαβες τι Μπετανκούρτ! !!! τι Γκέιρ Χάαρντε στην ισλανδια τι Olafur Ragnar Grimsson!!!
καλυτερα να παμε για υπνο!! μεχρι να εθει η λαικη εξουσια εχουμε χρονια μπροστα μας!! βρεγμενη σανιδα που σου χρειαζεται εσενα και του μαιλη!!!

Ανώνυμος
24 Απριλίου 2014 στις 8:04 μ.μ.

δεν νομίζω ο Λαπαβίτσας να δηλώνει κευνσιανιστής.

αρκεί να κρατάμε ότι με όρους οικονομίας και όχι πολιτικής, μαρξιστική οικονομική πολιτική δεν υπάρχει.

"ετερόδοξα" οικονομικά λέγεται αυτό στο οποίο ανήκει ο Λαπαβίτσας, έχει και κευνσιανικά στοιχεία, είναι θέμα πολιτικής από κει και μετά ....

"κάποιος σύντροφος"

Ανώνυμος
24 Απριλίου 2014 στις 9:44 μ.μ.

3.03 δηλαδη εσυ μας λες οτι μολις βγη ο συριζα θα αλλαξουνε η σχεσεις παραγωγης και θα εχου με σοσιαλισμο. Για αυτο εβλεπα το προεδρο του ΣΕΒ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΕΝΤΡΟΜΟΣ οσο για το παρελθον σου συνιστω να το αφησεις γιατι δεν σε συμφερει. ΠΑΝ.

Ανώνυμος
24 Απριλίου 2014 στις 10:11 μ.μ.

7.44 Η βρεγμενη σανιδα χρειαζετε σε σας που κανετε την βρωμικη δουλεια για να βγαινει παντα ο καπιταλισμος απο την κριση του και βεβαια ειναι το ιδιο οποιος και να ειναι στην κυβερνηση ΠΑΝ

Ανώνυμος
25 Απριλίου 2014 στις 12:53 π.μ.

Συριζαίοι, από το πολύ πάθος για κυβέρνηση νομίζετε, ως παλαιοπασόκοι εθισμένοι στην κλοπή και στη διαστρέβλωση όπως είστε, ότι το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι οι ψήφοι, όπως συμβαίνει με εσάς. Κοιτάξτε τί θα κάνετε γρήγορα γιατί σας ζητούν και άλλα πιστοποιητικά, όπως αυτά που δώσατε χθες στη Χρυσή Αυγή στη Διαπαραταξιακή του Δήμου Αθηναίων, μαζί με τα συνεταιράκια σας (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, ΕΛΙΕΣ, ΠΟΤΑΜΙΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΕΣ). Όσο για εσένα @ 3:03 κράτα καμία πισινή. Γιατί από τις πολλές αρλούμπες που μας αραδιάζεις, αριστερέ του γλυκού νερού, θα ξεχάσουμε και τα λίγα που ξέρουμε. Άιντε τελειωμένε που θα μας κάνεις και μαθήματα!

Ανώνυμος
25 Απριλίου 2014 στις 7:53 π.μ.

Απάντηση όμως καμία 12.53. Αμφισβήτησε κάτι από αυτά που λέω άμα μπορείς "επαναστάτη" της πορδής. Έστω ΕΝΑ!
Εμπρός, θάρρος, στο δίκτυο μιλάς, δεν με βλέπεις πρόσωπο με πρόσωπο να ντραπείς!

Που θα....ξεχάσεις κι αυτά που ξέρεις, λες και ξέρεις και τίποτε άλλο απ' το "ένα είναι το κόμμα".
Ο 3.03

Ανώνυμος
25 Απριλίου 2014 στις 3:50 μ.μ.

7.53 εσυ πρεπει να ντρεπεσαι με ολα αυτα που λες και καλο ειναι να μην ασχολεισαι με το παρελ θον δεν σε συμφερει ΠΑΝ

Ανώνυμος
25 Απριλίου 2014 στις 4:41 μ.μ.

7.53 δεν σε ενοχλουν αυτα που συνεβησαν στο παρελθον επαναστατη της πορδης. αυτο που σε ενοχλει και σε ποναει εναι γιατι τα λαθη διορθωθκαν και 23 χρονια τωρα δεν κανουμε τα ιδια. Εμ προς λοιπον θαρρος δεν με βλεπεις στο προσωπο για να ντραπεις πες ελευθερα αυτο που θελεις εισαι στο ιδιο κομμα με ολους εκεινους που ειναι υπευθυνοι για το τοτε. ΠΑΝ

Ανώνυμος
25 Απριλίου 2014 στις 8:05 μ.μ.

Όχι παναγιωτάκη, αυτό που μ' ενοχλεί είναι να βγαίνουν τιμητές διάφοροι σαρδανάπαλοι που όταν ΓΡΑΦΟΤΑΝ η ιστορία αυτοί ήταν απέναντι στους αγωνιζόμενους λαούς και τους έσκαβαν το λάκκο. Τώρα είναι πολύ αργά παν. Άντε το πολύ πολύ να εκνευρίσεις κανένα που θεωρεί τους κόκκινους χμερ δολοφόνους. Όμως τώρα ο Τσε αγαπητέ δεν μπορεί να καταγγείλει τις μεθοδεύσεις της ΕΣΣΔ, σήμερα δεν υπάρχει όχι μόνο Τσε, αλλά ούτε καν ΕΣΣΔ.
Στη βράση κολλάει το σίδερο όμως φιλαράκο, εκεί φαίνεται αν το κόμμα είναι επαναστατικό ή ένα μάτσο γραφειοκράτες που περνάνε αριθμό πρωτοκόλλου στον κοινωνικό/ταξικό αγώνα.
Τι να το κάνω εγώ αν σε 30 χρόνια "διορθώσετε" την σημερινή γραμμή σας. ΣΗΜΕΡΑ είναι που έχει σημασία.

Εγώ επαναστάτης δεν είμαι. οπότε κράτα τα προσδιοριστικά γι αλλού. Και δεν το λέω από (δήθεν) ταπεινοφροσύνη όπως μερικές ψωνάρες σύντροφοί σου που το μόνο που ξεπερνά την χαζομάρα τους είναι η ιδέα για τον εαυτό τους. Το λέω γιατί την επανάσταση την κάνεις, δεν αποσπάς την θεωρία από την πρακτική, ούτε το ανάποδο. Κι εγώ δεν νοιώθω να κάνω επανάσταση. Μπορώ όμως να διακρίνω κάτι σαχλοκούδουνα που νομίζουν ότι κάνουν.
Αν λοιπόν σταματήσετε να το παίζετε τιμητές ανθρώπων και καταστάσεων που υπονομεύσατε ανοιχτά τα τελευταία 40 χρόνια, μιλάμε σε άλλη βάση.

Ανώνυμος
25 Απριλίου 2014 στις 8:35 μ.μ.

8.05 Για να μπορεσουμε να συνενοηθουμε θα πρεπει να ξεκαθαρισεις με τη πραγμα διαφω νεις δεν μπορει να διαφωνεις και με το τοτε και με το σημερα. επειδη λοιπον καταλαβαινω οτι χρησιμοποιεις το τοτε σαν επιχειρημα ωστε να κανουμε τα ιδια και σημερα απανταω ευθεως. στο ΚΚΕ σε κατασταση παρανομιας και πολιτικης προσφυγιας επιβληθηκαν οι εγκληματικες αποφα σεις του 20ο συνεδριου παρολο οτι το 1968 εγινε διασπαση και εφυγαν οι ΕΥΡΩΚΟΥ ΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ιδεολογικες παρεκλισεις παρεμειναν γιατι δεν εγινε κατορθωτο μεχρι το 1991 να αλλαξει το προγραμμα με τα ΣΤΑΔΙΑ που γεννουσε τα προβληματα, αυτοι που ειχανε αυτες της αποψεις αποχωρησαν και πηγανε στον συνασπισμο μαζι με αυτους που ειχανε φυγει το 1968. Μαζι με ολους αυτους εισαι σημερα στο ιδιο κομμα. Π.Χ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ υπουργος οικονο μικον στην κυβερνηση ΤΖΑΝΕΤΑΚΗ 1989 και ενω εισαι μαζι με αυτους που ηταν οι εκφρα στες αυτων των αποψεων τα βαζεις μαζι μας που ειπαμε οτι αυτα που εγιναν τοτε τελος. εκτος αν μας λες οτι καλα καναμε τοτε οποτε να τα ξανακανουμε σημερα πρεπει να ξεκαθαρισεις τη απο τα δυο θελεις. ΠΑΝ

Ανώνυμος
25 Απριλίου 2014 στις 8:47 μ.μ.

8.05 Και για τον ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ για να μη λες οτι απεφυγα κατι. διαφωνησε με της μεταρυθμισεις του 20ο συνεδριου και ειπε οτι ητανε πορεια προς τον καπιταλισμο και δικαιωθηκε και το ιδιο ισχυει και με τον ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ παρολο οτι ητανε αναγκασμενος να εχει σχεσεις με τους οπορτουνιστες στην μοσχα λογο εμπαργκο. Παντως να το συγκρατησεις και να το σκεφτεις αυτες οι αποψεις που πραγματικα διαφωνησε Ο ΤΣΕ σημερα δεν ειναι στο ΚΚΕ αλλα στο συριζα, ΠΑΝ

Ανώνυμος
26 Απριλίου 2014 στις 9:33 μ.μ.

Κάλα τώρα και συ , πιάνεις κουβέντα με τον ΠΑΝ!
Είναι σαν να συζητάς με τη Λουκά για τη θρησκεία ένα πράμα..., άσε που η Λουκά μπορεί να ξέρει και περισσότερα...

Ανώνυμος
26 Απριλίου 2014 στις 10:43 μ.μ.

9.33 δεν σε συμφερουνε αυτα που γραφω και δυσκολευεσαι στην απαντηση. αυτο ειναι ανθρω πινο και το καταλαβαινω οποτε λογικα το γυρνας στο καλαμπουρι. ΠΑΝ

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2014 στις 10:00 μ.μ.

Τον CHE GUEVARA να μην τον πιάνουν στο στόμα τους οι πουλημένοι ...να πλένουν δοντάκια και συνειδήσεις και βλέπουμε!!!

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2014 στις 8:20 π.μ.

Έχεις δίκιο 10:00, απλά πες του και συγκεκριμένα: Τον Τσε Γκεβάρα να μην τον πιάνουν στο στόμα τους οι ΚΚΕδες, να πλένουν δοντάκια και συνειδήσεις και βλέπουμε.

Συνεταιράκια του Μαρινάκη που θα μου το παίξουν και....αντιφασίστες!!!!

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2014 στις 5:46 μ.μ.

8.20 και βεβαια θα τον πιανουμε στο στομα μας. συνειδησεις θα πρεπει να πλενουν αυτοι που τον προδωσαν στην βολιβια. και ολοι αυτοι στον δικο σου πολιτικο χωρο ανηκουνε σημερα. τον 902 τον πουλησαμε για να πληρωθουν οι εργαζομενοι και τα ασφαλιστικα ταμεια. στον συριζα παντως δεν θα τον χαριζαμε με τιποτα ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ πρωτα και μετα αντιφασιστες ΠΑΝ

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2014 στις 6:58 μ.μ.

Τεσπα, δεν θα είμαι πολύ υβριστικός παρόλο που με προκαλείς, αλλά επειδή όλος σου ο κόσμος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, δες άσχετε ποιός πρόδωσε πραγματικά τον Τσε:
http://guevaristas.net/1967/10/09/μάριο-μόνχε-mario-monje-2/
Το αντίγραφο του ΚΚΕ στην Βολιβία, να μαθαίνεις και κάτι.

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2014 στις 9:11 μ.μ.

6.58 τον ΤΣΕ στην βολιβια τον προδωσε το αντιγραφο του ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ. Το ΚΚΕ σιγουρα ειχε ιδεολογικες παρεκλισεις πριν το 1991 αλλα οπορτουνιστικο δεν εγινε ποτε για αυτο αλλωστε και η διασπαση το 1968 αλλιως δεν ειχανε λογο να φυγουνε οι φιλοι σας ΠΑΝ

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2014 στις 9:20 μ.μ.

ευχαριστουμε ρε που δεν εισαι υβριστικος ,ολο εσενα ειχαμε στο μυαλο μας

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2014 στις 11:29 π.μ.

Πετάγεται ξαφνικά ένας άσχετος κι ευχαριστεί λέει που δεν είμαι υβριστικός! Ό,τι ναναι.
Δεν χρειάζεται να μ' ευχαριστείς, ούτε κι εγώ σε είχα στο μυαλό μου.

Υγ: Ναι παν, ότι πεις εσύ αγόρι μου.

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2014 στις 7:11 μ.μ.

11.29 Αν εχω λαθος ειμαι προθυμος να το συζητησω. Δεν εχω καμμια αντιρηση ΠΑΝ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger