Home » , , » Η "αγνοια" του Σύριζα για το πολιτικό ποιον των "εκλεκτών" του (Βίντεο)

Η "αγνοια" του Σύριζα για το πολιτικό ποιον των "εκλεκτών" του (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014 | 5:08 μ.μ.

Καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψει για το ποιόν του δημοσιογράφου-καναλάρχη Θ. Καρυπίδη, που η σχετική πλειοψηφία της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ τον επέλεξε υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.
Μετά τα όσα έχουν δει το φως τις δημοσιότητας, έχει ναυαγήσει οριστικά η υποψηφιότητα του, όπως ακούμε να λέει στο βίντεο που παραθέτουμε ο εκπρόσωπος τύπου του Σύριζα Πάνος Σκουρλέτης.

Αξίζει πάντως να κρατήσουμε απ’ όσα μας λέει το στέλεχος του κόμματος της Κουμουνδούρου, αρχικά την επιπόλαια –για να μην την χαρακτηρίσουμε αλλιώς- τακτική του κόμματός του να προωθεί άτομα, με «βεβαρυμένο παρελθόν» επικαλούμενο «άγνοια» για τον πρότερο πολιτικό τους βίο, όπως ότι είναι καλοδεχούμενοι να συστρατευτούν με το κόμμα του άτομα που «αποδεσμεύονται από την σοσιαλδημοκρατία με έναν φερέγγυο δημόσιο τρόπο».

Να υποθέσουμε ότι ανάμεσα σ’ αυτά περιλαμβάνει και τον Οδ. Βουδούρη –γυρολόγο της πολιτικής, έχει εύστοχα χαρακτηριστεί – την υποψηφιότητα του οποίου για Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με την στήριξη του Σύριζα, κάλυψε απόλυτα ο Π. Σκουρλέτης, όπως και την η υποψηφιότητα του εθνικιστή-τουρκοφάγου Μπενέτου Σπύρου για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίο.

Αλήθεια, έχουν καμιά σχέση με αριστερή πολιτική οπτική οι απόψεις που είχε εκφράσει σε συνέντευξη του αυτός ο «εκλεκτός» του Σύριζα –ο Σ. Μπενέτος- στην βδομαδιάτικη εφημερίδα της Ρόδου «Γνώμη»;:

 «Πρέπει να τους υπενθυμίζουμε ότι ΖΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ αλλά ζωτικός χώρος των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, ιστορικά, ήταν τα παράλια της Μικράς Ασίας. Μήπως θέλουν να προετοιμάσουν το έδαφος και να πάμε χωρίς πόλεμο στην αγκαλιά της Τουρκίας;;; Εάν, λοιπόν, επαληθευτούν αυτές οι στρατηγικές, πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι το γνωρίζουμε και θα αντιδράσουμε ανάλογα (...) Ξέρω ότι έχω μπροστά μου ένα δύσκολο έργο. Γνωρίζω, όμως, όσο λίγοι, το Αιγαίο και νιώθω απαίσια, ένας ευλογημένος χώρος, όπως το Αιγαίο, να είναι καθηλωμένος. Τα γονίδια του Αιγαίου είναι, ιστορικά, πολύ ισχυρά (...). Συμπατριώτες, πρέπει να καταλάβουμε ότι η κυρίαρχη πολιτική αντίθεση στην Ελλάδα δεν είναι ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Ν.Δ. Η κυρίαρχη πολιτική αντίθεση είναι Αθηναϊσμός, Αθηναϊκό Κράτος – Ελληνική Περιφέρεια».


Και από την "Αυγή":
 
Καρυπίδης is over

Ανανδρανιστάκης Γιώργος

Κάποια πράγματα ανήκουν στα εν ου παικτοίς, σε εκείνα με τα οποία κανείς δεν μπορεί να παίξει κι αν παίξει, πρέπει να βγει αμέσως από το παιχνίδι. Το να καλείς στο κανάλι σου τον επιχειρησιακό αρχηγό των ναζί Ηλία Κασιδιάρη, αυτόν που εκπαιδεύει δολοφόνους στα νταμάρια της Αττικής, τούτο, αδελφέ μου, ανήκει στα εν ου παικτοίς. Το να καλείς τον ναζιστή στις 20 Νοεμβρίου του 2013, είκοσι μέρες μετά τη δολοφονία των δύο χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο, την ώρα δηλαδή που η Χρυσή Αυγή πάει να σταθεί στα πόδια της εκμεταλλευόμενη το θάνατο δύο δικών της ανθρώπων, τούτο, αδερφέ μου, ανήκει στα εν ου παικτοίς επί πενήντα. Το να καλείς τον κουμπουροφόρο στο κανάλι σου εκείνη την περίοδο και να του φέρεσαι με το γάντι, να τον ευχαριστείς θερμά που δέχθηκε την πρόσκληση, λες και τον είχε καλέσει και κανένας άλλος, να του δίνεις βήμα να ξεδιπλώνει την προπαγάνδα του εντελώς ανενόχλητος, τούτο, αδερφέ μου, ανήκει στα εν ου παικτοίς εις τη νιοστή. Για να στο πω απλά, είσαι ήδη εκτός παιχνιδιού και δεν το έχεις κατάλαβε.

Στα εν ου παικτοίς συγκαταλέγεται και το μίσος για τους Εβραίους, το οποίο, εκτός των άλλων, είναι και η συγκολλητική ουσία των όπου Γης ακροδεξιών. Αναλύσεις του στυλ, «η Νέα Τηλεόραση της Ελλάδας θα λέγεται ΝΕΡΙΤ (Nerit) που είναι Εβραϊκό όνομα για κορίτσια και σημαίνει στα εβραϊκά Nera και δένεται σε κορίτσια που γεννήθηκαν κατά τη Χάνουκα...«κερί» της Ανθελληνικής γιορτής Χάνουκα δηλαδή...τι γιορτάζουν οι Εβραίοι στην Ανθελληνική γιορτή Χάνουκα», δεν είναι μόνο βλακώδεις, είναι και εξαιρετικά επικίνδυνες, ιδίως όταν καταλήγουν σε συμπεράσματα, όπως: «Ο Σαμαράς ανάβει ένα - ένα τα κεριά (Νεριτ) στην επτάφωτη λυχνία των Εβραίων και βάζει φωτιά στην Ελλάδα ...μετά την επίσκεψή του στην Συναγωγή της Θεσσαλονίκης, (τι ειρωνεία :μέσα στην πατρίδα του Μεγαλέξανδρου) οργανώνει νέα Χάνακα κατά των Ελλήνων...».Παρεμπιπτόντως, τα ίδια ακριβώς έγραφε εκείνη την εποχή και η «Ελεύθερη Ώρα».

Δεν πα να είσαι αντιμνημονιακός μέχρι το κόκκαλο, να καταριέσαι εφτά φορές την ημέρα την τρόικα, έξι την Μέρκελ, πέντε τον Σαμαρά και τέσσερις τον Βενιζέλο, δεν πα να ολοφύρεσαι για τα πάθη του ελληνικού λαού, το βρέφος που πεινάει, τον νέο που ξενιτεύεται, τον πατέρα που αυτοκτονεί, άμα είσαι φίλε μου εθνικιστής, ρατσιστής, ανορθολογιστής, είσαι από την άλλη πάντα, δεν είσαι σύμμαχος, είσαι αντίπαλος. Πολεμάς τον εχθρό, όντας χειρότερος από τον εχθρό και σιγά- σιγά, δίχως να το καταλάβεις και δίχως να το επιθυμείς, γίνεσαι σύμμαχος του εχθρού, στήνεις απέναντί του ένα αποτρόπαιο αντιμνημονιακό φάντασμα, που τον βοηθάει να μακροημερεύσει.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger