Home » , , » «Μια του κλέφτη δυο του κλέφτη, τρεις και έγινε υπουργός»

«Μια του κλέφτη δυο του κλέφτη, τρεις και έγινε υπουργός»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 | 8:39 μ.μ.


«Μια του κλέφτη δυο του κλέφτη, τρεις και έγινε υπουργός» λέει ένα αναρχικό σύνθημα. Και επειδή ολόκληρο το πολιτικό αστικό σύστημα βρίσκεται σε αδιέξοδο αρχίζουν να αποκαλύπτονται καταστάσεις που μέχρι τώρα ήταν στο σκοτάδι αφού οι μηχανισμοί συγκάλυψης ήταν τόσο ισχυροί που δεν άφηναν περιθώρια για ρωγμές.

Αν και το δημοσίευμα που υπογράφει ο Γιώργος Δημητρομανωλάκης στο «Πρώτο Θέμα» δεν αναφέρει ονόματα, εν τούτοις είναι αποκαλυπτικό για το ποιόν της ντόπιας αστικής τάξης και του πολιτικού της προσωπικού. Και οι περιπτώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ελάχιστες μπροστά σ’ αυτές που συμβαίνουν στην πραγματικότητα.

Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το δημοσίευμα που αναφέραμε:

Τρεις βουλευτές της Ν.Δ. οι οποίοι έστειλαν με εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ την περίοδο 2009-2012 φέρνουν στο φως οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών.

Το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), μετά τα πρώτα 46 ονόματα που εντόπισε να έχουν φυγαδεύσει μέσω εμβασμάτων στις  τράπεζες του εξωτερικού αδήλωτα χρήματα 100 εκατ. ευρώ, ανακάλυψε τώρα μέσω των ελέγχων και των διασταυρώσεων άλλους 600 φορολογούμενους που έχουν διακινήσει μεγάλα ποσά χωρίς προηγουμένως να έχουν δηλωθεί στην Εφορία.

Την προηγούμενη εβδομάδα το ΚΕΦΟΜΕΠ απέστειλε στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έναν κατάλογο στον οποίο περιλαμβάνονται γνωστοί Ελληνες επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, αλλά και πολιτικοί, για τους οποίους ο έλεγχος διαπίστωσε ότι έχουν διακινήσει συνολικά σε τράπεζες του εξωτερικού από το 2009 έως το 2012, ήτοι στην αιχμή της οικονομικής κρίσης, πάνω από 2 δισ. ευρώ μαύρο χρήμα. 

Για τους τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται πως διαπιστώνεται ακόμα ότι τα εμβάσματά τους στο εξωτερικό δεν δικαιολογούνται από τα «πόθεν έσχες» που έχουν καταθέσει και είναι δημοσιοποιημένα.

Επίσης, ο έλεγχος διαπίστωσε ότι δύο πολύ γνωστοί Ελληνες επιχειρηματίες έχουν καταθέσεις άνω των 20 εκατ. έκαστος τα οποία δεν δικαιολογούνται. Οι 600 αυτοί φορολογούμενοι θα κληθούν τις επόμενες ημέρες από τις φορολογικές αρχές να δικαιολογήσουν πού βρήκαν τα χρήματα, τα οποία για την Εφορία θεωρούνται «μαύρα», καθώς δεν έχουν δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων 10 ετών. Δηλαδή θα παραλάβουν αύριο Δευτέρα μια επιστολή στην οποία θα αναγράφεται ότι εντός των επόμενων 5 ημερών θα πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία του ΚΕΦΟΜΕΠ στη λεωφόρο Κηφησιας.

Αυτό αφορά και τους τρεις βουλευτές της ΝΔ. με τα αδήλωτα χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό, το ύψος των οποίων είναι λίγο παραπάνω από 1.000.000 ευρώ για τον καθένα.

Δεν φανταζόμαστε να έχετε απορία από που προέρχονται τα "μαύρα" εκατ. των "εθνοπατέρων" μας. Η απορία που πιθανόν να υπάρξει είναι πως το ΣΔΟΕ μπόρεσε να προχωρήσει σ' αυτή την κίνηση. Καλύτερα όμως ας μην βιαζόμαστε και να περιμένουμε να δούμε που θα καταλήξει αυτή η ιστορία ..
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger