Home » , , » Ν. Μπογιόπουλος: Μας λένε ψέμματα για τα δάνεια και το εξωτερικό χρέος (Βίντεο) - Ν. Σοφιανός: Ανέκδοτο η βιωσιμότητα του χρέους (Βίντεο)

Ν. Μπογιόπουλος: Μας λένε ψέμματα για τα δάνεια και το εξωτερικό χρέος (Βίντεο) - Ν. Σοφιανός: Ανέκδοτο η βιωσιμότητα του χρέους (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014 | 3:20 π.μ.

Δεν είναι απλώς να διαθέτεις ευφράδεια λόγου και ταχύτητα σκέψης αλλά κύρια πρέπει να είσαι απόλυτα ενημερωμένος στο θέμα που καλείσαι να τοποθετηθείς.
Και ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου που είχε σαν αντικείμενο το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας, έκλεψε τις εκτυπώσεις.

Με πράο, απλό κατανοητό και πάνω απ’ όλα τεκμηριωμένο –με επίσημα οικονομικά στοιχεία- λόγο έφερε σε αμηχανία τους υπερασπιστές της ταξικής μνημονικής πολιτικής συνομιλητές του.

Παραθέτοντας επίσημα στοιχεία του προϋπολογισμού απέδειξε ότι η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται στο όνομα της μείωσης του χρέους, όχι απλώς δεν το μειώνει, αλλά αντιθέτως το μεγαλώνει και το πολλαπλασιάζει. Οσο για τα δάνεια που παίρνει το ελληνικό κράτος αυτά δεν καταλήγουν στο λαό αλλά στους τραπεζίτες.

Και είναι χαρακτηριστικά κάποια νούμερα που ανέφερε. Συγκεκριμένα μας είπε ότι από το πρώτο και δεύτερο μνημόνιο τα συνολικά δάνεια που έχει πάρει το ελληνικό κράτος ανέρχονται σε 215 δισ. Παράλληλα στο διάστημα στους τραπεζίτες έχουν δώσει 250 δισ!!. 

Λένε ψέματα, τόνισε ο Ν. Μπογιόπουλος αυτοί που ισχυρίζονται ότι το κράτος δανείζεται για να πληρώνει μισθούς και συντάξεις. Την ίδια περίοδο που οι ελληνικές κυβερνήσεις δανείστηκαν τα 215 δισ ευρώ ο ελληνικός λαός πλήρωσε για τους ξένους δανειστές σε τόκους, σε χρεολύσια, και σε δαπάνες εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους 321 δισ. Δηλαδή σχεδόν 100 δις παραπάνω από όσα δανείστηκε!!!!!


Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και ο Ν. Σοφιανός μέλος του Π.Γ του ΚΚΕ ο οποίος τόνισε ότι η βιωσιμότητα του χρέους είναι ανέκδοτο. Εδώ μιλάμε για βάθος 50 χρονών είτε με τη μια συνταγή είτε με την άλλη. Το στέλεχος του ΚΚΕ περιέγραψε την δραματική κατάσταση που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα, επισημαίνοντας ότι η όποια ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει αυτή δεν θα αφορά τον λαό, αλλά μια χούφτα καπιταλιστών.
    
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 10 σχόλια

Ανώνυμος
11 Φεβρουαρίου 2014 στις 1:46 μ.μ.

Έλα μωρέ τώρα με τα ΚΚΕ και τα τοιαύτα, καημένε. Όλο "ξύλινη" γλώσσα, "Κασσάνδρες", όλο στην απεργία, στην αμφισβήτηση και στη διαδήλωση. Γιατί ρε διώξατε το Μπογιόπουλο; Γιατί ρε πέθανε ο Κολοζώφ; Γιατί ρε δεν "ενώνεστε" με το Σταθάκη, αυτός δεν είναι αριστερός; Γιατί ρε κάνετε χωριστές συγκεντρώσεις και εμείς είμαστε "τρεις και ο κούκος"; Γιατί ρε δεν βάζετε υποψήφιο δήμαρχο κανένα Ανατολάκη, κανέναν Ρένο Αποστολίδη, κανέναν Μαζωνάκη ή την Αγλαία Κυρίτση; Ποιός τους ξέρει ρε αυτούς τους "κομματικούς" που βάζετε υποψήφιους; Με αυτούς ποιός θα κάνει "πασσαρέλα" να "ανέβει" η τηλεθέαση; Γιατί ρε δεν βάζετε πλάτη να φύγουμε από το ευρώ με αριστερή-αντιμνημονιακή κυβέρνηση να "ανασάνει" ο λαός; Αει σιχτίρ σας βαρέθηκα.

Ανώνυμος
11 Φεβρουαρίου 2014 στις 7:55 μ.μ.

ΤΟ 5% ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.ΑΝ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΟ 30%-35%% ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ-ΑΚΥΡΟΥ-ΛΕΥΚΟΥ ΜΕΝΕΙ ΤΟ 2% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ.....ΩΡΑΙΟΣ Ο ΒΑΛΤΟΣ "ΕΚ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΟΥ" ΜΕ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ "ΞΥΛΙΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ" ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟ Κ.Ο.Κ. ΣΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΤΑ ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΧΕΙ Ο ΓΚΕΜΠΕΛ....ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΩΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΕΓΚΞΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟΥΜΕ....ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΡΗΜΟΙ ΑΥΤΑΡΕΣΚΟΙ ΚΙ¨'ΩΡΑΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΕΙΟΤΟ ΒΕΒΑΙΑ $$$ ΜΗΝΑΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΗΝΑΣ ΒΓΕΝΕΙ$$$$......ΘΛΗΒΕΡΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ...ΤΗΣ "ΛΑΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ"....Ε!! ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ!!!!!
















Ανώνυμος
11 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:16 μ.μ.

@Ανωνυμος 7.55
Εσείς λοιπόν τα χρυσαυγιτάκια, έχετε κοινά σημεία που κάνουν μπαμ από μακρυά. Πρώτον γράφετε όλοι με κεφαλαία κι αυτό δείχνει ότι δεν ξέρετε την γλώσσα, γιατί τα ελληνικά είναι δύσκολα στην μικρή γραφή, Δεύτερον είστε απαράδεκτα ανορθόγραφοι. Βρε μπας κι είστε "αλβανοί". Τίποτα το υποτιμητικό για τους αλβανούς, έχω μάλιστα καλούς φίλους από την Αλβανία, που γράφουν καλύτερα από εσάς.

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:47 π.μ.

@7:55
Πέστα εσύ καλύτερα γιατί εάν τα πω εγώ θα με κυνηγούν οι κκεδες. Ό,τι δεν ελέγχουν το απαξιώνουν οι κκεδες, όπως τις τεράστιες συγκεντρώσεις ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ-ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, όταν δεν βρέχει βεβαίως. Δίκιο έχεις και για το Μπογιόπουλο, και εγώ όσους ξέρω βρίζουν μέρα νύχτα με ασυναρτησίες το ΚΚΕ αλλά αποθεώνουν με το Μπογιόπουλο που λέει τα ίδια με το ΚΚΕ! Δίκιο έχεις και εσύ και πολλοί άλλοι και για την Αντίσταση και για τον Εμφύλιο, το ΕΑΜ το έκαναν όλοι οι άλλοι και κάποιοι κομμουνιστές, τα "λάθη" 1944-1949 τα έκανε μόνο του το ΚΚΕ που είχε παρωπίδες. Επίσης τεράστιο δίκιο έχεις και για τον ξύλινο λόγο, όσοι τα "διπλώνουν" μέρα παρά μέρα τα ίδια με εσένα λένε. Ισχύει επίσης απόλυτα ότι οι κκεδες πολεμούν ό,τι δεν ελέγχουν, εσύ και οι όμοιοί σου που είστε "ανεξάρτητοι" και "ακομμάτιστοι" και αλληλοπαραμυθιάζεστε διότι ντρέπεστε να πείτε ποιοί είστε οργανώνεστε και παλεύετε πιο αυθόρμητα, χωρίς κόμματα και σωματεία, όπως φώναζαν οι αγανακτισμένοι χρυσαυγίτες και διάφορα άλλα κατευθυνόμενα δίποδα προ 2ετίας στο Σύνταγμα.

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:44 π.μ.

Με την ίδια λογική αν αφαιρέσουμε από το 25% των κυβερνητικών κομμάτων ( ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ) το 30-35% του λευκού αποχής άκυρου κλπ τι μας μένει 15% . Το 15% σχηματίζει κυβέρνηση και επιβάλλει την θέλησή του στο 85%. Πως λέγεται αυτό στην πολιτική ορολογία αλλά και στην πράξη ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ. Διαλέγεις και παίρνεις ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ των 7:55.

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2014 στις 1:12 μ.μ.

Να αγιαση το στομα του Μπογιοπουλου, οσο για αυτους που δεν τα καταλαβαινουν υπαρχη ΔΟΛΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:58 μ.μ.

Παιδιά γράφετέ του κεφαλαία, τα μικρά δεν τα καταλαβαίνει!! Τόσο "Ελληνες πατριώτες". Μαν

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:13 μ.μ.

οσο αναφορα το ΕΑΜ και τον εμφυλιο εγραψε η ιστορια! καποιοι δεν θελουν να την κατανοησουν η βολευει να την την ερμηνευουν οπως θελουν. Στην ιστορια που γραφετε τωρα ομως ειμαστε κομματι της εμεις,για εμας θα γραψει,για αυτο που βιωνουμε.Τωρα το τι ρολο θα παιξει ο καθενας αυτο το καθοριζει ο ιδιος.Καποιοι ειναι νοσταλγοι του μεχρι τωρα συστηματος βολεμενοι και θα κανουν αγωνα να συντηρησουν και να συντηρηθουν απο αυτο.Ας τους αφησουμε λοιπον να ψηφησουν τα"αντημνημονιακα" κομματακια που δημιουργηθηκαν απο αυτους που ψηφησαν ολα τα μνημονια και τωρα προσπαθουν να μην χασουν την εξουσια τους και οι υπολοιποι ας ακουμε τους Μπογιοπουλους που τουλαχιστον δεν μας παραμυθιαζουν και δεν υποτιμουν την νοημοση μας!!

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:20 μ.μ.

Σε συμπληρωση του προηγουμενου σχολιου να πω και το εξης: οτι κατα την ομιλια του ο Μπογιοπουλος ανεφερε 2 η 3 φορες "ψευτες" τους αρμοδιους κυβερνητικους εκπροσωπους για το χρεος στα ισα και καταμουτρα, ειδατε καμμια αντιδραση?

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:43 π.μ.

H Αυγη μειωνει μισθους των υπαλληλων και ο Τσιπρας συζητα φιλικα με τον προεδρο του ΣΕΒ.
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΣ ΟΡΥΜΑΓΔΟΣ ΑΠΟ ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΗ ΣΧΟΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ?????????????????????????????????????????????????????????????

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger