Home » » Οργίζουν οι μαρτυρίες των προσφύγων: "Μας χτυπούσαν και μας έριχναν στο νερό" (βίντεο)

Οργίζουν οι μαρτυρίες των προσφύγων: "Μας χτυπούσαν και μας έριχναν στο νερό" (βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 | 3:53 μ.μ.

Πηγή: "Κουτί της Πανδώρας"

Συγκλονίζουν τα λόγια των προσφύγων που το πρωί της Πέμπτης έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά. Είναι όσοι επέζησαν από την τραγωδία στο Φαρμακονήσι και περιγράφουν στην κάμερα με λυγμούς πώς τους αντιμετώπισε το λιμενικό, όταν τους εντόπισε. «Προσπαθούσαμε να ανέβουμε στη βάρκα του λιμενικού, μας χτυπούσαν τις πόρτες και μας πετούσαν πάλι στο νερό.

Ένα παιδάκι ενός έτους φώναζε βοήθεια, μαμά, μπαμπά. Έχασα τέσσερα παιδιά και τη γυναίκα μου», αναφέρει ένας από τους επιζώντες πρόσφυγες, ενώ συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία ενός δεύτερου ο οποίος αναφέρει κλαίγοντας: «Έχασα την κόρη μου, τους δύο γιους μου και τη γυναίκα μου. Ήταν 9, 11 και 13 ετών. Μας πέταξαν επίτηδες στη θάλασσα, μας έβριζαν…»

 Δείτε το απόσπασμα του βίντεο

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
23 Ιανουαρίου 2014 στις 9:35 μ.μ.

Οι νεοδημοκράτες, όσοι απόμειναν, βασίζονται σε δυο κύριες κατηγορίες: Η πρώτη είναι τα βολεμένα κομματόσκυλα που λεηλατούν το χρήμα το φτωχών, που νοιάζονται μόνο για το τομάρι τους κι αδιαφορούν για να μην πω μισούν τους ανθρώπους, ενώ η δεύτεροι είναι τα σακατεμένα στο μυαλό γίδια που τρώνε κουτόχορτο. Υπάρχουν βέβαια και συνδυασμοί των κατηγοριών αυτών.
Η σκατοψυχία των στελεχών των «Ναζί Δοσίλογων» (ΝΔ) είναι γνωστή. Παλιότερα άρθρα μας αναφέρονταν στη νοοτροπία της αδιάφορης αλαζονείας ή της αλαζονικής αδιαφορίας. Άλλωστε, αν δεν ήταν καθάρματα, θα λήστευαν τους μισθούς ή τις συντάξεις, θα ξεσπίτωσαν ή απέλυαν εργαζόμενους; Αν δεν ήταν απατεώνες θα εκβίαζαν λέγοντας τόσα απίστευτα ψέματα, αν δεν ήταν αιμοσταγείς θα είχαμε τόσα θύματα της πολιτικής τους;
Οι δηλώσεις – πρόκληση δεν είναι του γαλαζοαίματου ψυχρόαιμου υπουργού. Είναι όλης της κυβέρνησης των «καρχαριών». Τρώνε τους ναυαγούς, μόνο που οι καρχαρίες το κάνουν για τροφή, όχι από ιδεολογία. Εκφράζει ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ αλλιώς θα είχε διαγραφεί πάραυτα. Ακόμα λίγο αίμα στα ξερά τους, δε φαίνεται να τους ενοχλεί. Δείχνει πόσο υπολογίζουν τις ζωές (και νομίζουν ορισμένα γίδια ότι θα υπολογίζουν σπίτια τους, όταν περάσουν οι εκλογές). Άλλο ένα έγκλημα. Ως πότε; Συλλυπητήρια στους φίλους και συγγενείς των αδικοχαμένων. Εκτελέστηκαν με πνιγμό όχι μόνο επειδή ήταν ξένοι, αλλά γιατί ήταν φτωχοί. Ας αντιληφθούμε όλοι τι σημαίνει αυτό, όταν θα έρθει η σειρά μας... mitsos175.

Ανώνυμος
23 Ιανουαρίου 2014 στις 10:05 μ.μ.

θα πρεπει εδω να κανω μια παρατηριση,οι δουλεμποροι αυτων των ανθρωπον εχουνε μια γνωστη τακτικη που μπορει να προκαλει ανατριχιλα αλλα ειναι περα ως περα αληθινη"οταν αντιληφθούνε οτι δεν μπορουνε ποια να ξεφυγουνε απο την ακτοφυλακη και βρισκονται μερικες εκατονταδες μετρα απο την ακτη βουλιαζουνε το πλωτο μεσω τους και παρουσιαζονται αργοτερα και ιδιοι ναυαγοι στις αρχες..ο νομος τις σιωπης και ο φοβος των μεταναστων κλεινει τα στοματα",μπορει να φενεται παρατραβιγμενο αλλα μπορει αυτος που κλαιει για τι χαμενη του γυναικα η το ανήλικο παιδακι του που χαθηκε στη θαλλασα μπορει να ειναι αυτος που βουλιαξε το πλωτο

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger