Home » , , » Ερευνες λόγω... πληροφοριών - Οι... τυχαίοι βανδαλισμοί σε σπίτια αναρχικών

Ερευνες λόγω... πληροφοριών - Οι... τυχαίοι βανδαλισμοί σε σπίτια αναρχικών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 | 5:05 μ.μ.

Η αστυνομία, με πρόσχημα όπλα και πυρομαχικά, στην ουσία ασκεί πιέσεις στον αντιεξουσιαστικό χώρο για το Ξηρό, προβαίνοντας στη σύλληψη του Γ. Καλαϊτζίδη.

Επιχείρηση σε σπίτια αντιεξουσιαστών με το πρόσχημα πληροφοριών περί ύπαρξης όπλων και πυρομαχικών, αλλά με ουσιαστικό σκοπό την άσκηση πίεσης στον αναρχικό χώρο, ο οποίος κατά τις εκτιμήσεις των διωκτικών αρχών προσφέρει κάλυψη στον Χριστόδουλο Ξηρό, βρίσκεται από χθες το απόγευμα σε εξέλιξη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της, ώς αργά το βράδυ είχαν συλληφθεί στα Εξάρχεια ο γνωστός αναρχικός Γιώργος Καλαϊτζίδης για κατοχή ενός πιστολιού, ενώ στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη ένας 48χρονος γιατί στο σπίτι του βρέθηκαν μικροποσότητα ναρκωτικών, μία σιδερογροθιά, δύο σπρέι πιπεριού και ένα αεροβόλο.
Οι αστυνομικοί αρχικά ισχυρίζονταν ότι η επιχείρηση ξεκίνησε έπειτα από πληροφορίες για κατοχή όπλων και πυρομαχικών και ότι δεν είχε σχέση με τον δραπέτη Ξηρό. Οταν όμως έγινε γνωστό ότι έκαναν έρευνες στα σπίτια συγγενών του Ξηρού, παραδέχτηκαν ότι η έρευνα γινόταν στο πλαίσιο του εντοπισμού του.

Κανείς εξάλλου δεν ήταν σε θέση να απαντήσει από πού προέρχονταν οι πληροφορίες γα όπλα και πυρομαχικά. Ο Γιώργος Καλαϊτζίδης είχε στο παρελθόν κατηγορηθεί, προφυλακιστεί με βαριές
κατηγορίες από τις οποίες αθωώθηκε και καταδικάστηκε για πλημμέλημα. Πρόσφατα μάλιστα κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη του Τάσου Θεοφίλου, επιβεβαιώνοντας ότι τον καιρό που υποτίθεται πως είχε εξαφανιστεί συμμετείχε σε δηλώσεις αναρχικών πάντοτε κάτω ισχυρό αστυνομικό κλοιό.

Του Μάνου Τσαλδάρη

Οι... τυχαίοι βανδαλισμοί σε σπίτια αναρχικών

ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ της έρευνας για τον Ξηρό, αστυνομικοί έκαναν -ενώ αυτός απουσίαζε- γυαλιά-καρφιά την οικία του Χ. Σπήλιου στα Εξάρχεια προκαλώντας σοκ στην 85χρονη μητέρα του

Εμβρόντητοι οι ηλικιωμένοι γονείς γνωστού αναρχικού παρακολούθησαν την άγρια εισβολή στο σπίτι του γιου τους από άνδρες της ασφάλειας και ΜΑΤ χθες το απόγευμα, την ώρα που ο ίδιος έλειπε.
Χωρίς να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν, οι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα του σπιτιού του και μπαίνοντας μέσα τα έκαναν όλα ρημαδιό. Η 85χρονη μητέρα έπαθε σοκ. .

Στην οδό Μπουμπουλίνας, δίπλα στο διαλυμένο πλέον σπίτι του Χρήστου Σπήλιου, μένει η φίλη και δικηγόρος του Ελίνα Αθανασοπούλου. Μιλήσαμε μαζί της και φανερά σοκαρισμένη και η ίδια μας δήλωσε ότι πηγαίνοντας εκεί λίγα λεπτά μετά την εισβολή βρήκε τους γείτονες αναστατωμένους και το σπίτι «λαμπόγυαλο». Μας είπε ακόμα ότι στο παρελθόν τον έχουν στοχοποιήσει ξανά λόγω των απόψεων του, αλλά το μόνο που εκκρεμεί σε βάρος του είναι η συλλογική κατηγορία όσων συνελήφθησαν χωρίς προφανή λόγο μόνο και μόνο γιατί βρέθηκαν στη βίλα Αμαλίας.

Η «Εφ.Συν.» μίλησε με τον ίδιο τον Χ. Σπήλιο, ο οποίος δήλωσε σοκαρισμένος. «Ούτε ξέρω ούτε έχω δει ποτέ τον Ξηρό, αλλά όπως έμαθα σήμερα μπήκαν σε άλλα 7 σπίτια αναρχικών στα Εξάρχεια. Δεν γνωρίζω αν κι εκείνα τα έσπασαν όπως το δικό μου. θέλανε να με πιάσουν, ίσως γιατί έχω πολιτική ταυτότητα και έγινα και στο παρελθόν αστυνομικός στόχος, όμως αυτό που έγινε στο σπίτι μου είναι εντελώς ακραίο» μας είπε.

Το είπαμε και χθες. Η έλλειψη ψυχραιμίας γενικώς είναι κακός σύβουλος. Ομως η έλλειψη ψυχραιμίας των οργάνων της τάξης είναι επικίνδυνη.

Α.Ψ


Ανάγωγα
ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ περάσει αυτή η περίοδος και θα αναπολούμε τα όσα έχουν συμβεί, ελπίζουμε με ευφρόσυνη διάθεση, είμαστε βέβαιοι ότι κάποια από τις δηλώσεις της κ. Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου θα καταλάβει περίοπτη θέση στον κατάλογο των ανοησιών που έχουν εκστομίσει οι εκπρόσωποι Τύπου των κομμάτων. Πιστεύουμε ότι θα δώσει σκληρή μάχη για να εκθρονίσει από την κορυφή τη δήλωση-υπόσχεση του Δ. Μαρούδα ότι η κυβέρνηση θα καταρρίψει τους δορυφόρους να μην επιτρέψει να λειτουργήσει η ελεύθερη ραδιοφωνία.

Τάσος Παππάς

Πηγή: "Εφημερίδα των Συντακτών" 22/1/2014  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger