Home » , » Προβοκατορολογία: Μια καραμέλα που για κάποιους δεν λιώνει ποτέ.

Προβοκατορολογία: Μια καραμέλα που για κάποιους δεν λιώνει ποτέ.

Από giorgis , Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014 | 12:52 π.μ.


Του Γ. Γ.

«Εκείνο που εκπλήσσει και διαφοροποιεί την παρούσα περίοδο από άλλες είναι, πρώτον, ο αριθμός των εμπλεκομένων στις ομάδες ένοπλης βίας και, δεύτερον, ότι ο αντιεξουσιαστικός χώρος είναι αυτός που τροφοδοτεί κυρίως τις ομάδες ένοπλης βίας και όχι αριστερίστικες μαρξιστικολενινιστικές οργανώσεις, που παλαιότερα ζύμωναν στους κόλπους τους την ιδέα της ένοπλης πάλης.

Ο αριθμός είναι πρωτοφανής για χώρες σαν την Ελλάδα. Οι νέες οργανώσεις πολιτικής βίας που γεννήθηκαν μετά τα καυτά γεγονότα του 2008 είναι εμφανώς μαζικές. Στις τάξεις της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» μπορεί να είναι ενταγμένα εκατοντάδες άτομα. Ηδη κοντεύουν στη φυλακή 20 μέλη και μαζί με τους καταζητούμενους μπορεί να προσεγγίζουν τα 30…

Τα τελευταία 10 χρόνια διαμορφώθηκε ολόκληρο ρεύμα, το οποίο κέρδισε σημαντικά τμήματα της νεολαίας που απεχθάνονταν την ξύλινη και απολύτως δεσμευτική ρητορική και πρακτική των κομμουνιστικογενών ομάδων και οργανώσεων. Καθώς περνούσαν τα χρόνια το αντιεξουσιαστικό ρεύμα, εξελισσόμενο και αναπτυσσόμενο, ειδικά μετά τον Δεκέμβρη του 2008, καλλιέργησε συνειδήσεις, απέκτησε κουλτούρα και επέβαλε κανόνες και αρχές κοινωνικής συμπεριφοράς και δράσης ….

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι 19χρονα και 20χρονα παιδιά πέρασαν με μεγάλη ευκολία στην παρανομία και δέχθηκαν να ζήσουν από τόσο μικρή ηλικία βίο αβίωτο, κυνηγημένοι και φυγάδες. Δεν είναι απλό το φαινόμενο της νέας τρομοκρατίας. Είναι πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα, έχει εύρος, βάθος και πολλούς πρόθυμους να συνεχίσουν. Γι΄ αυτό και η αξιολόγησή του δεν μπορεί να είναι μόνο αστυνομική».

Τα παραπάνω τα είχε γράψει στο «Βήμα»  ένας δημοσιογράφος, ο Αντώνης Καρακούσης με μεγάλη διαδρομή στον αστικό τύπο. Αν δεν κάνουμε λάθος είχε ξεκινήσει την δημοσιογραφική του παρουσία πριν δεκαετίες γράφοντας στην «Ελευθεροτυπία», αργότερα είχε διευθυντική θέση στην «Καθημερινή» και κατέληξε να εργάζεται στα έντυπα του ΔΟΛ.  Τα γραφόμενα του, που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δείχνουν μια νηφάλια, αξιοπρεπή στάση, για αστό δημοσιογράφο και απέχουν παρασάγγες απ’ ότι ακούμε και διαβάζουμε από μαρκουτσοφόρους και καλαμαράδες αυτές τις μέρες.

Θα προσθέταμε, επίσης ότι το αντάρτικο πόλης στην χώρα μας έχει ιστορία, την οποία έχει γράψει και με νεκρούς, σακατεμένους, πολύχρονα φυλακισμένους. (Λάμπρος Φούντας, Χρήστος Κασίμης, Τσουτσουβής, Πρέκας, Μαρίνος, Κυρίτσης, Μαζοκόπος, Ζηρίνης και η ομάδα του, κ.α).  Απ’ αυτή την σκοπιά και ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή όχι κάποιος με τις μορφές πάλης που επιλέγουν κάποιες οργανώσεις για να αντισταθούν στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, μου προκαλεί αηδία βλέποντας κάποιους να φτύνουν πάνω σε τάφους ανταρτών πόλης επιδιδόμενοι σε μια ακατάσχετη προβοκατορολογία. 

Και δυστυχώς σήμερα, με την διαφυγή του Χριστόδουλου Ξηρού δίπλα στα λουστράτα σαπρόφυτα της αγελαίας ρουφιανοδημοσιογραφίας που ουρλιάζουν για τους «αιμοσταγείς τρομοκράτες» και τα «αντικοινωνικά δολοφονικά στοιχεία», που κυκλοφορούν ελεύθεροι, υπάρχουν οι αριστερές φωνές που πιπιλάν την καραμέλα των προβοκατόρων και τα σχετικά. 

Και για το ΚΚΕ αυτό ήταν αναμενόμενο. Αυτή την καραμέλα την πιπιλάει χρόνια και δεν λιώνει ποτέ. Αρκεί να θυμηθούμε την δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα στις 11 Ιούλη 2002:  «Εμείς λέμε πως, σ' ό,τι αφορά στη "17 Νοέμβρη", πρόκειται για μια οργάνωση που τα νήματά της τα κινούν αμερικανικές, ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, έξω από την Ελλάδα, και πιθανόν και εσωτερικές. Είμαστε δε βέβαιοι ότι οι κυβερνήσεις που πέρασαν, και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αν δεν είχαν άμεση ανάμειξη σ' αυτό - δεν έχουμε τέτοιες αποδείξεις για να το πούμε - ξέρουν ότι πίσω από τη "17 Νοέμβρη" βρίσκονται ξένα κέντρα», μέχρι την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008 ήταν δημιούργημα «από μηχανισμούς και άλλα κέντρα κουκουλοφόρων που καθοδηγούσαν  τα επεισόδια και τις καταστροφές»! 

Στην ίδια κατεύθυνση τότε και ο «Ριζοσπάστης» διαπιστώνοντας «υπηρεσίες που κατευθύνουν κουκουλοφόρους να σπάζουν βιτρίνες, για να νιώθει καλά η αστική εξουσία. Οι δήθεν αντιεξουσιαστές λουστραδόροι του συστήματος».!!!

Σημείωνα τότε σε ανάρτησή μου:

Απ’ ότι ξέρουμε οι αντιεξουσιαστές δεν γίνονται δεκτοί στα προεδρικά μέγαρα και στα τραπέζια των καπιταληστών, ούτε είναι και οι ίδιοι ιδιοκτήτες καπιταλιστικών επιχειρήσεων.

Απ’ ότι γνωρίζουμε επίσης δεν υπήρξε αντιεξουσιαστική συλλογικότητα να χαρακτηρίσει τους εξεγερμένους του Πολυτεχνείου «300 προβοκάτορες του Ρουφογάλη».

Ούτε ξέρουμε αντιεξουσιαστές που ανέλαβαν καρέκλες στις κυβερνήσεις Τζανετάκη και Ζολώτα.

Αντίθετα γνωρίζουμε αντιεξουσιαστές που επιλέγοντας σαν μορφή πάλης την ένοπλη μειοψηφική βία έχασαν την ζωή τους πολεμώντας την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Αυτοί σύμφωνα με τον «Ριζοσπάστη» είναι «λουστραδόροι του συστήματος» ενώ κάποιοι άλλοι που έχουν ευαγγέλιο τους την αστική νομιμότητα και δεν «θα σπάσουν ούτε ένα τζάμι» σε ενδεχόμενη εξέγερση είναι .. επαναστάτες.


Ηταν τόση η ζέση με την οποία αβάντζαρε το αστικό πολιτικό σκηνικό τότε η ηγεσία του ΚΚΕ που η φυλλάδα του Κουρή με το δίκιο της πανηγύριζε: «Το κόμμα της Αλέκας Παπαρήγας είναι η μοναδική οργανωμένη πολιτική δύναμη στη χώρα που τόλμησε να καταγγείλει δημόσια τους κουκουλοφόρους και να αποκαλύψει τον βρόμικο ρόλο τους». 

Μάλιστα. Η φυλλάδα που είχε «ανακαλύψει» τις βίλες και τα κότερα του Χαρίλαου Φλωράκη τότε έκανε την αγιογραφία του ΚΚΕ.

Υπάρχει και κάτι άλλο ουσιαστικό. Την θεώρηση που έχουν οι νεολαίοι και η απόκληροι της καπιταλιστικής βαρβαρότητας απέναντι στους μηχανισμούς καταστολής. Τους θεωρούν άβουλους υπηρέτες της πλουτοκρατίας και το σύνθημα που ακούγετε στις διαδηλώσεις «Μπάτσοι, γουρούνια. δολοφόνοι» τα λέει όλα.

Το κόμμα του Περισσού όμως έχει άλλη αντίληψη: «Το ΚΚΕ θα συνεχίσει σταθερά να στηρίζει τα δίκαια αιτήματα και τους αγώνες των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας.
Στην εθνική Βουλή και στο Ευρωκοινοβούλιο.
Θεωρεί την πλειοψηφία τους κομμάτι των εργαζομένων της χώρας μας. Γνωρίζει ότι η καταγωγή τους προέρχεται από τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα, που δέχονται τις συνέπειες αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής». 

Σε άλλη κατεύθυνση, χωρίς να επικεντρώνεται σε συνομοσιολογία ήταν το χθεσινό δισέλιδο που αφιέρωσε το «Πριν» σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της τρομοκρατίας. Το δημοσίευμα που το τιτλοφορούσε «Επανάσταση ή τρομοκρατία;»; (ατυχής ο τίτλος κατά την άποψη μου αφού για τους κομμουνιστές δεν μπαίνει τέτοιο δίλλημα) προσέγγισε το θέμα της ένοπλης μειοψηφικής πάλης κύρια από θεωρητική σκοπιά. Επειδή έχω αρκετές ενστάσεις και μ’ αυτές τις εκτιμήσεις για το θέμα της ατομικής τρομοκρατίας που κάνουν οι συντάκτες του δημοσιεύματος, θα επανέλθω σε επόμενη ανάρτηση.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 17 σχόλια

Ανώνυμος
27 Ιανουαρίου 2014 στις 9:00 π.μ.

Η ανοησία και η μπουρδολογία πάει σύννεφο.! το στοχο του άρθρου της ΚΑΘΗΜ. δεν το βλέπεις ;; το ΚΚΕ τι επρεπε να δηλώσει δηλαδή ;; Εύγε και μπράβο ;; Είσαι τοσο σίγουρος ότι δεν είναι έτσι όπως τα λέει ; Ο Ξηρος το έσκασε και εγώ ειμαι ο ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ !!!!!

Ανώνυμος
27 Ιανουαρίου 2014 στις 10:38 π.μ.

μια ματια στα εργα των ΜΑΡΞ ΕΓΚΕΛΣ ΛΕΝΙΝ και του ΤΣΕ και ολα ειναι ξεκαθαρα για αυτο το θεμα δεν υπαρχει κανενα μπερδεμα για τους σκοπους που εξυ πη ρετουν

27 Ιανουαρίου 2014 στις 12:52 μ.μ.

Διαβάζω αυτά που γράφεις και αναρωτιέμαι πώς εκτιμάς λόγου χάρη ένα περιστατικό σαν κι αυτό:
http://die3odos.wordpress.com/2013/11/19/μια-βραδιά-στο-λονδίνο-με-τον-κρις-γουν/

Καθώς και μια εκτίμηση, για το ίδιο περιστατικό, σαν κι αυτή:
http://die3odos.wordpress.com/2014/01/17/μια-βραδιά-στο-λονδίνο-μέρος-δεύτερο/

Ανώνυμος
27 Ιανουαρίου 2014 στις 1:53 μ.μ.

δηλαδή αν κατάλαβα καλά ο συντάκτης αυτού του άρθρου συμφωνεί με τον Αντώνης Καρακούσης δημοσιογράφο που αστικού τυπου,δηλ σε καθημερινη και ΔΟΛ και μπομπολα που τα αφεντικα του, του ειπανε να παιξει το ρολο του καλου μπατσου,αλλα για ολα φταιει το ΚΚΕ με την καραμελα που πιπιλίζει ", πρόκειται για μια οργάνωση που τα νήματά της τα κινούν αμερικανικές, ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, έξω από την Ελλάδα, και πιθανόν και εσωτερικές." μιλώντας για την 17Ν καταρχην ...και εγω λεω εσυ πιστευει καποιοος νοημονας οτι μπορουσε 17Ν του Ξηρου και του Κουφοντινα να κανει χτυπηματα τετοιας ακριβείας αλλα και σε υψηλο επιπεδο πχ τωρα αν μεζευτει μια ομαδα νεΑ και αποφασισει μπορει να χτυπησει στρατιωτικους ακολουθους Μ.βρετανιας ή μεγαλο αστους τυπου βαρδινογιαννη χωρις βοηθεια απο μυστικες υπηρεσιες.Και εγω σου λεω μεχρι το επιπεδο γκαζακι σε ΑΤΜ μπορουνε να φτασουνε αυτες οι οργανωσεις, δεν λεω ο,τι μερικοι απο αυτους ειτε ανηκουνε στον αντιεξουσιαστικό ειτε στον αριστερο δεν ειναι αγνοι ιδεολογοι αλλα μεχρι εκει... καποιοι εκμεταλευονται αυτους για να κανουνε την βρωμικη δουλεια ακομα και τα γεγονοτα για τον Γρηγοροπουλο γιγαντωθηκαν μεσα απο περιεργα καιναλια που φτανουνε μεχρι το εξωτερικο ,δεν τι γινετε στην ουκρανια ποιος ειναι πισω απο των λαο στο δρομο δες στη Συρια ,δεν λεω οτι εκει ο λαος καλοπερνα αν ΚΑΛΟΠΕΡΝΟΥΣΕ δεν θα ηταν στο ΔΡΟΜΟ αλλα και στην ΕΛΑΔΑ δεν καλοπερνα ποιοι μηχανισμοι ειναι αυτοι που κρατανε των λαο στα σπιτια του κατατρομαγμενο?ουτε σε απλες επιτιακες εκδηλωσεις δεν βγαινει οπως 17 Νοεβρη και η πρωτομαγια,Οι μηχανισμοι αυτοι δεν ειναι αλλοι απο το ιδιο το αστικο συστημα που που χρεισημοποιοι ολα τα μεσα τρομοκρατιση μεσω ΜΜΕ,αστυνομικη καταστολη,"καλους μπατσους" δημοσιογραφους, θολοαριστελουλιδες που ο μονος τους ρολος ειναι να πεζουνε την πεμπτη φαλαγγα στο χωρο τις αριστερας και φυσικα το μακρι βρωμικο χερι των μυστηκων υπηρεσιιων που εχει και παρακλαδια μεσα στις οργανωσεις ενοπλης παλης

redy
27 Ιανουαρίου 2014 στις 3:03 μ.μ.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά: Είτε η ατομική τρομοκρατία έχει τις καλύτερες προθέσεις είτε λειτουργεί μέσω προβοκατόρικων ενεργειών, η ουσία είναι ότι κάνει κακό στο μαζικό λαϊκό κίνημα και καλο στην εκάστοτε εξουσία.
Άρα τι να συζητήσουμε όταν αυτά τα θέματα έχουν αναλυθεί εδώ και χρονια;
Επισης, αν η αφορμή για αυτή την κουβέντα εμπνεύστηκε από το διάγγελμα Ξηρού, η επιτακτική ανάγκη για τη συζήτηση αυτή γίνεται ακόμη πιο άκυρη και αστεία.

Ανώνυμος
27 Ιανουαρίου 2014 στις 8:17 μ.μ.

@ 1.53 Δηλαδή αυτό που αφήνεις να εννοηθεί είναι οτί το αστικό κράτος είναι ανίκητο.Δηλαδή τι την ψάχνουμε τώρα ας πάμε στα σπίτια μας,η Ιστορία έγραψε,ηττηθήκαμε κύριοι,το προλεταριάτο ατύχησε,ε μετά ρε φίλε μην ρωτάς γιατί ο κόσμος δεν κατεβαίνει ούτε σε επετειακές εκδηλώσεις όταν η ηττοπάθεια διατρέχει τον λόγο σας και περιορίζει τις πράξεις σε πορείες λιτανείες και και σε αγώνες που ούτε τολμάτε να προκαλέσετε την αστική νομιμότητα.

@3.03 η αφορμή για αυτή την κουβέντα είναι η ακατάσχετη προβοκατορολογία από ανθρώπους που η τελευταία φορά που συγκρούστηκαν,ξεπερνόντας την αστική νομιμότητα ήταν για να προστατέψουν το αστικό κοινοβούλιο.Η πίστη στο Κώμα(γιατί συνεχιστές του Κόμματος δεν είστε) σας έχει αφαιρέσει κ την ικανότητα της ανάγνωσης?

Σταύρος Ζαφείρης

Ανώνυμος
28 Ιανουαρίου 2014 στις 3:18 μ.μ.

Πολύ σωστά τα λέει ο αρθρογράφος του κειμένου. Συμφωνώ απόλυτα.

Ανώνυμος
28 Ιανουαρίου 2014 στις 6:07 μ.μ.

8.17 μηπως μπορεις να μας διαφωτισης ποιοι ειναι η συνεχιστες του ΚΚΕ. μηπως αυτοι που δραπετευσαν το 1968 και 1991.

Ανώνυμος
28 Ιανουαρίου 2014 στις 8:20 μ.μ.

@Σ. Ζαφείρη
Ησουν και εσύ με εκείνους τους προβοκάτορες κουκουλοφόρους, και τους χρυσαυγίτες, που πέταγαν μάρμαρα στο σύνταγμα στον κόσμο του παμε? Μήπως ήσουν και από εκείνους τους "αγανακτισμένους των πλατειών" παρέα με τους φασίστες, ναζί και όλο το κακό συναπάντημα? και μην μου πείς πάνω- κάτω πλατεία. Ολοι μαζί ήσασταν και εσείς έχετε διπλές ευθύνες που ακριβώς από τότε τους νομιμοποιήσατε και βγήκαν οι χρυσαυγίτες με ταμπέλες στους δρόμους. Ολοι εσείς πους φωνάζατε "εξω τα κόμματα, (αλλά εννοούσατε μόνο το κκε) γιατί οι υπόλοιποι μια χαρά κουστουμάκι κομματικό φοράγατε. Και να σου πώ και την προσωπική μου εμπειρία. Και η "κάτω πλατεία" το ίδιο φασίστες είχε, καθαρούς χρυσαυγίτες. Τουλάχιστον αυτούς είδα εγώ και πολύ καθαρά μου το δήλωναν, μία και μοναδική φορά που προσπάθησα να τους αντικρούσω. Και ξέρεις στα μπλόγκ του ΠΑΜΕ, υπήρχαν μικρά παιδιά, γιαγιάδες, παππούδες, αυτούς βαράγατε σαν προβοκάτορες , που θέλετε να λέγεστε και "αριστεροί. Είδα κοπέλλα 16 χρονών με ανοιγμένο το κεφάλι. Αντί να κρυφτείτε με τα αίσχη σας, προκαλείται κιόλας. Και για να έχουμε και καλό ρώτημα, τώρα που δεν "φυλάει" το αστικό κοινοβούλιο το παμε, γιατί δεν πάτε ρε "επαναστάτες του γλυκού νερού" να μπείτε μέσα? Μόνο λόγια είσαστε? Μαν

Ανώνυμος
28 Ιανουαρίου 2014 στις 8:55 μ.μ.

Κυριε Ζαφείρη ,οταν μαθεις ποιο ειναι το επαναστατικό υποκείμενο που θα πρέπει να αποκτήσει συνείδηση του εαυτου του τα ξαναλέμε ,οπως και τις απόψεις του κομμουνιστικού κινήματος για την ατομική βια ,ωστόσο μια και σε γοητεύουν οι αυτόκλητοι τιμωροί αυτο που εχεις να κανεις ειναι το πέρασμα σου σε παρόμοια δράση,αλλιώς να χαμε να λέγαμε ,
Η βια ειναι μέσο οχι αυτοσκοπός
καλη ανάγνωση....και καλη ψήφο

Ανώνυμος
28 Ιανουαρίου 2014 στις 9:01 μ.μ.

Μία πληροφορία για κάθε ενδιαφερόμενο. Το αστικό κοινοβούλιο από τις 20-10-2011 και μετά δεν προστατεύεται από τους ΚΚΕδες, μπορείτε να κάνετε την έφοδο σας ελεύθερα. Τι είπατε; Θα πάτε αύριο; Μεθαύριο ; Την επόμενη εβδομάδα; Τις απόκριες; Δεν πειράζει βρε παιδιά πάτε του χρόνου, έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται να φύγει από εκεί. Προσοχή όμως, πρέπει να βρίσκεστε σε εγρήγορση. Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή στο γήπεδο.Ο καθένας στην αγαπημένη του ΠΑΕ.
Τζιοβάνι Ντρόγκο

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2014 στις 1:35 μ.μ.

@6.07 Φυσικά και δεν ήταν το ΚΚΕεσ. ή ο ΣΥΡΙΖΑ οι συνεχιστές του επαναστατικού ΚΚΕ.Ρίχνεις άδεια να πιάσεις γεμάτα?Δεν είμαι συριζαίος.

@8.55 Ούτε η βία με γοητεύει,ούτε οι αυτόκλητοι τιμωροί.Γνωρίζω κ ασπάζομαι τις θέσεις του κομμουνιστικού κινήματος για την ατομική τρομοκρατία κ δεν είναι το ίδιο με το να τους αποκαλείς όμως προβοκάτορες,πράκτορες ή δεν ξέρω κ γω τι.Τα αδιέξοδα της ατομ. τρομ. έχουν επισημανθεί,ο σεβασμός όμως κι η αλληλεγγύη σε ανθρώπους που είχαν τα κότσια(έστω κι αν έκαναν λάθος.) να σηκώσουν τα όπλα και να αμφισβητήσουν το μονοπώλιο της βίας που θέλει να έχει το αστικό κράτος ακόμη και με το υπέρτατο κοστος είναι κάτι διαφορετικό.

@9.01.Όποτε και να πάμε κάποιοι δεν θα θα δίπλα μας κι αυτό είναι σίγουρο.Θα προστατεύουν τις Αθηναικές τζαμαρίες.
Σταύρος Ζαφείρης














Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2014 στις 2:51 μ.μ.

Κουκουεδακια με το τρομερο χιουμορ οποτε και να δωσουμε ραντεβου εξω απ τη βουλη θα σαστε μπαστακες οπως στις 20 10 11 ειναι σιγουρο Ζητω τα ταξικα ΚΝΑΤ!!
Καλες βολτες στη Σταδιου.

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2014 στις 3:43 μ.μ.

1.35 το γερμανικο ΡΑ ΙΧΣΤΑΝΚ το εκαψε ο χιτλερ και δικαστηκαν για αυτο κομμουνιστες ΤΕΛΜΑΝ ΔΗΜΗΤΡΩΦ απο την ιστορια εχουνε βγη πολυ σημαντικα διδαγματα

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2014 στις 5:41 μ.μ.

@Σ. Ζαφείρη
Μ'αλλον δεν θα σου πέρασε από το μυαλό. ότι το να σπάς αθηναικές τζαμαρίες, μόνο αγώνας δεν είναι. Σκέψου απλά, αντικειμενικά ποιόν οφελεί, σε μία συγκυρία, που έχουν τον πολύ λαό φοβισμένο και τρομοκρατημένο, με ένα κίνημα καθισμένο? Σίγουρα όχι το κίνημα. Ευννοεί (πέρα από προθέσεις μερικών συμμετεχόντων που και αυτές με το ζόρι τις λές "αγνές") αυτούς τους μηχανισμούς που θέλουν πριν καν σηκώσει κεφάλι ο εργαζόμενος, να φτιάξουν και διαμορφώσουν έναν κατασταλτικό μηχανισμό και μια τρομοκρατική νομοθεσία, που να μην τολμάς να κατέβεις στην Αθήνα. Ποιόν ωφέλησαν οι σπασμένες τζαμαρίες, ποιόν ωφέλησαν οι προβοκάτσιες τύπου Μαρφίν? Το εργατικό κίνημα? Οχι. Οι ενισχυμένοι τρομονόμοι (που σε λίγο με αυτούς θα δικαζόμαστε όλοι μας επειδή συμμετείχαμε σε μιαν απεργία ή ένα συλλαλητήριο) πάνω σε τέτοιες σπασμένες αθηναικές τζαμαρίες πάτησαν. Οι αγώνες φίλε μου δεν είναι να σπάς τζάμια και τούβλα. Είναι οργάνωση στους χώρους δουλειάς, στις συνοικίες, εκεί ακριβώς που κτυπά η καρδιά της παραγωγής και εκεί ακριβώς που πονάει τους καπιταλιστές, ακριβώς εκεί που παράγεται η εκμετάλλευση και τα κέρδη τους. Μαν

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2014 στις 8:25 μ.μ.

Σ. Ζαφείρη 1:35 Ποιοι είσαστε εσείς και μας θέλετε δίπλα σας; Πρώτα μιλάς στα σχόλιά σου για Κώμα και μετά θες και συμπαράσταση;

Ανώνυμο 2:51 Θα δώσετε ραντεβού έξω από τη Βουλή και μετά τι; Θα πάτε για μπύρες; Εγώ νόμιζα ότι θα μπείτε και μέσα.
Τζιοβάνι Ντρόγκο

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:28 μ.μ.

8.25 δεν θελουν συνεργασια με το ΚΚΕ αυτο που ειναι σημερα. θελουνε συνεργασια μηπως και μπορεσουν να καταφερουν οτι δεν μπορεσαν το 1968 και το 1991 τους εχει μεινη μεγαλη πικρα απο τοτε. οσο για την βουλη αυτο το κολπο ειναι παλιο

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger