Home » , , » Οργιο καταστολής στην πορεία εκτός της ... απαγορευμένης ζώνης (Βίντεο)

Οργιο καταστολής στην πορεία εκτός της ... απαγορευμένης ζώνης (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014 | 5:39 μ.μ.


Πηγή: Αφροδίτη Τζιαντζή - "Εφημερίδα των Συντακτών"

Με συνθήματα κατά της Ε.Ε. και της κυβέρνησης διαδήλωσαν χθες περίπου 2.000 άτομα, κυρίως μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς αλλά και ανένταχτοι αριστεροί, αψηφώντας την απαγόρευση των διαδηλώσεων την πρώτη μέρα ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα.

 Στις 4,30 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου στα Προπύλαια από τους διοργανωτές της κινητοποίησης (ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΕΕΚ - 0ΚΔΕ -Σχέδιο Β, Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε), υπό σφιχτό αστυνομικό κλοιό. Στη συνέντευξη συμμετείχε εκπρόσωπος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Βία και χημικά

Λίγο μετά τις 5 μ.μ., η αστυνομία απώθησε βίαια τους συγκεντρωμένους, κάνοντας χρήση χημικών και προσάγοντας τον τελευταίο ομιλητή, τον εκπαιδευτικό Παύλο Αντωνόπουλο, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, στέλεχος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Παρά τις διαμαρτυρίες συνδικαλιστών, συναδέλφων του αλλά και της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτης Σταμπουλή, ο Αντωνόπουλος με¬αφέρθηκε στη ΓΑΔΑ.

Αργότερα η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη για «αντίσταση κατά της αρχής και θρασύτητα», επειδή συμμετείχε στην απαγορευμένη από την αστυνομία διαδήλωση. Σήμερα στις 12.00 εμφανίζεται στον εισαγγελέα στην Ευελπίδων, όπου πιθανόν να παραπεμφθεί με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

«Η σύλληψη είναι ξεκάθαρα στοχευμένη και πολιτική», σχολιάζει στην «Εφ.Συν.» ο
Αγγελος Χάγιος, περιφερειακός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μέλος της πολιτικής επιτροπής του ΝΑΡ, που βρέθηκε μαζί με αντιπροσωπεία στη ΓΑΔΑ. «Θα μπορούσαν να έχουν συλλάβει οποιονδήποτε από εμάς, εξάλλου απειλούσαν ότι θα μας συλλάβουν όλους. Είχαν φαίνεται εντολές να συλλάβουν οπωσδήποτε κάποιον».

Την «χουντικής έμπνευσης απαγόρευση των διαδηλώσεων» και την «αναίτια σύλληψη και τις κατασκευασμένες κατηγορίες κατά του αγωνιστή της Αριστεράς Πέτρου Αντωνόπουλου» κατήγγειλε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, που βρέθηκε επίσης έξω από τη ΓΑΔΑ.

Τελικά, η συγκέντρωση μεταφέρθηκε στα Χαυτεία, στην Ομόνοια, εκτός της απαγορευμένης ζώνης, όπου βρίσκονταν και οι διαδηλωτές της «Λαϊκής Αντίστασης - Αντιιμπεριαλισηκής Αριστερής Συνεργασίας» των ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ.
Ξεχωριστά πορεύθηκαν περίπου 200 διαδηλωτές του ΕΠΑΜ, που εγκλωβίστηκαν στα Προπύλαια από τα ΜΑΤ και έμειναν μόνοι τους στην Ομόνοια.

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 7.00, αφού προσπάθησε ανεπιτυχώς να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό, όπου έγινε ξανά χρήση χημικών και υπήρξε μικρή ένταση. Τελικά βάδισε στην Πατησίων, μέχρι το Πολυτεχνείο, όπου και διαλύθηκε σε λιγότερο από μισή ώρα.

Παρά την εξεγερτική συνθηματολογία και τη μαχητική στάση των πιο νέων διαδηλωτών, έκδηλη ήταν η απογοήτευση για την άσκοπη διαδρομή. «Οι φιέστες της προεδρίας γίνονται στο Μέγαρο Μουσικής, κι εμείς ούτε στα Προπύλαια δεν πλησιάσαμε», σχολίαζαν κάποιοι, ενώ τα μπλοκ διαλύονταν άδοξα. Αλλοι έθεταν το ρητορικό ερώτημα «Πού είναι ο ΣΥΡΙΖΑ;» και «Πού είναι το ΚΚΕ;», ωστόσο μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και διαδηλωτές που δήλωναν «ανένταχτοι κομμουνιστές» έδωσαν ατομικά το «παρών».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
9 Ιανουαρίου 2014 στις 5:47 μ.μ.

Μην λέτε ψεματάκια. Ούτε "μέλη του ΣΥΡΙΖΑ" ούτε "ανένταχτοι κομμουνιστές" ήταν. Βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν.

Ανώνυμος
9 Ιανουαρίου 2014 στις 8:58 μ.μ.

Τη γραμμή του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ..."ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ"...ποιός την έδωσε;
Και γ@μώ τους επαναστάτες εεεεε;;;;;
μπράβο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ...
έστω και λίγοι αλλά με πολλά @ρχ....!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger