Home » » "Οι ναυτεργάτες πνίγονται στην ανεργία και οι εφοπλιστές στα κέρδη"

"Οι ναυτεργάτες πνίγονται στην ανεργία και οι εφοπλιστές στα κέρδη"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 | 4:47 π.μ.


Σε κοινή τους ανακοίνωση έξη ναυτεργατικά σωματεία γράφουν μεταξύ άλλων:

«Με βάση τα στοιχεία της «GOLDEN  DESTINY», οι έλληνες εφοπλιστές, στο 9μηνο του 2013, έχουν παραγγείλει 226 νέες ναυπηγήσεις πλοίων συνολικής αξίας άνω των 11 δισ. δολαρίων, ενώ για την ίδια περίοδο το 2012 οι παραγγελίες ήταν για 89 πλοία. 
Δεν είναι λοιπόν θρασύτατος ο εμπαιγμός της κυβέρνησης  όταν λέει ότι η κρίση και τα μέτρα πλήττουν όλους τους Έλληνες;».

Και αφού τονίζουν το γεγονός ότι οι ναυτεργάτες πνίγονται στην ανεργία και οι εφοπλιστές στα κέρδη συμπληρώνουν:

Συνάδελφοι, κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους και δεν λένε την αλήθεια αυτοί που μιλάνε για ανατροπή της κυβέρνησης, αλλά όχι αυτών που έχουν την εξουσία στην οικονομία, δηλαδή των επιχειρηματικών ομίλων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γιατί δεν είναι ρεαλιστικό σήμερα όλοι να έχουν δουλειά σταθερή με ικανοποιητικό μισθό και να μη βολοδέρνουν στην ανεργία, στην αναδουλειά;

Γιατί δεν είναι ρεαλιστικό όλοι να απολαμβάνουν σύγχρονες παροχές Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας, χωρίς να αναγκάζονται να πληρώνουν για τα φάρμακά τους, τις εξετάσεις, χωρίς να έχουν το άγχος ότι θα πεθάνουν στο δρόμο γιατί δεν έχουν ασφάλιση, ή γιατί η ασφάλιση που έχουν δεν καλύπτει τις ανάγκες τους για υγειονομική περίθαλψη;

Η εργατική τάξη να γίνει πρωταγωνιστής στην υπόθεση οικοδόμησης της λαϊκής συμμαχίας για την απόκρουση των βάρβαρων αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων, για την λαϊκή αντεπίθεση.

ΠΕΜΕΝ       ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ      ΠΕΕΜΑΓΕΝ      ΠΕΠΡΝ       ΠΕΣ/ΝΑΤ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ   ΑΝΕΡΓΩΝ   ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger