Home » , » Αδωνης Γεωργιάδης .. ο φαρμακέμπορας (Βίντεο)

Αδωνης Γεωργιάδης .. ο φαρμακέμπορας (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013 | 1:28 π.μ.

Για να μην δημιουργηθούν παρανοήσεις ο τίτλος της ανάρτησης οφείλεται στο σατιρικό βίντεο που παραθέτουμε απ’ την τηλεοπτική εκπομπή «Ελληνοφρένεια».
Το γράφουμε αυτό για να μην θεωρήσουν κάποιοι ότι ο υπουργός υγείας προωθεί κάποια φάρμακα συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας και παίρνει την μίζα του.

Αλλωστε τυχαίο θα είναι το γεγονός ότι της αποκάλυψης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουπλή ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε αποστείλει Non Paper το οποίο ανέφερε πως:"Αν δεχτούμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, οι πολυεθνικές θα χάσουν 2,5 δις ευρώ καθώς η τιμή του φαρμάκου στην Ελλάδα επηρεάζει την τιμή σε άλλες 19 χώρες του κόσμου επειδή η Ελλάδα είναι χώρα αναφοράς ως προς τις τιμές".

Ανευ σημασίας θα είναι και το γεγονός ότι σήμερα κυκλοφορεί το περιοδικό Hot Doc με κύριο θέμα την αποκάλυψη ότι μία μέρα πριν από την ψήφιση της τροπολογίας για τα φάρμακα στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφτηκε μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα το σπίτι γνωστού φαρμακοβιομήχανου. Κοινωνικές σχέσεις έκανε ο άνθρωπος ….

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
5 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:19 π.μ.

Η υπόθεση φάρμακο είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση "προιόντος" ακόμα και για αυτούς που δεν το θεωρούν κοινωνικό αγαθό. Είναι ένα είδος που σε καμία απολύτως περίπτωση δεν πρέπει να το έχουν ιδιώτες στα χέρια τους. Θα μπορούσε κάποιος να αντιτείνει ότι βρισκόμαστε στον καπιταλισμό και αυτό δεν γίνεται.
Υπάρχουν ορισμένα αμείλικτα ερωτήματα.
1. Η ανακάλυψη μίας δραστικής ουσίας αφού ελεγχθεί εργαστηριακά θα πρέπει να δοκιμαστεί και στον άνθρωπο αρχικά πειραματικά και μετά μαζικά. Πως είναι δυνατόν αυτή η διαδικασία να γίνεται από ιδιώτες; Παρα ταύτα γίνεται και αυτό αποδεικνύει την αθλιότητα του πράγματος αφού κάνουν πειραματόζωα τους ανθρώπους τις περισσότερες φορές άθελά τους μέσα από τα περίφημα πρωτόκολλα με τα νοσοκομεία ή επιλέγοντας υποανάπτυκτες χώρες κλπ
2. Το¨"προιόν" αυτό δεν το αγοράζει ο καταναλωτής ασθενής αλλά ο γιατρός. Ο γιατρός τώρα το επιλεγει όχι επειδή κάποιος δημόσιος φορέας , που το συνέστησε , τον ενημέρωσε κλπ αλλά επειδή μία ιδιωτική φαρμακευτική εταιρεία μέσω των ιατρικών επισκεπτών ή άλλων μεθόδων του το "επέβαλε"
3 Ο μεγάλος πελάτης των φαρμακευτικών εταιρειών είναι το κράτος μέσω των ασφαλιστικών ταμείων και των νοσοκομείων. Εδώ αρχίζει η άνευ προηγουμένου διαπλοκή του κράτους με τις φαρμακευτικές εταιρείες σε όλα τα επίπεδα.
4. Το φάρμακο είναι το μοναδικό προιόν - εμπόρευμα που βρίσκεται σε διατίμηση δηλαδή το πόσο θα πουληθεί το αποφασίζει το κράτος. Εδώ να δείτε συναλλαγή και διαπλοκή, εδώ αποφασίζουν ποιός θα ζήσει επιχειρηματικά και ποιός θα πεθάνει..
5. Η περίφημη έρευνα, ανακάλυψη κλπ των φαρμακευτικών εταιρειών στην πραγματικότητα είναι η έρευνα των κρατικών στις περισσότερες φορές πανεπιστημίων. Εδώ άλλη πάλι διαπλοκή και μπόχα.

Μετά από όλα αυτά είναι δυνατόν οι λαοί να επιτρέπουν ιδιωτική παραγωγή και διακίνηση των φαρμάκων. Είτε έχουμε καπιταλισμό είτε όχι το φάρμακο δεν μπορεί να βρίσκεται στα χέρια των ιδιωτών όχι μόνο για ιδεολογικοπολιτικούς λόγους αλλά και λόγους προστασίας των ανθρώπων.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger