Home » , , » Για χυδαία και εμετική επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ κατηγορεί την εφημερίδα «Ποντίκι» η ιστοσελίδα 902

Για χυδαία και εμετική επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ κατηγορεί την εφημερίδα «Ποντίκι» η ιστοσελίδα 902

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013 | 3:53 μ.μ.

Ένα σχόλιο της εφημερίδας του Δελατόλα προκάλεσε την αντίδραση του ΚΚΕ που με ανυπόγραφο άρθρο στην ιστοσελίδα 902 κάνει λόγο για «χυδαία και εμετική επίθεση στο ΚΚΕ, που θα τη ζήλευε ακόμη και όποιος συνειδητά επιλέγει τα ψέματα και τη συκοφαντία».

Παραθέτουμε το σχόλιο απ’ το «Ποντίκι» και το δημοσίευμα της ιστοσελίδας του ΚΚΕ.

Καταραμένη προλεταριακή φτώχεια.

Μέρες που είναι με τους οικοδόμους άνεργους και τους ναυτεργάτες λιμοκτονούντες, η Αλέκα του Περισσού δήλωσε από του βήματος της βουλής ότι δυσκολεύεται να πληρώσει τους φόρους της και μου ράγισε την καρδιά. Κάλεσα αμέσως τον φοροτεχνικό μου με το κουμπιουτεράκι του να με βοηθήσει να υπολογίσω την φτώχεια της.

Σύνταξη, νούμερο 1: Η σύνταξη από το ΙΚΑ είναι 27.305 ευρώ, ήτοι γύρω στις 2.275,5 ευρώ τον μήνα. Πράγμα που σημαίνει, όπως δήλωσε ο φοροτεχνικός μου, ότι το ΚΚΕ πρέπει να την είχε ασφαλισμένη από το νηπιαγωγείο.

Σύνταξη, νούμερο 2: Η σύνταξη από το Ταμείο των δημοσιογράφων ανέρχεται στις 15.000 ευρώ, ήτοι 1.250 ευρώ τον μήνα.

Περισσεύει η βουλευτική αποζημίωση, που φέτος μειώθηκε στις 70.612,71, ήτοι, 5.875 μόνο μηνιαίως.

Προτείνω να τυπωθούν άμεσα κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης, για να μπορέσει η Αλέκα του Περισσού να πληρώσει τους φόρους της και να μην προσπέσει στην απαξία του Στουρνάρα. Ευτυχώς που δεν θα επωμιστεί, ως γνήσια κομμουνίστρια-επαναστάτρια, και τα χριστουγεννιάτικα δώρα.

Και η αντίδραση του ΚΚΕ μέσω της ιστοσελίδας 902

Οι ΠΟΝΤΙΚΟμικρούληδες

Δε μας προκαλεί έκπληξη ότι η εφημερίδα «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» έχει επιλέξει συχνά πυκνά να επιτίθεται στο ΚΚΕ, ακόμη και με διαστρέβλωση των θέσεων του Κόμματος, αναμασώντας ό,τι λέγεται εναντίον του ΚΚΕ από συγκροτήματα του Τύπου. Αυτό που δεν περιμέναμε είναι να κάνει «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» τέτοια χυδαία και εμετική επίθεση στο ΚΚΕ, που θα τη ζήλευε ακόμη και όποιος συνειδητά επιλέγει τα ψέματα και τη συκοφαντία. Φτάνει στο σημείο να λοιδορεί τη φράση της Αλέκας Παπαρήγα στη βουλή «δε μπορούμε να πληρώσουμε την εφορία», εμφανίζοντας την περίπου ως πλούσια.

Δεν ξέρει η εφημερίδα «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» ότι η βουλευτική αποζημίωση όλων των βουλευτών του ΚΚΕ κατατίθεται ολόκληρη στο Κόμμα για να καλύπτει τις ανάγκες του; Δεν ξέρει η εφημερίδα «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» ότι αυτά τα νούμερα, που αναφέρει, δεν ισχύουν, γιατί με τις αλλαγές στη φορολογική κλίμακα, δηλαδή τη φορομπηξία των μισθωτών και των συνταξιούχων και το τεράστιο κούρεμα στις συντάξεις, το εισόδημα έχει συρρικνωθεί; Ή μήπως θεωρεί «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» υψηλό αυτό το εισόδημα, όταν με αυτό πληρώνονται δάνεια, χαράτσια, και πολλές οικογένειες στηρίζουν τα άνεργα παιδιά και τα εγγόνια τους;

Κύριοι στο «ΠΟΝΤΙΚΙ», το πώς ζουν τα στελέχη του ΚΚΕ το γνωρίζουν και το αναγνωρίζουν και οι πέτρες. Να ψάξετε αλλού για παχυλές αποδοχές, μπόνους, συμβόλαια με τράπεζες κλπ.

Παρεμπιπτόντως, «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» με το σατυρικό πνεύμα που το διακρίνει δεν είδαμε να κάνει κανένα σχόλιο για το «εφάπαξ» 1 εκ. ευρώ του εργατοπατέρα Τσουκαλά, ούτε για τις μετοχές στα «τρισκατάρατα» funds βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά είπαμε οι συμπάθειες δεν κρύβονται.   
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 57 σχόλια

Ανώνυμος
24 Δεκεμβρίου 2013 στις 6:04 μ.μ.

Γιατί ρε παιδιά χαλάτε την πιάτσα; Μόνο η απάντηση του ΚΚΕ έπρεπε να μπει και όχι .. σε τι δίνει απάντηση. Οπως κάνουν όλα τα φιλοκουκουέδικα μπλοκ. Τώρα γίνεστε φερέφωνα του αστικού τύπου, που θα έγραφε και το σκουπίδι.

Ανώνυμος
24 Δεκεμβρίου 2013 στις 6:31 μ.μ.

Για ξεπλυμα στου ποντικαρα Δελλατολα.Τι εγινε με τα εμβασματα του Κυριακιδη ρε ρουφιανε,καθημερινε στου Παππαδακη?

Ανώνυμος
24 Δεκεμβρίου 2013 στις 9:18 μ.μ.

Δεξιοί και κεντρώοι κι οπορτουνίστες φόρμουλες ίδιες χρησιμοποιούν για να ‘χουν τα σκλαβάκια του χεριού τους !



Ανώνυμος
24 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:23 μ.μ.

Η Παπαρήγα είπε:
"Το 2014 δεν μπορεί να μας φορολογείτε με βάση τα μικτά εισοδήματα, που είχαμε, πριν κοπούν οι συντάξεις. Εγώ δεν μπορώ να πληρώσω την εφορία. Δεν μπορεί να με φορολογείς με δύο συντάξεις, από τις οποίες πραγματικά τώρα το 50%. Φέρνω το παράδειγμά μου, για να μην μου πείτε ότι λέω ψέματα. Δεν αναγνωρίζουμε ούτε εμείς οι ίδιοι τα έσοδά μας, τα πραγματικά από τα πόθεν έσχες και θα μου πείτε ότι θα βάλετε εύλογες δαπάνες διαβίωσης; Δεν δέχομαι να μου καθορίσετε τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης".

ΥΓ: Στους υψηλοσυνταξιούχους (που είχαν προ περικοπών πάνω από 2.000 ευρώ σύνταξη) έχει όντως κοπεί περίπου το 40% των ετήσιων εισοδημάτων από συντάξεις (έχει κοπεί 13ος-14ος μισθός και σημαντικό ποσοστό επί του συνόλου των συντάξεων/κύριας και επικουρικής). Στις συντάξεις χηρείας δεν ξέρω τί έχει γίνει.

Ανώνυμος
25 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:25 π.μ.

..και φυσικά το ΚΚΕ δεν χάνει την ευκαιρία για μια ακόμη αλήτικη επίθεση στον προαιώνιο εχθρό του, παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπλέκεται πουθενά στην ιστορία με το Δελατόλα.
Οι συμπάθειες δεν κρίβονται, αλλά ούτε η μικρότητα που φτάνει στην αλητεία κρύβεται.

ΚΚΕδες η ηγεσία σας έχει κάνει το ΚΚΕ ένα κόμμα-"επαναστατικό" σκυλάκι στην αυλή της αστικής τάξης:
Γαυγίζει ως αντεπαναστάτη όποιον τολμήσει να ενοχλήσει. Και εις ανώτερα...επαναστατικά βεβαίως βεβαίως...

Ανώνυμος
25 Δεκεμβρίου 2013 στις 1:49 μ.μ.

Ρε παιδιά μην κάνετε κριτική στον συριζα δεν γουστάρουν ,η ελευθέρια της άποψης δεν ειναι για χόρταση....Ντύσετε κανα δεντράκι με πουλόβερ,ανακαλύψτε την τεχνη που κρύβεται εντος σας


ειστε για γελια αν και σας παει το δακρυσμένο βλέμμα


βασιλακης καιλας(αριστερος και εγω)

Ανώνυμος
25 Δεκεμβρίου 2013 στις 3:15 μ.μ.

Πολύ παράπονο αυτή η Παπαρήγα.Ούτε ο Στουρνάρας δεν κλάφτηκε τόσο για την φουκαριάρα την πεθερά του.
Προτείνω να μαζευτούν προιόντα γιά την σκληρά δοκιμαζόμενη Αλέκα με τις τρείς συντάξεις.
Να βγάλει τις γιορτές και να πληρώσει και την εφορία η κακομοίρα.
Για το χάλι της φταίει ο Συριζα που σαν τζογλάνια που είναι άφησαν την φτωχή Αλέκα μόνο με τρείς συντάξεις.

Ανώνυμος
25 Δεκεμβρίου 2013 στις 5:21 μ.μ.

Οι ψείρες του ποντικού είναι κι αυτοί φορείς της ιντερνετικής πανούκλας του ψεύδους. Απομονώστε την αχρειότητα!

Ανώνυμος
25 Δεκεμβρίου 2013 στις 9:30 μ.μ.

Προς ανώνυμο 11.25 ."Αλήτες" θα πεις τον συρφετό σου επαγγελματία αντικομμουνιστή! Κοίτα τα σημεία και τέρατα που συμβαίνουν στον δικό σου πολιτικό χώρο, που έχετε τις κωλοτούμπες εθνικό σπόρ! Αν θελεις αντιπαράθεση , να την κάνεις με πολιτικούς όρους και όχι με τον "αυριανισμό παραμάσχαλα".Για να κρύψετε την πλήρη πλέον στοίχησή σας με την αστική τάξη, και την πλήρη σοσιαλδημοκρατικοποίησή σας, προσπαθείτε με λάσπες και συκοφαντίες, να κοροιδέψετε ποιόν? Οσο θα μεταλλάσεστε, τόσο θα μεγαλώνει ο αντικομμουνισμός σας, τόσο που θα συναγωνίζεστε με την αστική τάξη ποιός΄είπε την πιο μεγάλη αντικομμουνιστική βρωμιά. Πλέον τα επιχειρήματά σας ταυτίζονται πλήρως! Οσο για τις "αλήτικες επιθέσεις" να τις ψάξεις στον χώρο σου! και άμα θέλεις το χοντραίνουμε και άλλο!

Ανώνυμος
25 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:59 μ.μ.

Ορισμένοι (ποντίκι) εκτός από γελοίοι είναι και ξεφτιλισμένοι. Η κ. Παπαρήγα είναι γνωστό απο που προέρχονται τα ένσημα που έχει και με βάση αυτά συνταξιοδοτήθηκε, εργαζόταν στο ιδιωτικό τομέα και απο εκεί προκύπτουν η κύρια σύνταξη στο ΙΚΑ και η επικουρική στο ταμείο εμπορουπαλλήλων ΤΕΑΥΕΚ. Η σύνταξη από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ είναι σύνταξη θανάτου από τον σύζυγό της. Δεν μου πέφτει λόγος να την υπερασπιστώ αλλά δεν γνωρίζει το ποντίκι ότι οι συντάξεις του 2011 δεν ισχύουν αφού έχουν επέλθει τεράστιες μειώσεις και με το τρίτο μνημόνιο;βρισκόμαστε στο 2013 λίγο πριν το 2014. Είναι γνωστό επίσης ότι η κ. Παπαρήγα δεν εισπράτει ούτε σεντς βουλευτικής αποζημίωσης και επιβαρύνεται μάλιστα και τον φόρο που της αναλογεί. ΜΑΚΑΡΙ όλοι οι πολιτικοί να ζούσαν με τον απλό λιτό και απέριτο τρόπο που ζει η κ. Παπαρήγα

Ανώνυμος
25 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:41 μ.μ.

Τόσον καιρό που ο Δελατόλας ξημεροδραδιάζεται στον Παπαδάκη, στον Χατζηνικολάου κλπ αλλά και μέσα από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, εσύ ποιόν βλέπεις να "αβαντάρει" ως επόμενη "κατάσταση"; Πριν λίγο καιρό ο Δελατόλας, με άγνωστα-γνωστά κεφάλαια, έβγαλε ως ημερήσιαεφημερίδα τις "6 ΗΜΕΡΕΣ", η οποία έκλεισε γρήγορα. Ποιός του έδωσε τα κεφάλαια και σε ποιόν πολιτικό χώρο πρόσκειτο η συγκεκριμένη εφημερίδα; Άλλη φορά φρόντισε προτού απαντήσεις να γνωρίζεις τουλάχιστον τα βασικά. Το ΚΚΕ μπορεί να έχει 100 κουσούρια ή και να μην σου αρέσει 1000 φορές. Προβοκάτσιες, στημένα δημοσιεύματα και κατευθυνόμενη πληροφόρηση ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ δεν έκαναν ποτέ. Αντίθετα υπέστη προβοκατόρικες επιθέσεις και συκοφαντίες από δημοσιογραφικά τσιράκια, εκδότες, και κυβερνητικά φερέφωνα.

Ανώνυμος
26 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:42 π.μ.

Πες κατι συγκεκριμένο ρε ξεφτίλα ..Μαθε πρώτα πως ζει ενας άνθρωπος που δεν γνωρίζεις . και μετα μιλα Ντροπή και αίσχος
Για τον εαυτο της μίλησε η Αλεκα ..? Σου αρεσει δεν σου αρεσει πρόκειται για μεγαλη προσωπικότητα .Απλα εισαι Μπούφος και νομίζεις πως αρκει μια ατακα(χωρις φαντασία καν) σαν αυτες τις ακατάληπτες αερολογιες που λες στο σχολειό
Δεν φαίνεται νομίζεις ..? Σε προκαλώ ,έχεις αξιοπρέπεια να μας πεις τι βαζει στην τσέπη της η Αλεκα Παπαριγα..?
Αλλα δεν θα πεις ..Γιατι δεν ξερεις ,αν ήξερες θα το βούλωνες,αν και δεν ειναι μυστικό..Ντροπή σου.Τι αλλο να σου πω.Ρε

Ανώνυμος
26 Δεκεμβρίου 2013 στις 3:11 μ.μ.

Κακός τσακωμός για το απόλυτο τπτ. Είναι απλά τα πράματα. Το ποντίκι είναι αστικοφυλλάδα. υποστηρίζει μια μορφή σοσιαλδημοκρατικής αστικής διαχείρισης.γιαυτό είναι φουλ ΣΥΡΙΖΑ.
ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μέσα στελέχη της αστικής τάξης αλλά και οπορτουνιστές-πρώην κομμουνιστές. όλοι αυτοί δε μπορούν με τίποτα να χτυπήσουν τις θέσεις και τα επιχειρήματα του ΚΚΕ. έτσι έκανε και το ΠΑΣΟΚ. μην περιμένετε ήθος και ντροπή από αυτούς γιατί το ζήτημα δεν είναι ηθικό αλλά πολιτικό. άλλωστε οι συνασπισμένοι είναι καιρό μπλεγμένοι στα δίχτυα της εξουσίας.σε τμήματα της.όπως πχ στα Πανεπιστήμια και κυρίως στα μεταπτυχιακά.τώρα αυτό το πλέγμα θα ενταθεί για να μπορέσουν να αποκτήσουν πόδια στα γρανάζια της εξουσίας των αστών.
είχαν ντροπή όταν ήθελαν να διαλύσουν το ΚΚΕ?είχαν ντροπή όταν ψήφιζαν το Μάαστριχτ?όταν ψήφιζαν το 65ωρο?όταν τα< σημερινά τους στελέχη τρώνε με χρυσά κουτάλια από τράπεζες και Funds?όταν τα σημερινά τους στελέχη ως υφυπουργοί και κυβερνητικοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καθήλωσαν το αναπηρικό κίνημα στο λίθαργο?
δεν μπορούν να χτυπήσουν τις θέσεις και τη στρατηγική του ΚΚΕ κανείς τους εκεί μέσα.δε μπορούν να αντιπαρατεθούν με τη θέση του ΚΚΕ ότι ο καπιταλισμός δεν καλυτερεύει.όσο ήπιος και να είναι θα έχει μέσα του εκμετάλλευση,πείνα,φτώχεια,ταξική αδικία και πόλεμο.
είναι ζήτημα στρατηγικής λοιπόν!ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ.
οι άνθρωποι είναι με τον καπιταλισμό.

"ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΧΜΕΡ"

Ανώνυμος
26 Δεκεμβρίου 2013 στις 5:37 μ.μ.

ολοι οι βουλευτες του ΚΚΕ της βουλευτικες αποζημειωσης της παραδινουν στο ταμειο του κομματος και αμειβονται με 800 ευρω οπως ολα τα επαγγελματι κα στελεχη. στον συριζα θα πρεπη να ασχοληθουν με τους ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΑΚΗ. οι κομμουνιστες ποτε δεν εγιναν σαν τα μουτρα τους

Ανώνυμος
26 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:34 μ.μ.

Όσο θέλεις το χοντραίνουμε 25δεκ930.
Αλήθεια γνωρίζεις τα δίδακτρα του deree κι αν βγαίνουν με 2 μισθούς των 800 ευρώ;

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:28 π.μ.

Πόση σχέση έχει κανείς με την Ιστορία, τον ανθρωπισμό, το διαλεκτικό υλισμό, το μαρξισμό κάποιος που αυτοαποκαλείται "κόκκινος χμερ";
Για να το κάνει, όμως, πάει να πει ότι κάπου βρίσκει πάτημα και το κάνει.

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:32 μ.μ.

Μετα τα κοτερα του Φλωρακη εχουμε τα λεφτα της Αλεκας, Υπαρχουν χαβανια που τα χαφτουν? Υπαρχουν για να γραφονται τετοια

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:40 μ.μ.

Μεγαλη προσωπικοτητα η Αλεκα .Οι λεξεις εχουν χασει το νοημα τους . Η δε κορη της σπουδαζε τζαμπα στο αμερικανικο κολλεγιο λογω της μεγαλης προσωπικοτητας της μαμας της . Ατιμη φτωχεια .

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2013 στις 7:09 μ.μ.

Βρε ζώα για μην πω και τίποτε άλλο , πόσο χρονών είναι η κόρη της κ. Παπαρήγα; Η κ. Παπαρήγα πόσο χρονών είναι; Πότε πήγαινε η κόρη της στο Deere; H κ. Παπαρήγα και ο αποβιώσας σύζυγός της εργάζονται από μικρά παιδιά με ένσημα στο ιδιωτικό τομέα, ο δε σύζυγος εκτός της δημοσιογραφικής του ιδιότητας επειδή θεωρείτο ΄ένας από τους πιο γλωσσομαθείς έλληνες (μιλούσε άπταιστα 7 γλώσσες) έχει κάνει πλήθος μεταφράσεις και έχει επιμεληθεί πλήθος εκδόσεων και ο ίδιος έχει συγγράψει και εκδόσει βιβλία. Παρόλα αυτά απέκτησαν ένα και μόνο σπίτι και κανένα άλλο απολύτως περιουσιακό στοιχείο. Η κόρη τους Βασιλεία έχει φτάσει στα 45 και η κ. Παπαρήγα πλησιάζει τα 70 (γεννήθηκε το 1945). Η κ. Παπαρήγα αρέσει δεν αρέσει σε ορισμένους είναι προσωπικότητα με όλα τα γράμματα κεφαλαία ο δε τρόπος ζωής της είναι ταπεινός και μετρημένος. Εμείς που μένουμε Ν. Μάκρη την βλέπουμε χρόνια να συμπεριφέρεται με ένα τρόπο που δεν σου θυμίζει καθόλου πολιτικό. Δεν θα ήθελα να γίνω αρθρογράφος lifestyle για να πω αυτό που βλέπουμε να κάνει μόνη της επι χρόνια η κ.Παπαρήγα σαν κοινός καθημερινός άνθρωπος, σαν μία οποιαδήποτε εργαζόμενη γυναίκα. Τι να πω για το ήθος της , την οξυδέρκειά της (βρείτε μου άλλη γυναίκα θεωρητικής κατεύθυνσης στα 70 της να χειρίζεται με απίστευτο τρόπο τις νέες τεχνολογίες), την σεμνότητά της κλπ. Μπορεί κανείς να διαφωνεί πολιτικά οριζοντίως και καθέτως μαζί της αλλά ο τρόπος ζωής της είναι υποδειγματικός για όλη την ελληνική κοινωνία.

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2013 στις 8:02 μ.μ.

Μεγαλη προσωπικοτητα η Αλεκα!!! οταν θα κανει επανασταση το κκε δεν θα σπασει τζαμι!!! το δηλωσε το 2008. να βαλετε τη φωτογραφια της διπλα στο βελουχιωτη!! του μαιλη διπλα στον τσε!! πηρε το κκε η αλεκα στο 4,5% και το παρεδωσε 4,5%!! μιλαμε για προσωπικοτητα!

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:45 μ.μ.

Στον 27/12/2013 8:02μμ
όταν εσύ σπάσεις καμιά βιτρίνα και κάψεις και κανένα αυτοκίνητο φωναξέ μας και εμάς να βάλουμε καμιά κουκούλα και να κάνουμε μαζί επανάσταση...Αυτή η παπαρήγα όλο παπαριές λέει αντί να βάλει το ΠΑΜΕ να οργανώσει ένα καλό κάψιμο της αθήνας μπας και ο λαός πάρει τα πάνω του κάθεται και λέει αντιμαρξιστικές και αντεπαναστικές θεωρίες. Που το βρήκε γραμμένο ότι η επανάσταση δεν ξεκινάει από τις τζαμαρίες; τέτοια οπορτουνίστρια που είναι καλά να πάθει , πολύ της είναι και το 4,5%. Δεν αντιγράφει τον ΣΥΡΙΖΑ που θα γίνει κυβέρνηση και θα κάνει και σοσιαλισμό χωρίς να σπάσει βιτρίνα και χωρίς καν να σηκωθεί κανείς από τον καναπέ του. Ντροπή της.

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2013 στις 8:54 μ.μ.

το δε θα σπασει τζαμι ήταν τα διαπιστευτηρια νομιμοτητας στον καραμανλη και την αρχουσα ταξη το 2008. μεχρι και ο καρατζαφερης χειροκροτουσε κκεδακια την αλεκα! κκεδακια βαλτε στοχο να πεσει η κυβερνηση! κοτες δεν τολματε

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2013 στις 9:02 μ.μ.

10: 45
κουτοπονηρο κκεδακι οταν ολα τα δικτυα μιλοιυσαν για εξεγερση το 2008 στην ελλαδα και ολη η νεολαια πετροβολουσε (οχι νυχτα μερα) ολες τις τραπεζες απο εβρο μεχρι κρητη και ολα τα λυκεια ηταν υπο καταληψη εσεις κανατε επαναστατικη βολτα στην πλατεια καραισκακη. αντι να υποστηριξετε την εξεγερση κανατε δηλωσεις νομιμορφοσυνης στο συστημα. μονο κουκουλοφορους βλεπατε. προς τιμη του ο αλαβανος βουτηξε μεχρι το λαιμο και βοηθησε τη νεολαια. οποιος δε θελει να ζυμωσει........καταλαβατε αποβλακωμενα μαιλακια γιατι πηγατε στο 4.5%; αν οχι υπαρχει και το 2%

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:06 μ.μ.

Επί της ουσίας της τελευταίας παραγράφου, λαλίστατα οπορτουνάκια, κάνατε όμως γαργάρα!

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:25 μ.μ.

Καταλάβατε γιατι πήγατε κκεδες στο 4.5 Γιοτι ο λαος ηθελε εξέγερση.Αυτο φαίνεται απο το ποσοστό που εδωσε στον ΓΑΠ,κοιτα να δεις αλλη μια δαιμονισμένη σύμπτωση η εξέγερση στο Παρίσι εφερε 72% στον Ντε Γκολ,και εσυ ζητας να ρίξουμε την κυβέρνηση,για μια παρόμοια,παντού τα ιδια ,μεχρι την Λιβύη,Αίγυπτο και την Συρία
Αυτο λέγεται πολίτικη απατεωνιά και ιστορικά φλερτάρει με τον Ναζισμό

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:42 μ.μ.

Καλα εσεις με τον τροπο που μιλάτε θα δικαιώσετε τον Βενιζέλο που μίλησε για εξ τσογλανισμο,τετοιοι ειστε γιατι είστε χωμένοι ως τον λαιμό
Το ιδιο κανει και το κομμα σας μιλώντας αφηρημένα για συνεργασίες με αδιευκρίνιστους στόχους,που μπορει εδω να προσπαθείς με εξυπνάδες και χυδαιοτητες να πας την μπαλα αλλου ,ομως οταν έρχονται τα στελέχη σας μπροστά σε κκεδες γλυφουν απο πανω μεχρι κατω κάνοντας το κορόιδο μεσα και έξω απο στούντιο και εργατικά κεντρα
Ο συριζα δεν εχει πολιτική ψάχνοντας στηρίγματα στους χειρότερους ληστες των λαων ,τωρα εσυ πισω απο την ανωνυμία τραγουδάς για να περάσει η ωρα
Βρισε με ειναι ενα είδος εκτόνωσις και αυτο ,αλλα και ασφαλές ,υπάρχουν ομως και αλλα

ΔΙΟΝΥΣΗΣ
30 Δεκεμβρίου 2013 στις 1:19 μ.μ.

Κοίταξε ρε να δεις πόσοι επαναστάτες υπάρχουν τελικά και στο ΚΚΕ δεν πήραν "μυρωδιά"! Μιλάμε για αυτισμό! Βέβαια υπάρχει μία μικρή λεπτομέρεια: Όλοι αυτοί θέλουν επανάσταση ερήμην των ενδιαφερομένων, των εργατών, του λαού, χωρίς συνελεύσεις, από "ψηλά" οργανωμένες και καθοδηγούμενες, και άμα λάχει οι "υπερεπαναστάτες" αμέσως μετά την "επανάσταση" μπαίνουν μέσα στα γραφεία των διευθυντών του εργοστασίου και είναι όλο γλύκες "μάλιστα κ. διευθυντά", "εντάξει κ. διευθυντά", "αστειεύεσαι αφεντικό;". Τέτοιες παπαρδέλες λένε (όπως ο/η @11:25) και έχουν αποβλακώσει τον κόσμο και οι συνδικαλιστές τους, "μπουκωμένοι" με χρήμα από τα αφεντικά που δήθεν τους έχουν αντιπάλους (Τσουκαλάδες, Ρίζοι Ρίζοι κλπ), άλλος παπάτζας μιλάει για πολιτική απεργία, άλλος μπουρδολόγος για "άγρια" απεργία διαρκείας, τρίτος θέλει να κάνει κατάληψη (ο ίδιος με τους 2-3 κολλητούς του), άλλος αρλούμπας ή και εγκάθετος θέλει να "μπουκάρει" στη Βουλή να τα κάνει "λαμπόγυαλο" αλλά τη φυλάει το ΠΑΜΕ, άλλος θέλει να πάρει τα όπλα, και αφού τα πουν όλα αυτά μεταξύ τους και τάχα "ψήσουν" ο ένας τον άλλο μετά κλείνουν τον υπολογιστή και πάνε για ύπνο! Και όμως φίλε μου, τέτοιους τύπους που είναι μόνο για δούλεμα και ξεφωνητό υπάρχει ακόμη κόσμος που τους θεωρεί αγωνιστές και υπερεπαναστάτες!

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2013 στις 2:40 μ.μ.

κκεδακια πεστε αλευρι! ο τζανετακης και ο ζολωτας σας γυρευει! πολιτικές παρθενες!

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2013 στις 4:15 μ.μ.

Τι κρίμα που το 4,5% δεν κατάλαβε ότι το 2088 ότι το 95,5% του λαού τους περίμενε να κάνουν μαζί εξέγερση - επανάσταση. Ο λαός ήταν στα κάγκελα, διαδήλωνε και απαιτούσε σοσιαλισμό. Τόση βιτρίνα έσπασε, τόσο πλιάτσικο έγινε, τέτοια εξέγερση που την είχε ξαναδεί η Ελλάδα και σεις βρε άθλιοι του 4,5% βοηθήσατε το σύστημα να ανασάνει. ¨Ομως ο λαός σας εκδικείται θα κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση για να μάθετε, οπορτούνες έ οπορτούνες. Θα στηθούν εργατικά συμβούλια, θα κοινωνικοποιηθούν τα μέσα παραγωγής, θα γίνει λαική οικονομία και ο λαός θα γίνει αφέντης στο τόπο του. Εσείς να τα βλέπετε συμβιβασμένα γουρούνια που υποκλίνεστε στον καπιταλισμό και δεν τολμάτε να βάλετε θέμα ανατροπής του καπιταλισμού με συγχωρείτε της κυβέρνησης για να έρθει γρηγορότερο ο κομαντάτε Τσε Τσίπρα στο γκουβέρνο για να ξεκινήσει η παγκόσμια επανάσταση....Θα δείτε τι θα γίνει στις ευρωεκλογές...επανάσταση...

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2013 στις 7:28 μ.μ.

απο οτι γνωριζω οι 2 αστικες κυβερνησεις του 1989 εγιναν απο τον συνασπισμο της αριστερας και της προοδου τοτε που ειχε ερθη η ωρα της αριστερας ντε

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2013 στις 9:11 μ.μ.

χα χα! 4:15 εχεις μεγαλη πλακα! κκεδακι υποστηριζεις την παραμονη της κυβερνησης για να μην ερθει ο τσιπρας και οι οπορτουνιστες του συριζα; σοβαρη πολιτικη σκεψη εχεις! αφηστες τους 5-6 χρονια ακομη και συνεχιστε να κλαψουριζετε στις πορειες του παμε μακρια απο τον κοσμο.αφου ειστε σαν κκε ετοιμοι για εξουσια για πες τε μας ποτε θα την αρχισετε; δεν ειστε ετοιμοι ακομη; ποτε προβλεπετε να αρχισει να ξεκινησει;

υ.γ δεν εχουμε καταλαβει οταν το κκε υποστηριζει τις εξεγερσεις των γαλλικων γκετο ή των φοιτητων στην ταυλανδη ή στο λος αντζελες γιατι το κανει; με το σεις και με το σας γινονται αυτες; απλα ειναι μακρια απο τα ποδια σας και οχι μεσα στη χωρα. δεν χρειαζεται να χαραξατε γραμμη. και συνεχιζετε να λετε ψεματα για το 2008. εκτος απο σπασιματα ειχαμε και πρωινες καταληψεις σχολειων και πορειες την νεολαιας σε ολη την ελλαδα. εσεις με την κνε και το κκε που ησασταν ; την παπια γιατι δεν ελεγχατε τιποτα. οταν ο ιδιος ο σαρκοζι ανεβαλε την εκπαιδευτικη μεταρρυθμιση λογω των γεγονοτων στην ελλαδα ή ο μαρκος των τσιαπας εστελνε συγχαρητηριο τηλεγραφημα στην ελληνικη νεολαια η αλεκουλα ετρεχε στο μαξιμου για να καταδικασει τους κουκουλοφορους της νυχτας. και οχι μονο αυτο.. γραφατε αθλιοι και αβανταδορικο κειμενο στο ριζοσπαστη για τον κορκονεα (το εχω μηπως θες να στο δειξω) καΙ περνατε συγχαρητηρια απο τον καρατζαφερη για την υπευθυνη σταση σας (και αυτες τις εχω ανοητε). πολιτικα ανοητοι τοσα χρονια μιλαγατε για σπασιμο του δικομματισμ,ου και με μια πλακιτσα που σας εκανε ο τσιπρας για κυβερνηση της αριστερας σας αρμεξε εκλογικα μεσα σε ενα μηνα. και αντι να καθαιρεσετε την ανικανη ηγεσια την γοντικομαιληδων για την καταντια τα ριξατε παλι στον κοσμο. γελαει ο κοσμος μαζι σας. εχετε καταντησει κλειστη παραθρησκευτικη ομαδα. θας σας περιμενει ο κοσμος στη δευτερα παρουσια να λυσετε τα προβληματα του. ο τζανετακισμος και το πνευμα της βαριζας παραμενει στο υποσυνειδητο σας παντα. και μην απαντησεις με βαση του τι κανει ο συριζα. αχρηστοι δεν εχετε καταφερει τα τελευταια 20 χρονια τουλαχιστον να καθοδηγησετε μια απεργια νικηφορα και μιλατε.

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2013 στις 9:16 μ.μ.

παναγιωτη ειχε ερθη η ωρα της αριστερας; μαλλον του μητσοτακη που κερδισε πολιτικο χρονο με τζανετακη ζολωτα για να βγει στην εξουσια! ασε που που πουληθηκε και η απλη αναλογικη απο την αριστερα και το κκε (το συν 1 το θυμασαι;)

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2013 στις 9:58 μ.μ.

ειρωνικα το ειπα οτι ειχε ερθη η ωρα της αριστερας. ηθελα να δειξω που οδηγουν οι πολιτικες συνεργασιες

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:03 μ.μ.

Τέτοια κοσμογονία έγινε το 2008 και δεν την πήραμε χαμπάρι, Καλά γιατί δεν ανετράπη το σύστημα επειδή το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν έλεγχαν την εξέγερση. Ε και; Τι το χρειάζεστε το ΚΚΕ για να κάνετε επανάσταση; μόνοι σας δεν μπορείτε; Βρε μπουμπούκια μία πορεία δεν μπορείτε να οργανώσετε.
Εμείς δεν θέλουμε να φύγει η κυβέρνηση να αλλάξουμε το σύστημα θέλουμε μαζί με την εργατική τάξη, να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό και όποιον τον υποστηρίζει. Εσείς που θέλετε να γίνετε ΠΑΣΟΚ με γειά σας και χαρά σας. Εμείς θα προσπαθούμε στα εργοστάσια στις φάμπρικες στους χώρους δουλειάς στις γειτονιές στα πανεπιστήμια όπου υπάρχει λαικός κόσμος να συσπειρωθεί να οικοδομήσει πολιτική συμμαχία με βάση την ταξική του προέλευση και όχι τι ψηφίζει στις εκλογές, να αντιπαλέψει τα μέτρα με μαζικό και οργανωμενο τρόπο στη λογική της κοινωνικοοικονομικής ανατροπής. Ο καπιταλισμός δεν είναι διαχειρίσιμος, τον διαχειρίζονται μιά χαρά οι καπιταλιστές και το πολιτικό τους προσωπικό. Στη Κύπρο κομμουνιστής έγινε πρόεδρος και το ΑΚΕΛ κυβέρνηση, τα είδες τα χάλια τους, στη Γαλλία το ΚΚΓ συγκυβέρνησε με τους σοσιαλιστές, τα είδες τα χάλια τους, στη Δανία κόκκινοι λένε ότι κυβερνάνε, στην Ιταλία το μεγαλύτερο κομμουνιστικό κόμμα της δυτικής Ευρώπης εξαφανίστηκε με τις διαχειριστικές θεωρίες.
Δεν μου λες για πιά αριστερά μιλάς; του Μελανσόν ή του die linke; της ξεπουλημένης ευρωπαικής αριστεράς ΚΕΑ; Μήπως της αριστεράς του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ ή των Σταθακοτσακαλώτων και των πρώην ΠΑΣΟΚοσυνδικαλισταράδων του 1 εκατομμύριου εφάπαξ. Το ΚΚΕ είναι αίρεση και παραπέμπει στη δευτέρα παρουσία; και ο ΣΥΡΙΖΑ που παραπέμπει; ότι θα αλλάξει την ΕΕ και θα την κάνει σοσιαλιστική; με ευρώ ή χωρίς ευρώ; με την κομισιόν ή χωρίς την κομισιόν; Το ΚΚΕ δεν κοροιδεύει την ελληνική κοινωνία, ούτε αλλάζει κάθε δευτερόλεπτο θέση ανάλογα με το ακροατήριο άλλα στους εργάτες άλλα στους βιομήχανους άλλα στην Ελλάδα άλλα στην Αμερική μία κακό το ΔΝΤ μία καλό. Αυτά λέγονται πολιτική απατεωνιά για να κρατάμε μέχρι την δευτέρα παρουσία τους εργαζόμενους κοιμισμένους...και για πάρουμε καρέκλες για να ξαναρχίσει το παραμύθι του 1981. Το ΠΑΣΟΚ πέθανε δυστυχώς για σας και η νεκρανάσταση του είναι λίγο δύσκολη γιατί το ΚΚΕ σας χαλάει την πιάτσα.

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2013 στις 1:52 π.μ.

Εσύ ανώνυμε των 10.03 για ποια αριστερά και για ποιους κομμουνιστές μιλάς;;; Για το αντικομμουνιστικό.... ΚΚΚίνας που εκφράζει τον πιο επιθετικό καπιταλισμό, για το ΚΚ Νότιας Αφρικής που πυροβολεί απεργούς εργάτες, για το ΚΚΙράκ που πανηγυρίζει για την εισβολή των Αμερικάνων, για το ΚΚ Ινδίας που πρωτοστατεί στο ξεπούλημα στις πολυεθνικές, για το ΑΚΕΛ που έπρεπε να γίνει ρόμπα διεθνώς για να κρατήσετε τις αποστάσεις σας; Αστο μεγάλε. Οι σύντροφοί σας ανά τον κόσμο είναι κάτι άγρια σοσιαλδημοκρατικά κόμματα που μπροστά του ο ΣΥΡΙΖΑς είναι απλή οδοντόκρεμα. Οπως βλέπεις δε σώζεται το πράμα όταν κάποιος δηλώνει κομμουνιστής.

Το ΚΚΕ "που δεν κοροιδεύει την ελληνική κοινωνία" έκανε κάτι συγκεντρωσάρες να! ζητώντας εκλογές λίγους μόλις μήνες πριν από αυτές. Πρέπει τώρα να μας γανώσετε τα μυαλά επειδή ο Τσίπρας ήταν πιο αποτελεσματικός ρεφόρμας από σας;
Με άλλα λόγια αλήθεια λέτε για το Συριζα. Μόνο που λέτε τη μισή αλήθεια. Γιατί η άλλη μισή είναι ότι είστε μια από τα ίδια. Και λυσσάτε με τους Συριζαίους γιατί απλώς δεν είστε εσείς στη θέση τους. Υποκριτές.
Και κάτι τελευταίο: Ευτυχώς το ΠΑΣΟΚ πέθανε. Δυστυχώς για σας εσείς δε βοηθησατε καθόλου να γίνει αυτό. Αντίθετα τότε που παιζόταν "το παραμύθι του 81", εσείς είσασταν από αυτούς που μας κοιμιζατε γλυκά τα βράδια με αυτό. Εχετε πολύ λερωμένη τη φωλιά σας και κόφτε την παραμύθα

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:34 π.μ.

στον 1:52
πες μας που διαβάζεις αυτές τις μπούρδες που γράφεις. Ποιό ΚΚΚίνας και πράσινα άλογα; για ποιό απο όλα τα ΚΚ Ινδίας αναφέρεσαι ;για ποιό από τα 2 ΚΚ Ιρακ αναφέρεσαι; για ποιά ΚΚ μιλάς ; Δεν ξέρεις τις απόψεις του ΚΚΕ για μιά σειρά κατ' ευφημισμόν Κομμουνιστικά κόμματα. Δεν βλάπτει να διαβάζεις τις θέσεις του ΚΚΕ απο τα original κείμενα καλό θα σου κάνει πριν γράψεις αυτές τις ηλιθιότητες έστω και ανώνυμα.

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:07 μ.μ.

Ανωνυμος. το ΠΑΣΟΚ πραγματικα πεθανε αλλα στην θεση του γεννηθηκε ενα ιδιο η κριτικη που κανεις για το 1981 ειναι σωστη και αποδειξη οτι το εχουμε καταλαβη ειναι οτι δεν κανουμε τα ιδια λαθη σημερα

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2013 στις 4:17 μ.μ.

1. 52 συμφωνω μαζι σου .αν δεις τι καλουνε στα συνεδρια θα φριξεις. ολο το συφερτο της παγκοσμιας κομμου νιστικης γραφειοκρατιας και τιυ ευρωκομμουνισμου. κατα τα αλλα με το συριζα ουτε καλημερα αλλα πηγαινουμε στο συνεδριο της δημαρ χωρις ντροπη! προσεξε ενδεικτικα:

α. ΚΚ Βιετνάμ έχει μετατρέψει το λαό της ηρωικής χώρας που ταπείνωσε τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό σε φτηνό εργατικό δυναμικό των... κινέζικων επιχειρήσεων, β.τα δύο ΚΚ της Συρίας που στηρίζουν το καθεστώς Άσαντ, και το Ιρακινό ΚΚ που συμμετείχε στις κυβερνήσεις του κατοχικού καθεστώς, ακόμη και στην πρώτη απ’ αυτές υπό τον Αμερικανό κυβερνήτη! γ.Στην Ινδία, τα ΚΚΙ (Μαρξιστικό) και ΚΚΙ στην περίοδο 1977-2011 κυβερνούσαν στη Δυτική Βεγγάλη, μια πολιτεία με 91 εκατ. πληθυσμό. Εκεί η αριστερή διακυβέρνηση έληξε άδοξα μετά τη φετινή εκλογική ήττα αφού πρώτα χρεώθηκε το χτύπημα της αγροτιάς προς όφελος του βιομηχανικού κεφαλαίου δ.το ΚΚΙσπανιας που ήταν, μαζί με το Ιταλικό και το Γαλλικό ΚΚ, βασικός πυλώνας του ευρωκομμουνιστικού ρεύματος, χωρίς όμως ποτέ να διαρρήξει τις σχέσεις του με το ΚΚ Σοβιετικής Ένωσης. ε.το ΚΚ Γαλλίας. (συμμετοχη στην κυναρνηση Ζοσπεν) ε.ΚΚ Ν. Αφρικής που συμμετέχει στην κυβέρνηση του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC),μετα το 1990το οποίο μετά το τέλος του ρατσιστικού καθεστώτος του Απαρτχάιντ, λίγα επιτεύγματα έχει να παρουσιάσει σε ό,τι αφορά το επίπεδο ζωής της μαύρης πλειοψηφίας. ζ. πολλά κόμματα στην πρώην ΕΣΣΔ (κκε ρωσιας ζουγκανοφ--- αυτος ο γραφειοκρατης που δεβ ξερει τιποτα για την καταντια της Σ.Ε το 1989) κλπ. Με αυτους μιλανε!

κατα τα αλλα πουλανε τρελα οτι ο συριζα ειναι το νεο πασοκ. ρε πολιτικα κουτορνιθια ο παπανδρεου το 81 μοιρασε 10 πακετα ντελορ στο κοσμο, διορισε 400.000 στο δημοσιο και καταφερε να κανει ετσι πολιτικες συμμαχιες μπετο-ταλιμπαν.ο καθε τσιπρας που θα τα βρει αυτα. μονο το υψος του βασικου μισθου εχει υποσχεθει

10.03 τι μας λες ρε συ μεγαλε; ;Εμείς δεν θέλουμε να φύγει η κυβέρνηση να αλλάξουμε το σύστημα θέλουμε μαζί με την εργατική τάξη, να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό και όποιον τον υποστηρίζει. Σοβαρα; δε θες να φυγει η κυβερνηση; και δε ντρεπεσαι σαν κομμουνιστης με αυτη τη μπαρουφα; σε αυτον που θα του παρουν το σπιτι το 2014 με αυτη την κυβερνηση τι θα απαντησεις ανοητε; τι θα του πεις αν ο μισθος του πεσει αλλα 200 ευρω;.οτι παλευει το κκε για τον κομμουνισμο και δε χρειαζεται να ανατραπει η κυβρνηση; να περιμενει τη δευτερα παρουσια; ρε συ αναμασατε σαν κατσικες τις αρλουμπες του περισσου που δε θελει να κουνησει τα ποδια του γιατι ειναι χωμενος μεχρι τα μπουνια στο συστημα.και τους κοιτατε ακομη

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2013 στις 6:33 μ.μ.

Ανωνυμος 4.17 σε αυτον που θα του παρουνε το σπιτι θα του πουμε οτι υπευθυνη ειναι η Ε.Ε και η αστικη ταξη της χωρας και θα του το παρουν ανεξα ρτητα ποιος ειναι κυβερνηση αν δεν τους ανατρεψουμε. καλη χρονια σε ολους.

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2013 στις 8:08 μ.μ.

ρε συ φαντασμα η οπως αλλιώς λέγεσαι μας εχεις αποδείξει οτι εισαι άσχετος γιατι επιμένεις τι μας λες για το ΚΚΓ και τηνιταλικη επανίδρυση
Το σπιτι δεν θα στο παρει ο Σαμαρας η ο Τσιπρας αλλα το μεγαλο κεφάλαιο

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2013 στις 9:09 μ.μ.

παναγιωτη μπραβο σου! γενικα και αοριστα το μεγαλο κεφάλαιο θα παρει τα σπιτια του κοσμου! και ποιος ειναι σημερα ο πολιτικος εκφραστης του μεγαλου κεφαλαιου; ο φουφουτος; νδ, πασοκ. αυτου ειναι. ή τους διωχνεις ή καθεσαι και τους κοιτας. αν το κανει και ο συριζα οπως υποθετεις ανατροπη και αυτος. τι δεν καταλαβαινεις; το νομικο πλαισιο κατασχεσης το φτιαχνει μια ελληνικη κυβερνηση. αυτη εκπροσωπει την αστικη ταξη. δεν ειναι γενικο και αοριστο.

8.08 δεν πλενεις κανα πιατο καλυτερα. σου εδωσα στοιχεια συγκεκριμενα. ασε το κκε να συνομιλει με το κκκινας στα συνεδρια του και κοιμησου ησυχα

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2013 στις 9:30 μ.μ.

@ανώνυμος 4.17
Εσείς ότι του λέτε είναι για την δευτέρα παρουσία. Για "καλό καπιταλισμό" για "καλό κεφάλαιο", για επαναδιαπραγμάτευση στην ΕΕ, για Ευρώπη των"λαών" για καπιταλιστές που θα δουν τον ΣΥΡΙΖΑ και θα το βάλουν στα πόδια και διάφορα άλλα πράσινα άλογα. Από εδώ και πέρα ο καπιταλισμός έφτασε σε τέτοιο στάδιο που οι λαοί αν δεν τον ανατρέψουν, μια κι έξω και χωρίς ροζ κορδελάκια, δεν πρόκειτια να δουν άσπρη μέρα. Ισα- ίσα που το κκε, ποτέ δεν είπε στο λαό θα περίμενε λα ερθει ο σοσιαλισμός και λές ψέματα ότι το κκε δεν θέλει να πέσει η κυβέρνηση. Το κκε θέλει να πέφτει κάθε κυβέρνηση, όποιας απόχρωσης, που αποδεχόμενη τον καπιταλισμό είναι νομοτέλεια ότι θα φέρει στο λαό βαρβαρότητα. Το κκε επίσης καθημερινά καλεί τον λαό και παλέβει για τα πιο άμεσα προβλήματα. Αυτού που ο μισθός θα πέσει στα 200 ευρώ θα του πεί έλα τώρα να παλέψουμε μαζί, να απεργήσουμε μαζί, να οργανωθούνε στα σωματεία μας, δεν θα του πεί περίμενε να έρθει ο επόμενος "σωτήρας" να σε σώσει αλλά μέχρι τότε κάτσε σπίτι σου. Η πρόταση νόμου του κκε για ολική απαγόρευση πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας είναι για την δευτέρα παρουσία? Ο πρότασή του για επίδομα 1000 ευρώ στου ανέργους και κάρτα μετακίνησης δωρεάν στα ΜΜΜ είναι για την δευτέρα παρουσία? Η πρότασή του για εδώ και τώρα διεκδίκηση δωρεάν φαρμάκων και γιατρών είναι για την δευτέρα παρουσία? Να υπογραφούν εδώ και τώρα Συλλογικές Συμβάσεις βάσει των σύγχρονων αναγκών και όχι στη κοροιδία των εργατοπατέρων είναι για την δευτέρα παρουσία? Να δοθούν αυξήσεις εδώ και τώρα στους μισθούς και τις συντάξεις είναι για την δευτέρα παρουσία? Ο λαός να βγεί μπροστά για να καταργηθούν στην πράξη τα χαράτσια είναι για την δευτέρα παρουσία? ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ. Για την δευτέρα προυσία είναι ότι είναι δυνατόν στον καπιταλισμό "ο άνθρωπος να είναι πάνω από τα κέρδη". Και τα μικρά παιδιά ξέρουν ότι τα κέρδη βγαίνουν μόνο από την εκμετάλλευση της εργ. δύναμης. Αρα για να έχει κέρδη ο καπιταλιστή πρέπει να ξεζουμίσει τους εργάτες, Πρώτος και βασικός νόμος του καπ. συστήματος. Αρα κοροιδεύεις όταν το λές. Για την δευτέρα παρουσία είναι οτι η Καπιταλιστικη Ενωση του Ευρωπαικού κεφαλαίου, μπορεί να μετατραπεί σε "Ευρώπη των λαών". Αυτό κι αν είναι καροιδία! Τα μεγαθήρια- μονοπώλια του ΚRUPP, THYSSEN κ.λ.π., των αγγλικών, αμερικανικών και γαλλικών μονοπωλίων (χάλυβα και σιδήρου) που πριν ακόμα από τον 2ο Παγκ. Πόλεμο, κάναν απόπειρα γι αυτή την καπ. ένωση, θα ενωθούν με τους εργαζόμενους και όλα μέλι γάλα. Δηλαδή ότι θα καταργηθεί η ταξική αντίθεση και πάλη και ότι θα περνάνε καλά όλοι μαζί, λαός και Κολωνάκι.Πέρα από το ότι όλα αυτά είναι δύνατον να συμβούν στον αιώνα τον άπαντα, είναι και αντιεπιστημονικά. Για την δευτέρα παρουσία είναι επίσης να λές ότι οι ιμπεριαλιστές (δηλ. ο κρατικομονοπωλιακός καπιταλισμός) θα παραιτηθεί ξαφνικά από τον ευτό του και θα σταματήσεις να ματοκυλάει λαούς για επέκταση των κερδών. Μα είσαι σοβαρός άνθρωπέ μου, να κατηγορείς το κκε για δευτέρα παρουσία? ΄Κοίτα τι ακριβώς μπουρδολογίες τσαμπουνάτε καθημερινά, χάνοντας κάθε ίχνος σοβαρού πολιτικού λόγου! Τις καλύτερες ευχές για την νέα χρονιά! Μ.

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2014 στις 6:36 π.μ.

στον 4:17
να ντρέπομαι γιατί λέω στο λαό ότι τα σπίτια του παίρνονται κατ' εντολή της ΕΕ και του διεθνούς κεφαλαίου , που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και όλος αυτός ο συρφετός που παριστάνει την κυβέρνηση, να του λέμε νάνι νάνι για την ευρωπαική κεντρική τράπεζα που θέλει να διοχετεύσει κεφάλαια στην αγορά πάμφηνων σχεδόν τσάμπα ελληνικών ακινήτων. Να ρίχνουμε στάχτη στα μάτια του λαού για το σύμφωνο για το ευρώ και το γενικό μνημόνιο που εφαρμοστεί σε όλες τις χώρες της ΕΕ από 1/1/2014 και τα οποία στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με νύχια και με δόντια; Να παραμυθιάζουμε το λαό ότι είναι θέμα διαχείρισης και διαπραγμάτευσης η έξοδος από την καπιταλιστική κρίση. Να του λέμε ότι η επεκτατική πολιτική του ΔΝΤ είναι η σωτηρία της πατρίδας που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ;
Στα περισσότερα ΚΚ που αναφέρεσαι δεν διαφέρουμε στη κριτική, τα ίδια λέει και το ΚΚΕ. Το αν έχει κάποιες τυπικές σχέσεις είναι άλλο θέμα και μάλιστα το ΚΚΕ κάνει και το αντίθετο απ' ότι λένε πχ το ΑΚΕΛ ήταν υπέρ του να μπει η Κύπρος στην ΟΝΕ και την ΕΕ και το ΚΚΕ ψήφισε κατά, το Γαλλικό ΚΚ το ΚΚΕ το "σκυλοβρίζει" κλπ. Σου είπα διάβαζε καλύτερα τα κείμενα του ΚΚΕ για όλα αυτά τα κόμματα.
Ρε μεγάλε άν θέλεις να γίνεις συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ και ντρέπεσαι να το πεις στο καλό και να μας γράφεις δεν θα πάρουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάψει να είναι έστω οπορτουνιστικό κόμμα είναι σοσιαδημοκρατία καραμπινάτη και μάλιστα του χειρίστου είδους γιατί ο καπιταλισμός βρίσκεται σε εντελώς άλλη φάση ανάπτυξης, δεν είμαστε στο 1960 ή το 1980 ή το 1990. Παίζουν με την αισιοδοξία της μνήμης και το συναίσθημα, καλλιεργούν την αυταπάτη ότι μπορούμε να γυρίσουμε στο 2008 ή το 2000.

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2014 στις 5:24 μ.μ.

Ανωνυμος 9.09 η πραγματικη εξουσια ειναι η οικονομικη και ποιος ελεγχει τα μεσα παραγωγης. η κυβερνησης ειναι ο διαχειρηστης της ταξης που ειναι στην εξουσια αρα λοιπον με εναλλαγες κυβερνησεων δεν θα σωθη κανενας. καλη χρονια

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2014 στις 9:16 μ.μ.

1. ωραιο και πρωτοτυπο θεωρημα παναγιωτη! και αφου ειναι θεωρημα φυσικα με βαση τη λογικη θα ισχυει παντου. δε θα κανουμε εξαιρεσεις. με αλλα λογια αν υπηρχε μια εναλλαγη κυβερνησης στη βενεζουελα μεταξυ τσαβες -μαδουρο και δεξιας αντιπολιτευσης τα τελευταια 13 χρονια δεν υπηρχε κανενα προβλημα; και ο τσαβες και η δεξια αντιπολιτευση μια καπιταλιστικη χωρα διαχειριζονταν! καλη χρονια παναγιωτη μου. να φιλησεις τα παιδια και το μαιλη!!

2.6.36 ωραια λοιπον διατηρειτε καποιεςς τυπικες σχεσεις με αριστερα κομματα τις ευρωπης, τα οποια εχουν και διαφορετικες αποψεις απο υ κκε. στην ελλαδα πηγες στο συνεδριο της δημαρ. πως εξηγεις το φαινομενο να μην εχεις καμια σχεση με ανταρσυα, αλαβανο, συριζα, κλπ; πως γινεται; ψυχιατρικο ειναι τπ προβλημα του κκε;

3. 9:30 βαζετε θεμα ανατροπης κυβερνησης νδ-πασοκ και δεν το χει μαθει ο κοσμος; πολυ καλο!! φανταζομαι οτι αφου δεν τα παραπεπεντε ολα για τη 2α παρουσια, και βαζετε και σεις σαν κκε το θεμα χαρατσιων -ανεργων κλπ οπως ανταρσυα, αλαβανος, συριζα , εεκ, μ-λ κκε για αυτα και μονο τα θεματα θα μπορουσαμε να κανουμε κοινες συγκεντρωσεις, πορειες,ολοι μαζι! ή οχι; ειναι δυσκολο; για ρωτα τον περισσο

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2014 στις 9:53 μ.μ.

ανωνυμος 9.16 καπιταλισμο εχουνε και στην βενεζουελα με ρωσους και κινεζους καπιταλιστες. δεν υπαρχει κανενα ψυχιατρικο προβλημα στο εσωτερικο της χωρας οποιαδηποτε συναντηση με χωρους που προερχονται απο διασπασης του ΚΚΕ αναζοπυρωνουν της αυταπατες η πειρα με την ΕΔΑ και με τον συνασπισμο ετσι δειχνη. κοινες συγκεντρωσεις και πορειες δεν μπορουν να γινουν για τους λογους που σου ανεφερα. καλη χρονια

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2014 στις 12:47 π.μ.

Τώρα το κατάλαβα γιατί μιλάς για κύβερνηση της αριστεράς , θεωρείς τον Τσίπρα Τσάβες, την Βενεζουέλα Ελλάδα και τον ΣΥΡΙΖΑ εργατικό κόμμα. Αφού βρίσκεις ομοιότητες και ίδιες συνθήκες, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια της....άλλου είδους ανάλυση χρειάζεται που εγώ δεν δύναμαι να την κάνω.
Θα μπορούσε ίσως το ΚΚΕ να πάει και σε συνέδρια άλλων κομμάτων αυτό που εγώ αντιλαμβάνομαι είναι το κόμματα που αναφέρεις ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥ, ΑΛΑΒΑΝΟΣ κλπ προέρχονται από τα σπλάχνα του ΚΚΕ και πολλοί από τα στελέχη τους προσπάθησαν να διαλύσουν το ΚΚΕ. Νομίζω τότε ίσως χρειαζόταν κάποιος ψυχίατρος ή κάποιος ειδικός στο μαζοχισμό να εξηγήσει πως κόποιος πάει και χαιρετίζει έστω και τυπικά στη μάζωξη κάποιου άλλου που προσπάθησε να τον εξοντώσει (εννοείται ότι μιλάω πολιτικά αν και έχει ένα ενδιαφέρον από οικονομικής άποψης και ο νοών νοείτο). Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.
Τα περί κοινών συγκεντρώσεων κλπ είναι λυμένα και απαντημένα πλειστάκις. Σε κοινούς ταξικούς αγώνες στο κίνημα δεν μας χωρίζει τίποτα.

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2014 στις 3:45 μ.μ.

1. παναγιωτη οταν σε ρωτανε κατι να απαντας. αλλιως αστο.ξαναρωτω: υπαρχει διαφορα στην καπιταλιστικη βενεζουελα το να ειναι στην κυβερνηση τσαβες -μαδουρο ή η δεξια αντιπολιτευση; ναι ή οχι;

2. καινουριο θεωρημα παναγιωτη! αυτη τη φορα για εξαγωγη στο εξωτερικο! το κκε συνομιλει στο εξωτερικο με καθε τυχαρπαστο που δηλωνει αριστερο ή κομμουνιστικοκομμα (δεν ειναι ολα) αλλα στο εσωτερικο αυτο απαγορευεται την ωρα που πνιγεται ο κοσμος, γιατι ολοι στις υπολοιπες οργανωσεις της αριστερας προερχονται απο τα σπλαχνα του κκε!!! σαν τα μικρα παιδακια που το ενα παιρνει το παχνιδι του αλλου και δεν μιλιουνται. με τη δημαρ ομως που και εκει υπαρχουν παλια στελεχη του κκε μπορεις να μιλας!! αν τετραγωνισεις μαζι με το μαιλη τον κυκλο θα σου πω μπραβο!

3. 12:47 Τώρα το κατάλαβα γιατί εισαι πολιτικος στοκος. σου ειπα εγω οτι ο τσιπρας ειναι τσαβες ή οτι υπαρχουν ιδιες συνθηκες στις 2 χωρες; τι δεν καταλαβαινεις; το θεμα ειναι οτι ειναι πολιτικη βλακεια του κκε η αποψη οτι δεν παλευω για ανατροπη της κυβαρνησης νδ-πασοκ επειδη θα ερθει ο συριζα που θα κανει τα ιδια. δηλαδη μεσα στο εδαφος του καπιταλισμου αφου η αστικη ταξη εχει την εξουσια ολα ειναι ματαια εργατες. με αλλα λογια η κυβερνηση της αριστερας ειναι μια απατη. και γω ρωταω αυτο ειναι θεωρημα μαρξιστικης σκεψης ή αξιωμα του περισσου; γιατι αν συμβαινει σε μερια του πλανητη γιατι να μη συμβει και κατι αναλογο καπου αλλου;

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2014 στις 5:32 μ.μ.

Ανωνυμος 3.45 και με κυβερνηση τσαβες μαδουρο τα μεσα παραγωγης τα εχουν οι καπιταλιστες και σοσιαλισμος δεν προκειται να γινει ποτε με αυτον τον τροπο. στο εξωτερικο διεξαγεται ιδεολογικη διαπαλη αναμεσα στα ΚΚ και εχουμε σημαντικα αποτελεσματα. στο εσωτερικο η ιδεολογικη παλη διεξαγεται μεσα στα σωματεια. η ΔΗΜΑΡ απο τοτε που ιδρυθηκε λεει ξεκαθαρα τη κομμα ειναι και δεν επικαλειται ιδεολογικες συγγενειες με το ΚΚΕ οταν κανεται και εσεις το ιδιο αλλαζει το πραγμα. η πειρα απο την ΕΔΑ 1958 και ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ 1989 ειναι μεγαλη. ο ΛΕΝΙΝ στην αριστερη κυβερνηση ΚΕΡΕΝΣΚΙ δεν συμμετειχε και την ανετρεψε

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2014 στις 6:21 μ.μ.

Απο που έβγαλες το συμπέρασμα ότι δεν παλεύουμε για την ανατροπή της κυβέρνησης; της κάθε κυβέρνησης συμπληρώνουμε γιατί έτσι θα γίνει και με τον ΣΥΡΙΖΑ που υπηρετεί τα συμφέρονται των μονοπωλίων, πέστο καπιταλιστών, πέστο πολυεθνικών , πέστο μεγαλοεπιχειρηματιών , πέστο Ευρωπαικής ένωσης, πέστο όπως θέλεις. Κανένας αγώνας δεν είναι μάταιος μικρός ή μεγάλος, καθημερινός ή με προοπτική, με αποτελέσματα ή χωρίς αποτελέσματα.
Θα στο πω με έναν άλλο τρόπο αυτό που σκέφτεσαι και δεν ομολογείς. Θέλεις ολίγον ή πολύ καπιταλισμό γιατί σε βολεύει, γιατί είσαι χορτάτος, γιατί ο οπορτουνισμός είναι η θεωρία των χορτάτων, αυτών που κηρύσσουν την αλληλεγγύη στους άλλους αρκεί η ίδιοι να μην την χρειάζονται, αυτοί που ζητάνε αγώνες αλλά τους κάνουν οι άλλοι. Εσενα που δεν σε πειράζει ή υποκρίνεσαι ότι σε πειράζει να παίρνουν οι άλλοι 400 ευρώ αλλά εσύ να έχεις καλή και καλοπληρωμένη δουλειά. Αυτή είναι η θεωρία του μικροαστισμού που κρατάει το κίνημα χαμηλά πολύ χαμηλά, που κοροιδεύει και λοιδωρεί τον άλλο που του λέει τα υλικά αγαθά είναι κοινωνικός πλούτος και όχι κεφαλαιοποιητικός πλούτος , ότι παραγωγοί είναι οι εργαζόμενοι.
Επικαλείσαι το ανέφικτο και το ουτοπικό για να διαιωνίσεις το υπάρχον σύστημα γιατί σε βολεύει. Παριστάνεις τον αριστερό , όπως κάθονταν στα έδραναν της Γεν. Συνέλευσης στη Γαλλική επανάσταση , γιατί εκεί έχεις μείνει στον αστικοδημοκρατικό χαρακτήρα του όρου. Τι σημαίνει σήμερα ο όρος αριστερά; ΤΙΠΟΤΑ, απλά μιά συναισθηματική φόρτιση ενός ηρωικού κινήματος που έλαμψε και μεγαλούργησε με το αίμα των αγωνιστών της. Ποντάρετε στη μνήμη, στο συναίσθημα και τελικά πονταρετε στην ήττα.

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2014 στις 12:42 π.μ.

παναγιωτη πιστευεις οτι απαντησες. μεχρι και τπ λενιν ανακατεψες για να μην απαντησεις. το τι εκανε σε μια συγκεκριμενη επαναστατικη στιγμη απο αποψη τακτικης. γιατι μπορω να σου αναφερω αλλες περιπτωσεις που ο λενιν εκανε συμβιβασμους που εξυπερετουσαν την στρατηγικη του. βαλε το ριζοσπαστη να δηλωσει οτι στη βενεζουελα πρεπει να ανατραπει η κυβερνηση μαδουρο γιατι τα μεσα παραγωγης παραμενουν στα χερια των αστων!! τι να σου πω; παντως απαντηση για το αν παιζει ρολο δτην κυβερνηση αν θα ειναι ταβες-μαδουρο ή δεξια αντιπολιτευση με εμμονη δεν απαντας. μαλλον γιατι γνωριζεις την απαντηση. ετσι πιστευω. γιατι αν δεν το καταλαβαινεις τοτε δεν καταλαβαινεις και τη διαφορα κρατικης και ιδιωτικης ευδαπ, δεη, κλπ. ήμαρτον, για τη δημαρ τι να σου πω; το κκ κινας που μιλας εχει δηλωσει οτι καμια σχεση δεν εχει με το σοσιαλισμο; μαλλον οχι. αλλα μιλας. δε φοβασαι μηπως μπερδευτουν οι εργαζομενοι απο τον τιτλο και πιστεψουν το παραμυθι της σοσιαλιστικης κινας. κατα τα αλλαδεν μιλαω με συριζα ανταρσυα κλπ!! τωρα για τη ντροπη του 89-90 μη το παιζετε παρθενες. αστο καλυτερα. για την εδα το κακο σας το κεφαλι φταει. ποιος διελυσε τις κομματικες οργανωσεις του κκε το 1958;

ανωνυμε 6:21 συνεχισε να κλινεις το ουσιαστικο αντικαπιταλισμος σε ολες τις πτωσεις οπως κανει το κκε και θα σε ακολουθησουν οι μαζες!! ρε φερε μια δηλωση του κκε που μιλαει για ανατροπη της κυβερνησης εδω και τωρα απο τον κοσμο. οχι στη 2α παρουσια .εδω και τωρα. αν τη βρεις να μου σφυριξεις παραμυθα. πλατες στο σαμαρα κανετε.ανοιχτα χωρις τσιπα. ρε ανεφερε μου εναν εργατικο αγωνα που ηγηθηκες σαν κκε εδω και 20 χρονια και ειχε νικηφορο αποτελεσμα. κανενας. γι αυτο μιλα με κανενα κκ κινας και κορεας και κατσε στα αυγα σου

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2014 στις 10:21 π.μ.

Ανωνυμος 12.42 και με τον συνασπισμο και με την ΕΔΑ επιχειρηθηκε η διαλυση του ΚΚΕ ετσι γινεται στης πολιτικες συνεργασιες. στην βενεζουελα εδω και 13 χρονια εχουνε την κυβερνηση που λες αλλα σοσιαλισμος δεν εγινε. ο ΛΕΝΙΝ ειναι το χαρακτηριστικο παραδειγμα γιατι ενα ΚΚ που σεβεται τον ευατο του δεν συμμετεχει σε αστικες κυβερνησεις.

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2014 στις 10:51 π.μ.

Ανωνυμος. ο ΛΕΝΙΝ και βεβαια εκανε συμβιβασμους με την μονη διαφορα οτι ειχε παρει τα μεσα παραγωγης στα χερια τους και ειχε ανατρεψη και τον τσαρο και την αριστερη κυβερνηση ΚΕΡΕΝΣΚΙ η διαφορα ειναι τεραστια

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2014 στις 11:22 π.μ.

Έχεις πλήρη σύγχιση των πάντων ή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις, άρες μάρε κουκουνάρες ΚΚ Κίνας, Κορέας και Ζιμπάμπουε.
Ξέρεις ποιό είναι το μεγαλείο του Μάρξ; οι περισσότεροι θεωρούν την ανακάλυψη της υπεραξίας αλλά το πιό ουσιαστικό που μας δίδαξε ο μεγάλος αυτός και ανυπέρβλητος διανοητής είναι οτι πολιτική και οικονομία είναι όροι αλληλένδετοι. Η βάση της πολιτικής είναι η οικονομία και αν δεν λύσεις τις σχέσεις παραγωγής (αγαθών, υπηρεσιών κλπ) δεν λύνεις τίποτα απλά διαχειρίζεται την συσσώρευση πλούτου στους λίγους. Ο καπιταλισμός είναι το θέμα όταν μία χώρα βρίσκεται σε ανεπτυγμένο επίπεδο όπως η Ελλάδα.
Αυτή η εμμονή στη Βενεζουέλα δείχνει άγνοια παντελή άγνοια για το τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα. Εσύ θέλεις να λύσεις το ελληνικό πρόβλημα με όρους Βενεζουέλας.
Απο τον πόλεμο και μετά αν εξαιρέσει κανείς την περίοδο της χούντας , το πολιτικό αίτημα της επόμενης κυβέρνησης ήταν να ανατραπεί η προηγούμενη και ξανά τα ίδια και τα ίδια. Απο τη μεταπολίτευση το σενάριο ήταν ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, να ανατραπεί η ΝΔ να έρθει το ΠΑΣΟΚ και ξανά τα ίδια. Η καπιταλιστική κρίση άλλαξε το πολιτικό σκηνικό και ο δικομματισμός μετατρέπεται σε διπολισμό και ξανά τα ίδια για να εγκλωβιστεί ο λαός στο αδιέξοδο.
Πάρτο όμως χαμπάρι οι εποχές άλλαξαν απο οικονομική άποψη μιλάω. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα επιστροφής σε συνθήκες προ 10ετίας για τους εργαζόμενους, ούτε μπορεί να περιοριστεί δραστικά η ανεργία. Ο καπιταλισμός μπήκε σε άλλη φάση κυκλικής κρίσης και δεν μπορεί να την ξεπεράσει ανώδυνα όπως έκανε παλιά. Αν υπάρχουν χώρες που έχουν καλύτερο βιοτικό επίπεδο (ως μέσο όρο γιατί υπάρχουν τεράστιες φτωχοποιημένες μάζες) είναι προσωρινό και οφείλεται στην ανισόμετρη ανάπτυξη. Στην Ελλάδα είτε ακολουθείς Μέρκελ ή Ομπάμα το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις, χρειάζεται κάτι δραστικό και ανατρεπτικό αλλοιώς δεν βγαίνει το πράγμα.

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2014 στις 10:13 μ.μ.

11:22 επιμενεις να λετε κκδακια ψεματα. Εγώ δεν θέλω να λύσω το ελληνικό πρόβλημα με όρους Βενεζουέλας. Εγω λεω το εξης απλο. Η Ελλαδα (και οχι η Γερμανια ή η Σουηδια που και αυτες εχουν καπιταλισμο )ειναι σε κατασταση έκτακτης αναγκης. Αυτό σημαινει οτι απαιτει εκτακτες λυσεις. Μία απο αυτες ειτε ειτε δεν αρεσει σαν κκε περνα μεσα και απο την κυβερνηση της αριστερας Επαναλαμβανω μεσα και απο την κυβερνηση της αριστερας. Απο το να σκυλιαζετε κοιταξτε να προσπαθησετε να δεσμευσετε απο τα αριστερα τον συριζα σε συγκεκριμενα σημεια. Στο κατω κατω -αν εξαιρεσουμε το τελευταιο συνεδριο του κκε- το ΑΑ Δημοκρατικο μετωπο που πιπιλιζατε για χρονια τα αυτια του κοσμου περιελαμβανε υπο συγκεκριμενες συνθηκες και κυβερνηση αριστερας. Τα ντοκουμεντα σας το εγραφαν. Ψαχτα. Εαν νομιζετε οτι μια κυβερνητικη πιθανη καταρρευση του Συριζα θα ευνοησει το κκε κανετε μεγαλο λαθος. Η εγολαβια του εργατικου κινηματος για εσας περασε για παντα.

υ.γ κουτοπονηρουλη η φρασουλα σου --άρες μάρε κουκουνάρες ΚΚ Κίνας, Κορέας και Ζιμπάμπουε-- επιστρεφεται. Ναι κανετε συνεργασιες και με κομματα που δηλωνουν κομμουνιστικα και αριστερα και κειναι δυσφημιση οχι του Μαρξ που αναφερεις μονο αλλα του παγκοσμιου εργατικου κινηματος. Ντροπη σου νανε

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2014 στις 11:32 μ.μ.

Ανωνυμος. 10.13 στο 15ο συνεδριο το 1996 καταργηθηκαν τα σταδια και μιλαγε για κοινωνικη συμμαχια. και εδινε μια πιθανοτητα οτι ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑ ΡΞΗ μια κυβερνηση ΑΑΔΜ που δεν θα ειναι μεταβατικο σταδιο και δεν θα εχει σχεση με αστικο κοινοβουλιο μαζι και με αλλες προ υποθεσεις που εβαζε εμεις δεν εχουμε να δεσμευσουμε το συριζα για τιποτα και σε λιγο που θα διαλυονται οι αυταπατες θα ειμαστε εδω και ας μη σας αρεση και θα στηριξουμε την εργατικη ταξη στο δυσκολο δρομο μεχρι να παρη την εξουσια στα χερια της. εμεις κομμουνιστικο αλοθι για την σωτηρια του καπιταλισμου δεν δινουμε. και ξαναδιαβασε τα ντοκουμεντα του 15ο συνεδριο αυτα που γραφη οχι αυτα που σου ειπανε

Ανώνυμος
4 Ιανουαρίου 2014 στις 12:48 μ.μ.

Αντε πάλι τα ίδια. Λοιπόν να πούμε πιο λιανά. Αν αύριο το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει 50% θα κάνει ακριβώς τα ίδια με την ΝΔ ΠΑΣΟΚ και αυτό γιατί δεν έχει άλλη επιλογή εφόσον δέχεται τις δεσμεύσεις της ΕΕ, αναγνωρίζει μέρος του χρέους και θέλει να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη στους καπιταλιστές. Το μνημόνιο το επέβαλε η ΕΕ είναι πολιτική της πως να στο πω διαφορετικά. Απο 1/1/2014 έχει συμφωνηθεί αυτόματοι όροι μνημονίου για όλες τις χώρες της ΟΝΕ. Δεν χρειάζεται το υπάρχον μνημόνιο. Η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού θα συνεχιστεί. Δεν θα αλλάξει τίποτα στην καθημερινότητα των ελλήνων. Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παραμύθια της χαλιμάς, είναι ακριβώς ολόιδια με όσο έλεγε ο Γιωργάκης το 2009 (διάβασε το τότε πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ).
Δεν έχεις εθνικό νόμισμα και άλλοι αποφασίζουν τα πάντα, γιατί αρνείσαι να το καταλάβεις. Αλλά και εθνικό νόμισμα να είχες έχεις δεσμεύσεις για την οικονομική σου δραστηριότητα εφόσον παραμένεις στην ΕΕ. Άμα φύγεις από την ΕΕ χωρίς να έλεγχεις την οικονομία ο λαός θα λιμοκτονήσει. Το χρέος επίσης δεν σε αφήνει να ανασάνεις σου αφαιρεί τεράστιους απαραίτητους οικονομικούς πόρους
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί εναλλακτική πολιτική και οικονομική πρόταση. Πάρε παράδειγμα όλους τους αντίστοιχους ΣΥΡΙΖΕΣ στην ευρώπη, τα ίδια κάνουν και τα ίδια λένε. Οι διαφορές τους αφορούν συμφέροντα τμημάτων του κεφαλαίου που εκπροσωπούν. Οι άνθρωποι πιστεύουν στο καπιταλισμό και προσπαθούν να τον διαχειριστούν. Η Γερμανία εκπροσωπεί ισχυρότερα τμήματα κεφαλαίου και αυτή την στιγμή κυριαρχεί, παράγει φτηνά, ανταγωνιστικά, δανείζεται με μηδενικό επιτόκιο, έχει τεράστια εμπορικά πλεονάσματα κλπ , έχει διεισδύσει οικονομικά σε πολλές οικονομίες είτε σαν παραγωγός είτε καταναλωτής είτε σαν κεφάλαιο, επηρρεάζει τους πάντες γι' αυτό κάθονται σούζα.
Εσύ πιστεύεις ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι σαδιστές και μειοδότες; Πολιτική καπιταλιστικής οικονομικής ανάκαμψης κάνουν , που δεν την αποφασίζουν καν οι ίδιοι, πιόνια είναι, το ίδιο θα συμβεί και με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι θέμα προθέσεων, εγώ να δεχτώ ότι έχουν τις καλύτερες προθέσεις, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, είναι νομοτέλεια.
Αναφέρεις την Γερμανία και την Σουηδία και κάνεις τον συνειρμό αφού και εκεί έχουν καπιταλισμό γιατί περνάει καλύτερα ο λαός; Δεν περνάει όλος ο λαός καλά , συμφωνώ όμως ότι περνάει μεγάλο μέρος, οφείλεται στην ανισόμετρη ανάπτυξη και είναι προσωρινό. Σκέψου την Ελλάδα το 2008 δεν φαινόμασταν να περνάμε πολύ καλά; ήταν όμως προσωρινό. Πάρε τη Μάλτα, 0% ανεργία, μισθοί υπερβολικά καλοί κλπ, δεν έχει καμία παραγωγική βάση και στηρίζεται στις υπηρεσίες και είναι διεθνές πλυντήριο, αυτό όμως είναι προσωρινό. Πάρε την Κύπρο πριν ένα χρόνο ήταν παράδεισος , το βιοτικό επίπεδο στα ύψη και αυτό προσωρινό. Αλλά ας μιλάμε για την Ελλάδα που τα πράγματα είναι εντελώς χειροπιαστά και μπορούμε ή δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger