Home » , » Γ. Κουρής: Ο «ιππότης της ελεεινής τραπέζης» ξαναχτυπά! (Βίντεο)

Γ. Κουρής: Ο «ιππότης της ελεεινής τραπέζης» ξαναχτυπά! (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013 | 11:32 π.μ.

Γράφει ο Μαξιμιλιανός Ροβεσπιέρος

Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να θαυμάσει κανείς στον Γ. Κουρή αυτό είναι το απύθμενο  θράσος αλλά και η ανεξάντλητη φαντασία και εφευρετικότητα που διαθέτει προκειμένου να προσποριστεί προσωπικά ή οικονομικά οφέλη.

Το νέο  εφεύρημα του λοιπόν είναι η ημερήσια εφημερίδα Kontra news η οποία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει από τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου. Επειδή έκρινε ότι μάλλον μας έλειψαν τα ρυπαρογραφήματα της Αυριανής είπε να μας θυμίσει την οσμή του οχετού με ότι πιο καιροσκοπικό σύνθημα υπάρχει λέγοντας ασφαλώς ότι πηγαίνει κόντρα σε όλους και σε όλα και πως φυσικά είναι υπέρ της επιστροφής στη δραχμή με τη νοοτροπία όμως  του κατοχικού μαυραγορίτη.

Είναι για γέλια και για κλάματα πως ορισμένα θύματα του μπαταχτσή, φοροφυγά, κατάδικου και λωποδύτη κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση, όπως κάποιοι εργαζόμενοι στο Άλτερ (κυρίως) συναγελάζονταν μαζί του και αναζητούσαν «λύση» για το κανάλι! Δεν έφτανε δε αυτό, αλλά στράφηκαν και με μένος εναντίον των συναδέλφων τους οι οποίοι δεν ενέδωσαν στους εκβιασμούς και τα τερτίπια του Γ. Κουρή και αποφάσισαν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους.

Ο Γ. Κουρής αφού έκλεισε όσους τίτλους είχε στην ιδιοκτησία του, από μια μεριά ευτυχώς, με το νέο του εγχείρημα αποπειράται να αρπάξει και τον τίτλο της εβδομαδιαίας εφημερίδας "Κόντρα" η οποία κυκλοφορεί εδώ και  17 χρόνια. Ας δούμε πως περιγράφουν οι ίδιοι οι άνθρωποι της γνήσιας Κόντρας τα όσα συμβαίνουν :
Γράφει η ΚΟΝΤΡΑ του Σαββάτου: Ο Γ. Κουρής «διαφημίζει ότι θα εκδώσει "Kontra news" από τις 4 Νοέμβρη, ενώ γνωρίζει καλά ότι το μόνο σήμα που του επιτράπηκε να έχει είναι το "Kontra channel", που αφορά μόνο τηλεοπτικό σταθμό. Ξανά σε νομικούς αγώνες, λοιπόν, για να σταματήσουμε την προσπάθεια να εκδοθεί άλλη μια λαθρο-Κόντρα, που θα βρομίζει το όνομα που έχει ταυτιστεί με μία και μόνο εφημερίδα, εδώ και 17 χρόνια».

Με την ευκαιρία καλό είναι να θυμηθούμε ποιοι είναι οι Κουρήδες:

«Ελεύθερος Τύπος» 1η Ιούνη του 1985: «Φοροφυγάδες, πλαστογράφοι, πολιτικοί τυχοδιώκτες. Αυτοί είναι οι Κουρήδες της ¨Αυριανής¨».

«Ριζοσπάστης» 29 Μάη 1985: «Οι αδελφοί Κουρή είναι γνωστοί στον τόπο τους. Την Κεφαλλονιά. Εκεί βγάζουν από χρόνια την εφημερίδα ¨Φωνή της Κεφαλλονιάς και Ιθάκης¨. Ήταν εκείνα τα χρόνια της χούντας και της Δεξιάς που οι Κουρήδες ονόμαζαν τον Α. Παπανδρέου ¨Ανδρέσωφ¨. Ήταν τα χρόνια (1961) που έγραφαν άρθρα που υμνούσαν τον Μεταξά. Ήταν τα χρόνια (1965-1967) που έβριζαν χυδαία τον Γ. Παπανδρέου».

Πιο καυστικός απ’ όλους ο Βαγγέλας Γιαννόπουλος όταν ήρθε σε αντιπαράθεση τότε που ήταν πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, με τον Κουρή, έκανε δήλωση (26 Αυγούστου 1980) που ανάμεσα στα άλλα χαρακτήριζε τον Κουρή σαν: «ένα πολιτικώς προδότη της Δημοκρατίας, προσκυνημένο της δικτατορίας, στην περίοδο της οποίας θησαύρισε και δημοσιογραφικώς έναν εκβιαστή και υβριστή και εμπορικώς ένα λωποδύτη της ελεεινής μορφής της εμπορικής πιάτσας με ακάλυπτες επιταγές, με εκβιασμούς και με λαθροχειρίες, οφειλέτη του δημοσίου χρήματος και εκμεταλλευτή του ιδρώτα των εργαζομένων στην επιχείρησή του».



Απόλυτα εύστοχη είναι επίσης η ανακοίνωση της Ενωσης Συντακτών:


 Η ΕΣΗΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗ ΝΕΑ «ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ» 
ΤΟΥ ΥΠΟΔΙΚΟΥ Γ. ΚΟΥΡΗ

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τη νέα «εκδοτική επιχείρηση», που, ήδη, διαφημίζει σε όλα τα ΜΜΕ (!!!) ο υπόδικος για οφειλές στο Δημόσιο, Γιώργος Κουρής.

Αφού δεν απέδωσε τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους της «ΑΥΡΙΑΝΗΣ», του «ΦΙΛΑΘΛΟΥ» και του «ALTER», το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση πτώχευσης και, αφού, παρακράτησε τις ασφαλιστικές εισφορές, που οφείλει στα Ταμεία, τον ΦΠΑ, μαζί με φόρους ετών, ο Γιώργος Κουρής ετοιμάζεται, τώρα, να ανοίξει νέα εφημερίδα, χωρίς να δαπανήσει ούτε 1 ευρώ!

Ο εν λόγω εκδότης, ο οποίος αποφυλακίστηκε με εγγύηση, «βαπτίζει» δημοσιογράφους 5.000 ανυποψίαστους πολίτες, που καλούνται με ανακοίνωσή του να του δίνουν πληροφορίες για ό,τι συμβαίνει στην περιοχή τους, καταργώντας τους επαγγελματίες δημοσιογράφους, τη δημοσιογραφία και την έγκυρη ενημέρωση. Έτσι, φιλοδοξεί να βγάλει την εφημερίδα «KONTRA NEWS»!!!

Επιτέλους, το Κράτος οφείλει να παρέμβει και να προστατεύσει όλους αυτούς, που έπεσαν θύματα τόσα χρόνια από τον Γιώργο Κουρή και να σταματήσει τις «επιχειρηματικές» του δραστηριότητες σε βάρος των συναδέλφων και του ανυποψίαστου αναγνωστικού κοινού με κάθε νόμιμο μέσο.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger