Home » , » Καχριμάκης και ΕΥΠ

Καχριμάκης και ΕΥΠ

Από giorgis , Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013 | 7:40 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Πρώτο θέμα σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και στα δελτία ειδήσεων η δίωξη για παραβίαση μυστικών της ελληνικής Πολιτείας που ασκήθηκε σε βάρος του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, και οι παρασκηνιακές επαφές που είχε το παρασκηνιακό στέλεχος με πράκτορες της ΚΥΠ-ΕΥΠ.

Θα παρακολουθήσουμε από κοντά αυτό το θέμα είναι όμως ευκαιρία να θυμίσουμε στους νεότερους σε ηλικία αναγνώστες μας κάποια πράγματα για την ιστορία και την δράση της ΚΥΠ-ΕΥΠ.

Δημιούργημα της CIA στις αρχές του εμφυλίου πολέμου με την ονομασία Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών – Ερευνών (ΚΥΠ-Ε), ενώ το Μάη του 1953 αναδιοργανώνεται ριζικά με πρώτο αφεντικό τον ελληνοαμερικάνο Τομ Καραμεσίνη.

Ηταν τα πρώτα χρόνια μετά το τέλος του εμφύλιου πολέμου και η δουλειά της να στρατολογεί χαφιέδες πολυτελείας για την αντιμετώπιση του «εσωτερικού κομμουνιστικού κινδύνου».

Σιγά-σιγά οι μετοχές της όπως και οι δουλειές της ανέβηκαν και από τις γραμμές της πέρασε η αφρόκρεμα του φασισταριού. Γεωργαλάς, Παπαδόπουλος, Μακαρέζος, Ρουφογάλης και άλλα τέτοια φυράματα.

Εξετάσεις στους αμερικάνους και στην ντόπια ολιγαρχία έδωσε όταν έφτιαξε και εκτέλεσε το περίφημο «σχέδιο Περικλής» στις εκλογές βίας και νοθείας το 1961. Τότε που ψήφισαν και τα δέντρα. Αποκλειστικό της ρόλος ήταν να δημιουργεί και να καθοδηγεί παρακρατικές οργανώσεις στυλ «Καρφίτσας», ενώ έχουν γραφτεί πολλά για τον βρώμικο ρόλο της στην δολοφονία του Γ. Λαμπράκη τον Μάη του ’63 στην Θεσσαλονίκη.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανένας για τον ρόλο της ΚΥΠ; Την προβοκάτσια που οργάνωσε στον Εβρο, όταν ο μετέπειτα δικτάτορας έριχνε ζάχαρη στα ντεπόζιτα των τανκς και το χρέωνε σε κομμουνιστές φαντάρους; Στην σκευωρία του «ΑΣΠΙΔΑ»; Στην υπόθεση «Δίκης Αεροπόρων»; Στο ρόλο που έπαιξε στην δικτατορία, που είχε σαν αποκλειστική ασχολία το κυνήγι των κομμουνιστών και των λεγόμενων συνοδοιπόρων; Τον ρόλο του αρχικυπατζή Γρυλάκη με τηλεφωνικές υποκλοπές, εκβιασμούς και άλλες λαμογιές; Την άθλια εμπλοκή της ΕΥΠ στην παράδοση στην Τουρκική κυβέρνηση του Οτσαλάν ή εντελώς πρόσφατα την συνεργασία ΕΥΠ-ΜΙΤ για να βρεθούν στα νύχια της Αγκυρας Τούρκοι και Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες που βρισκόταν στην Ελλάδα;  Μόλις πριν λίγες μέρες δεν μάθαμε ότι παρακολουθούσε τα τηλέφωνα των αγωνιστών κατοίκων της Χαλκιδικής και το προϊόν υποκλοπών χρησιμοποιήθηκε για να στηθεί δικογραφία σε βάρος τους;

Οι μυστικές υπηρεσίες και ειδικά η ΕΥΠ είναι ότι πιο άθλιο κατασκεύασμα υπάρχει στο αστικό κράτος και εκτός των άλλων χρησιμοποιείται για το χτύπημα του επαναστατικού και εργατικού κινήματος.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
1 Νοεμβρίου 2013 στις 9:24 μ.μ.

ολα τα κρατη εχουνε μυστικες υπηρεσιες τις οποιες χρρισημοποιουν κυριως για εθνικα θεματα και αντικατασκοπια η ευπ δεν εχει καμια σχεση με αυτο το μονο εργο της ειναι η "εσωτερικη ασφαλεια" οπως αυτοι την έννοουν και φυσικα..τι διατηρηση του μεταεμφιλιακου μορφωματος αλλωστε οι επιτυχιες τις ΕΥΠ εχουνε γραψει εποπειες γελιου οπως υποθεση οτσαλαν η προσφατη επιχειρηση τις ΜΙΤ μερα μεσημερι στο κεντρο τις Αθηνας κουρδου αγωνιστη και αλλα οπως οι παρακολουθησεις του παγκαλου που ακουγε λεει καθε πρωι τι ελεγε ο αμερικανος πρεσβευτης..σιγουρα εκει στη αμερικη θα γελασανε πολυ με τις αποκαλυψεις παγκαλου..το σωστο με αυτην την υπηρεσια οπως και με τα ματ ,και δελτα ειναι να τα κλεισουνε και να τα ανοιξουνε αλλες υπηρεσιες στις θεσης τους αν θελουμε καποτε να μην μοιαζουμε τοσο με μπανανια δεξιου τυπου καπου στην λατινικη αμερικη

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger