Home » , , » Απολύουν εργάτες, χαρακτηρίζουν πακτωλό δισ ευρώ σε μεγαλοεργολάβους

Απολύουν εργάτες, χαρακτηρίζουν πακτωλό δισ ευρώ σε μεγαλοεργολάβους

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013 | 7:54 μ.μ.

Είναι αδίσταχτοι οι άνθρωποι. Κάνουν τα πάντα για να θησαυρίζουν οι καπιταλιστές και …. να αποκτήσει καινούργια καράβια ο Μπόμπολας. (πρόσφατα διαβάζαμε ότι ο «εθνικός κατασκευαστής» ασχολείται και με ναυτιλιακές επιχειρήσεις).

 Όπως ακούμε στο βίντεο που παραθέτουμε η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας, ρίχνοντας στον Καιάδα της ανεργίας άλλους 120 εργαζόμενους με προφανή σκοπιμότητα να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων. (Αν δεν κάνουμε λάθος ακόμα και στα τελευταία τρία χρόνια της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης αυτό το Ταμείο ήταν κερδοφόρο).

Κι αυτό την στιγμή που σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της «εφημερίδας των Συντακτών» η κυβέρνηση χαρίζει πακτωλό δισ. ευρώ στους μεγαλοεργολάβους «Πάνω από 3 δισ. ευρώ έχουν εισπράξει έως τώρα οι εργολάβοι των αυτοκινητόδρομων από διόδια και από τη συμβολή του Δημοσίου. Με τις νέες συμφωνίες υπολογίζεται να πάρουν επιπλέον 2,2 δισ. ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζονται τα 350 εκατ. που άρχισαν ήδη να μπαίνουν στα ταμεία τους για καθυστερήσεις στις αρχαιολογικές ανασκαφές και τις απαλλοτριώσεις χώρων, τις δύο "γκρίζες ζώνες" των συμβάσεων του 2007 που αξιοποίησαν οι ανάδοχοι στις πολύμηνες διαπραγματεύσεις», έγραφε συγκεκριμένα η εφημερίδα.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger