Home » , , » Τα όπλα μετόχου του "Πρώτου Θέματος" και η Χρυσή Αυγή

Τα όπλα μετόχου του "Πρώτου Θέματος" και η Χρυσή Αυγή

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013 | 1:12 π.μ.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη προέκυψε που σχετίζεται με την ναζιστική συμμορία της Χ.Α. Οπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα "κουτί της Πανδρώρας,  η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη έδωσε εντολή για "διερεύνηση των καταγγελιών για διακίνηση πολεμικών όπλων από τον καταζητούμενο επιχειρηματία, Αναστάσιο Πάλλη, υπόθεση που σχετίζεται με τη Χρυσή Αυγή".

Αρχικά να θυμίσουμε ότι ο Α. Πάλλης είναι μεγαλομέτοχος (κατέχει το 40%) των μετοχών της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα".

Παρακάτω είναι το επίμαχο ρεπορτάζ του  HOT DOC

 «4.000 όπλα και ο εκδότης της εφημερίδας Πρώτο Θέμα. Ποιους όπλισαν;» 

Πάνω από 4.000 όπλα, βαρύς οπλισμός και σύγχρονα ηλεκτρονικά οπλικά συστήματα είναι πιθανό να κυκλοφορούν στην Ελλάδα, εγείροντας βεβαίως το μεγάλο ερώτημα: «Για να εξοπλίσουν ποιον;»

Η υπόθεση συνδέεται με καταγγελίες που έκανε άγγλος αξιωματικός, πρώην συνεργάτης τού επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη, ο οποίος καταζητείται. Οι καταγγελίες έγιναν τον Απρίλιο και έως σήμερα τυγχάνουν συμβατικής αντιμετώπισης από τις αρχές. Ωστόσο η ανάλυση των στοιχείων που αφορούν τον Πάλλη και τη δραστηριότητα του θα έπρεπε να βάλει τις έρευνες σε μια ευρύτερη διάσταση. Όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής δηλώνει «τώρα που είμαστε βουλευτές οπλοφορούμε πια με άδεια» (παραδέχεται δηλαδή πως οπλοφορούσαν χωρίς άδεια), το αν έχουν διοχετευτεί πραγματικά τόσα όπλα ο στην Ελλάδα ικανά να εξοπλίσουν ιδιωτικό στρατό δεν είναι θέμα έρευνας ενός απλού γραφείου της Αστυνομίας.

Ο Βρετανός Έντουαρντ Πρινγκλ Στέισι, συνεργάτης των Βίκτωρος Ρέστη και Αναστάσιου Πάλλη, τον Νοέμβριο του 2012 κατήγγειλε στην Ελληνική Αστυνομία πως απήχθη από ομάδα του Πάλλη όταν έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Η απαγωγή του, υποστήριξε, έγινε για να μην αποκαλύψει στον Ρέστη τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία της κοινής τους επαγγελματικής δραστηριότητας, που αφορούσε μια εταιρία ένοπλης φύλαξης πλοίων από πειρατεία. Τα στοιχεία από αυτή την υπόθεση είχε δημοσιεύσει το Hot Doc.

Ο Αναστάσιος Πάλλης, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, διέψευσε πως υπήρξε οποιαδήποτε επιχείρηση απαγωγής. Η ανάλυση ωστόσο των βίντεο από τις κάμερες του αεροδρομίου οδήγησαν την Εισαγγελία να ασκήσει δίωξη εναντίον του.

Στις 21 Μαρτίου 2013, στο τεύχος 24 του Hot Doc, αποκαλύψαμε πως ο Πάλλης, ο εκδότης της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, ο οποίος εμφανιζόταν ως εφοπλιστής, δεν είχε ποτέ στην κατοχή του πλοίο, αλλά φερόταν να έχει πλαστογραφήσει τα έγγραφα που τον εμφάνιζαν ως ιδιοκτήτη του πλοίου LOTUS, το οποίο ανήκε σε κάποιον Ιάπωνα.
Ο επιχειρηματίας, πρώην σμηνίας της Πολεμικής Αεροπορίας, κατά καιρούς είχε εμφανιστεί ως δικηγόρος, αλλά και ως εκπρόσωπος επενδυτικού σχήματος στο γνωστό σκάνδαλο της μονής Τοπλού. Επίσης ξεκίνησε την καριέρα του με συστατικές επιστολές του Εφραίμ του Βατοπεδίου. Μαζί με τον Ρέστη αγόρασαν το 4θ?ό της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, πράγμα που, όπως ανακοίνωνε τότε η εφημερίδα, ήταν η εγγύηση για την ανεξάρτητη λειτουργία της.

Στην περίεργη καριέρα του Πάλλη μπορούσε να συμπεριλάβει κανείς και τη λειτουργία ενός πολεμικού μουσείου, από το οποίο παρέλαυναν υπουργοί, αστυνομικοί, ακόμη και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Το μουσείο αυτό με σύγχρονα και βαρέα όπλα δεν είχε ελεγχθεί ποτέ. Αν δηλαδή φιλοξενούνται μόνο τα νόμιμα όπλα και, πολύ περισσότερο, μόνιμα απενεργοποιημένα όπλα.

Τα δημοσιεύματα του περιοδικού είχαν προκαλέσει την επέμβαση της Αστυνομίας. Στους ελέγχους που έγιναν βρέθηκαν όπλα που δεν είχαν δηλωθεί, τα οποία αντιμετωπίστηκαν από την Αστυνομία ως μια απλή παρατυπία. Είναι σημαντικό πως δεν ελέγχθηκαν από τον στρατό τα βαρέα όπλα και τα άρματα μάχης, για τα οποία δεν είχε καμιά αρμοδιότητα η Αστυνομία. Εναντίον του Αναστάσιου Πάλλη ασκήθηκε δίωξη για τα όπλα αυτά. Την ημέρα της εκδίκασης του αυτόφωρου εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο συνεργάτης του Έντουαρντ Πρινγκλ, ο οποίος ζήτησε να καταθέσει αυθόρμητα για την υπόθεση των όπλων, προτάσσοντας ως επιχείρημα πως ο Πάλλης έχει κάνει εισαγωγή όπλων στην Ελλάδα με κοντέινερς, τα οποία ήταν ενεργά και όχι μουσειακά. Το δικαστήριο δεν δέχτηκε να καταθέσει ο μάρτυρας.

Ο Πρινγκλ κατέθεσε στις 18 Απριλίου ένα υπόμνημα, στο οποίο περιέγραφε τον Πάλλη ως έμπορο λαθραίων όπλων. Λίγες μέρες μετά ο Βρετανός καταθέτει επισήμως στην Αστυνομία, αφού ενημερώνει τη βρετανική πρεσβεία. Στην κατάθεση του υποστηρίζει πως ο Πάλλης, με κάλυψη των μουσειακών όπλων, εισάγει σύγχρονα όπλα. Αναφέρεται μάλιστα σε ένα περιστατικό με κοντέινερ με όπλα.
Όταν ο Πρίνγκλ είχε επισκεφτεί την Ελλάδα, υποστηρίζει πως ο Πάλλης τον κάλεσε στο μουσείο και του έδειξε δύο μπλε κοντέινερ γεμάτα με σύγχρονα όπλα. Επέτρεψε μάλιστα στον ίδιο και τα παιδιά του να περιεργαστούν τα όπλα φορώντας γάντια. Τράβηξαν αναμνηστικές φωτογραφίες, στις οποίες φαίνονται και οι συνεργάτες του Πάλλη.

Τα όπλα αυτά δεν βρέθηκαν στις έρευνες της Αστυνομίας, πράγμα που σημαίνει πως είτε ο βρετανός αξιωματικός του στρατού έλεγε ψέματα είτε είχαν πουληθεί. Στην κατάθεση του ο βρετανός αξιωματικός υποστηρίζει πως τα πιστοποιητικά απενεργοποίησης των όπλων που εμφανίζει ο Πάλλης στις ελληνικές αρχές είναι τις περισσότερες φορές πλαστά και κατασκευασμένα από τον ίδιο. Με τον τρόπο αυτό εισάγει ενεργά σύγχρονα όπλα, τα οποία εμφανίζει ως απενεργοποιημένα για μουσειακή χρήση.

Την κατάθεση του βρετανού συνεργάτη του Πάλλη επιβεβαιώνει ο δικηγόρος του, Χρήστος Παπαγρηγορίου, μιλώντας στο Hot Doc: «Τα όπλα αυτά για τα οποία έδωσε και φωτογραφίες στις αρχές είναι σύγχρονα λειτουργικά όπλα όπως Καλάσνικοφ, G3, FN, FNL M16 τα οποία ήταν σε κάσες στις εγκαταστάσεις του Πάλλη στο Κορωπί.
Έχει καταθέσει πως υπήρχε και ένα σπάνιο όπλο, που δεν το βρίσκεις εύκολα, σύγχρονο, το SA 8ο. Δεν έκανε λάθος, ήταν αξιωματικός του βρετανικού στρατού. Κάποια στιγμή ο Πάλλης του ζήτησε αν μπορεί να βρει ένα όπλο Barret, το οποίο είναι ικανό να διατρήσει θωράκιση άρματος. Όλα σύγχρονα όπλα, πάνω από 4.000. Και αναρωτιόταν συνεχώς πού πάνε αυτά τα όπλα».
Η έρευνα για τα όπλα του Πάλλη είναι σε εξέλιξη.

Η Εισαγγελία ερευνά ακόμη υπόθεση ξεπλύματος χρήματος από τον Αναστάσιο Πάλλη. Η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, της οποίας είναι μέτοχος, δεν έχει ανακοινώσει τι ακριβώς συμβαίνει με τον μέτοχο που εμφανιζόταν ως η εγγύηση της ανεξαρτησίας της. Ο Πάλλης καταζητείται και η εφημερίδα σιωπά και... εκδίδεται.

Στα πραγματικά γεγονότα που αφορούν την υπόθεση Πάλλη πρέπει να προσθέσουμε κάτι ακόμη. Η εφημερίδα Πρώτο Θέμα συστηματικά παρουσιάζει την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή ως την ομάδα των οργισμένων παιδιών των δρόμων που πολλές φορές γίνονται πρόσκοποι. Ποτέ φονιάδες. Στις σελίδες της εφημερίδας, τα ρεπορτάζ για την εγκληματική δράση των ναζί αντικαθιστούν τα ρεπορτάζ για μια Χρυσή Αυγή lifestyle. 

Ο Κασιδιάρης δεν είναι αυτός που μιλάει για όπλα, αλλά ο καλοφτιαγμένος νεαρός στην παραλία με ωραία συνοδεία και σβάστικα στο μπράτσο. Ο Μιχαλολιάκος δεν ακονίζει ξιφολόγχες, όπως ο ίδιος λέει, αλλά είναι ο συμπαθητικός 'Ελληνας που απαγορεύει στους βουλευτές του να βλέπουν τουρκικά σίριαλ.
Η προέλευση της συμπάθειας της εφημερίδας προς τους ναζί είναι άγνωστη, όπως άγνωστο είναι αν συμπεριλαμβάνει τον καταζητούμενο Πάλλη. Αν πραγματικά τον συμπεριλαμβάνει λόγω ιδεολογικών ή επαγγελματικών σχέσεων, είναι ένας λόγος παραπάνω να αναζητηθεί η αλήθεια όσων καταθέτει ο άγγλος μάρτυρας.

Σε κάθε περίπτωση η εισαγωγή 4.000 υπερσύγχρονων όπλων στη χώρα είναι για να εξοπλιστεί ένας στρατός. Η ελληνική Δικαιοσύνη οφείλει να ψάξει ποιος είναι αυτός ο στρατός. Και μια λεπτομέρεια: αυτοί που θα τον ψάξουν δεν μπορεί να είναι όσοι, όπως και στην περίπτωση των ερευνών για τη Χρυσή Αυγή, ήταν ιδιαίτερα φιλικοί απέναντι της. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger