Home » , , » 29 κατασκευαστές πλυντηρίων, συνιστούν...Χατζηνικολάου.

29 κατασκευαστές πλυντηρίων, συνιστούν...Χατζηνικολάου.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013 | 6:37 π.μ.

Γράφει ο askordoulakos

«Ω Φιλισταίοι, καθίστε πρώτα και μάθετε τα ελληνικά κι όταν τελειοποιηθείτε σ’ αυτά, τότε ελάτε να τα πούμε. Μόνον εκείνοι, που ξέρουν ελληνικά μπορούν να συζητούν σωστά».

Φ. Έγκελς
_____________

Πήγε το Στουρνάρι στην εκπομπή του Χατζηνικολάου, η οποία μάλιστα διέθετε και κοινό. «Με το Στουρνάρα δεν τα βάζω, γιατί θ’ αρχίσει να μιλάει με αριθμούς και σ’αυτό είναι άπαιχτος!» θα μας πει γεμάτος θαυμασμό κατά την έναρξη της εκπομπής του ο...έγκριτος δημοσ/φος, βάζοντάς μας γρήγορα-γρήγορα στο...κλίμα, που θα επακολουθούσε, όταν κι η κουτσή Παγώνα γνωρίζει ότι ο,,, άπαιχτος Στουρνάρας, ως πρόεδρος του ΙΟΒΕ (κι όχι μόνο), έχει καταξευτιλιστεί το 2010 (κι όχι μόνο) λόγω των -επιπέδου Ολυμπίας Καντούνη- προβλέψεών του, ότι εντός του 2011 επέρχεται η ανάκαμψη κι η έξοδός μας στις διαβόητες αγορές!

Δεν θα κάνουμε λόγο για το κρεσέντο βλακείας και κυνισμού του Στουρνάρα, ο οποίος δεν είναι σε θέση να βάλει 5 λέξεις σε μια αράδα, διότι από διεστραμμένα και ψυχοπαθή μηδενικά, δεν απαιτείς κάτι ιδιαίτερο. Θα σταθούμε μόνο σε 2-3 σημεία, χαρακτηριστικά του επιπέδου και του ρόλου της-εν Ελλάδι ασκούμενης- δημοσ/φίας.

Σημείο 1ο: Ο Στουρνάρας μιλούσε (τρόπος του λέγειν) περί τις έντονες και επίπονες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικώς (!) με τους δανειστές. Ο Χατζηνικολάου απλά τον κοιτούσε, διότι προφανώς, ο...έγκριτος δημοσ/φος δεν γνωρίζει, ότι απ’τον Ιούλιο η δημόσια περιουσία της Ελλάδας έχει υπαχθεί  στον Ευρωπαικό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), ο οποίος πλέον θα την καθιστά υπέγγυα (υποθηκευμένη, ή ενεχυρασμένη), προκειμένου να χρηματοδοτήσει το δημόσιο χρέος. Αγνοεί ότι στη ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕSΜ  στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 (ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ) και ειδικότερα στο άρθρο 32 § 08 προβλέπεται ότι «Στον βαθμό που είναι αναγκαίο για την άσκηση των δραστηριοτήτων που προβλέπονται στην παρούσα συνθήκη, όλη η περιουσία, οι χρηματοδοτικοί πόροι και τα στοιχεία του ενεργητικού του ΕΜΣ δεν υπόκεινται σε κανέναν περιορισμό, ρύθμιση, έλεγχο και μορατόρια οποιασδήποτε φύσεως».  Ή μήπως δεν το αγνοεί;

Σημείο 2ο: Ο Στουρνάρας διαψεύδει μετά...βδελυγμίας τα σενάρια περί κουρέματος των καταθέσεων. «Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση...Αυτά τα διαδίδουν κάποιοι θλιβεροί κινδυνολόγοι» μπουρδολογούσε ο ανθύπατος του Σόιμπλε. Ο Χατζηνικολάου πείστηκε...

Προφανώς, ο...έγκριτος δημοσ/φος δεν γνωρίζει, ότι το ECOFIN έχει ήδη αποφασίσει την εκ των έσω ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αγγλιστί Bailin (με άλλα λόγια, τέρμα τα δανεικά, αν θέλετε λεφτά, κουρέψτε καταθέσεις και μετοχές των μικρομετόχων), σε περίπτωση κατά την οποία θα χρειαστούν περαιτέρω ρευστότητα. Ή μήπως το γνωρίζει;

Σημείο 3ο: «Είμαι Κευνσιανιστής Νίκο!» ανέκραξε ο χοντρόπετσος βλαξ, που παριστάνει τον υπ. οικονομικών. Ο Κέυνς το ξέρει άραγε; Ο Χατζηνικολάου απλά συγκατάνευσε. Προφανώς, ο...έγκριτος δημοσ/φος δεν γνωρίζει, πως βασική αρχή του Κευνσιανισμού είναι ότι «όταν υπάρχει ύφεση στην οικονομία το κράτος θα πρέπει να στοχεύσει σε ελλειμματικό προϋπολογισμό και αύξηση των δαπανών ώστε να αυξηθεί το εισόδημα και να δοθεί ώθηση στην οικονομία για να βγει από την ύφεση».

Αυτό, που δεν γνωρίζει ο Χατζηνικολάου, το γνωρίζει ο πολύ καλά Αλέξανδρος Κοκολάκης, μαθητής στο 1ο ΕΠΑΛ Χανίων, ο οποίος είχε στείλει και σχετική επιστολή στο Υπ. Οικονομικών. Ή μήπως ο Χατζηνικολάου το γνωρίζει;

Ηθικό δίδαγμα; Μερικοί λεκέδες είναι τόσο πολύ «ποτισμένοι», που δεν καθαρίζουν, όσα πλυντήρια κι αν τους κάνεις.

Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε ψηλά, το πνεύμα του Μετώπου!
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ηλέκτρα
11 Οκτωβρίου 2013 στις 7:42 π.μ.

Αναρωτιέται ο γνωστός πολιτισμένος των γηπέδων για την εκπομπή της ερχόμενης Δευτέρας: "ποιοι έφτιαξαν την ΧΑ;". Έλα, ντε! Στο ΚΚΕ να σκεφτούν πολύ σοβαρά τη συμμετοχή του Σοφιανού ανάμεσα σε Πάγκαλο, Μιχελάκη, με την κα Ρεπούση βεβαίως και παρέμβαση Καρατζαφύρερ. Τι δουλειά έχουν στον Πρετεντέρη που σίγουρα δεν θα πει ότι βοήθησε και ο ίδιος.

Ανώνυμος
11 Οκτωβρίου 2013 στις 4:05 μ.μ.

Ματαιοπονείς. Εάν χρειάζεται να αποδείξεις σε αριστερό blog το πόσο επίπεδος, ρηχός, άσχετος με ειδικά ζητήματα και συστημικός είναι ο Χατζηνικολάου, εάν δηλ. έστω και ελάχιστοι απ' όσους μπαίνουν εδώ τον θεωρούν έγκυρο, ακριβοδίκαιο και αντικειμενικό δημοσιογράφο, τότε είναι να πάμε όλοι μαζί για φούντο!

Ανώνυμος
18 Οκτωβρίου 2013 στις 4:58 μ.μ.

Κεϋνσιανός ο Στουρνάρας; Καλά! Οι αρχές του είναι βγαλμένες κατευθείαν από την αίρεση του "Αντικειμενισμού" της ψυχοπαθούς Ayn Rand.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger