Home » , » Για την αντιμετώπιση του Γ. Δελαστίκ από το "Εθνος"

Για την αντιμετώπιση του Γ. Δελαστίκ από το "Εθνος"

Από giorgis , Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 | 3:14 π.μ.

Του Γ. Γ.

Εχω την εντύπωση ότι κάποιοι αναγνώστες/ιες του μπλογκ μας ψάχνουν να μας κάνουν κριτική εκεί δεν υπάρχει καν θέμα. Δεν μπορώ να καταλάβω αλλιώς το γεγονός ότι πριν λίγο μου την "έπεσαν" στον τσατ του ραδιοσταθμού μας γιατί ενώ υπήρχε ανάρτηση στο μπλοκ μας για το κόψιμο της στήλης του Μπογιόπουλου απ' τον Ριζοσπάστη δεν γράψαμε, λέει, λέξη για την απόλυση του Δελαστίκ από το Εθνος.

Δεν νομίζω ότι έχει καμιά συνάφεια η μια είδηση με την άλλη, (ο Ν. Μπογιόπουλος δεν έχει απολυθεί απ' τον "Ριζοσπάστη") αλλά, να κάνω μια τοποθέτηση.

Ασχετα τι γνώμη έχει κανείς για τον δημοσιογράφο Γιώργο Δελαστίκ –προσωπικά τον θεωρώ το πιο δεξιό ρεφορμιστικό στοιχείο που υπάρχει μέσα στη ΑΝΤΑΡΣΥΑ χωρίς να παραγνωρίζω ότι κάποια κείμενα του στην στήλη του στο «Πριν» είναι πραγματικά «διαμάντια» και φυσικά αναγνωρίζοντας την ευρυμάθεια του- δεν είναι ότι καλύτερο να μαθαίνεις ότι απολύθηκε από το «Εθνος».

Αιτία, για την απόλυση του, στάθηκε ένα τελευταίο κείμενο του, το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα που είναι διευθυντής, στο «Πριν», και το οποίο από μια σκοπιά μπορούσε κάποιος να το θεωρήσει «προβληματικό».

Όπως και να είναι όμως το να απολύεις ένα δημοσιογράφο που δημοσίευσε ενυπόγραφα τις απόψεις τους σε ένα άλλο έντυπο –σωστές ή λάθος είναι μια άλλη συζήτηση-  με την αιτιολογία ότι «υπήρξαν ιστοσελίδες που έσπευσαν να χρεώσουν στην εφημερίδα μας κείμενο του Γ. Δελαστίκ που δημοσιεύτηκε αλλού», πιο πολύ μας δίνει την αίσθηση ότι έψαχναν αιτιολογία να ξεφορτωθούν από το «Εθνος» έναν «ενοχλητικό» δημοσιογράφο. (Για τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν με την δημοσίευση του συγκεκριμένου άρθρου ο Γ. Δελαστίκ απάντησε).

Το ίδιο ακριβώς σκηνικό είχε ξανασυμβεί με τον Γ. Δελαστίκ όταν εργαζόταν στην «Καθημερινή»*  

Το κείμενο του «Εθνους» με το οποίο ανακοινώνεται η απόλυση του Δελαστίκ:

Το «ΕΘΝΟΣ» εδώ και μία εβδομάδα, με σειρά δημοσιευμάτων, δίνει τον αγώνα για την αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής, φέρνοντας στο φως ντοκουμέντα για τη σκληρή ιεραρχία που διαπερνά τη νεοναζιστική οργάνωση.

ΕΠΕΙΔΗ υπήρξαν ιστοσελίδες που έσπευσαν να χρεώσουν στην εφημερίδα μας κείμενο του Γ. Δελαστίκ που δημοσιεύτηκε αλλού και υποστηρίζει το ανήκουστο -αφού ισχυρίζεται ότι για τη δολοφονία της Αμφιάλης «δύσκολα μπορεί κανείς να υποθέσει ότι την εντολή έδωσαν ηγετικά στελέχη πρώτης γραμμής του κόμματος στο οποίο ανήκει ο δράστης»- το «Εθνος» υπογραμμίζει:
ΟΥΔΕΠΟΤΕ φιλοξένησε στις σελίδες του τέτοια άποψη και ούτε θα μπορούσε. Τη θεωρεί, άλλωστε, απαράδεκτη και επικίνδυνα αποπροσανατολιστική.

ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ της Αμφιάλης δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό που στοίχισε τη ζωή σε έναν νέο άνθρωπο, αλλά μία πολιτική δολοφονία με θύμα έναν αντιφασίστα, που, όπως αποκαλύπτεται, οργανώθηκε και εκτελέστηκε με συγκεκριμένο σχέδιο και ρητές εντολές.
ΑΣΧΕΤΩΣ όσων υποστηρίζονται από οποιονδήποτε, το μόνο που καλύπτει αυτή την εφημερίδα είναι ο τίτλος του Σαββατιάτικου πρωτοσέλιδού της (21/09/13), το οποίο τόνιζε: «Με άνωθεν εντολή η δολοφονία».

ΟΛΑ τα υπόλοιπα, ένα και μόνο αποτέλεσμα έχουν: λειτουργούν απενοχοποιητικά για τη ναζιστική συμμορία.

Το «ΕΘΝΟΣ» ουδέποτε λογοκρίνει απόψεις αρθρογράφων του. Υπεράνω όλων, ωστόσο, είναι η υπεράσπιση της αλήθειας και της Δημοκρατίας. Γι' αυτό και δεν πρόκειται ποτέ να φιλοξενήσει απόψεις που παραβιάζουν αυτή την «κόκκινη γραμμή»...

ΕΘΝΟΣ
____________


* Την 1η Απρίλη του 2007 το «Πριν» δημοσιεύει ένα ανυπόγραφο σχολιάκι που το τιτλοφορούσε «Διασπορά πρακτόρων». Αυτό αποδόθηκε ότι είχε συνταχτεί από τον Γ. Δελαστικ, και γ’ αυτό τον λόγο η εργοδοσία της «Καθημερινής» απέλυσε τον δημοσιογράφο.

Το κείμενο έγραφε:

«Αναδιατάσσουν τους πράκτορες τους στα ελληνικά ΜΜΕ οι Αμερικανοί, τοποθετώντας τους σε θέσεις κλειδιά τηλεοπτικών σταθμών και πρωτίστως εφημερίδων σ\' αυτή τη φάση. Τους μετακινούν μεθοδικά από το ένα έντυπο στο άλλο, επιδιώκοντας να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητες προβολής των αμερικανικών θέσεων. Έχοντας πλέον συνειδητοποιήσει ότι οι σχέσεις τους με ορισμένους εκδότες δεν αρκούν για να τους διασφαλίσουν το πέρασμα της αμερικανικής γραμμής και των αρχών που σταδιακά θα διαμορφώσουν μια ελληνική κοινή γνώμη ευνοϊκή προς τις ΗΠΑ, οι Αμερικανοί ασχολούνται μεθοδικά με το να διασπείρουν τους πράκτορές τους στον ευρύτερο δυνατό αριθμό εντύπων, αποφεύγοντας άχρηστες υπερσυγκεντρώσεις ανθρώπων τους σε ορισμένα έντυπα, όσο σημαντικά και αν είναι αυτά.

Το γεγονός ότι το σύνολο σχεδόν των μεγάλων ελληνικών εφημερίδων πολιτικής επιρροής έχει περιέλθει σε φάση "τέλους εποχής" λόγω εξάντλησης των βιολογικών ορίων των περισσότερων παραδοσιακών εκδοτών και λόγω υπέρογκων χρεών, διευκολύνει τα μέγιστα τα σχέδια των Αμερικανών. Αλλαγές κυοφορούνται και στο ιδιοκτησιακό καθεστώς πολλών ΜΜΕ. Κυκλοφορούν ήδη αρκετές φήμες και πληροφορίες για μυστηριώδεις υπεράκτιες εταιρείες που γίνονται κάτοχοι αξιόλογων ποσοστών του μετοχικού κεφαλαίου εταιρειών που κατέχουν ΜΜΕ. Η ουσία είναι πως ο αμερικανικός έλεγχος επί ελληνικών μέσων ενημέρωσης ουδέποτε ήταν τόσο ισχυρός όσο σήμερα, αν πιστέψει κανείς τα όσα λέγονται. Πρόκειται για εξέλιξη με μοιραίες πολιτικές επιπτώσεις».  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 11 σχόλια

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2013 στις 6:17 π.μ.

Δεξιό ρεφορμιστικό στοιχείο ο Δελαστίκ; Σίγουρα είστε αρκετά μπερδεμένοι για να γράφετε τέτοιες ανοησίες!

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2013 στις 2:06 μ.μ.

Απόλυση Δελαστίκ δεν υπάρχει προς το παρόν. Σήμερα υπάρχει άρθρο του στο «Έθνος» με τίτλο «Το αντι-ευρώ κόμμα απλώθηκε αμέσως σε όλη τη Γερμανία» http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=63894074

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2013 στις 3:00 μ.μ.

πέρα από την πολύ καλή δουλειά του Δελαστίκ,είναι αναμενόνενο ότι αν χτυπήσεις τον σκληρό πυρήνα της εξουσίας που είναι το διεθνές κεφάλαιο και οι μυστικές υπηρεσίες του,το λιγότερο που θα σου κάνουν είναι να σε απολύσουν.Αλλά στην πραγματικότητα είναι ολιγοπληθή κλιμάκια ρουφιάνων τα οποία με δυσκολία ενισχύονται,ειδικά αυτή την περίοδο.Όταν καταλάβουμε το αριθμητικό και ποιοτικό μας πλεονέκτημα τότε αυτά και άλλα πολλά θα είναι λεπτομέρειες.

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2013 στις 3:02 μ.μ.

Syggnomi gia ta greeklish

Me poio dikaioma o syntaktis tou ano aarthrou krinei ta legomena kapoiou me vasi poso aristera i dexia einai ?

EKEI AKRIVOS einai i ousia tis enochlisis pou prokalese se OLOUS TOUS ARISTEROUS to arthro tou DELASTIK. Sto oti oi aristeroi echoune mathei na theoroun to politikos oprtho kat aytous os KRITIRIO ALITHEIAS. Me aformi ti dioxi tiz chrysis avgis to systima epicheirei na tsouvaliasei OLO TO SYSTIMA DEXIA- ARISTERA mesa sto AIMA tou Fyssa. OSO OI ARISTEROI tha einai Aristeroi san MAFIOZOI, tha echoun ti fatsa ton antipalon tous. Ayti einai i ousia - kai top idio ischyei gia tin kritiki enantia ston Taki Fotopoulo. I ARISTERA STIN ELLADA EINAI MEROS TOU SYMBLEGMATOS EXOUSIAS. Kai i politiki tou mnimoniou den strefetai enantia stous ARISTEROUS opos anaidestata diateinontai diaforoi alla enantia stous FTOCHOUS, eite einai dexioi, eite einai aristeroi, eiute einai kai akrodexioi. Einai ntropi gia tin elliniki aristera na endiaferetai mono gia ta dika tis paidia, opos echei kanei epaneilimmena kai ypokritika mechri tora.

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2013 στις 3:36 μ.μ.

Σύντροφοι, έχετε χάσει λίγο την μπάλα ή μου φαίνεται;
"προσωπικά τον θεωρώ το πιο δεξιό ρεφορμιστικό στοιχείο που υπάρχει μέσα στη ΑΝΤΑΡΣΥΑ"

Πραγματικά μια ερώτηση, διαβάζετε συστηματικά τα άρθρα του;
Ειδικά αυτά με την επέμβαση στην Συρία που ήταν όαση, μέσα στις μπούρδες που πετάνε διάφοροι στην Ανταρσύα, παραγνωρίζοντας το γεγονός την ιμπεριαλιστικής επέμβασης-περικυκλωσής μας.

Επίσης για τα τελευταία, μια συμβουλή σε όλους, να είστε προσεκτικοί στα δημόσια γραπτά κείμενα, γιατί ο αντίπαλος παρακολουθεί-καραδοκεί, και κάνει αμάν για να κάνουμε ένα λαθος, ώστε μετά να το εκμεταλευθεί πολιτικά.
Δείτε, lenin reloaded πως αντιμετώπισε Δελαστίκ.

27 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:32 μ.μ.

Να ομολογήσω ότι στην αρχική ανάρτηση εκτίμησα λανθασμένα την τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης του «Εθνους» γ’ αυτό αναφέρθηκα για απόλυση του Δελαστίκ, κάτι που φαίνεται ότι δεν ισχύει.

Οσο για τον Γ. Δελαστίκ που τον θεωρώ προσωπικά «το πιο δεξιό ρεφορμιστικό στοιχείο που υπάρχει μέσα στη ΑΝΤΑΡΣΥΑ», εξακολουθώ να επιμένω. Και παλιότερα έχει τύχει να σχολιάσω τις πολιτικές θέσεις του.

Τώρα, όμως είναι εντελώς άκαιρο να προσπαθήσω να τεκμηριώσω την άποψη μου. Αν κάποιος έχει διάθεση ας ρίξει μια ματιά σ’ αυτή μου την ανάρτηση.
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2011/11/blog-post_1016.html

Υ.Γ Σ’ αυτό το μπλοκ έχουμε κατορθώσει να μην υπάρχει η παραμικρή λογοκρισία και κάθε συντάκτης να γράφει την άποψη του, που πιθανόν δεν βρίσκει σύμφωνους όσους συμμετέχουμε σ’ αυτή την διαδικτυακή παρουσία.

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2013 στις 7:28 μ.μ.

Η απόλυτη θέση σου για τον Δελαστίκ, μου γεννάει πολλά ερωτηματικά για την ιστοσελίδα.

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:57 μ.μ.

Έχει καταντήσει προσόν για ένα δημοσιογράφο να τον απολύουν έντυπα όπως ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ή το ΕΘΝΟΣ. Τον κ. Δελαστικ τον απέλυσαν και τα δύο!!!

Ανώνυμος
28 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:14 π.μ.

ξαφνικά άστραψε και η ΧΑ εκτέθηκε απο μια οχι και τόσο καλοστημένη δολοφονία...και η ΝΔ καρπώθηκε το άκομψο του θέματος...με το μπόμπολα να τα βγάζει όλα στη φόρα αυτά που δεν ήξερε, και να καταδικάζει τα αβγα που του κάνανε πλάτες στις σκουριές...τι δεν καταλαβαίνετε; τρώτε τη παραμύθα του καλού συστήματος που θυμήθεικε τους δημοκρατικούς θεσμούς; κατα τάλλα δεξιο ρεφορμιστικο στοιχείο ο Δελαστίκ.

ΥΓ η παράλληλη δίωξη 23 ατόμων στη χαλκιδική με πάτριοτ νόμο ετοιμάζει στη πράξη το ναζισμός και κουμμουνισμος το ίδιο και το αυτό, και εδώ χαιρόμαστε για τα ρεπορταζ του αλφα και του μπομπολα...

Ανώνυμος
28 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:16 π.μ.

αυτές οι σχηματοποιήσεις δεξιός αριστερός είναι βλακώδεις!

Ανώνυμος
29 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:01 μ.μ.

κλασιδιαρης απαγγέλλει δελαστικ
το πιο δεξιό ρεφορμιστικό στοιχείο που υπάρχει μέσα στη ΑΝΤΑΡΣΥΑ
________________________________________________________________________
http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-archhgos-ths-chrushs-aughs-zwntana-sthn-politikh-ekpomph-tou-xagr.net#.UkAkoYZM8dk#ixzz2fiKoYU4l

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger