Home » » Ομιλία Τσίπρα στην Κέρκυρα (Βίντεο)

Ομιλία Τσίπρα στην Κέρκυρα (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013 | 9:30 μ.μ.

Σφοδρή επίθεση για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματός του στην Κέρκυρα. Αναφέρθηκε σε «πρωτόγνωρη τραγωδία» που ζει ο λαός της πατρίδα μας αφού «εκατομμύρια άνθρωποι έχουν βυθιστεί στην φτώχεια, την ανεργία την απόγνωση», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της άρσης πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, λέγοντας ότι προσωρινά η κυβέρνηση «πάγωσε» το θέμα για να το φέρει τον Νοέμβρη με κάποια κοινωνικά καρυκεύματα για να ξεπεράσει τις αντιδράσεις που υπάρχουν.

Σύμφωνα με τον ίδιο η ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης είναι η βασική προϋπόθεση για να απαλλαγούμε από το μνημόνιο θέτοντας τα διλήμματα για την νέα περίοδο που κατά τις εκτιμήσεις του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σύριζα είναι μνημόνιο ή προοδευτική αλλαγή, μνημόνιο ή δημοκρατία, και μνημόνιο ή οικονομία των κοινωνικών αναγκών όπως χαρακτηριστικά είπε.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
22 Αυγούστου 2013 στις 11:16 μ.μ.

ΑΠΑΤΕΣ & ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΝΕΟΠΑΣΟΚ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΩΝ...
Σε «ανατροπή της κυβέρνησης και μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας» καλεί η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας στην τελευταία απόφασή της: «Σήμερα το κεντρικό σύνθημα κάθε αγώνα για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών, του δημόσιου πλούτου, των δικαιωμάτων στη ζωή, στην αξιοπρέπεια και τη δικαιοσύνη χρειάζεται να έχει στόχο: Να τους διώξουμε. Να φύγουν κυβέρνηση, τρόικα και τα "μνημόνια" που καταστρέφουν τη ζωή μας».
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί την αυταπάτη ότι με αλλαγή διαχειριστή στην κυβέρνηση θα αλλάξει η ζωή του λαού. Γενικόλογα ζητάει να φύγουν τα μνημόνια και η τρόικα, χωρίς να λέει πώς θα τα διώξει σαν κυβέρνηση, με τι θα τα αντικαταστήσει και με ποιους όρους, αφού θέλει κι αυτός να διαχειριστεί την κρίση σε συνεργασία με την Ευρωζώνη και να φέρει ανάπτυξη με μοχλό τα μονοπώλια και τις επενδύσεις τους.

Αναζητώντας διαφορές της δικής του στρατηγικής με αυτή της κυβέρνησης, καταγγέλλει ότι «η Ελλάδα που οραματίζεται η κυβέρνηση Σαμαρά είναι μια χώρα πλήρως υποταγμένη στις μνημονιακές επιταγές του μεγάλου κεφαλαίου και των δανειστών, και για το λόγο αυτό δεν έχει να αντιπαραβάλει καμία εναλλακτική πρόταση ανασυγκρότησης της οικονομίας και εξόδου από την κρίση, όντας άφωνη και άβουλη στα ευρωπαϊκά και διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων».
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει στα λόγια το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά δεν λέει ότι αν κυβερνήσει, σκοπεύει κι αυτός να το ενισχύσει με κρατικό χρήμα και προνόμια, για να κάνει επενδύσεις και να φέρει ανάπτυξη. Η διαφορά του με την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είναι ότι αυτός υπόσχεται να ευνοήσει τους «υγιείς» επιχειρηματίες, δηλαδή αυτούς που τηρούν την αντεργατική νομοθεσία και ακολουθούν τα προβλεπόμενα στη δεδομένη διαπλοκή τους με το κράτος.
Σε άλλο σημείο, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι «η παρουσία της βάσης της Σούδας εγκυμονεί κινδύνους εμπλοκής της χώρας και την μετατρέπουν σε ενεργούμενο γεωπολιτικών σχεδίων με βάση "ενεργειακά συμφέροντα", ενώ μετατρέπεται και σε "αναβαθμισμένο" Νατοϊκό ορμητήριο εναντίον τρίτων χωρών».
Πρόκειται για κοροϊδία στο λαό. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει στις διακηρύξεις του ότι η Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί τη γεωστρατηγική της θέση για να αναβαθμίσει το ρόλο της στην περιοχή, ενώ για τη βάση της Σούδας δεν έχει δεσμευτεί ποτέ ότι θα την κλείσει. Ούτε βέβαια έχει πει ότι θα βγάλει τη χώρα από το ΝΑΤΟ, απ' όπου προκύπτουν όλες οι συμβατικές υποχρεώσεις της αναφορικά με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή.
Ανάγοντας το σημερινό πολιτικό πρόβλημα σε πρόβλημα «διαφάνειας» και δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τα κόμματα της κυβέρνησης ότι «παριστάνουν τους σοβαρούς μεταρρυθμιστές», και την ίδια ώρα «γιγαντώνουν ένα καθεστώς διαπλοκής και διαφθοράς, δεμένο πισθάγκωνα τόσο από τους δανειστές, όσο και από την εγχώρια διαπλοκή και τους "ημετέρους"». Με άλλα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται να κάνει «σοβαρές μεταρρυθμίσεις» -τις οποίες άλλωστε ποτέ δεν αρνήθηκε στις επαφές με τους αξιωματούχους των ΗΠΑ και της ΕΕ-, με διαφάνεια όμως και χωρίς διαπλοκή.

Ανώνυμος
24 Αυγούστου 2013 στις 1:47 π.μ.

@11:16 Πόσες φορές θα το πούμε; Αλλο να αμφισβητείς τις προθέσεις ενός αριστερού κόμματος για το αν υλοποιήσει το πρόγραμμά του και άλλο να διαστρεβλώνεις τις θέσεις του. Η απόφαση του 1ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ για την εξωτερική του πολιτική λέει τα εξής: Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρώπης και ταυτόχρονα των Βαλκανίων και της Μεσογείου, σε εγγύτατη συνάφεια με τις εστίες μόνιμης έντασης που αποτελούν οι χώρες της Μέσης Ανατολής. Η σύνθετη αυτή πραγματικότητα εγκυμονεί κινδύνους, αλλά παρέχει και ευκαιρίες. Οι δεσμοί φιλίας και καλής γειτονίας με όλες ανεξαιρέτως τις χώρες στη βάση του σεβασμού των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων και οι εγκάρδιες σχέσεις με τα προοδευτικά κινήματα και τις προοδευτικές κυβερνήσεις παντού στον κόσμο, μπορούν να αποτελέσουν ασπίδα προστασίας απέναντι στην εξαιρετικά επισφαλή παγκόσμια κατάσταση αλλά και φιλειρηνική ενεργό παρέμβαση στις διεθνείς εντάσεις που αναπτύσσονται. Η στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας για την επίλυση του Κυπριακού, ο σεβασμός των διεθνών συμβάσεων και των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ, η απεμπλοκή από το ΝΑΤΟ, η κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων, η αποτροπή της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ και η εφαρμογή της αρχής «κανείς Έλληνας στρατιώτης σε πολεμικά μέτωπα έξω από τα σύνορα της χώρας» συνιστούν άξονες της εξωτερικής μας πολιτικής. Ο αγώνας για την ειρήνη και τον πυρηνικό αφοπλισμό διατηρεί για εμάς την προτεραιότητά του και συνδέεται στενά με τους αγώνες για τη δημοκρατία. [m]

Ανώνυμος
24 Αυγούστου 2013 στις 1:40 μ.μ.

Ιστορική δήλωση Τσίπρα για τον καθοριστκό ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ

"Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν θα γίνει στην Ελλάδα"

TΣΙΠΡΑΣ στην Κέρκυρα μόλις χθες
Γέλασαν και οι μαϊμούδες καταρχήν με την έπαρση και την μεγαλομανία τους. Στη συνέχεια γελάει ή θλίβεται κανείς από την υποτίμηση του λαϊκού παράγοντα, την απέχθεια τους προς την οργανωμένη λαϊκή δράση και αντίσταση. Ο λαός δε θα επιτρέψει πλειστηριασμούς και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ...

Αν εννοούν πως θα κάνουν ερωτήσεις στη Βουλή, φασαρία στα τηλεοπτικά παράθυρα, συνθήματα και επαναστάσεις στυλ Παπαδημούλη και Σκουρλέτη αλλά και νομικές ενέργειες για την καταπάτηση του Συντάγματος κάτι πάει κι έρχεται..

Περιμένουμε την επόμενη δήλωση που σίγουρα θα αναφέρει πως με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επιστραφούν άμεσα τα κατασχεθέντα και τα σπίτια. Και μετά από λίγες ώρες θα διαψευστεί και αυτό..

Και η διαφορά με το ΚΚΕ στο ίδιο θέμα, στην απάντηση και στη σεμνότητα: http://www.902.gr/eidisi/politiki/24736/d-manolakoy-stis-geitonies-tha-palepsoyme-kata-ton-pleistiriasmon-audio

Γ Σεπτ.
24 Αυγούστου 2013 στις 6:39 μ.μ.

@1:47 Ο δρόμος για τον δημοκρατικό... καπιταλισμό ειναι στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις. Σου θυμίζει κάτι το ακόλουθο; Ειναι σαφώς πιο προωθημένες προγραματικές θέσεις από το πρόγρμμα της σημερινής σοσιαλδημοκρατίας (ΣΥΡΙΖΑ) και αποφεύγει τα ανούσια μαθήματα γεωγραφίας ως εισαγωγή!


Η εθνική ανεξαρτησία είναι αναπόσπαστα δεμένη με τη λαϊκή κυριαρχία, με τη δημοκρατία σε κάθε φάση της ζωής του τόπου, με την ενεργό συμμετοχή του πολίτη σ' όλες τις αποφάσεις που τον αφορούν. Μα είναι ταυτόχρονα συνυφασμένη με την απαλλαγή της οικονομίας μας από τον έλεγχο του ξένου μονοπωλιακού και ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου που διαμορφώνει την οικονομική, την κοινωνική, την πολιτική και την πολιτιστική μας πορεία σύμφωνα με τα συμφέροντα όχι του λαού αλλά της οικονομικής ολιγαρχίας. Και βέβαια πρέπει η Ελλάδα να αποχωρήσει και από το στρατιωτικό και από το πολιτικό ΝΑΤΟ. Και βέβαια πρέπει να ακυρωθούν όλες οι διμερείς συμφωνίες που έχουν επιτρέψει στο Πεντάγωνο να μετατρέψει την Ελλάδα σε ορμητήριο για την προώθηση της επεκτατικής του πολιτικής. Μα πίσω από το ΝΑΤΟ, πίσω από τις αμερικανικές βάσεις είναι οι μονοπωλιακές, πολυεθνικές επιχειρήσεις και τα ντόπια υποκατάστατά τους. Γι' αυτό η κοινωνική απελευθέρωση, ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός, αποτελεί τον θεμέλιο λίθο του Κινήματος μας. Για να απολαμβάνει ο αγρότης το προϊόν του ιδρώτα και της γης του, για να απολαμβάνει ο εργάτης, ο βιοτέχνης, ο μισθωτός, ο υπάλληλος, ο απλός Έλληνας το προϊόν του μόχθου του. Για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η εντυπωσιακή εισοδηματική ανισότητα ανάμεσα σε γεωγραφικές περιφέρειες και κοινωνικά στρώματα που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη Ελλάδα. Για να πάψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Για να συμμετέχει ενεργά ο λαός στον προγραμματισμό της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής πορείας της χώρας. Για να εξασφαλιστεί η εργασία και η κατοικία σε όλους τους Έλληνες. Για να καταργηθούν τα προνόμια των ολίγων στην ιατρική, νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη. Για να προστατευθούν η μητέρα, το παιδί, τα γηρατειά. Για να κατοχυρωθεί η κοινωνική και οικονομική ισότητα των δύο φύλων. Για να ελευθερωθεί η σκέψη και να γίνει η παιδεία κτήμα όλων των Ελλήνων.


Ανώνυμος
24 Αυγούστου 2013 στις 10:32 μ.μ.

Ποιοι δανειστές και ποια μνημόνια;
Είπε σε άλλο σημείο ο Αλ. Τσίπρας: «Και σήμερα δεν πρόκειται να αφήσουμε την Ελλάδα στα βάναυσα χέρια των δανειστών και των εκπροσώπων τους (...) Και θα βάλουμε τέρμα στο καθεστώς της μνημονιακής βαρβαρότητας. Με τους αγώνες και με την ψήφο μας. Με την ανυπακοή, την αντίσταση, την αλληλεγγύη (...) Η αντιπαράθεση και η αναμέτρησή μας με τις δυνάμεις του μνημονίου δεν είναι λοιπόν ούτε ευκαιριακή, ούτε πρόσκαιρη, ούτε πολύ περισσότερο προσχηματική».
Ποιος είναι ο εχθρός του λαού, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ; Το μνημόνιο, τα κόμματα που το στηρίζουν και οι δανειστές. Αν όμως το μνημόνιο τελειώσει το 2014, όπως προβλέπεται, τότε ο λαός θα μείνει χωρίς εχθρό; Και αν το μνημόνιο είναι ο εχθρός του λαού στην Ελλάδα, τότε ποιος είναι ο εχθρός του Ισπανού εργαζόμενου, του Γάλλου, του Ιταλού, που δεν έχει μνημόνιο, αλλά περνάει τα ίδια και χειρότερα με τον ελληνικό λαό; Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως φταίνε οι δανειστές για τα βάσανα του λαού στην Ελλάδα. Μα οι δανειστές, εκτός από τη Γερμανία, είναι και οι υπόλοιπες 16 χώρες της Ευρωζώνης (17 μετά την προσχώρηση της Λετονίας).
Με τις κυβερνήσεις, όμως, ορισμένων από αυτές τις χώρες, όπως με τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και άλλες, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να συνάψει «κοινό μέτωπο», ενάντια στη Γερμανία και τις άλλες χώρες του λεγόμενου Βορρά. Δε λέει ότι αυτές οι κυβερνήσεις, σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης δανείζουν την Ελλάδα για να διαχειριστούν συνολικά την κρίση και ότι στις χώρες τους παίρνουν τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα, στο όνομα του να γίνει πιο ανταγωνιστική η δική τους αστική τάξη.
Ο Αλ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι: «Μιλάμε για δύο εκ διαμετρικά αντίθετες στρατηγικές για το αύριο του τόπου και των εργαζομένων (...) Από τη μια η στρατηγική της αξιοπρέπειας, της ανθρωπιάς, της δικαιοσύνης, της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας. Και από την άλλη η στρατηγική των μνημονίων και της παρατεταμένης βαρβαρότητας, που αποσκοπεί στη μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία χρέους».
Λίγες ώρες αργότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, σχολίαζε με γραπτή του δήλωση τα σενάρια για νέο δάνειο, σημειώνοντας επί λέξει: «Η υποταγή, η αφωνία και οι άσφαιρες επικοινωνιακές επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ είναι ό,τι έχει απομείνει στην κυβέρνηση».
Οι διαφορές στη στρατηγική των κομμάτων δεν καθορίζονται από το πώς τοποθετούνται απέναντι στο μνημόνιο. Ούτε οι πλευρές που αναδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να πει ότι διαφοροποιείται στρατηγικά από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έχουν να κάνουν με τα διαφορετικά ταξικά συμφέροντα στην κοινωνία. Δεν έχουμε κατοχή της Ελλάδας από τη Γερμανία, ούτε υποταγή, όπως υπονοεί μιλώντας για πάλη για «εθνική ανεξαρτησία», επειδή εφαρμόζεται η πολιτική των μνημονίων. Αλλωστε, στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ, στις οποίες υποκλίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, εφαρμόζεται η ίδια πολιτική με ή χωρίς μνημόνια σε όφελος των καπιταλιστών.
Παραπέρα, λαϊκή κυριαρχία ποτέ δεν υπήρξε στην Ελλάδα. Σκόπιμα ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί τον όρο, για να ψαρέψει σε θολά νερά ψηφοφόρους του Παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ. Λαϊκή κυριαρχία με τα μονοπώλια στην εξουσία δεν υπάρχει, παρά μόνο στις διακηρύξεις σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων που πάνε να συμφιλιώσουν τα συμφέροντα των εκμεταλλευόμενων με αυτά των εκμεταλλευτών τους. Οσο για την αξιοπρέπεια, την ανθρωπιά και τη δικαιοσύνη, ποτέ δεν υπήρξαν το «δυνατό σημείο» του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, με ή χωρίς μνημόνια. Για παράδειγμα, πόσο αξιοπρεπές είναι στη Γερμανία της ανάπτυξης μια πρώην δασκάλα να υποχρεώνεται να δουλεύει σε οίκο ανοχής, γιατί διαφορετικά το κράτος θα της κόψει το επίδομα ανεργίας;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger