Home » » Nτοκουμέντο: Προκήρυξη της Κ.Ο ΜΑΧΗΤΗΣ της 24ης Ιουλίου του 1974

Nτοκουμέντο: Προκήρυξη της Κ.Ο ΜΑΧΗΤΗΣ της 24ης Ιουλίου του 1974

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 23 Ιουλίου 2013 | 10:09 μ.μ.

 (Προκήρυξη που μοιράστηκε στο κέντρο και τις συνοικίες της Αθήνας, καθώς και στα στρατόπεδα Μάντρας, Ελευσίνας, Αγρινίου, Διόνυσου, και αεροπορίας στο Φάληρο, το βράδυ της 23ης Ιουλίου 1974)

ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ
Ν' ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.



Ελληνικέ λαέ!

Ο Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός και οι ντόπιοι πλουτοκράτες αποφάσισαν:

Η Χούντα να "πέσει".

Αφού τούς υπηρέτησε πιστά 7 χρόνια πατώντας το λαό στο λαιμό, αφού έσφαξε τον Κυπριακό Λαό και μας έσυρε στα πρόθυρα μιας πολεμικής καταστροφής, αποσύρεται στα παρασκήνια.
Τώρα είναι η σειρά των λαοπλάνων "εθνοσωτήρων" να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Αφού έστρωσαν το δρόμο στη Χούντα, ξανάρχονται με τον κουρελιασμένο δημοκρατικό τους μανδύα να σκεπάσουν το απαίσιο πρόσωπο της δικτατορίας. Τη στρατιωτική Χούντα διαδέχεται η πολιτική Χούντα.

Ελληνικέ λαέ!

Ρίξε μια ματιά στους αυτόκλητους σωτήρες και ΘΥΜΗΣΟΥ.

Τους υμνητές της Μακρόνησου, την αμαρτωλή οκταετία, τους "αρχιτέκτονες" των συμφωνιών της Ζυρίχης και του Λονδίνου, τα Ιουλιανά, τους δολοφόνους του Λαμπράκη και του Πέτρουλα.
Θυμήσου τα παιδιά σου που πέσαν στο Πολυτεχνείο. Μην ξεχνάς ποιοι ήταν.
Μην τους αφήσεις να χαλκέψουν νέα δεσμά.

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΝΙΚΑ.
ΚΑΤΩ ΟΙ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ΛΑΟΠΛΑΝΟΙ.
ΖΗΤΩ Ο ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟΣ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ-ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ.

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ
24 Ιούλη '74
ΜΑΧΗΤΗΣ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
24 Ιουλίου 2013 στις 10:09 π.μ.

Με την πτωση της δικτατοριας οι σωστοι αριστεροι και οι γνησιοι κομμουνιστες κυριως οταν τα αστικα κομματα και οι παμπολοι οπορτουνιστες μαζι και το ρεβιζιονιστικο και καθοδηγουμενο απο τη Μοσχα "Κ"ΚΕ ετοιμαζαν τα εκλογικα τους επιτελεια,δεν ειχαν αυταπατες οτι η ντοπια αστικη ταξη με την καθοδηγηση και τις εντολες των ιμπεριαλιστων κυριως των αμερικανων
εστρωναν το δρομο σε μια νεα δικτατορια ντυμενη με τα φασιστικα αποφορια. Γι αυτο κυρηξαν εναν
ανενδοτο αγωνα εναντια στο φασισμο και την πανοπλη δικτατορια η οποια εμεινε αθικτη.Σ αυτη τη δυσκολη και κρισιμη για τον αγωνα και την αριστερα η παλη ηταν διμετωπη.Πρωτα ηταν το αδιστακτο αστικο κρατος που χτυπουσε με βαρβαροτητα ολους οσους αντιπαλευαν και απο την αλλη την "προοδευτικη" μεριδα της ψευτοαριστερας
μαζι και του λεγομενου "Κ"ΚΕ οι επιτιθονταν εναντιον των κομμουνιστων των μαρξιστων λενινιστων αποκαλωντας τους αριστεροχουντικους χουντοαριστερους και πρακτορες των αμερικανων ενω παραλληλα διατυμπανιζαν προς ολες τις κατευθυνσεις οτι "η δικτατορια εφυγε και υπαρχουν μονο σταγονιδια" (Τα "σταγονιδια" που σημερα απειλουν επικινδυνα τους παντες και αποτελουν το ναζιστικο μορφωμα της Χρυσης Αυγης και πολλα αλλα φασιστοειδη διασπαρτα σ ολη τη χωρα)
Η ολη μετεπειτα εξελειξη δικαιωσε πληρως τους σωστους κομμουνιστες αλλα η ζημια που επαθε το κινημα ο λαος και η χωρα μας θα χρειαστουν πολυχρονοι και πολυ σκληροι αγωνες για να διορθωθει η ζημια που εγινε

Ανώνυμος
24 Ιουλίου 2013 στις 3:34 μ.μ.

Μια μικρή διόρθωση.
Η προκήρυξη δεν είναι της "Κ.Ο. Μαχητής" αλλά του "Μαχητή".
Ο Μαχητής αυτοδιαλύθηκε την άνοιξη του 1975 και από μέλη του δημιουργήθηκε η Κ.Ο. Μαχητής.
Η προκήρυξη αυτή τυπώθηκε και μοιράστηκε στις 24 Ιουλίου του 1974 και όχι στις 23, όταν είχε αποφασισθεί η "λύση" Καραμανλή και αυτός έρχονταν.
Η προκήρυξη μοιράστηκε πράγματι σε πολλές συνοικίες και στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε πάρα πολλά στρατόπεδα όπου βρίσκονταν επιστρατευμένοι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το βράδυ της μεταπολίτευσης οι πρώτες διαδηλώσεις ξεκίνησαν από την πλατεία Ομονοίας και στις οποίες πρωτοστάτησε ο "Μαχητής" με συνθήματα:
-Εξω οι Αμερικανοί
-Ο λαός δεν ξεχνά οργανώνεται νικά
-Ένας είναι ο εχθρός ο Ιμπεριαλισμός
-Δώστε τη Χούντα στο λαό
-Το Πολυτεχνείο ζει κλπ.

ΟΙ ΑΝΤΙΕΥΡΩΠΑΪΣΤΗΣ
24 Ιουλίου 2013 στις 10:51 μ.μ.

Άξίζει ένα μεγάλο μπράβο στο ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ για τη δημοσίευση της ιστορικής προκήρυξης μιας ιστορικής οργάνωσης. Στο κειμενό του συμπυκνώνεται η πολιτική ουσία της μεταπολίτευσης , η αστική εναλλαγή του 1974 από την απροκάλυπτη δικτατορία στον αστικό κοινοβουλευτισμό.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger