Home » » "ΟΛΜΕ πυροβολαρχία ή εσμός της γραφειοκρατίας;"

"ΟΛΜΕ πυροβολαρχία ή εσμός της γραφειοκρατίας;"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013 | 7:02 μ.μ.

Του Α.Κ. (μην το μπερδεύετε με την Αντί εξουσιαστική Κίνηση)

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα του 16ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ, η ΟΛΜΕ «αλλάζει» χέρια και για πρώτη φορά, στην μεταπολιτευτική της ιστορία, περνάει στα χέρια των «αριστερών δυνάμεων».

7 στις 11 έδρες του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κατανέμονται στα ΣΥΝΕΚ (Συριζα 3 έδρες) , ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά-Ανεξάρτητοι αγωνιστές 2 έδρες), ΠΑΜΕ (ΚΚΕ 2 έδρες).

Κατά την άποψη μας , ο «λαός» μίλησε. Οι 20.000 και πλέον καθηγητές, που πήραν μέρος σε γενικές συνελεύσεις με αίτημα απεργία διαρκείας, οι 40.000 και πλέον που ψήφισαν, έστειλαν το μήνυμα τέρμα πια στην «γραφειοκρατία» και τον «κυβερνητισμο», τέρμα στα παζάρια και στα «μαγειρέματα». Εμπρός για τους νικηφόρους, γνήσιους, παρατεταμένους αγώνες.

Δημιούργησε μια «αριστερή πλειοψηφία», ΣΥΝΕΚ, Παρεμβάσεων, ΠΑΜΕ. Γιατί σε εισαγωγικά θα ρωτήσουν σύντροφοι; Θα απαντήσουμε με τις εκατέρωθεν κριτικές. «Ευρωπαϊκός προσανατολισμός» και «Νέος κυβερνητισμός» για τα ΣΥΝΕΚ, «αριστερίστικος βερμπαλισμός» για τις Παρεμβάσεις, «Απομονωτισμός» για το ΠΑΜΕ…

Πριν από καιρό γράφαμε… «Είναι ορισμένες στιγμές που κανείς έχει την αίσθηση πως η ιστορία τρέχει λίγο πιο γρήγορα από συνήθως. Σε αυτές τις ιστορικές στιγμές οι ευρύτερες μεταβολές και οι διεργασίες που εξελίσσονται έχουν τη δυναμική να καθορίζουν την αίσθηση ότι αλλάζουν γύρω μας μερικά από τα πιο σημαντικά και  κυρίαρχα ιστορικό-πολιτικά  δεδομένα. Τις τελευταίες μέρες η πυκνότητα και η ποιότητα των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα δίνει την αίσθηση της ραγδαίας ιστορικής μεταβολής και συνάμα πολιτικής μετάβασης. Τεράστια η πρόκληση για το κομμουνιστικό κίνημα, τόσο σε επίπεδο θεωρίας όσο και πράξης που δεν έχει την πολυτέλεια να αναλύσει τα γεγονότα σε δεύτερο χρόνο, αφού είναι ήδη φορέας της ιστορίας με καταλυτικό μάλιστα ιστορικό ρόλο».

«…Η κρίση λοιπόν ήρθε όταν τα συνδικάτα είχαν ήδη αποδομηθεί και διαβρωθεί, η εργατική τάξη είχε ενδυθεί το πρόστυχο ένδυμα της κίβδηλης ευμάρειας και η αστική τάξη ήταν φαινομενικά κυρίαρχη. Η κρίση και είναι αποτέλεσμα της υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου. Δηλαδή αποτελεί συστημική και δομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος- ούτε κρίση χρέους, ούτε αδυναμία ηθικής διαχείρισης, ούτε κακής θέσης της σελήνης και των αστρικών συνδυασμών. Η ποιοτική όμως διαφορά αφορά το βάθος, η οξύτητα της κρίσης συνδυασμένη με το διεθνή χαρακτήρα της. Γρήγορα έγινε φανερό πως η ελληνική αστική τάξη δεν ήταν σε θέση να τη διαχειριστεί από μόνη της (όπως συνήθως στο πρόσφατο παρελθόν) και βεβαίως δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί χωρίς ανθρωποφαγία, βαρβαρότητα, εκτεταμένη βία και κατάργηση βασικών αρχών της αστικής δημοκρατίας. Σύντομα πήρε ΚΑΙ το χαρακτήρα της ανθρωπιστικής καταστροφής…».

Οι προηγούμενες γραμμές μας αφορούν όλους… η τουλάχιστον όσους έχουν αναφορά τις δυνάμεις της εργασίας… Κουμουνιστές, Αριστερούς, Αναρχικούς, Λαϊκούς αγωνιστές…
Οι «κόκκινες γραμμές» έχουν ξεπεραστεί ήδη… 1.500.000 άνεργοι, εκατοντάδες χιλιάδες απολυμένοι, 4.000 αυτοκτονίες… Ένας λαός που οδηγείτε με τις εντολές «Δ.Ν.Τ., Ε.Ε., Κυβέρνησης , Κεφαλαίου» στην ανθρωπιστική καταστροφή…

Δεν μπορούμε να δεχθούμε, άλλη αριθμητική, ούτε μπορούμε να περιμένουμε άλλο να προστεθούν και «άλλοι» σε αυτόν τον κατάλογο… Ούτε φυσικά να «ωριμάσουν» οι συνθήκες για εκλογές η να «ωριμάσει» ο υποκειμενικός παράγοντας «δηλαδή» το κόμμα μας!!!
Η ΟΛΜΕ μπορεί να γίνει και πρέπει να γίνει η «πυροβολαρχία» των εργατικών αγώνων… όχι να παραμείνει απλά η «παροπλισμένη ναυαρχίδα» όπως έλεγε ο παλιός και αγαπημένος σύντροφος Θανάσης…

Για μας αυτή είναι η «κόκκινη γραμμή» στην οποία περιμένουμε να «στρατευθεί» η «αριστερή πλειοψηφία»… Και αυτό θα κάνουμε μέσα από τις γραμμές των Παρεμβάσεων.

Αγώνας, εξέγερση, ανατροπή με όλα τα μέσα… Και το εννοούμε….

Σημ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Το κείμενο εκφράζει τον συντάκτη του.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 43 σχόλια

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
4 Ιουλίου 2013 στις 8:15 μ.μ.

Αληθεια πιστεύει κανεις πως η ΟΛΜΕ θα εχει αγωνιστικες περγαμηνές μετα το ξεπούλημα που προηγηθηκε απο τους ΣΦΥΡΙΖΑΙΟΥΣ μπροστα στην αποφαση για απεργία.Ας μη γελιόμαστε ! Ξερουμε καλα οτι ο Μανωλιος απλα εβαλε τα ρούχα του αλλιώς.Να σας θυμισω οτι στους ιατρους το πανω χερι και με ισχυρο το τοπιο των αποφασεων το εχει ο ΣΦΥΡΙΖΑ ΑΔΙΑΦΟΡΑ.Ουτε μια αποφαση για απεργία δεν εχει παρει σε περιοδο που τα νοσοκομεία συρρικνωνονται και η υγεια του λαου γινεται κομματι στην πιττα του κερδους κ των ορεξεων για τα αφεντικα στο χωρο.Αυτο τα λεει ολα.

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2013 στις 11:20 μ.μ.

Το σταλινικό ΚΚΕ,πιστό στον σεχταρισμό και στην πολιτική της διάσπασης,προτιμά και στην ΟΛΜΕ να χαρίσει την διοίκηση στο μαύρο μέτωπο,παρά να συνεργασθεί με τις άλλες δυνάμεις.
Απεχώρησε απο το συνέδριο,συντασόμενο πλήρως με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό,ακολουθώντας την ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ,που έπραξαν το ίδιο.
Τρέμει στην ιδέα πως οι εργαζόμενοι μπορούν με την ενοτητά τους να πετύχουν νίκες.
Όσο οι σταλινικοί θα απομονώνονται,τόσο θα δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο.
Επικίνδυνοι για το λαικό κίνημα,έστω και με τις λίγες δυνάμεις που τούς απέμειναν.

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2013 στις 11:53 μ.μ.

η πολιτικη σου ανοησια ειναι απεριγραπτη!
1. πρωτη δυναμη στο εκα το παμε αρνειται την προεδρια στο σωματειο και την πλειοψηφια κκε συριζα ανταρσυα
αφηστε το προεδρειο στο πασοκ και τη δεξια. συνεχιστε να κρυβεστε και να αφηνετε τα πραγματα οπως κυλουσαν 35 χρονια. τετειες ανοησιες λεγατε και στις εκλογες του 2012 και φτασατε 4,5%. ταυτιζετε ψευτοεπαναστατες που δεν θελετε να αλλαξει τιποτα συριζα ανταρσυα με πασοκ και δεξια
2. στην ολμε τωρα χρειαζεται η ψηφος σας για αριστερο σωματειο για πρωτη φορα απο τη μεταπολιτευση. αφηστε το και αυτο ξανα στο πασοκ και τη δεξια συνεχιστε με τον ιδιο τροπο. απορω γιατι ζητατε ψηφο!
σας εχουν διαπαιδαγωγησει μαιληδες και γοντικες με τη λογικη του κομματικου ταλιμπανισμου. μετριοτητες οι ηγετες σας μετριοτητες καιοι απο κατω! δε σας σεβεται κανενας πια.

υ.γ πολιτες μετριοτητες στριμωξτε με μια συμφωνια 10 σημειων συριζα ανταρσυα. ουτε αυτο δεν κανετε. πλατες στη πασοκ και τη δεξια ανοιχτα. γιατι η πατατα του μνημονιου και οχι της λαικης εξουσιας που φαντασιωνετε οτι θα ερθει στη δευτερα παρουσια ειναι καυτη και φοβαστε να εκτεθειτε! πολιτικα αχρηστοι

ο τσαβες 13 χρονια δε σας διδαξε τιποτα! διαχειριση του καπιταλισμου εκανε και αυτος.Οι κυβερνήσεις Τσάβες μπορεί να μην απάλλαξαν τη μειονοτική ελίτ των πλουσίων από το άχθος της ιδιοκτησίας και του ελέγχου των μέσων παραγωγής του πλούτου, ούτε παρέδωσαν στην πλειονότητα της μάζας πλήρη δικαιώματα αυτοδιάθεσης, όμως στέρησαν από τους καπιταλιστές το εργαλείο του κράτους ως μέσου συνεχούς αύξησης του ποσοστού κέρδους τους σε βάρος των πολλών.

μετριοι. με 1.500.000 ανεργους και χανετε ψηφους μεσα στις εργατογειτονιες της αττικης και δεν ιδρωνει το αυτι σας!

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2013 στις 1:51 π.μ.

ΠΡΟΣ @11:20: Η βάρδια του κουκουλοφόρου-προβοκάτορα-ασφαλίτη για σήμερα τελείωσε. Αύριο πάλι. Εκ της διευθύνσεως της ΓΑΔΑ.

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2013 στις 1:53 π.μ.

Ειναι δικαιωμα του ΠΑΜΕ να μη θελει συνεργασια με τα πουληταρια του νεοΠΑΣΟΚ.

Αν οι υπολοιποι θελετε, ο δρομος ειναι ανοιχτος και τα σκυλια δεμενα.....

Προσεχτε ομως γιατι ο λαος δεν θα δειξει ελεος σ αυτους που τον κοροιδευουν.....και ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα μπορει να κοροιδευει για πολυ ωστε να κρυβεστε απο πισω του εσεις οι αριστεροχαρουμενοι καρεκλολαγνοι υποψηφιοι εργατοπατερες

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2013 στις 8:37 π.μ.

Η δική σου η σοφία @11:53 είναι περιγραφόμενη. Γιατί διαλέγεις τον Τσάβες στην διαχείριση του καπιταλισμού και δεν διαλέγεις τον Χριστόφια στη Κϋπρο, που είναι και κομμουνιστής;Δεν θέλω να σε πάω στο Ντ' Αλέμα έναν άλλον επιφανή Ιταλό κομμουνιστή , που βομβάρδιζε μαζί με τους Νατοικούς την Γιουγκοσλαβία ούτε στους γάλλους επιφανείς κομμουνιστές. ισάξιους της δικής σου σοφίας που επίσης διαχειρίστηκαν τον καπιταλισμό. Ο Τσάβες σε βολεύει γιατί σε έναν εντελώς εξαθλιωμένο λαό και με εργαλείο τα τεράστια κέρδη απο την εκμετάλευση του πετρελαίου έφτιαξε κοινωνικές υποδομές και στήριξε τα φτωχά λαικά στρώματα. Το ΚΚ Βενεζουέλας συμμετέχει ενεργά σε αυτή τη προσπάθεια γιατί η συνθήκες στην Βενεζουέλα είναι εντελώς διαφορετικές από την Ελλάδα και ας μην το αναλύσουμε περισσότερο γιατί θα προσβληθεί το δικό σου ιδεολογικό επίπεδο . Παρεπιπτόντος αριστερές κυβερνήσεις υπάρχουν πολλές στην λατινική αμερική (Βραζιλία, Αργεντινή, Βολιβία κλπ) αυτές γιατί τις αγνοείς; δεν σε βολεύουν;

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2013 στις 10:42 π.μ.

@ανώνυμε, 11:53, προφανώς σου επιστρέφουμε τον χαρακτηρισμό "ανόητος".
Για πες ρε έξυπνε: πως θα χαριστεί το προεδρείο σε ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ (σύνολο 4 έδρες στις 11); Πως;
Αν εσείς θέλετε να ξεχάσουμε τις πομπές σας, μόλις πριν ένα μήνα, και τα κομπρεμί με ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ, και να σας ξεχωρίσουμε (ειδικά τους ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ του ΣΥΡΙΖΑ)από τον δικομματισμό, μην γελιέστε, δεν θα το κάνουμε.
Αν εσείς θέλετε να πάρει το ΠΑΜΕ τον πρόεδρο του ΕΚΑ και τον γραμματέα οι διευθυντές του Βασιλόπουλου για να είναι το ΠΑΜΕ όμηρος της εκάστοτε εργοδοτικής πλειοψηφίας, δεν πάτε καλά.
Η γενική αρχή του ΠΑΜΕ είναι αντιπροσωπευτικά αναλογικά προεδρεία, εκτός από ειδικές περιπτώσεις.
Γιατί είναι η ΟΛΜΕ ειδική περίπτωση; Από που κι ως που "αριστερό" συνδικάτο; Και γιατί; Δηλαδή ο εργαζόμενος για να αγωνιστεί πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του "αριστερό";
Τα κουβαδάκια σας και σε άλλη παραλία...

5 Ιουλίου 2013 στις 10:50 π.μ.

πριν δυο μήνες τα είχαμε πει:

...Οι αριστεριστές, αν δεν ασχολούνταν με την πολιτική και έπαιζαν στον ιππόδρομο, θα είχαν χάσει όλες τις «δραχμές» τους. Παίζουν στοιχήματα που είναι εκ των προτέρων χαμένα. Ο Π. Μαυροειδής στοιχηματίζει δημόσια στο κείμενό του "Για μια απεργία που δεν έγινε, αλλά θα θάψει τους νεκροθράφτες της" πως: «Η αναστολή της απεργίας των καθηγητών θα είναι μια νέα αφετηρία “σοβαρών πολιτικών διεργασιών”».

Στις επόμενες εκλογές των συνδικαλιστικών οργάνων των καθηγητών, όταν θα έρθει η ώρα της καταμέτρησης των κουκιών, δεν πρόκειται να υπάρξουν θεαματικές αλλαγές. Ο κρατικός συνδικαλισμός έχει τους δικούς κανόνες λειτουργίας και αναπαραγωγής, τους οποίους κανένας «Σαρλώ» δεν πρόκειται να ανατρέψει…

Περισσότερα εδώ:
 Η “προδομένη” επανάσταση των ...καθηγητών!

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2013 στις 11:15 π.μ.

Το ΚΚΕ δεν υποστηριζε το ΠΑΣΟΚ Α δεν θα υποστηριξει το ΠΑΣΟΚ Β = ΣΥΡΙΖΑ.
Θα σας τσακισουμε

Μάρκομ Ξ
5 Ιουλίου 2013 στις 11:21 π.μ.

Αντί να βρίζετε χειρότερα και από μαστουρωμένους χούλιγκαν, εξηγήστε μας σε ποια σημεία των αποφάσεων που έλαβε το συνέδριο διαφωνεί το ΠΑΜΕ. Μπορεί να καταλάβουμε και να πειστούμε.
Σε άλλη περίπτωση δεν είστε παρά τρολλς του διαδικτύου.

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2013 στις 1:29 μ.μ.

Βαθύ κόκκινο απορώ πως δημοσίευσες ένα τόσο χυδαίο σχόλιο όσο του Ανώνυμου 5 Ιουλίου 2013 - 1:51 π.μ.

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2013 στις 3:39 μ.μ.

Είναι δικαίωμα του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ να θέλει να χαρίσει τις διοικήσεις στον εργοδοτικό/κυβερνητικό συνδικαλισμό!

είναι δικαίωμα του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ να βγάζει επαναστατικές κορώνες και στην πράξη κοτούλα!

είναι δικαιωμα του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ να χρησιμοποιεί επαναστατικό φρασεολόγιο, για να καλύψει μια ανίκανη στο να εκπροσωπήσει τα εργατολαϊκά συμφέροντα, πολιτική!

Είναι όμως δικαίωμα και των κομμουνιστικών δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κομματιών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και όποιας άλλης αγωνιστικής δύναμης θέλει, ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ!

Και ασ βρίζει το ΚΚΕ όσο θέλει! Βρίστε σύντροφοι κι άλλο! Μόνο εσείς τα ακούτε και το σύστημα που σας δίνει εύσημα (βλ. Κουρή, Μέγκα, ΔΟΛ) για την υπεύθυνη στάση σας!

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2013 στις 3:40 μ.μ.

1.51. σαν πρακτορας της πολυκατοικιας (!!!) σου εχω να σου πω τα εξεις:
συνδυαζεις το βρισιμο σε αλλες πολιτικες αποψεις με την πολιτικη σου ανοησια. φανταζομαι οτι γνωριζεις η πολιτικη βλακεια δεν ειναι σαν την ιωση.δεν περνα σε 48 ωρες και καθαρισες.την εχεις για παντα! αν εισαι μαγκας τα υπονοουμενα στον 11.20 για πρακτοριλικια επρεπε αν γινοταν να του τα πεις μπροστα του με αποδειξεις. οχι να κρυβεσαι πισω απο την ανωνυμια αμθρωπακι

1.53

ειναι δικαιωμα του καθε εγαζομενου να κρινει τις κινησεις του παμε και καθε συνδικαλιστικης οργανωσης. δε διαχειριζεστε τα αμπελια του πατερα σας
για διαβασε λοιπον την κριτικη μου:
εκλογες δοε -ανακοινωση παμε:

Να θυμίσουμε ότι οι συσχετισμοί που διαμορφώθηκαν από την 82η Γενική Συνέλευση ήταν ΔΑΚΕ 3 έδρες, ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚ) 3 έδρες, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 2 έδρες, ΕΣΑΚ-ΔΕΕ (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ) 2 έδρες, ΕΡΑ (ΣΥΡΙΖΑ) 1 έδρα.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών πρότειναν αντιπροσωπευτικό, αναλογικό προεδρείο, με βάση τη δύναμη της κάθε παράταξης, για να εκφραστεί έτσι η βούληση των συναδέλφων και να λειτουργήσει η Ομοσπονδία. Αυτό σημαίνει ότι οι θέσεις ευθύνης στο προεδρείο πρέπει να διατεθούν ως εξής: η ΔΑΚΕ τον πρόεδρο, η ΔΗΣΥ το γραμματέα, οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ τον αντιπρόεδρο, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ τον οργανωτικό γραμματέα και η ΕΡΑ τον ταμία (ή τον ειδικό γραμματέα)

τι σεβασμος στη δημοκρατικοτητα και αναλογικοτητα για το σχηματισμο προεδρειου!!! πραγματικα ανατριχιαζεις!!
στο εκα πονηρουληδες παμιτες γιατι το κκε δεν δεχεται την προεδρια; ειναι μετα τη μεταπολιτευση πρωτη φορα πρωτη δυναμη! εκει δεν ισυει η γραμμη της αναλογικοτητας που με τοσο σεβασμο παλευετε;

στην ολμε τι θα κανετε; εκει ο συριζα ειναι πρωτη δυναμη; θα κανετε προεδρειο μαζι με την ανταρσυα; ή θα μοιρασετε και καρεκλιτσες σε πασοκ-δακε επειδη τους λυπαστε;; 2 μετρα και 2 σταθμα οπου σας γουσταρει;
μαθετε κκεδες να απαντατε με επιχειρηματα στην πολιτικη οχι με μπουρδολογιες-πρακτορολογιες της δεκαετιας του 50. το μονοπωλιο των αριστερων ιδεων το εχετε χασει εδω και πολλα χρονια

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2013 στις 4:18 μ.μ.

Εκτός των άλλων είστε και ανιστόρητοι! Πραγματικά Αριστερή πλειοψηφία στην ΟΛΜΕ υπήρχε (μεταπολιτευτικά) το 1979-80. Με πρόεδρο τον Λαέρτη Τανακίδη! Αν και σύμφωνα με τα λεχθέντα χθες στην Πάτρα από τον Τσίπρα, πρέπει να θεωρήσουμε Αριστερό και το ΠΑΣΟΚ του 81-85, άρα και την ΠΑΣΚ Καθηγητών, που είχε την πλειοψηφία στην ΟΛΜΕ για πολλά χρόνια.

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2013 στις 6:50 μ.μ.

4.18

μπουζουκι=οργανο
κεφαλι=οργανο
αρα μπουζουκι=κεφαλι

με αυτες τις λογικες απαντας!

1. απο το τι ηταν το πασοκ το 1981-1985 συμφωνα με τον τσιπρα βγαινει το συμπερασμα οτι η σημερινη πασκ ειναι αριστερα;αυτο καταλαβαινεις;
2. εγραψα παραπανω ενα κειμενο για την απαραδεκτη πολιτικη τακτικη του κκε στο εκα και ισως στην ολμε. τι καταλαβες; μαλλον τιποτα. εδω καιγεται ο κοσμος και εσυ εχεις ερωτηματα για το πασοκ του 85. με βαση το 81-85 το κκε πρεπει να χαρασει εργατικη πολιτικη! ήμαρτον

3.μηπως γνωριζεις τι ηταν οι μιτεραν-γκονζαλεθ το 81; αν γνωριζεις πες μου για να μαθω.
επισης θελω να μαθω το κκε του 1989-1990 στις συγκεβερνησεις τζανετακη -ζολωτα ήταν αριστερα ή δεξια; με βαση το τοτε θα κρινω το σημερα

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2013 στις 6:57 μ.μ.

Προς τον 1:51 5/7/13.
Δεν το ήξερα πως σε είχα προιστάμενο στην υπηρεσία προπαγάνδας της ΓΑΔΑ.
Καλά που φανερώθηκες και σαν προιστάμενος που είσαι,ελπίζω να βάλεις μια τάξη και σε εμάς το κατώτερο προσωπικό.
Να έχουμε μια καλύτερη παρουσία και ένα συντονισμό βρε παιδί μου στα μπλόγκς που μας αμολάς!!
Υ.Γ.Για να σοβαρευτούμε.Εχει σκοπό το παμε/κκε να χαρίσει την ΟΛΜΕ στο μαύρο μέτωπο του κυβερνητικού συνδικαλισμού?
Καθαρές κουβέντες,όλα τ'άλλα είναι εκ του πονηρού και εκ του περισσού.

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2013 στις 9:03 μ.μ.

Ρε μεγάλε, 6:57 εσύ πες καθαρές κουβέντες: Πως είναι δυνατόν η ΟΛΜΕ να χαριστεί στη μειοψηφία (ΔΑΚΕ+ΠΑΣΚ=4 έδρες) από το ΠΑΜΕ; Υπάρχει κάποιος τρόπος που εγώ δεν τον καταλαβαίνω;
Αλήθεια, με ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ δεν κατεβαίνατε με κοινό πλαίσιο στις συνελεύσεις πριν ενάμισι μήνα; Άντε ρε κουτά, μια χαρά μπορείτε να τα βρείτε, όπως σε τόσα και τόσα συνδικάτα που κατεβαίνετε μαζί...

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2013 στις 9:16 μ.μ.

ξεκιναμε κκεδες στρατα στρατουλα σαν τα παιδακια να δωσουμε συνοπτικες απαντησεις:
1. 8:37
εχω δικαιωμα να επιλεξω τον τσαβες σαν πολιτικο φαινομενο,πολιτικη πιθανοτητα προσαρμοσμενο στα δεδομενα της ευρωπης ναι ή οχι; το πολιτικο μελλον δεν προδιαγραφεται ποτε. εσεις του κκε απο ποιο κειμενο εχετε αντιγραψει πολιτικες βεβαιοτητες για το μελλον της ελλαδας; απο που γνωριζεις τι θα γινει του χρονου με 2000.000 ανεργους και 300ευρω βασικο στην ελλαδα;
εξαθλιωση με αλλους ορους δεν υπαρχει μονο στη βενεζουελα. ηδη εχει φτασει στην ελλαδα

2. 10:42
προσεξε τι γραφεις:
Η γενική αρχή του ΠΑΜΕ είναι αντιπροσωπευτικά αναλογικά προεδρεία, εκτός από ειδικές περιπτώσεις.Γιατί είναι η ΟΛΜΕ ειδική περίπτωση;

κουνα λιγο το μυαλο σου!! αν ειναι ειδικη περιπτωση η ολμε με 800000 καθηγητες και το εκα με 5000.000 πληθυσμο στην αθηνα τοτε φανταζομαι οτι και η γσσε σε ολη την ελλαδα ειναι και αυτη ειδικη περιπτωση για το κκε!!!! δεν αξιζει ουτε καν να το συζηταμε!!!

αρα γενικη και σημαντικη περιπτωση για το κκε φανταζομαι οτι θα ειναι ο συλλογος εργαζομενων μπατλερ στις βιλες των αστων στην πολιτεια!! αριθμει 100 μελη!!!

για την απεργια των καθηγητων μη προτρεχεις::

σοφιανος μαιος 2013 (mega στον καμπουρακη)!!

«στην ΟΛΜΕ, οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ήταν οι μόνοι που είναι αντίθετοι σε απεργία στις πανελλαδικές εξετάσεις. Οι μόνοι!», και: «Εμείς λέμε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι εξετάσεις οι πανελλαδικές σαν μέσο εκβιασμού της κυβέρνησης>>

πρωτοι πρωτοι πριν μιλησει κανενας αλλος ξεκινησατε το παρτυ της υπονομευσης της απεργιας!! ειδες το πολιτικο μυαλο του σοφιανου; σαν να μιλαγε ο κυβερνητικος εκπροσωπος!!!

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2013 στις 1:02 π.μ.

Διαβάστε και γελάστε άφθονα




ξεκινάμε κκεδες στρατα στρατουλα σαν τα παιδακια να δωσουμε συνοπτικες απαντησεις:
1. 8:37
εχω δικαιωμα να επιλεξω τον τσαβες σαν πολιτικο φαινομενο,πολιτικη πιθανοτητα προσαρμοσμενο στα δεδομενα της ευρωπης ναι ή οχι; το πολιτικο μελλον δεν προδιαγραφεται ποτε. εσεις του κκε απο ποιο κειμενο εχετε αντιγραψει πολιτικες βεβαιοτητες για το μελλον της ελλαδας; απο που γνωριζεις τι θα γινει του χρονου με 2000.000 ανεργους και 300ευρω βασικο στην ελλαδα;
εξαθλιωση με αλλους ορους δεν υπαρχει μονο στη βενεζουελα. ηδη εχει φτασει στην ελλαδα


Ρε παιδια αυτος ο μπαγλαμάς τι διαφορετικό λεει απο το ΕΠΑΜ και τον καζακη.?

Και παρακάτω ,θεωρεί ως επαναστατικό υποκείμενο τους εργαζόμενους στο κράτος

Τρελό γελιο ..Μήπως σε λενε Σπύρο βρε .? Μπρος για ύπνο γρήγορα..Βουρρρ.που έλεγε και ο Βέγγος

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2013 στις 2:51 π.μ.

Παιδάκια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ όσο και να σκούζετε το πικρό ποτήρι της ΠΑΣΟΚοποιησης σας θα το πιείτε μέχρι την τελευταία σταγόνα του μονάχοι σας......

Άντε τώρα τρέχτε να κάνετε προεδρείο με τους διευθυντές του Σκλαβενίτη.

Όμως, μη παραπονιέστε μετά, όταν θα σας αφαιρέσουμε τον τιμητικό χαρακτηρισμό του αριστεριστή και σας συμπεριλάβουμε στο τόξο του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Παρ όλα αυτά, ακόμα πιστεύω πως ο κόσμος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σε αντίθεση με τα ναυάγια της ηγεσίας της που την σέρνουν προς το νεοΠΑΣΟΚ, θα δείξει έντιμη στάση και θα κρατήσει τον χώρο σε μια τουλάχιστον αξιοπρεπή στάση που πολλές φορές κρατούσε μέχρι τώρα.

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2013 στις 3:00 π.μ.

Η προσπάθεια ταύτισης του Τσιπρα με τον Τσαβες είναι τουλάχιστον τραγική.

Πριν μιλήσετε βουτήξτε τη γλώσσα στο μυαλουδακι σας ρε σύντροφοι (με την ΠΑΣΟΚικη έννοια).

Ίσως αυτά να είναι τα πρώτα αποτελέσματα της θητείας Γεωργιαδη στο ΥΠ ΥΓΕΙΑΣ και της διασποράς των ληγμένων των φαρμακοβιομήχανων.

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2013 στις 10:04 π.μ.

6.50

Όσο η ΟΛΜΕ ήταν αριστερή (ηγεμονία ΠΑΣΚ) το 81-85, άλλο τόσο αριστερή θα είναι με το νέο ΠΑΣΟΚ (ΣΥΡΙΖΑ) του 2013! Τι δεν καταλαβαίνεις;;;

ο 4.18

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2013 στις 11:14 π.μ.

Ανώνυμε του 9:16 μμ διαλέγεις τον Τσάβες γιατί έχει ωραίο περιτύλιγμα και βατές οδηγίες χρήσης. Ωραία λογική, οικονομική ανάλυση που σπάει κόκκαλα. Η Βενεζουέλα έχει εθνικό νόμισμα, η Ελλάδα Ευρώ (κοινό νόμισμα). Η Βενεζουέλα δεν ανήκει σε διακρατική οικονομική ένωση , η Ελλάδα ανήκει στη ΕΕ με δεσμεύσεις και υποχρεώσεις. Η Βενεζουέλα δεν έχει υπερχρέωση, η Ελλάδα έχει τεράστια. Η Βενεζουέλα στηρίζει κατά 80-90% το ΑΕΠ της στο πετρέλαιο, η Ελλάδα σε διάσπαρτες δραστηριότητες. Το κατα κεφαλή εισόδημα των Βενεζουέλων είναι στο 1/6 των ελλήνων (σημείωση : κατα κεφαλήν εννοούμε το μέσο όρο των συνολικών εισοδημάτων δια του πληθυσμού , δηλαδή στο μ.ο μπαίνουν και τα εισοδήματα των καπιταλιστών της Βενεζουέλας (όπως και των Ελλήνων), οπότε μιλάμε ότι υπάρχει απόλυτη εξαθλίωση στο πληθυσμό της Βενεζουέλας (φτώχεια και δυστυχία). Η σύγκριση Βενελουέλας Ελλάδας είναι εκτός τόπου και χρόνου. Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει εθνικό νόμισμα, να αποδεσμευτεί από την ΕΕ. να κάνει οικονομική ανασυγκρότηση με βάση τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας (τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα)να συνδεθεία ο πρωτογενής με τον δευτογενή (μεταποίηση κλπ), να αξιοποιηθεί ο απίστευτος ορυκτός πλούτος να κοινωνικοποιηθούν τα βασικά μέσα παραγωγής. Η οικονομία θα απαλλαγεί από το κριτήριο του κέρδους και προσανατολιστεί στο κριτήριο της ανάγκης. Έτσι θα παραχθεί πλούτος και θα εξαλειφθεί η ανεργία. Η διαχείριση του καπιταλισμού τελείωσε δια παντός όποιος λέει τα αντίθετο δημιουργεί αυταπάτες. Τον καπιταλισμό μπορούν να τον διαχειριστούν μόνο οι καπιταλιστές και το υπηρετικό τους πολιτικό προσωπικό. Ο ΣΕΒ ψάχνει στους επόμενους διαχειριστές....καλως ήρθες ΣΥΡΙΖΑ...

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2013 στις 1:46 μ.μ.

Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ... (ΛΑ.Ο.Σ., ΠΑΣΟΚ, ΝΔ , ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ)
Επικίνδυνοι μαζί με τους συμμάχους τους
Μ' ένα παραλήρημα που επιβεβαιώνει τον επικίνδυνο για το λαό χαρακτήρα της αγέλης του ΛΑ.Ο.Σ., ο Κ. Αϊβαλιώτης προσπαθεί για μια ακόμη φορά να υπερασπιστεί υπέρ όλων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ , ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) την κοινή υποψηφιότητά τους για το δήμο της Ικαρίας, απέναντι στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζεται από το ΚΚΕ. Στον οχετό του διαπιστώνει «εκνευρισμό» του «Ριζοσπάστη», μπλέκει την περιφέρεια της Αττικής, λέγοντας πως ο ΛΑ.Ο.Σ. θα πάρει 14% (τον Γεωργιάδη όμως τον κρατάνε κρυμμένο, γιατί όπου πάει ακούει και αυτός τα σχολιανά του από το λαό για το κόμμα του) και καταλήγει σε αυτό που από την αρχή ήθελε να γράψει: «Παλιά, το σύνθημα "τιμημένο ΚΚΕ" βρώμιζε τους τοίχους. Σήμερα, η φράση "λησμονησμένο ΚΚΕ απηχεί την πραγματικότητα». Διακαής πόθος του ΛΑ.Ο.Σ., για λογαριασμό του συστήματος και της τάξης που υπηρετεί είναι να δει το ΚΚΕ «λησμονημένο», όπως λέει, από το λαό. Τα ίδια ονειρεύονται και οι συνοδοιπόροι του στην Ικαρία. Γιατί; Για να μπορεί το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του υπηρέτες, από ακροδεξιούς, μέχρι σοσιαλδημοκράτες, να αλωνίζουν στις πλάτες του λαού και να τον φορτώνουν με νέα μέτρα και με ανάπτυξη προς όφελος των πολυεθνικών. Σαν την ανάπτυξη που οραματίζονται ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και τους είναι εμπόδιο το ΚΚΕ και ο λαός του νησιού. Με την όρεξη θα μείνουν και αυτό είναι που τους κάνει πιο επιθετικούς ενάντια στο λαό και στα συμφέροντά του.
Για να μην ξεχναμε... τι εστί ΣΥΡΙΖΟΚ...

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2013 στις 3:13 μ.μ.

Όσο το σταλινικό μόρφωμα θα αποδυναμώνεται αυτοαπομονωμένο και αποκλεισμένο απο την κοινωνία,τόσο θα γίνεται πιό επικίνδυνο για τα λαικά συμφέροντα.
Και δεν είναι μόνο η στάση του στο ΕΚΑ και στην ΟΛΜΕ.Αυτά τα περιμέναμε.
Είναι η γενικότερη πολιτική στάση του σαν απαραίτητη τσόντα της άρχουσας τάξης και του καθεστώτος.
Την στιγμή που η χώρα καταστρέφεται,οι αυτοκτονίες είναι καθημερινό φαινόμενο και ο λαός περνάει εποχές κανονικής γενοκτονίας,οι οπαδοί της φράξιας του Περισσού,μιλάνε για το Πασόκ του 80,για την Ικαρία που την έχουν κάνει μαστίχα, και ότι κουταμάρα τους βάλουν στο κεφάλι οι επαγγελματίες καθοδηγητάδες.
Κακό χωριό τα λίγα σπίτια,και μωραίνει κύριος....

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2013 στις 3:16 μ.μ.

11:14

1, δε διαφωνω καθολου για εξοδο απο εε, δικο μας νομισμα κλπ.
2. δε ζητησα να αντιγραψω τον τσαβες και να φερω το μοντελο του στην ευρωπη-ελλαδα. σαφεστατα αλλα οικονομιλα στοιχεια εχει η βενεζουελα και αλλα η ελλαδα

2. εκεινο που λεω ειναι οτι στην κατασταση εκτακτης αναγκης που βρισκονται οι εργαζομενοι (και οχι γενικα η χωρα) κατι πρεπει να γινει αμεσα. το κενο το συχαινεται η φυση. ή θα το κανει η αριστερα ή η ακρα δεξια

3. αυτα που πρεπει να γινουν (εξοδο απο εε, δικο μας νομισμα κλπ.) ειτε μας αρεσει ειτε οχι θα ξεκινησουν (αν ξεκινησουν) στο εδαφος του καπαταλισμου με την πιεση του κοσμου της εγασιας. δεν μπορει να λεει το κκε καθιστε να σας σφαξουν μεχρι να ρθει η λαικη εξουσια που επαγγελεται στο απροσδιοριστο μελλον
αν το κκε θεωρει οτι η ελλαδα βρισκεται σε επαναστατικη κατασταση να βγει να το πει

4.δεν μπορει το κκε ολη τη δεκαετια 80-90 να μιλαει για εξοδο απο την εε. αυτη η εξοδος δεν θα ξεκινουσε απο το εδαφος του καπιταλισμου;και τωρα που ωριμαζουν οι συνθηκες να το συνδει με τη λαικη εξουσια οταν και αν ερθει. πεταμε τη μπαλα στην εξεδρα! σαν να λεει το κκε στον κοσμο θα ξυπνησετε ξαφνικα ενα πρωι θα υπαρχει λαικη εξουσια και μετα θα βαλω και το θεμα εξοδου απο εε. βαζει το αλογο μπροστα απο το καρο για να μην κανει τιποτα

1:46
Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ... (ΛΑ.Ο.Σ., ΠΑΣΟΚ, ΝΔ , ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ)δεν στηριξε τον υποψηφιο δημαρχο κκε. μαλιστα. δεν τον ξερω τον υποψηφιο

γιατι δε λες οτι ολη η αριστερα στηριξε το δημαρχο πετρουπολης. εκει γιατι δεν αντιδρας;
τα μιασματα οι οπορτουνιστες συριζα ανταρσυα επισημασας εβγαλαν στο δευτερο γυρο. μπηκες στο νοημα; βρωμικους ψηφους πηρατε και δε βγαλατε τσιμουδια

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2013 στις 3:24 μ.μ.

10:04

ωραια τα λες για το πασοκ 81-85!!!

για το κκε που εκανε συνεργασια (παγκοσμια πρωτοτυπια) με τη δεξια 1989 (τζανετακη) και δεξια- πασοκ 1990 (ζολωτα) δεν απαντας

ήταν δεξιο ή αριστερο επαναστατικο κομμα;
αφου χρησιμοποιεις φραση του μπογιοπουλου ρωταω εγω: τι δεν καταλαβαινεις;

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2013 στις 5:49 μ.μ.

Το 89 αγαπητέ η συνεργασία έγινε για συγκεκριμένο λόγο και για συγκεκριμένη διάρκεια χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το ΚΚΕ έπραξε απολύτως καλώς τότε.

Σίγουρα όμως δεν είχε καμιά όρεξη να φορτωθεί το κουκούλωμα των σκανδάλων του «Παπανδρεα».

Μη ξεχνάς επίσης ότι τότε μέσα στο ΚΚΕ μεγάλη επιρροή είχαν τα ναυάγια που γλύφετε εσείς σήμερα. Τουλάχιστον το κόμμα είχε το σθένος να ξεράσει όλο εκείνο το καρκίνωμα.

Εσείς δε μπορώ να καταλάβω τι τους βρίσκετε 24 χρόνια μετά και θέλετε κολεγιές μαζί τους.

νικ

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2013 στις 8:21 μ.μ.

Στον 3:16
Φυσικά κενό στη φύση δεν υπάρχει αλλά η πολιτική οικονομία δεν είναι φυσικό φαινόμενο ούτε μεταφυσική.
Η σταδιακή εξαθλίωση όλο και μεγαλύτερων τμημάτων της εργατικής τάξης, μικρομεσαίων κλπ στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος δεν σταματά ούτε εξαλείφεται. Είτε σου αρέσει είτε όχι μία κυβέρνηση της αριστεράς , κομμουνιστική θα έλεγα εγώ αν μπει στη λογική της διαχείρισης του καπιταλισμού θα φέρει μεγαλύτερα δεινά στους εργαζόμενους απ' ότι ο ίδιος ο καπιταλισμός. πχ θα αποτραπεί το κλείσιμο των εργοστασίων και θα σταματήσει η εξαγωγή κεφαλαίων, θα απέτρεπε το κλείσιμο του ΚΑΤΣΕΛΗ, της ΜΕΒΓΑΛ Αθήνας, θα απέτρεπε τις απολύσεις κλπ.
Το ΚΚΕ δεν μιλάει για έξοδο από την ΕΕ. ούτε για εθνικό νόμισμα τώρα. Μιλάει για αποδεσμευση, διαγραφή του χρέους και λαική εξουσία (στη λαική εξουσία δίνει συγκεκριμένο οικονομικό και πολιτικό περιεχόμενο και μάλιστα προσδιορισμένο λεπτομεριακά).
Στις σημερινές συνθήκες το ΚΚΕ μιλάει για λαική συμμαχία. όχι για καναπέ. ούτε για επίλυση των προβλημάτων του λαού δια εκπροσώπων και σωτήρων, πχ πόσοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα είναι συνδικαλισμένοι; ούτε το 10% (στο πρόσφατο συνέδριο της ΓΣΕΕ . πήραν μέρος αντιπρόσωποι που τους ψήφισαν 350.000 - σε αυτούς οι 120.000 είναι εργαζόμενοι απο τις ΔΕΚΟ - τράπεζες). Αυτό που πρέπει να κάνει ο κάθε αριστερός ο κάθε εργαζόμενος θα έλεγα εγώ (αριστερή και δεξιά εργατική τάξη δεν υπάρχει, υπάρχει ΜΟΝΟ εργατική τάξη)να πρωταγωνιστεί στην οργάνωση (συνδικάτα, επιτροπές κλπ) όλων των εργαζομένων, να παλεύει να αποκρούσει τις συνέπειες της κρίσης μαζικά (συλλογικές συμβάσεις, χαράτσια, πλειστηριασμοί,ασφαλιστικά δικαιώματα κλπ), να δείχνει ταξική αλληλεγγύη, να αποκαλύπτει τα αίτια που γεννούν τις κρίσεις, να κάνει συνείδηση στους εργαζόμενους ότι η παραγωγή των υλικών και πνευματικών αγαθών γίνεται από την δουλειά τους, να καλεί σε σύμπραξη και άλλα στρώματα του ελληνικού λαού (ΕΒΕ, αγρότες κλπ).
Ποιός μίλησε για επαναστατική κατάσταση στην Ελλάδα; Εδώ υπάρχουν 1.500.000 άνεργοι και είναι άφαντοι,ούτε σε διαδηλώσεις δεν πάνε (αυτό έχει την εξήγησή του).
Μα καλά ρε φίλε ,και το λέω με ειλικρίνεια το φίλε, το παράδειγμα της Κύπρου δεν σας έκανε να βγάλετε κανένα συμπέρασμα;και αναφέρομαι συνολικά. Το ΑΚΕΛ πρωταγωνίστησε να μπει η Κύπρος στην ΕΕ , να μπει στο ευρώ, έκανε κυβέρνηση να διαχειριστεί τον καπιταλισμό και το αποτέλεσμα είναι να γίνει μισητό στην συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού λαού.Το ΑΚΕΛ ήταν ένα ηρωικό μαρξιστικό - λενινιστικό κόμμα και κατάντησε σοσιαλδημοκρατία του κερατά με τις διαχειριστικές αυταπάτες.
Οι ίδιοι οι καπιταλιστές ξέρουν ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την κρίση όπως παλιά, θεωρούν επίσης ότι παίζουν μόνοι τους μπάλα γιατί δεν έχουν αντίπαλο δέος, αυτά που έδωσαν στις προηγούμενες δεκαετίες τα πήραν πίσω και δεν πρόκειται να τα ξαναδώσουν. Αυτό που θέλουν είναι ένα αδύναμο εργατικό κίνημα, φοβισμένους λαούς, ελεγχόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας για να κάνουν την πλύση εγκεφάλου και πάνω από όλα αναζητούν κόμματα και κυβερνήσεις για τους υπηρετήσουν...
Τέλος "το έδαφος στο καπιταλισμό" δεν το κατάλαβα. Φυσικά παρθενογένεση δεν υπάρχει στο έδαφος κάποιου οικοδομείται κάτι άλλο κλπ. Υπάρχουν και στο καπιταλισμό θεσμοί κλπ που θα τους χρησιμοποιήσεις σε άλλη βάση βέβαια και στη λαική εξουσία-σοσιαλισμό αυτό όμως είναι κάτι άλλο.

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2013 στις 11:06 μ.μ.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνει κάποιος διάλογο με ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ (ελπίζω μόνο τέτοιοι να γράφουν και όχι τίποτα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Ζουν το κυβερνητικό τους όνειρο. Όλα υποτάσσονται εκεί. Η χυδαιολογία, η διαστρέβλωση, η ΠΑΣΟΚίλα τους, εν τέλει, βγάζει μάτια.
Τέλος πάντων, προς κάθε καλοπροαίρετο:
-η δράση των συνδικαλιστικών οργάνων δεν καθορίζεται από το προεδρείο τους, αλλά από τον συσχετισμό δυνάμεων. Το προεδρείο καλό θα είναι να αντανακλά τον συσχετισμό δυνάμεων. Το προεδρείο από μόνο του ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Τόσα χρόνια τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν τον χάλαγε που πήγαινε σε προεδρεία με ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ; Γιατί δεν τον χαλάει που κατεβαίνει σε ενιαία ΑΝΤΙ-ΠΑΜΕ ψηφοδέλτια σχεδόν στο 30% των σωματείων του ιδιωτικού τομέα (και σε αρκετά του δημόσιου), ακόμα και σε Εργατικά Κέντρα (πχ Κέρκυρα) μαζί με ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ;
Όσον αφορά το ΕΚΑ, η πραγματικότητα είναι μια: θέλουν το ΠΑΜΕ, όμηρο του εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Αφήστε λοιπόν τα παιχνίδια.
Το ΚΚΕ κάθε άλλο παρά απομονώνεται. Είναι σε πολύ καλύτερη θέση απ' ότι ένα χρόνο πριν. Θα το δείτε και την Πέμπτη που θα βουλιάξει το Σύνταγμα.
Γι' αυτό και έχετε σκυλλιάσει. Δεν μπορείτε να μας βάλετε στο χέρι. Και ούτε πρόκειται...
Αν η ΟΛΜΕ είναι πυροβολαρχία βαράει στον γάμο του Καραγκιόζη...

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2013 στις 1:17 π.μ.

8:21
φιλε ( με ειλικρίνεια και εγω το λεω) επειδη φαινεσαι σοβαρος στις απαντησεις σου εχω να κανω ορισμενες παρατηρησεις. με μια παρακληση να απαντησεις σε ολα τα σημεια:

1. μιλας για συνολικη διαγραφη του χρεους σαν κκε. τα χρηματα απο τα ασφαλιστικων ταμεια γερμανιας, φιλανδιας κλπ θα τα ξεχρεωσεις ή οχι;
διοτι εμμεσα παιρνεις χρηματα και απο εκει αν το γνωριζεις. εγω λεω ναι. αρα η εκφραση συνολικη διαγραφη χρεους δεν υπαρχει

2. συμφωνω οτι μια αριστερη διαχειριση απο μια κυβερνηση συριζα θα αποτυχει οικτρα οπως το ακελ.
εσυ τι προτεινεις για το το κλείσιμο του ΚΑΤΣΕΛΗ, της ΜΕΒΓΑΛ Αθήνας κ.α επιχειρησεων. γιατι δε βγαινεις ανοιχτα σαν κκε να ζητησεις καταληψη στου ΚΑΤΣΕΛΗ απο τους εργαζομενους και αυτοδιαχειριση. θα αποτυχουν; πιθανον. θα πετυχουν πιθανον. κατι ομως πρεπει να προτεινεις σαν λυση στους ανεργους. η εννοια της λαικης συμμαχιας δεν τους λεει τιποτα πραχτικα

3. εφυγε το κκε απο το ΑΑΔΜ που μιλαγε χρονια -και που υπο προυποθεσεις- δινοταν η δυνατοτητα καποιων συμμαχιων με αριστερες δυναμεις στην οικονομικη κριση και μιλαει για λαικη συμμαχια. με ποιους θα την κανει;
στα κειμενα στο συνεδριο σας λετε:

Η Λαϊκή Συμμαχία σήμερα έχει μια ορισμένη μορφή διαμόρφωσης με τη δράση σε κοινό πλαίσιο των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ, δεν αποτελεί συμμαχία πολιτικών κομμάτων (μεχρι τωρα ο εαυτος σας ειναι)

. Στις συνθήκες του μονοπωλιακού καπιταλισμού εμφανίζονται με δι άφορες μορφές (άμεση απόσχιση από ΚΚ ή με ρίζα σε παλιότερες αποσχίσεις ή δημιουργία νέων ομάδων -κομμάτων κομμουνιστικής ανα φοράς) οπορτουνιστικά πολιτικά κόμματα και ομάδες που διαφοροποιού νται από το ΚΚΕ με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, πρώτ’ απ’ όλα στο κύριο πολιτικό ζήτημα, της μεταρρύθμισης ή επανάστασης. Το ΚΚΕ δεν μπορεί να κάνει καμία πολιτική συνεργασία με αυτές τις πολιτικές δυνάμεις ούτε σε περίοδο συγκέντρωσης δυνάμεων ούτε σε συνθήκες επαναστατικής κατά στασης

ουσιαστικα με κανεναν. με καποιο μαγικο τροπο ολοι οι εργαζομενοι θα κατανοησουν ξαφνικα τη λαικη συμμαχια και θα ακολουθησουν το κκε, το οποιο αποκλειει πολιτική συνεργασία με αλλες αριστερες δυναμεις. πολιτικη συμμαχιων ανυπαρκτη
ποτε δεν υπηρξε καθαρη επανασταση πουθενα. ακομη και ο καστρο μετα την επιτυχια της επαναστασης δηλωσε κομμουνιστης
με αλλα λογια αν εγω στο παρελθον εχω κανει κριτικη στο κκε για το 1989-1990 αποκλειομαι απο το κκε.ειναι σοβαρα πραγματα αυτα;


3. ιδια πολιτικη συμπεριφορα ειχατε στο χριστοφια 4 χρονια και ιδια στο συριζα στις εκλογες του 2012. προσεξε δεν μιλαω για τωρα .το 2012. ο συριζα το 2012 ήταν δημιουργημα της αστικης ταξης; ηταν αποδεκτος στα καναλια;
πως εξηγεις τη συνεχη πτωση του κκε στις εργατογειτονιες της αθηνας απο το 2007; οχι το 2012


Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2013 στις 12:41 μ.μ.

Στον 1:17
1. Η διαγραφή του χρέους δεν είναι πράξη ξεκομμένη από το τρίπτυχο "διαγραφή χρέους - αποδέσμευση από ΕΕ - λαική εξουσία".
Το Ελληνικό αστικό κράτος εξέδωσε ομόλογα ( δηλαδή έντοκα δάνεια με ληστρικό επιτόκιο υπο μορφή επένδυσης). Τα ομόλογα αυτά τα αγόρασαν διάφοροι "επενδυτές" μεταξύ αυτών και ασφαλιστικά ταμεία ξένα και ελληνικά. Παρεπιπτόντος τα ελληνικά ταμεία δεν τα αγόρασαν οικεία βουλήσει αλλά μέσω της τράπεζας της Ελλάδας, που υποχρεωτικά καταθέτουν τα αποθεματικά τους και έχουν υποχρεωτικό διαχειριστή τους τον κ. Προβόπουλο .
Μετά την εμφάνιση της κρίσης στα πλαίσια της καταστροφής του κεφαλαίου αποφάσισαν "κούρεμα" μερική διαγραφή των χρεών, κυρίως ιδιωτών ξένων και Ελλήνων (όχι όλων)θεωρώντας πχ οι άθλιοι τα ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια κλπ,ιδιώτες.
Το ελληνικό χρέος έχει αλλάξει διάρθωση, 80% ανήκει σε κράτη της ευρώπης, ένα μέρος στην ΕΚΤ , που τα αγόρασε 30-40% της ονομαστικής τους αξίας και τα εξοφλεί στο 100% (ληστεία μετά φόνου), ένα μέρος στο ΔΝΤ και σε ιδιώτες.
Τα ξένα ασφαλιστικά ταμεία. που λές, τα οποία είναι επαγγελματικά ταμεία, δηλαδή ιδιωτικές επιχειρήσεις,να ζητήσουν από τους κρατικούς προυπολογισμούς των χωρών τους ανακεφαλαιοποίηση, όπως κάνουν για τις τράπεζες κλπ .
ΝΑΙ διαγραφή του συνολικού χρέους.
Για λόγους οικονομίας χώρου δεν κάνω μεγαλύτερη ανάλυση.
2. Δεν συμφωνώ με αυτοδιαχειρίσεις κλπ, είναι αυταπάτες. Σοσιαλιστικές νησίδες δεν υπάρχουν στον καπιταλισμό. Πχ τα προιόντα του ΚΑΤΣΕΛΗ πωςθα μπουν στην αγορά; από που θα παίρνουν πρώτες ύλες και ποιός θα τους χρηματοδοτεί;Αυτά δεν γίνονται.
Σαν λαικό κίνημα - λαική συμμαχία πρέπει να διεκδικήσουμε γι'αυτούς τους εργαζόμενους τα πάντα (επιδότηση μέχρι να βρουν δουλειά, δωρεάν περίθαλψη, διακοπή εξυπηρέτησης δανείων , δωρεάν μετακινήσεις στα μέσα μεταφοράς, μείωση τιμολογίων στις ΔΕΚΟ κλπ). Θα έλεγα και επαναλειτουργία των επιχειρήσεων αυτών αλλά είπαμε είμαστε στο καπιταλισμό.
3.Έχεις βάλει πάρα πολλά θέματα και θα σου απαντήσω στο βασικό θέμα της συμμαχίας. Το ΚΚΕ δεν μιλάει για πολιτική συμμαχία αλλά για κοινωνική.
Στη κοινωνική συμμαχία δεν βάζει όρους και προυποθέσεις αριστερός, δεξιός κλπ
Βάζει ένα πλαίσιο αρχών και στόχους πάλης και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν θεωρεί ότι πρέπει κάποιος να αποδεχτεί το πρόγραμμα του . Ξαναδιάβασε τα κείμενα προσεκτικά.
Ποιός σου είπε ότι η κριτική στις θέσεις του ΚΚΕ απαγορεύεται και μάλιστα δια αποκλεισμού;
Προφανως εννοείς πολιτική συμμαχία, με άλλα κόμματα.
Ας πούμε πχ ότι εσύ συμβιώνεις είσαι παντρεμένος με μία σύντροφο και στη πορεία διαπιστώνεις ότι η συντροφός σου σε κερατώνει, σε διαβάλει, έχει διπλή ζωή κλπ. Προφανώς θα χωρίσεις και προφανέστατα με αυτήν τή σύντροφο δεν θα ξαναέχεις σχέσεις.
Πως μπορείς να απαιτείς από το ΚΚΕ να συνεργαστεί με αυτούς που προσπάθησαν να το διαλύσουν; Μερικοί έχουν τον φραξιονισμό στο αίμα τους. Δεν μιλάμε για απλά μέλη του κόμματος , μιλάμε για ηγεσία, μέλη κεντρικής επιτροπής και Π.Γ.

4.Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δημιούργημα της αστικής τάξης, είναι ένα οπορτουνιστικό κόμμα και εξελίσσεται τάχιατα σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα προκειμένου να πάρει το χρίσμα της επόμενης κυβέρνησης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατα κύριο λόγο προήλθε από την διάσπαση του ΚΚΕ. Φαντάσου ότι ο κ.Δραγασάκης διεκδικούσε το 1991 να γίνει Γ.Γ του ΚΚΕ (συνυποψήφιος με την Παπαρήγα)και δεν εκλέχτηκε για λίγους ψήφους.
To KKE τον Μάιο του 2012 πήρε το μεγαλύτερο ποσοστό (8,5%) μετά την διάσπαση του 1991.
Τον Ιούνη του 2012 το ΚΚΕ έπεσε θύμα των αυταπατών και των ψευδαισθήσεων μεγάλου τμήματος των εργαζομένων και δικών του στραβοτιμονιών (κυρίως επικοινωνιακών).
Η εργατική τάξη είναι ενιαία και αν ανήκεις σε αυτήν ή θεωρείς τον εαυτό σου σύμμαχό της τότε δεν μας χωρίζει τίποτα, μας ενώνουν κοινοί ταξικοί αγώνες, μας ενώνει ένας στόχος να καταργηθεί η εκμετάλευση ανθρώπου από άνθρωπο γιατί στη τελική αυτό σημαίνει αριστερός και ο σοσιαλισμός είναι το μόνο σύστημα που μπορεί να γίνει πράξη αυτό.

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2013 στις 3:24 μ.μ.

φιλε 1:17

κοιτα τι γραφεις σε ενα σημειο για την πολιτικη συμμαχιων του κκε:
Ας πούμε πχ ότι εσύ συμβιώνεις είσαι παντρεμένος με μία σύντροφο και στη πορεία διαπιστώνεις ότι η συντροφός σου σε κερατώνει, σε διαβάλει, έχει διπλή ζωή κλπ. Προφανώς θα χωρίσεις και προφανέστατα με αυτήν τή σύντροφο δεν θα ξαναέχεις σχέσεις.
Πως μπορείς να απαιτείς από το ΚΚΕ να συνεργαστεί με αυτούς που προσπάθησαν να το διαλύσουν; Μερικοί έχουν τον φραξιονισμό στο αίμα τους. Δεν μιλάμε για απλά μέλη του κόμματος , μιλάμε για ηγεσία, μέλη κεντρικής επιτροπής και Π.Γ.

προφανως και το παραπανω δεν ειναι πολιτικο επιχειρημα. οπως αφελως πιστευουν καποιοι οτι το κρατος ταυτιζεται με την οικογενεια (εσοδα -εξοδα) ετσι και μια αριστερη πολιτικη συμμαχιων για τα σημερινα επιδικα δεν μπορει να στηριζεται σε μια λογικη -μπαμπα με εβρισε ο συμμαθητης μου στο σχολειο και δε θα του ξαναμιλησω ποτε-

γιατι με βαση τη λογικη σου ο δελαστικ (καπος, μπατικας,παπακωνσταντινου κ.α) που διαφωνησε και εφυγε το 1989 απο το κκε δεν μπορει ποτε να μιλησει και να συμφωνησει πολιτικα με το γοντικα που στηριξε μια κατα τη γνωμη του δεξιοστροφη πολιτικη στη κυβερνηση ζολωτα (ας ξεχασουμε του τζανετακη που εκει υπηρχε τυπικα το προβλημα παραπομπης των υπευθυνων του σκανδαλου κοσκωτα)
και στο παρελθον εχεις κανει αναλογες συμμαχιες για συγκεκριμενους λογους (δηκκι-μπανιας- μπουταρης στις εκλογες του 2002 υποψηφιος με το συνδυασμο του σαχινη κ.α)

πολιτικες ακροτητες μεσω εφημεριδων (πριν αυγη ριζοσπαστης κ.α) σαφεστατα εχουν γινει. μην αναφερω παραδειγματα. τα εχω στον υπολογιστη αποθηκευμενα. η πολιτικη συμμαχιων τα ξεπερνα αυτα με βαση συγκεκριμενες συμφωνιες και συγκεκριμενα επιδικα. και στην ελλαδα σημερα το επιδικο ειναι η επιβιωση των εργαζομενων. το τι θα κανει ο καθενας για το μελλον της επαναστασης ή το τροπο που βλεπει το σοσιαλισμο ειναι αλλο ζητημα που θα κριθει εκεινη την ωρα. θα το κερδισει οποιος απαντησει καλυτερα

2. λες επισης
To KKE τον Μάιο του 2012 πήρε το μεγαλύτερο ποσοστό (8,5%) μετά την διάσπαση του 1991.

κοιταξε οχι τα % αλλα τον απολυτο αριθμο ψηφων απο το 2007 στις εγατογειτονιες και πανελλαδικα

3. ειναι υπερβολικο να ριχνεις τα αιτια της πολιτικης ήττας στους εγαζομενους και στα επικοινωνιακα λαθη της ηγεσιας του κκε.αυτο ισχυει και για την ανταρσυα.
κοιτα τι γραφεις:

Τον Ιούνη του 2012 το ΚΚΕ έπεσε θύμα των αυταπατών και των ψευδαισθήσεων μεγάλου τμήματος των εργαζομένων και δικών του στραβοτιμονιών (κυρίως επικοινωνιακών).

περιπου δηλαδη το χαμηλο επιπεδο των παρασυρμενων εργαζομενων εριξε το ποσοστο του κκε κατα 50%

το συνθημα κυβερνησης της αριστερας που εριξε απο το φλεβαρη του 2012 ο τσιπρας (ανεξαρτητα απο το τι θα αποδειχτει) πρεπει να κατανοηθει σαν πραγματικη αναγκη εκεινη την ωρα του κοσμου. πολιτικα ερμηνευουμε και οχι συναισθηματικα. σε αλλες συνθηκες ολη η αριστερα δεν εχει απαντησει ακομη γιατι ο ανδρεας παπανδρεου μεσα σε 7 χρονια μετα το 74 ξεγυμνωσε την αριστερα και με 48% εγινε κυβερνηση. να δεχτω την παιδικη-απλοικη αναλυση οτι ήταν απλα ενας τυχοδιωκτης που εκλεψε τα συνθηματα της αριστερας; ειναι βαθυτερα τα πολιτικα αιτια παντα

υ.γ εχω και αλλα θεματα να θιξω αλλα προς το παρον περιοριζομαι σε αυτα

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2013 στις 4:57 μ.μ.

φίλe 3:24
Επιμένω ότι τα πρόσωπα παίζουν το ρόλο τους. Οι ιδέες μέσω των προσώπων μετουσιώνονται σε πράξεις. Για τον Κάππο δεν έχω να πω κουβέντα, του βγάζω το καπέλο και υποκλίνομαι. Ο Κάππος επαναπροσεγγισε το ΚΚΕ και έως την απώλεια του δούλευε με συμφωνία με το ΚΚΕ στο ΚΜΕ.
Ποιός Γόντικας και δεξιά στροφή, δες την σύνθεση του Π.Γ και της Κ.Ε εκείνη την περίοδο και μετά τα ξαναλέμε. Η πλειοψηφία ανήκε στο μετέπειτα συνασπισμό και ένα κομμάτι τους (Δαμανάκη, Ανδρουλάκης κλπ)στο ΠΑΣΟΚ. Σήμερα όλοι αυτοί είναι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Εγώ είμαι πιο αυστηρός απο σένα θεωρώ ότι το ΚΚΕ στις σημερινές συνθήκες έπρεπε να είχε τεράστια ποσοστά στους εργαζόμενους αλλά το ΚΚΕ δεν δρα μόνο του στην Ελληνική κοινωνία.

Φίλε μου είναι φανερό ότι σε έχει πείσει ο ΣΥΡΙΖΑ , δικαίωμά σου. Το "κυβέρνηση της αριστεράς" ήταν έναν προεκλογικό τερτίπι του Τσίπρα, που τσίμπησε πολύς κόσμος εδώ θεωρώ ότι επικοινωνιακά το ΚΚΕ έπρεπε να απαντήσει για να γελάσει κάθε πικραμένος.
Το ΚΚΕ βρίσκεται σε ανάκαμψη και δεν μιλάω για τις δημοσκοπήσεις αλλά σε πάρα πολλούς εργασιακούς χώρους και φορείς το ΠΑΜΕ πάει πάρα πολύ καλά.
Εγώ σου λέω ότι ο ΚΚΕ κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση, αν προσπαθήσει να διαχειριστεί τον καπιταλισμό. τότε με μαθηματική ακρίβεια σε ελάχιστο χρόνο θα το έχουν ξεσκίσει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, γιατί δεν γίνεται.
Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις πλέον διαχείριση ούτε τύπου 1980, ούτε 1990 ούτε καν 2000.
Εσύ τι πιστεύεις ότι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος δεν θα θέλανε να έχουν τα εργαλεία που είχε ο Καραμανλής το '76 που κρατικοποίησε την ολυμπιακή ,την εμπορική τράπεζα κλπ ή τα εργαλεία του Α.Παπανδρέου με τις προβληματικές επιχειρήσεις και τις προσλήψεις αλλά δεν μπορούν.
Ο καπιταλισμός βρίσκεται σε βαθειά παρατεταμένη κρίση αλλά ο λεγόμενος υποκειμενικός παράγοντας (εργατική τάξη) είναι ακόμη ανώριμος, δεν πιστεύει στο σοσιαλισμό , ζει με τις εμπειρίες του καπιταλισμού σε ανάπτυξη και πιστεύουν πολλοί είτε ότι θα διατηρήσουν το βιοτικό τους επίπεδο είτε ότι θα επανέλθουν σε παλαιότερες εποχές.
Γιατί απορείς με τα ποσοστά των αστικών κομμάτων, ο Μάρξ έχει δόσει καταπληκτική εξήγηση. Δηλαδή τι ήταν το 54% του Καραμανλή το '74, το 48% του Παπανδρέου το '81, το 46% του Σημίτη το '96 , το 47% του Μητσοτάκη το '90, το 45% του Καραμανλή το '04. το 44% του ΓΑΠ το '09. Μιλάμε για ασύλληπτα ποσοστά, μάζες εργατών τους ψήφιζαν, γιατί απορείς; Αυτό σημαίνει κοινοβουλευτικές αυταπάτες.
Το ΚΚΕ δεν θα την ξαναπατήσει με το ΣΥΡΙΖΑ όπως την πάτησε με το ΠΑΣΟΚ το '81.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνος για το λαικό - εργατικό κίνημα κατάλαβέ το.

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2013 στις 11:43 μ.μ.

φίλe 4:57
επισημαινω ορισμενα σημεια σου:

1.πρεπει να παμε απο το γενικο στο ειδικο καποιες φορες. ρωτας:

Γιατί απορείς με τα ποσοστά των αστικών κομμάτων, ο Μάρξ έχει δόσει καταπληκτική εξήγηση. Δηλαδή τι ήταν το 54% του Καραμανλή το '74, το 48% του Παπανδρέου το '81, το 46% του Σημίτη το '96 , το 47% του Μητσοτάκη το '90, το 45% του Καραμανλή το '04. το 44% του ΓΑΠ το '09.
τα ξερω αυτα. εγω ρωτησα μονο για το πασοκ 74-81 (το οποιο δεν ψηφισα και ποτε). δεν ξερω τι ηλικια εχεις. προσεξε ομως
α.γνωριζεις οτι το πασοκ επι χουντας μιλουσε πιο αριστερα και απο το κκε και απο το κκε εσωτερκου;
β.γνωριζεις οτι του παπανδρεου του εδιναν ετοιμο κομμα (ενωση κεντρου του πατερα του)το οποιο και αρνηθηκε;
γ.γνωριζεις οτι το πασοκ μολις απο το 1977 αρχιζε να γινεται αποδεκτο απο το συγκροτημα λαμπρακη;
δ.γνωριζεις οτι στις οργανωσεις κκε το 1974 η ηλικια 30-35 ηταν εξαιρετικα χαμηλη;την ειχε κερδισει ο αντρεας ηδη απο τη χουντα.
και πολλα πολλα αλλα
τι θελω να σου πω:

ειναι ευκολο να κρινουμε κατι απο αποσταση χρονων. το -εδω και τωρα- του παπανδρεου (ανεξαρτητα το πως εξελιχθηκε) ειχε υλικη βαση και πατουσε σε πραγματικες αναγκες του κοσμου. η πολιτικη παντα ειχε καιεχει υλικη βαση. το να καταργησει τα τεα το 1981 ή να δωσει αντιστασιακη συνταξη σε καποιον που ελιωσε στη μακρονησο παταγε σε πραγματικη αναγκη. θα μου πεις το εκανε για να τον ενσωματωσει. ναι ναι και παλι ναι. αλλα στο υποσυνειδητο του μεσου ανθρωπου εμεινε οτι το εκανε το πασοκ

η αριστερα φιλε στο επιπεδο της συγκυριας εχει κριθει (στο συνολο της) τουλαχιστον απο το 1945 εξαιρετικα ανικανη. το να τα λεμε εμεις (οι καπως μυημενοι υποτιθεται) δε λεει τιποτα. στο τωρα πρεπει να απαντας. ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειναι επικινδυνος. ειναι εν δυναμει επικινδυνος. υπαρχει διαφορα. πατα σε πραγματικη αναγκη (του εδω και τωρα) το συνθημα για κυβερνηση της αριστερας. το να παρεις εσυ σαν κκε το ευαγγελιο του μαρξ δεν λεει τιποτα σε αυτον που θα χασει το σπιτι του σε λιγους μηνες απο τις τραπεζες

εχεις τη ψευδαισθηση οτι- το εδω και τωρα- δεν το χει πιασει η χρυση αυγη; τι λεει για το προβλημα των μεταναστων; να φυγουν σημερα ολοι!!
σε μενα και σε σενα δεν πιανει. στον αγιο παντελεημονα πιανει. το να του λεει του κατοικου η αριστερα ανθρωπιστικα και ουμανιστικα συνθηματα δεν του λενε τιποτα

θες να μιλησουμε για την εξοδο απο το ευρω; ειμαστε τυχεροι που δεν το εχει ξεκινησει απο τα δεξια η χρυση αυγη. η δεξια πλευρα συριζα την εξοδο δεν τη συζητα, το κκε δεν λεει καλημερα στο λαπαβιτσα, η ανταρσυα ονειρευεται επανασταση. πολιτευεται η αριστερα λες και ειμαστε σουηδια. ή πιστευεις οτι την ιδια πολιτικη αντιμετωπιση απο τη γερμανια θα εχει η ιταλια και η ισπανια; αλλα πολιτικα βαρη. γιατι δεν κατανοεις σαν κκε οτι ειμαστε σε κατασταση εκτακτης αναγκης. δεν ζουμε απλα σε ενα καπιταλιστικο κρατος. η εκτακτη αναγκη απαιτει και εκτακτες λυσεις.

2. μην επιμενεις για το 1989-1990 (και ειδικα για την κυβερνηση ζολωτα που ποτε δεν εξηγηθηκε στον κοσμο η αναγκαιοτητα συμμετοχης του κκε μαζι με ανδρεα και μητσοτακη) το ξερω το Π.Γ και τη κεντρικη επιτροπη. το θεμα ομως σημερα με τις συμμαχιες (σου ανεφερα διαφορα ονοματα που συνεργαστηκες κατα καιρους) δεν ειναι το ποιος ειπε τι το προηγουμενο διαστημα ΄΄η προηγουμενα χρονια. γιατι θα σου πει καποιος οτι στο συνεδριο σου διαβασες συγχαρητηριο μηνυμα του κκ κινας. μη μπαινουμε σε αυτη τη λογικη. ειναι πολιτικο λαθος

απευθυνομαι μονο σε σενα. ταλιπανισμοι του στυλ πρωην πασοκος , πρακτορας του εχθρου και αλλες πολιτικες ανοησιες ειναι βαρετες

Ανώνυμος
8 Ιουλίου 2013 στις 8:47 π.μ.

Φίλε 11:43
Δεν θέλω να ανοίξω κουβέντα για το ΠΑΣΟΚ, έχω σαφή και αποκρυσταλλωμένη άποψη και για αυτό (την πορεία του, την πρακτική του κλπ) και τον Α. Παπανδρέου. Έχω μελετήσει σχεδόν όλα του τα βιβλία και έχω καταλήξει. Δεν πρωτοτυπεί σαν σοσιαλδημοκρατία έτσι συμπεριφέρθηκαν όλα τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της ευρώπης, που άλλωστε προέρχονται από την διάσπασή τους από τα κομμουνιστικά απλά στην Ελλάδα δεν υπήρχε τέτοιο κόμμα και ήρθε το ΠΑΣΟΚ να καλύψει το κενό.
Αν βρεις το βιβλίο του "καπιταλιστικός πατερναλισμός" σου συντιστώ να το διαβάσεις για να δεις το μέγεθος της πολιτικής απατεωνιάς.

Η χρυσή αυγή αντιγράφει την πρακτική του NSDAP , του κόμματος του Χίτλερ, που σε 3 χρόνια από 2,5% πήρε 44% και έγινε καγγελάριος. Οικονομική κρίση στη Γερμανία, οργάνωναν συσίτια, στοχοποίησαν τους ξένους για τις δουλειές (Εβραίους κλπ) ίδια ακριβώς πολιτική. Και για την ιστορία τα αρχικά του κόμματος του Χίτλερ σημαίνουν Εθνικό Σοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα, βγάλε συμπέρασμα. Σημείωση πίσω από τον Χίτλερ βρισκόταν η αστική τάξη της Γερμανίας.
Ο Μάρξ δεν είναι ευαγγέλιο είναι καταπληκτικό εργαλείο ανάλυσης.
Επιμένεις για την κυβέρνηση της αριστεράς και σου ξαναλέω ότι αυτό το πράγμα είναι μία απάτη μία ψευδαίσθηση. Θα ακολουθηθεί η ίδια ακριβώς πολιτική, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο μέσα σε αυτή την συγκυρία να διαχειριστείς τον καπιταλισμό. Και ο ΣΥΡΙΖΑ από πέρσυ έως φέτος για να μην πω κάθε μέρα κάνει διαρκείς κωλοτούμπες άλλα αντ' αλλων.
Την εξουσία την έχουν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες κλπ αυτών τα συμφέροντα εξυπηρετούν τα αστικά κόμματα.
Ακόμα και μέσα στην αστική τάξη υπάρχουν αντιθέσεις πχ οι εφοπλιστές θέλουν εθνικό νόμισμα επειδή συνδέονται με το δολλάριο, οι τραπεζίτες ευρώ κλπ
Η πολιτική που έχει επιλεγεί είναι η λεγόμενη περιοριστική , αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ρητορικά διαφωνεί στην ουσία δεν έχει καμία διαφωνία, θέλει απλά να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους, για να μην ξεφύγουν απο τα καπιταλιστικό μαντρί.
Ακόμα και αν ακολουθήσουμε την τακτική Ομπάμα (επεκτατική πολιτική) θα καταλήξουμε στο ίδιο αποτέλεσμα. Η κρίση είναι συγχρονισμένη δηλαδή εμφανίζεται παντού σε πάρα πολλές χώρες και έχει εθνικές ιδιομορφίες που σχετίζονται με το βαθμό ανάπτυξης της κάθε χώρας και το ποιό τμήμα της αστικής τάξης κυριαρχεί.
Το βασικότερο βέβαια για την Ελλάδα είναι το ευρώ. Η επιλογή παραμονής στο ευρώ έχει μνημόνια και δανειακές συμβάσεις πάρτο χαμπάρι επιτέλους.
Η έξοδος απο το ευρώ χωρίς προυποθέσεις,όπως είναι σήμερα τα πράγματα θα φέρει τεράστια προβλήματα.
Το ΚΚΕ είναι πολύ σοβαρό κόμμα και οι οικονομικές αναλύσεις του είναι καίριες και έχουν επιβεβαιωθεί όλες σχεδόν προφητικά (Μάαστριχτ. λευκή βίβλος κλπ)

9 Ιουλίου 2013 στις 1:17 μ.μ.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ – ΤΩΡΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΕΚΑ
Του ΑΚΗ ΚΑΤΣΟΥΛΑ (μέλους των Παρεμβάσεων)
Τεράστιες ευθύνες αναλαμβάνουν οι «αριστερές δυνάμεις» που αποτελούν πλειοψηφία στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και του ΕΚΑ.
Σήμερα που απουσιάζει εκείνο το κέντρο αγώνα που θα οργανώσει και θα συντονίσει τους εργαζομένους απέναντι στην επίθεση «Δ.Ν.Τ., Ε.Ε., Κυβέρνησης , Κεφαλαίου».
«Είναι ορισμένες στιγμές που κανείς έχει την αίσθηση πως η ιστορία τρέχει λίγο πιο γρήγορα από συνήθως. Σε αυτές τις ιστορικές στιγμές οι ευρύτερες μεταβολές και οι διεργασίες που εξελίσσονται έχουν τη δυναμική να καθορίζουν την αίσθηση ότι αλλάζουν γύρω μας μερικά από τα πιο σημαντικά και κυρίαρχα ιστορικό-πολιτικά δεδομένα. Τις τελευταίες μέρες η πυκνότητα και η ποιότητα των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα δίνει την αίσθηση της ραγδαίας ιστορικής μεταβολής και συνάμα πολιτικής μετάβασης. Τεράστια η πρόκληση για το κομμουνιστικό κίνημα, τόσο σε επίπεδο θεωρίας όσο και πράξης που δεν έχει την πολυτέλεια να αναλύσει τα γεγονότα σε δεύτερο χρόνο, αφού είναι ήδη φορέας της ιστορίας με καταλυτικό μάλιστα ιστορικό ρόλο».
«…Η κρίση λοιπόν ήρθε όταν τα συνδικάτα είχαν ήδη αποδομηθεί και διαβρωθεί, η εργατική τάξη είχε ενδυθεί το πρόστυχο ένδυμα της κίβδηλης ευμάρειας και η αστική τάξη ήταν φαινομενικά κυρίαρχη. Η κρίση και είναι αποτέλεσμα της υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου. Δηλαδή αποτελεί συστημική και δομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος- ούτε κρίση χρέους, ούτε αδυναμία ηθικής διαχείρισης, ούτε κακής θέσης της σελήνης και των αστρικών συνδυασμών. Η ποιοτική όμως διαφορά αφορά το βάθος, η οξύτητα της κρίσης συνδυασμένη με το διεθνή χαρακτήρα της. Γρήγορα έγινε φανερό πως η ελληνική αστική τάξη δεν ήταν σε θέση να τη διαχειριστεί από μόνη της (όπως συνήθως στο πρόσφατο παρελθόν) και βεβαίως δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί χωρίς ανθρωποφαγία, βαρβαρότητα, εκτεταμένη βία και κατάργηση βασικών αρχών της αστικής δημοκρατίας. Σύντομα πήρε ΚΑΙ το χαρακτήρα της ανθρωπιστικής καταστροφής…»
Οι προηγούμενες γραμμές μας αφορούν όλους… η τουλάχιστον όσους έχουν αναφορά τις δυνάμεις της εργασίας… Οι «κόκκινες γραμμές» έχουν ξεπεραστεί ήδη… 1.500.000 άνεργοι, εκατοντάδες χιλιάδες απολυμένοι, 4.000 αυτοκτονίες… Ένας λαός που οδηγείτε με τις εντολές «Δ.Ν.Τ., Ε.Ε., Κυβέρνησης , Κεφαλαίου» στην ανθρωπιστική καταστροφή…
Δεν μπορούμε να δεχθούμε, άλλη αριθμητική, ούτε μπορούμε να περιμένουμε άλλο να προστεθούν και «άλλοι» σε αυτόν τον κατάλογο… Ούτε φυσικά να «ωριμάσουν» οι συνθήκες για εκλογές η να «ωριμάσει» ο υποκειμενικός παράγοντας «δηλαδή» το κόμμα μας!!!
Η ΟΛΜΕ και το ΕΚΑ μπορεί να γίνει και πρέπει να γίνουν η «πυροβολαρχία» των εργατικών αγώνων… Για μας αυτή είναι η «κόκκινη γραμμή» στην οποία περιμένουμε να «στρατευθεί» η «αριστερή πλειοψηφία»…
Με ένα «μίνιμουμ» πλαίσιο για τις εξαιρετικά έκτακτες ανάγκες της περιόδου ΠΑΜΕ, ΣΥΝΕΚ- ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ πρέπει να συγκροτήσουν προεδρεία .Με το ελάχιστο πλαίσιο ότι δίνουν την μάχη για απέναντι στο «Δ.Ν.Τ., Ε.Ε., Κυβέρνησης , Κεφαλαίου», μάχη ενάντια στις απολύσεις και οργάνωση και συντονισμός του αγώνα…
Διαφορετικά αυτούς που θα δηλώσουν πολιτικές πλαισιάρες, και αναλογικά προεδρεία με την συμμέτοχη ΔΑΚΕ ΠΑΣΚΕ θα τους ξεβράσει η ιστορία και το εργατικό κίνημα
Αγώνας, εξέγερση, ανατροπή με όλα τα μέσα…



Neotera News: ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ – ΤΩΡΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΕΚΑ
http://neotera-grek.blogspot.gr/2013/07/blog-post_9.html

Ανώνυμος
9 Ιουλίου 2013 στις 4:07 μ.μ.

Στο συναγωνιστή akis του προτείνω να πάει Θεοφάνους 22 στους Αμπελόκηπους. Υπάρχει εκεί ένα επικουρικό ταμείο (ΤΕΑΥΕΤ) ταμείο τροφίμων λέγεται , ασφαλίζει τους εργαζόμενους στα Σούπερ Μάρκετ.της Αττικής. Αυτό το ταμείο απο 1/3/2013 μετατράπηκε απο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου σε επαγγελματικό ταμείο (ιδιωτική ασφάλιση ΝΠΙΔ).
Στο ΦΕΚ 410 τεύχος Β /22-2-2013 δημοσιεύεται η Υπουργική Απόφαση Βρούτση (Φ.51020/5054/113) για το ποιοί και πως το μετέτρεψαν (ονόματα συλλόγων , ομοσπονδιών και τα ονόματα του Διοικητικού Συμβούλιου) σε επαγγελματικό ταμείο.
Σε καλώ να το διαβάσεις αυτό το ΦΕΚ για να ξεκαθαρίσουμε επιτέλους με ποιούς θέλεις να κάνεις συμμαχίες και για τι είναι τέλος πάντων ΑΡΙΣΤΕΡΑ και σου προτείνω να διαβάσεις τό άρθρο 42 του καταστατικού τους, ΠΟΥ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ, με το οποίο μειώνουν 32% (επαναλαμβάνω τριαντα δύο ) όλες τις συνταξεις από 1/1/2013 που υπερβαίνουν το τεράστιο ποσό των 100 ευρώ (επαναλαμβάνω εκατό ).
Αυτά δεν τους τα επέβαλε κανένα μνημόνιο, καμία τρόικα, καμία κυβέρνηση. Υποψιάζομαι ότι τους το ζήτησαν τα αφεντικά τους (ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ κλπ) γιατί ο νόμος 3029 άρθρα 7 και 8 γνωστός και ως νόμος ΡΕΠΠΑ προβλέπει προαιρετική καταβολή εισφορών στα επαγγελματικά ταμεία, οποτε η εργοδοτική εισφορά θα θεωρεί μη μισθολογικό κόστος και θα καταργηθεί.

Επιμένω να πας επι τόπου για να δεις ποιοί δουλεύουν εκεί, με ποιό τρόπο , τι αμοιβές κλπ.

ΕΛΕΟΣ επιτέλους με νέο εργοδοτικό συνδικαλισμό της κυβερνώσας αριστεράς.

Να πάτε στο ΕΚΑ να κάνετε μαζί τους προγραμματικά προεδρεία και αφήστε το ΠΑΜΕ στον απομονωτισμό του....να παλεύει για δημόσια καθολική κοινωνική ασφάλιση.

Αν ξαναεπιμείνεις θα στείλω και άλλα στοίχεια , νόμους ΦΕΚ. διευθύνσεις κλπ και για άλλα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία που έγιναν επαγγελματικά ταμεία (ιδιωτικά) , ποιός τα έκανε ,ποιά κόμματα τα σιγόνταραν κλπ.

10 Ιουλίου 2013 στις 1:44 π.μ.

φίλε 9 Ιουλίου 2013 - 4:07 μ.μ. σε θεώρω συναγωνιστη και αυτο που γράφεις δεν είναι ψέμα...Διαφωνώ με την λογική σου... Γιατι δεν βγάζει πουθενά...και εγώ θα μπορούσα να γράψω χίλια δύο για το ΠΑΜΕ το ΚΚΕ τον ΣΥΡΙΖΑ τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τα Μ.Λ κ.α ... να με βρίσεις για αντικουμουνισμό και πάπαλα... Για μένα όλα κρίνονται στους αγώνες και έκει σε θέλω κοντά και όχι απέναντι η αλλού... Επίσης άλλο ΣΥΡΙΖΑ, άλλο ΚΚΕ, άλλο ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α και άλλο τι κάνουμε ο καθένας (με την συγχισή του) για να ανατρέψουμε τα πράγματα προς όφελος του Λαού...

Ανώνυμος
10 Ιουλίου 2013 στις 5:07 μ.μ.

ελεος πια με τους κκεδες που κάνουν σαν θρησκόληπτοι.

Ρε, μην πετάτε την μπάλα στην εξεδρα: Θέλετε προγραμματικό προεδρείο, Ή θα συνεχίσετε την τακτική -που και ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει σχεδόν πάντα- των αναλογικών προεδρείων δλδ να χαρίζετε τα ΔΣ σε ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ;;

Ανώνυμος
10 Ιουλίου 2013 στις 7:04 μ.μ.

Αμα δεν εχεις τι να πεις καλα κανεις και ζητας έλεος..Κανε ομως και καμια ανάγνωση στα σχολια θα σε βοηθήσει περισσότερο..Ακμήν

Ανώνυμος
11 Ιουλίου 2013 στις 12:35 π.μ.

MONO K K E._
Αιντε με τα τσοκαρα

Ανώνυμος
11 Ιουλίου 2013 στις 2:24 π.μ.

Συναγωνιστή akis, γράφεις ότι λέω αλήθεια για το ΤΕΑΥΕΤ (ταμείο τροφίμων)και σε ρωτάω αφού ξέρεις ποιοί συνδικαλιστές μείωσαν τις συντάξεις και κατάργησαν την δημόσια κοινωνική ασφάλιση γιατί επιμένεις να κάνεις μαζί τους συμμαχία; Οι άνθρωποι παριστάνουν τους αριστερούς και είναι καραμπινάτοι εργοδοτικοί συνδικαλιστές (τρομάρα τους είναι και στη διοίκηση της ΓΣΕΕ).
Επειδή υποσχέθηκα ότι θα στείλω και άλλα στοιχεία σου λέω λοιπόν μερικά γιατί η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια.
1) Χαλκοκονδύλη 56 Αθήνα Ταμείο επικουρικής ασφάλισης Φαρμακουπαλλήλων (ΤΕΑΥΦΕ) το μετέτρεψαν σε ιδιωτική ασφάλιση από 1/3/2013. Την αναλογιστική μελέτη την χρηματοδότησε ο σύνδεσμος φαρμακοβιομηχάνων Ελλάδας (ΣΦΕΕ).Αντιλαμβάνεσαι ότι μιλάμε για τον χώρο του φάρμακου (πολυεθνικές,νοσοκομεία, υγεία κλπ).
2) Πατησίων 48 Αθήνα, Ταμείο επικουρικής ασφάλισης ασφαλιστών, οι ίδιες δυνάμεις το μετέτρεψαν επίσης σε ιδιωτικό από 1/3/2013, την αναλογιστική μελέτη την χρηματοδότησαν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες
3) Χρήστου Λαδά 1 Αθήνα Ταμείο επικουρικής ασφάλισης εργαζομένων στα πετρέλαια. Επίσης το μετέτρεψαν σε ιδιωτικό ταμείο.
Οι λεπτομέρειες για το πως μετατράπηκαν όλα αυτά τα ταμεία απο δημόσια σε ιδιωτικά, ποιοί προσλήφτηκαν σε αυτά , ποιοί δουλεύουν εκεί κλπ, είναι ανατριχιαστικές για τον νέο εργοδοτικό συνδικαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.
Σε προκαλώ επίσης να ψάξεις ποιοί βουλευτές (εργατολόγοι, πρωην αγωνιστές της εθν. αντίστασης, κλπ) συμμετείχαν σε φόρουμ για την μετατροπή αυτών των ταμείων σε επαγγελματικά- ιδιωτικά.
Επειδή αυτά τα πράγματα τα ξέρουν ελάχιστοι άνθρωποι είναι καιρός να ξεσκεπαστούν για την άθλια στάση τους στη κοινωνική ασφάλιση και επιφυλάσσομαι και για άλλα αν συνεχίσεις να στρουθοκαμηλίζεις...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger