Home » , » Περί λαϊκισμού (Βίντεο) - Ενα πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη το 1931 που υπέγραφε ο Αρης Βελουχιώτης

Περί λαϊκισμού (Βίντεο) - Ενα πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη το 1931 που υπέγραφε ο Αρης Βελουχιώτης

Από giorgis , Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013 | 11:45 μ.μ.

Εντελώς λαϊκίστικο, θα μπορούσαν να εκτιμήσουν αρκετοί αναγνώστες μας, ότι είναι το βίντεο που παραθέτουμε από την τηλεόραση του Extra3, το οποίο μας λέει πώς «αξιοποιούν» τώρα τον χρόνο οι πρώην πρωθυπουργοί..

Με υπότιτλους του τύπου «ΟΙ Ελληνες πεινάνε και τρεις πρώην πρωθυπουργοί κάνουν διακοπές .. κροίσων», «σε πεντάστερα παλάτια οι καλοκαιρινές διακοπές των ..τριών εθνοσωτήρων πρώην πρωθυπουργών» και «7 στους δέκα Ελληνες δεν πάνε σε διακοπές και αυτοί … ξεκουράζονται σε βίλες και σουίτες», αναφέρεται στην τωρινή διαβίωση των Κ. Σημίτη, Γ. Παπανδρέου και Κ. Καραμανλή.

Φυσικά δεν είναι αυτή η ουσία, αλλά δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την απορία ποιοι είναι αυτοί που χρυσοπληρώνουν τον Γ. Παπανδρέου να παρευρεθεί στα συνέδρια τους και να τους δώσει .. τα φώτα του.


Οσο για τον λαϊκισμό είναι υπαρκτός στο βίντεο όχι όμως στο πρωτοσέλιδο με το οποίο κυκλοφορούσε ο «Ριζοσπάστης» στις 11/8/1931 το οποίο τιτλοφορούσε: «Αποκάλυψη του αστικού παραδείσου». Tο ρεπορτάζ της εφημερίδας υπέγραφε ο Θανάσης Κλάρας –ο μετέπειτα θρυλικός πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, Αρης Βελουχιώτης.


«Οι ανήθικοι αυτοί που έχουν λερωμένη τιμή, μιλάν για ηθική και συκοφαντούν του κομμουνιστές πώς θα χαλάσουν την οικογένεια. Ξεσκίζουμε τον οχετό της ανηθικότητας, της λέρας των εκμεταλλευτών της φτωχολογιάς. Μετά τον Αλεξανδρή, υπουργό επί της γεωργίας, νέος άσσος της αστικής ηθικής, ο υπουργός δικαιοσύνης. Ο Αβραάμ αποκαλύφθηκε, συλληφθείς επ’ αυτοφώρο με το βουλευτή Αιγίνης Χατζή και με δυο ναύτες στην αγία Παρασκευή».

Αποκάλυπτε, λοιπόν, με τα γραφόμενα του ο Θ. Κλάρας: «Ο κ. Αβραάμ είναι κίναιδος, δηλαδής μπινές» ο οποίος «συνελήφθη επ' αυτοφώρω σ' ένα σεπαρέ έξω από την Αγία Παρασκευή μαζί με τον βουλευτή Αιγίνης Χατζή, κίναιδο κι αυτόν, και με δυο ναύτες να εκτελούν το ηθικό τους έργο. Τους έπιασαν μ' άλλα λόγια καβάλα, όπως λέει ο εργάτης και ο χωρικός».

Εντάξει, ομοφοβικές αντιλήψεις είναι αυτές και δεν μπορείς χρησιμοποιώντας τις,  να κάνεις πολιτική κριτική στο πολιτικό προσωπικό των καπιταλιστών.
Ας μην ξεχνάμε όμως ότι το κείμενο του Θ.Κ γραφόταν το 1931 τότε που η «ηθική» ήταν απ’ τα κύρια εργαλεία στο οπλοστάσιο των αστικών κυβερνήσεων, ενώ στους κομμουνιστές χρέωναν τα χίλια μύρια σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Γ. Γ.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
16 Ιουλίου 2013 στις 8:00 π.μ.

ΕΥΓΕ-φοβερη θεματολογία

Ανώνυμος
17 Ιουλίου 2013 στις 9:12 π.μ.

Τι σχεση εχει το ενα θεμα με το αλλο?ειναι η ωρα να συζητησουμε για την ηθικη του 31?το χασαμε εντελως μου φαινεται...Και να ρωτησω,απο ποτε ειναι λαικισμος,να γραφεις για την καλοπεραση των υπηρετων του κεφαλαιου..?η εξουσια,ο πλουτος,η ματαιοδοξια δεν ειναι τα κινητρα τους?

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger