Home » , » Αν υπήρχε μια τηλεόραση της αριστεράς.... (Βίντεο)

Αν υπήρχε μια τηλεόραση της αριστεράς.... (Βίντεο)

Από giorgis , Κυριακή 30 Ιουνίου 2013 | 8:42 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Κάθε μέρα γίνεται και πιο φανερή η αναγκαιότητα ενός αριστερού τηλεοπτικού καναλιού.
Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Υπάρχει η τηλεόραση του «902» που όμως για μια σειρά λόγους δεν υπάρχει περίπτωση να αποκτήσει μαζική τηλεθέαση και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να μιλούμε για μια τηλεόραση της αριστεράς αλλά για έναν κομματικό τηλεοπτικό σταθμό.
Ακόμα κι’ έτσι όμως οι ειδήσεις του –παράδειγμα το βίντεο που παραθέτουμε- απέχουν έτη φωτός απ’ ότι μας σερβίρουν τα αστικά ΜΜΕ.

 Κρίμα που πήγε «αδιάβαστη» η πρόταση που είχε κάνει η δημοσιογράφος Ματίνα Παπαχριστούδη. Εγραφε τότε –ήταν η περίοδος που είχε ρίξει ρολά η τηλεόραση του «902»-:

 Η συχνότητα υπάρχει. Οι εγκαταστάσεις υπάρχουν, οι πομποί-έστω και παλαιάς τεχνολογίας- υπάρχουν. Χρειάζεται όραμα και σχέδιο. Ο «902 TV» είναι εφικτό να αναγεννηθεί ως τηλεοπτικός σταθμός ολόκληρης της αριστεράς. Με τη σύμπραξη, χωρίς κανένα από τα πολιτικά κόμματα και τους σχηματισμούς να χρειαστεί να κάνει ούτε βηματάκι πίσω ή πέρα από τις θέσεις ή τις απόψεις του. Χρειάζεται το ΚΚΕ να προσφέρει τη συχνότητα και ολόκληρη την αριστερά να τολμήσει τη σύμπραξη. 

Το ζήτημα δεν είναι αν θα είναι κομματικός σταθμός. Δεν θα είναι κομματικός, ελεγχόμενος απευθείας από τα κομματικά όργανα. Θα είναι όμως πολιτικός. Παλλαϊκός. Θα εκπέμπει ειδήσεις, εκπομπές, ψυχαγωγία από και προς τον λαό, από και προς το κίνημα, από και προς τους πολίτες.

Μια κοινή επιτροπή επεξεργάζεται το σχέδιο. Ανοιχτό κανάλι με συμφωνημένες αρχές, ένας είδος Κώδικα εκπεμπόμενου προγράμματος, στη λειτουργία του. Μελέτη κόστους και βιωσιμότητας. Για την αρχική στήριξη του μετέχουν ισότιμα και αναλογικά όλες οι δυνάμεις της αριστεράς αλλά και οι φορείς των κινημάτων. Προσφέροντας τα πρώτα χρήματα στον προϋπολογισμό δημιουργίας του καναλιού.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 14 σχόλια

Sotos
30 Ιουνίου 2013 στις 8:57 μ.μ.

Μια ειναι η εργατικη ταξη και μια η οργανωση της στην Ελλαδα το Κ Κ Ε._
Να διαλυθουν Α Μ Ε Σ Α ολα τα αλλα γκρουπουσκουλα που εμποδιζουν την οργανωση της εργατικης ταξης

μιζεριας
30 Ιουνίου 2013 στις 9:21 μ.μ.

σιγα ρε μεγαλε, τιναξε τους ασβεστες απο πανω σου...

Ανώνυμος
30 Ιουνίου 2013 στις 10:59 μ.μ.

Τα ίδια πριν λίγο καιρό έλεγε και ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ππροβοκάτσια ότι ο Χατζηνικολάου θα αγοράσει τον 902, έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η συχνότητα που εκπέμπει ο 902 ανήκει στην "Αριστερά", ότι δεν είναι κομματικός, ότι πρέπει να έχει πρόγραμμα, ειδήσεις, διεύθυνση κλπ της "Αριστεράς", κλπ: Δύο ερωτήσεις προκύπτουν: Το 1990 που εξέπεμψε ο 902 υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ; Τότε σε ποιά "συνολική" αριστερά δόθηκε ο 902; Και κάτι ακόμη: Στην "Αριστερά" αυτή συγκαταλέγονται και το 70% των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ που είναι καραΠΑΣΟΚΟΙ, τελειωμένα λαμόγια; Ανήκουν και οι της ΔΗΜΑΡ; Μήπως ανήκουν και άλλοι "κεντροαριστεροί"; Ρε τί είναι αυτά που λέτε; Αυτά τα γράφει ο "κομιστής" στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και οι διάφοροι Καρατζαφέρηδες.

1 Ιουλίου 2013 στις 12:05 π.μ.

Ορίστε σας παρακαλώ την "αριστερά" κύριοι.
Ο όρος περιλαμβάνει από τον Κουβέλη μέχρι την ..."Κόντρα"!

1 Ιουλίου 2013 στις 12:10 π.μ.

Y.Γ.
Αν θέλετε τηλεόραση της "αριστεράς", τόσα φράγκα κονομάνε οι ΣΥΡΙΖΑίοι από επίσημες (ΕΕ) και λιγότερο επίσημες (Λάτσης π.χ.), πηγές. Ας την ανοίξουν...
Το πρόβλημα του να έχουν οι κομμουνιστές δικό τους κανάλι, θα μας εξομολογηθείτε που βρίσκεται;
Αλήθεια όμως...

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2013 στις 12:11 π.μ.

Υπενθύμιση στα παπαγαλάκια της φράξιας του Περισσού που θυμούνται ότι τους συμφέρει και ξεχνούν ότι δεν συμφέρει.
Η συχνότητα δόθηκε στον ενιαίο τότε συνασπισμό που μέρος του αποτελούσε και το κκε.
Με την αποχώρηση του κκε και την διάλυση του ενιαίου Συνασπισμού,ο περισσός συνέχισε να κρατά παράνομα και καταχρηστικά την συχνότητα,έχοντας βέβαια μέχρι και σήμερα την υποστήρηξη όλων των μηχανισμών του καθεστώτος.
Η δικαιολογία που πρόβαλε ο περισσός για την παράνομη κατακράτηση της συχνότητας ήταν ότι το κκε σαν κυρίαρχη δύναμη στην αριστερά είχε αυτό το δικαίωμα.Δικαιολογία που ειδικά σήμερα δεν ευσταθεί αφού το κκε μετατρέπεται γρήγορα σε θλιβερό γκρουπούσκουλο.
Η πρόταση της Παπαχριστούδη,όχι μόνο δικαιώνεται με τα χάλια που έχει ο 902,αλλά και ήταν η μόνη ρεαλιστική πρόταση για ένα σταθμό πραγματικά στην υπηρεσία του λαού.
Οσα λένε τα παπαγαλάκια είναι εκ του περισσού και εκ του πονηρού.

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2013 στις 5:20 π.μ.

Την μια θελετε το ΚΚΕ συνενοχο στην διαχειριση αυτου του σαπιου πολιτικου συστηματος, την αλλη θελετε τα κλαδια του 902 για να βγαλετε τους δικους σας παπαγαλους και δεν συμαζευεται....Καλα ρε αριστε(ρουληδες)τοσο ανικανοι εισται? καντε και κατι μονοι σας...εσεις σε λιγο θα ζητησετε και συστεγαση στον Περισσο...Ελεος πια

1 Ιουλίου 2013 στις 11:36 π.μ.

"Μια ειναι η εργατικη ταξη και μια η οργανωση της στην Ελλαδα το Κ Κ Ε._
Να διαλυθουν Α Μ Ε Σ Α ολα τα αλλα γκρουπουσκουλα που εμποδιζουν την οργανωση της εργατικης ταξης"...
Και τώρα απάντα σύντροφε; Ψαξε τον ισολογισμό της τυποεκδοτικής

Αν το 89 κάποιοι έφυγαν, λόγω της συγκυβέρνησης, τώρα ποιο μέλος ποιου Κουμουνιστικού Κόμματος θα μπορούσε να ανεχτεί ότι κάποιοι στην Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. υποθήκευσαν τα περιουσιακά του κόμματος στις τράπεζες!!! τόσο απλά εξηγείται γιατί το σημερινό ΚΚΕ μπορεί και να εκβιάζεται από τους τραπεζιτες...
"30. Εμπράγματα Βάρη
Επί των ακινήτων της Εταιρείας υφίστανται προσημειώσεις υποθήκης ύψους 24.638.811,45 ευρώ για ασφάλεια τραπεζικών δανείων”

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2013 στις 8:22 μ.μ.

Πρός akis 11:36π.μ

Αυτοί που συμπορεύοντε και αγωνίζονται με το ΚΚΕ.
Αυτοί στηρίζουν και θα στηρίζουν το ΚΚΕ.
Για μερικά ποντίκια του 89 δεν αξίζει κανείς να ασχοληθεί.
Πόσο βρωμεροί μπορεί να είστε αλήθεια; Και ναι είτε το θέλετε είτε οχι το ΚΚΕ θα παλεύει για έναν και μοναδικό σκοπό. Για να οργανώσει την εργατική τάξη. Απλά έχει σήμερα και έναν ακόμη ρόλο. Να ξεσκεπάζει όλους εσάς που ανήκετε και στηρίζεται τα διάφορα γκρουπούσκουλα.Έχετε καταλάβει πόση ζημιά κάνετε στο κίνημα;
Ντροπή και πάλι ντροπή!

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2013 στις 11:56 μ.μ.

1 Ιουλίου 2013 - 12:11 π.μ.
Κάθε τρεις και λίγο οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ευρωλάγνοι καπιταλιστοπροσκυνητές και φίλοι του ΣΕΒ και του Ομπάμα επανέρχονται στο θέμα με τον τηλεοπτικό «902» αναμασώντας, με την ίδια χυδαιότητα, τα ίδια «επιχειρήματα» και τα ίδια άθλια υπονοούμενα σε βάρος του ΚΚΕ.
Η άδεια δόθηκε απο το κράτος στο ΚΚΕ, με έξοδα του ΚΚΕ αγοράστηκε ο πανάκριβος εξοπλισμός,στήθηκε απο τους κομμουνιστές στις κτηριακές εγκαταστάσεις της έδρας του ΚΚΕ στον Περισσό τα λειτουργικά του έξοδα τα πλήρωνε το ΚΚΕ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΌ ανήκει στο ΚΚΕ και στο ΚΚΕ θα παραμείνει. Γενικώς και αορίστως η «αριστερά» δεν πήρε και δεν διεκδίκησε ποτέ καμία άδεια απο κανέναν τότε.

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2013 στις 1:46 μ.μ.

Γιώργη, όρισε μας την Αριστερά στην Ελλάδα.

κοινός νους
2 Ιουλίου 2013 στις 3:56 μ.μ.

Από την Wikipedia : γκρουπούσκουλο ουδέτερο
1.μικρή ομάδα
2.Στην πολιτική, υπάρχει μια τάση πολλαπλασιασμού των ακραίων αριστερών και δεξιών παρατάξεων σε μικρές ομάδες, συχνά γνωστές από το γαλλικό όρο "groupuscules". Χαρακτηρίζονται συνήθως από εξαιρετικά άκαμπτες ιδεολογίες.

Αυτό τον όρο χρησιμοποιούν απαξιωτικά οι οπαδοί του Κόμματος για τις υπόλοιπες οργανώσεις της Αριστεράς θέλοντας με τον τρόπο αυτό να τονίσουν τη μικρή απήχηση που έχουν στον κόσμο και να τις υποτιμήσουν με τον τρόπο αυτό.

Αυτό τον όρο τον χρησιμοποιούσαν κάποτε και για τον Σύριζα. Όταν ο Σύριζα μεγάλωσε, από γκρουπούσκουλο έγινε το νέο ΠΑΣΟΚ για τους οπαδούς του Κόμματος, οι οποίοι πάντα έχουν έτοιμη την απαξίωση

Αυτό που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι η αντίδραση των οπαδών του Κόμματος όταν η εκλογική επιρροή του υποσκελιστεί και από άλλο κόμμα της Αριστεράς, που έως τώρα αποκαλείται γκρουπούσκουλο.

Κι αυτό γιατί η πτώση του αλαζόνα προκαλεί πάταγο

ΥΓ. Εσείς, της υπόλοιπης αριστεράς που επιβουλεύεστε τον τηλεοπτικό σταθμό του 902, αφήστε τον στη μακάρια ηρεμία του. Όποιος έχει δει το εργατικό δελτίο ειδήσεων του ΠΑΜΕ, τα έχει δει όλα

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2013 στις 4:24 μ.μ.

κκεδες μηπως νομιζετε οτι οι συχνοτητες ανηκουν σε καποιον; ιδιοκτησια του ελληνικου λαου ειναι. το εχετε καταλαβει;

akis
Μια ειναι η εργατικη ταξη και μια η οργανωση της στην Ελλαδα το Κ Κ Ε.

νομοτελεια ειναι αυτο; απο που προκυπτει; απο την πολιτικη αλητεια των συγκεβερνησεων τζανετακη-ζολωρα το 1989-1990; πολιτικα ποντικια εκεινης της εποχης και εμειναν και παραμενουν στο κκε (αν θες ονοματα υπαρχουν μπολικα)και εφυγαν. μπηκες στο νοημα πολιτικα αθωο παιδακιπου παπαγαλιζεις αυτα που σου λενε στον περισσο;

μας λες επισης:
Να διαλυθουν Α Μ Ε Σ Α ολα τα αλλα γκρουπουσκουλα που εμποδιζουν την οργανωση της εργατικης ταξης"

τι λες ρε;μας φοβησες! εγω προτεινω να διαγραφουν αμεσα παπαρηγα-μαιλης-μεντρεκας για τα πολιτικα χαλια που εχειφτασει το κκε με την καθοδηγηση τους!

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2013 στις 6:15 μ.μ.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμβεί αυτό. 0 902 ξανα-άνοιξε με θαλλασο-δάνειο (αντίστοιχο αυτού που πήρε και το Μεγκα) που έλαβε το ΚΚΕ από την Εθνική Τράπεζα με την ευγενική χορηγεία της κυβέρνησης...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger