Home » , » Ανατριχιαστική καταγγελία από γυναίκα δικηγόρο για την "περιποίηση" που είχε από αστυνομικούς

Ανατριχιαστική καταγγελία από γυναίκα δικηγόρο για την "περιποίηση" που είχε από αστυνομικούς

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 | 7:52 π.μ.

Χτες υπήρξε καταγγελία από το σωματείο υποστήριξης διεμφυλικών ότι γίνονται σε καθημερινή βάση επιχειρήσεις σκούπα της αστυνομίας και προσαγωγές διεμφυλικών ατόμων. Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση «καταγγέλλεται απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά των αστυνομικών»

Οι ένστολοι υφιστάμενοι του Δένδια, όμως, δεν περιορίζονται μόνο εκεί. Η σημερινή επώνυμη καταγγελία γυναίκας δικηγόρου που πήγε να επισκεφτεί, σε αστυνομικό τμήμα, εντολέα της διαφυλικό άτομο που είχε προσαχθεί, είναι ανατριχιαστική. Οσα περιγράφει μόνο σε τριτοκοσμικό κράτος με δικτατορικό καθεστώς θα μπορούσαν να έχουν συμβεί.
Και σκεφτείτε αν αυτή είναι η συμπεριφορά των «οργάνων της τάξεως» σε ένα επώνυμο πρόσωπο τι «περιποίηση» έχουν κάποια άλλα «απόκληρα» άτομα. (Να μην περάσει απαρατήρητη και η στάση της δικαστικού λειτουργού που αναφέρεται παρακάτω).

Ας δώσουμε τον λόγο στην δικηγόρο Ηλέκτρα Κούτρα:

Μόλις γύρισα από το Αστυνομικό Τμήμα, μετά μια μαραθώνια νύχτα στη Θεσσαλονίκη. Υπέστην τη συντριπτικότερη εμπειρία ψυχικής βίας της ζωής μου, από αστυνομικά όργανα, τα οποία μήνυσα στη συνέχεια, για πληθώρα εγκλημάτων σε βάρος μου, μεταξύ των οποίων και κακουργήματος.

Πολύ περιληπτικά: Επισκεπτόμενη εντολέα μου διαφυλικό άτομο, που βρισκόταν "προσαχθείς στο κρατητήριο" για 3η φορά σε 4 μέρες (όπως πληθώρα διαφυλικών εντός των τελευταίων 5 ημερών, λόγω κάποιου είδους διαταγής "εκκαθάρισης" τους από συγκεκριμένα σημεία στη Θεσσαλονίκη), παρεμποδίστηκα να τον δω, κι όταν, αφού κάλεσα, διαμαρτυρόμενη για τα προσκόμματα στην επικοινωνία κρατουμένου με το δικηγόρο του, το "100", κατάφερα να μπω, ο Αξ Υπ μ' έριξε κι εμένα στο κρατητήριο του ΑΤ και με κλείδωσε μέσα, όπου κρατούνταν ως επί το πλείστον προσαχθείσες ιερόδουλες, χωρίς να με ενημερώσει για τον λόγο της θέσης μου σε κράτηση.

Οι άλλοι αστυνομικοί που ήταν παρόντες συνέδραμαν ψυχικά τον δράστη, παρά τις διαμαρτυρίες μου ότι δεν πρέπει να δέχονται από συναδέλφους τους συμπεριφορές αντίθετες αν μη τι άλλο στον όρκο τους, εμπαίζοντάς με εν χορώ, και λέγοντάς μου ότι "μόνη σου ήθελες να κλειδωθείς μέσα"...

Όταν ζήτησα να κάνω μήνυση, ο Αξ Υπ είπε ότι θα μου κάνει κι εκείνος μήνυση, κι όταν του είπα ότι δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνει κι επιμένω να υποβάλω τη μήνυση, δεν δέχθηκε να την καταχωρήσει κι επέμεινε να φύγω. Ειδοποιήθηκε κατεπειγόντως η Εισαγγελέας μέσα στη νύχτα, η οποία έκρινε ότι δεν πρέπει να συλληφθεί ο δράστης, καθώς βρισκόταν εν ώρα υπηρεσίας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger