Home » » ΣΧΕΔΙΟ Β - Ανακοίνωση για το ΔΝΤ "Το ΔΝΤ αναγκάζεται πια να παραδεχθεί ότι η διάσωση της Ελλάδας περνάει μέσα από την αποχώρηση από την Ευρωζώνη''

ΣΧΕΔΙΟ Β - Ανακοίνωση για το ΔΝΤ "Το ΔΝΤ αναγκάζεται πια να παραδεχθεί ότι η διάσωση της Ελλάδας περνάει μέσα από την αποχώρηση από την Ευρωζώνη''

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013 | 10:46 μ.μ.

Η έκθεση του ΔΝΤ για την παταγώδη αποτυχία της τρόικα στην Ελλάδα είναι αποκαλυπτική και τα βασικά συμπεράσματα είναι σαφή:Πρώτο, το πρόγραμμα και το χρονοδιάγραμμά του, όπως η καθυστέρηση της αναδιάρθρωσης του χρέους προς τους ιδιώτες, επιβλήθηκε όχι για την σωτηρία της Ελλάδας, αλλά για την προστασία της Ευρωζώνης.

Δεύτερο, η σημερινή επιβάρυνση της Ελλάδας με το κολοσσιαίο χρέος  προς διεθνείς οργανισμούς και ευρωπαϊκά κράτη έγινε μόνο και μόνο για να  κερδίσει καιρό η Ευρωζώνη να σταθεροποιηθεί.

Τρίτο, για τα δάνεια αυτά που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα χωρίς καμία σχέση με τα δικά της προβλήματα, η ευθύνη ανήκει στο ίδιο το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και την Ευρωζώνη. Αυτοί είναι οι οφειλέτες και όχι εμείς. ΔΝΤ και Ευρωζώνη να τα αποπληρώσουν κι εμείς δικαιούμαστε να ζητήσουμε αποζημίωση. Η Ελλάδα οφείλει αμέσως να προχωρήσει σε προσφυγή στα διεθνή δικαστήρια για αυτό το θέμα.

Τέταρτο, το ΔΝΤ αναγκάζεται να παραδεχθεί ότι ο ένας από τους δύο λόγους για τις καταστροφικές επιπτώσεις του προγράμματος της Τρόικα στην Ελλάδα, μαζί με την σχετικά κλειστή οικονομία της, είναι η συμμετοχή της στο ευρώ με "την έλλειψη ενός εργαλείου νομισματικής ισοτιμίας" ("lack of an exchange rate tool") .

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η θέση του Σχεδίου Β για την κατεπείγουσα ανάγκη αποχώρησης από την Ευρωζώνη.

Το Σχέδιο Α, σε οποιαδήποτε παραλλαγή του, κυβερνητική ή αντιπολιτευτική, οδηγεί σε ολοκληρωτική πια καταστροφή χώρας και ανθρώπων.Όσο για "τα λάθη του ΔΝΤ που διορθώνονται", όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός από το Ελσίνκι, το ΔΝΤ έχει την πολυτέλεια να κάνει λάθη. Το ότι τα πληρώνει αυτά η Ελλάδα και ο λαός της, είναι απόλυτη ευθύνη των κυβερνήσεων της που ούτε φωνή είχαν ούτε άποψη ούτε γενναιότητα, παρά μόνο υποταγή.

Μας στάλθηκε από Το Μέτωπο
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger