Home » , » ΚΚΕ: Κάλιο με τους απέναντι, παρά με τους δίπλα;

ΚΚΕ: Κάλιο με τους απέναντι, παρά με τους δίπλα;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 30 Ιουνίου 2013 | 8:56 μ.μ.

Παναγιώτης Μαυροειδής - "Πριν"

''Τώρα όλοι μαζί, να βάλουμε τέρμα στον εκφυλισμό και στην υποταγή του ΕΚΑ (Εργατικού Κέντρου Αθηνών) στους μεγαλο-εργοδότες και τις πολυεθνικές''. Έτσι τιτλοφορήθηκε η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, με αφορμή τη συνεδρίαση για τη συγκρότηση του προεδρείου της οργάνωσης που συνενώνει το μεγάλο όγκο των συνδικαλισμένων εργαζομένων στην Αττική. Τι θα καταλάβαινε κανείς από αυτό το κάλεσμα; Μάλλον ότι η πρωτιά του ΠΑΜΕ στο ΕΚΑ (βοηθούσης και της διάσπασης και του εκφυλισμού της ΠΑΣΚΕ), δίνει ένα αέρα στο ΚΚΕ να πάρει πρωτοβουλίες εργατικής αντεπίθεσης και συστράτευσης δυνάμεων. Μάλιστα αυτό το ''όλοι μαζί'', μπορεί να δίνει και την εντύπωση μιας υπερβολής...

Τίποτα από αυτά δεν σημαίνει όμως. Αντίθετα, η συγκεκριμένη ανακοίνωση στη συνέχειά της, πληροφορεί για την άρνηση του ΠΑΜΕ να μπει επικεφαλής της συγκρότησης ενός αγωνιστικού προγραμματικού προεδρείου, όπως έχει προτείνει από την πρώτη στιγμή η αντικαπιταλιστική Αριστερά. Το αποτέλεσμα είναι να οδηγούνται τα πράγματα στο ΕΚΑ σε συγκρότηση προεδρείου με ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και πιθανή στήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ!

Ίσως βιαστεί κάποιος να αναφωνήσει επιπόλαια: ''Καμία έκπληξη! Πρόκειται για το γνωστό αναχωρητισμό και αριστερισμό του ΚΚΕ''. Ενώ καμία τιμή δεν περιποιούν αυτά τα γνωρίσματα για την κομμουνιστική Αριστερά, πρέπει να πούμε πως το συμπέρασμα αυτό είναι αρκετά επιπόλαιο. Και να γιατί...

Στο ίδιο περίπου διάστημα η παράταξη του ΚΚΕ στους νοσοκομειακούς γιατρούς σε Αθήνα και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), σε μια περίοδο που η υγεία καρατομείται και 13 νοσοκομεία πάνε για κλείσιμο με αλα ΕΡΤ διαδικασίες, σε ανακοίνωσή της τονίζει: ''Η ΔΗΠΑΚ (...) προτείνει (...) συγκρότηση του προεδρείου σε  αντιπροσωπευτική βάση με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων ανάλογα με τη δύναμή τους, αποτυπώνοντας το συσχετισμό δύναμης που εκφράστηκε στις πρόσφατες αρχαιρεσίες (η πρώτη δύναμη τον Πρόεδρο, η δεύτερη το Γραμματέα, η τρίτη τον Αντιπρόεδρο κ.λπ.)''. Η πρόταση αυτή σημαίνει να παραδοθεί η ηγεσία του συνδικάτου στην ΔΗΚΝΙ, δηλαδή στους εκπροσώπους του Σαμαρά και του Γεωργιάδη.

Εδώ εμφανίζεται μια αντίστροφή εικόνα: Το ΚΚΕ είναι σε ρόλο σεβασμού της αποτύπωσης των συσχετισμών, λες και αυτές προκύπτουν ακώλυτα και ελεύθερα. Αλήθεια, γιατί - εφαρμόζοντας τη λογική του για ''αντιπροσωπευτικά προεδρεία''- δεν προτείνει το ΚΚΕ, για τον εαυτό του τη θέση του προέδρου στο ΕΚΑ; Πρόκειται ίσως απλά για έλλειψη ενιαίων αρχών για τη στάση του, για ένα καιροσκοπισμό κατά περίπτωση;

Η πικρή αλήθεια είναι ότι υπάρχουν στοιχεία κοινής βάσης σε αυτές τις φαινομενικά αλλοπρόσαλλες και αντιθετικές τοποθετήσεις. Και δεν είναι καθόλου ελπιδοφόρα για μια αναγεννητική ενωτική αντεπίθεση των αγωνιστικών εργατικών δυνάμεων και της Αριστεράς.

Το ΚΚΕ δεν είναι καθόλου απομονωτικό στη στάση του. Αντίθετα, διαμορφώνει, ένα αντίστροφο ''ενιαίο μέτωπο'', με κατά περίπτωση συμμάχους ή δυνάμεις με σύμπτωση στάσης, που έχει σαν αποτέλεσμα να διατηρείται η κατάσταση πραγμάτων. Παγιώνονται οι γενικοί συσχετισμοί στο εργατικό κίνημα, ενώ το ίδιο αυτό το ΚΚΕ, ακροβολισμένο σε ένα ακίνητο και νεκρό αριστερό άκρο καμώνεται πως είναι ''καθαρό''. Στην πράξη, ξεδιάντροπα, παραδίνεται η πρωτοβουλία των κινήσεων, σε αυτούς που τους αξίζει μόνο η χλεύη, εν προκειμένω στις συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή στους εκπροσώπους της κυβέρνησης!

«Διαχωρίζουμε πλήρως την ευθύνη μας από τις δυνάμεις αυτές», γράφει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ στο ΕΚΑ. Από ποιες δυνάμεις ακριβώς; Στην πράξη αυτή η στάση σηματοδοτεί ένα πλήρη διαχωρισμό από την ανάγκη και την τάση για ένα ενωτικό εργατικό ρεύμα οργάνωσης και δράσης για την ανατροπή του κοινωνικού κανιβαλισμού που επιβάλλουν κυβέρνηση, κεφάλαιο και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καθόλου ντροπαλά δεν θέτει αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ. Αντίθετα, στη σχετική ανακοίνωση της παράταξής του στην ΕΙΝΑΠ, δηλώνεται: «Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συμφωνίας ούτε με το "Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή"». Προφανώς γίνεται λόγος για την παράταξη της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στο χώρο. ''Καμία δυνατότητα''... Δυνατά και κατηγορηματικά, για να ενοχοποιηθούν ακόμη και ''δεύτερες σκέψεις'' σε κόσμο του.

Τι εξυπηρετεί αλήθεια αυτή η στάση; Ας το δούμε γενικότερα. Δυστυχώς καμία αξιόπιστη, μαζική, αγωνιστική συμπόρευση δεν σηματοδοτείται από τις κομμουνιστικές και αριστερές τάσεις στο εργατικό κίνημα, με αφορμή τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ, παρά τις σχετικές θετικές πρωτοβουλίες. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, πάνε, τα λένε, εν πολλοίς σωστά, και μετά ο καθείς τον δρόμο του. Κομματικές παρελάσεις με θάλασσες σημαιών, λόγοι, λόγια και διακηρύξεις, αλλά απουσία εργατικού μετώπου και ακόμη περισσότερο εργατικού αγώνα ανατροπής.

Από τις δυνάμεις της κοινοβουλευτικής αριστεράς αναζητούνται άλλοθι σε αυτή την απαράδεκτη πρακτική - δώρο προς το μνημονιακό στρατόπεδο. Άλλοτε στην έλλειψη διαθέσεων των εργαζομένων, άλλοτε στις ευθύνες και στις ανακολουθίες των ...υπολοίπων δυνάμεων, πλην αυτής που κάθε φορά σηκώνει τους δικούς της ώμους.

Η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για εργατικό συντονισμό

Σε αυτή τη συγκυρία ήρθε η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις «δυνάμεις της αριστεράς και του μαχόμενου εργατικού κινήματος». Τι αφορά αυτή η πρόταση; «Είναι η ώρα της διαμόρφωσης από πλευράς της εργατικής τάξης και του λαού ενός αντίπαλου δέους που θα βάλει φραγμό στη βάρβαρη πολιτική τους, θα σημάνει την αντεπίθεση των εργατικών και λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων, ενός πλατιού αγωνιστικού μετώπου ρήξης-ανατροπής», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Δεν πρόκειται για κάποια διακήρυξη, αλλά πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση σε ότι αφορά το πεδίο, το στόχο, την προοπτική και το περιεχόμενο της κοινής δράσης μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς. «Για να γίνουν πράξη όλα αυτά άμεσα απαιτείται η δημιουργία ενός ενοποιημένου και μαζικού συντονισμού από ταξικά πρωτοβάθμια σωματεία, αγωνιστικές ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα, μαζικές επιτροπές αγώνα, που θα αποτελέσει ένα πραγματικό αγωνιστικό σημείο αναφοράς μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, για να συγκρουστεί και να ξεπεράσει τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ».

Είναι μια πρόταση που με ταξική ευθύνη απευθύνει η αντικαπιταλιστική Αριστερά. Στο πεδίο των αγώνων για την κάθε ΕΡΤ ή τον Κατσέλη, ή τη ΜΕΒΓΑΛ ή την ΑΓΕΤ. Με περιεχόμενο και υλικό τα αιτήματα και τους στόχους για την εργατική και λαϊκή επιβίωση.

Με στόχο την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής και των κυβερνήσεων που την υλοποιούν. Με προοπτική, την αντικαπιταλιστική ανατροπή και την εργατική εξουσία. Αυτή ακριβώς η πρόταση που με ταξική και πολιτική ευθύνη απευθύνει η αντικαπιταλιστική Αριστερά, πράγματι, δεν έχει κέντρο κάποιες εκλογές, ή την κοινοβουλευτική ενίσχυση τους ενός ή του άλλου κόμματος, αλλά την αγωνία του κόσμου. Για αυτό είναι κοινωνικά και πολιτικά χρήσιμη.

Δεν πρόκειται για πρόταση που  παραβλέπει τις μεγάλες διαφορές, ούτε υποτιμούνται τα εγγενή προβλήματα ενός γραφειοκρατικού συνδικαλιστικού κινήματος, υποταγμένου στην αστική πολιτική, όμηρου της κυβερνητικής πολιτικής και αιχμάλωτου της στενής κομματικής λογικής, σε ένα φόντο πλήρους σχεδόν απουσίας δημοκρατικών διαδικασιών βάσης.

Βήματα όμως στην κατεύθυνση της ενωτικής αγωνιστικής συμπόρευσης, θα έδιναν αυτοπεποίθηση και θα αποτελούσαν ταυτόχρονα γενναία προωθητική αυτοκριτική.

«Από την πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλα...»

Το ΚΚΕ αντί να τοποθετεί θετικά και με πολιτικά κριτήρια απέναντι στην πρόταση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, αντιδρά με απαράδεκτο όσο και απολύτως αδέξιο τρόπο. Σε άρθρο του Ριζοσπάστη (Σάββατο 22/6), ο συντάκτης, ρωτάει, θεμιτά, μόνος του: «Τότε τι συνιστά αντίπαλο δέος κατά την ΑΝΤΑΡΣΥΑ;». Και απαντά, ασυλλόγιστα, εξ ίσου ολομόναχος: «Αν και δεν απαντά (σ.σ. η ΑΝΤΑΡΣΥΑ), συνάγεται η απάντηση από τα

συμφραζόμενα». Τι συνάγεται αλήθεια; Προσέξτε την θαυμαστή διαλεκτική του συντάκτη: «Αν όμως δεν εννοεί τη λαϊκή εξουσία (σ.σ που προτείνει το ΚΚΕ), τι εννοεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όταν λέει να έρθουν οι εργαζόμενοι στο τιμόνι της κοινωνίας; Γιατί όσο οι καπιταλιστές, έχουν την οικονομία στα χέρια τους θα κερδίζουν όλο τον πλούτο που θα παράγουν οι εργάτες».

Στρογγυλό συμπέρασμα, μιας τετράγωνης λογικής: Αφού δε λέτε αυτό ακριβώς που εμείς λέμε και έχουμε τη σχετική πατέντα και συνεπώς ιδιοκτησία χρήσης, δεν είναι αυταπόδεικτο πως έχετε λάθος;

Αλλά τα βαριά όπλα έρχονται στο τέλος, καθώς ο αρθρογράφος του Ριζοσπάστη αναρωτιέται: «Αλήθεια, ας παραδεχτούμε πως οργανώνεται πράγματι αυτό το αγωνιστικό μέτωπο και καταφέρνει να ανατρέψει την τρικομματική και κάθε μνημονιακή κυβέρνηση. Με τι θα την αντικαταστήσει; Προφανώς με μια άλλη κυβέρνηση, αυτή του ''αγωνιστικού μετώπου'', για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της το οποίο όμως δεν προβλέπει αφαίρεση της ιδιοκτησίας από τα μονοπώλια».

Και καταλήγει έμπλεος αυτοθαυμασμού για την ''ανακάλυψή'' του: «Δηλαδή; Μια κυβέρνηση στον καπιταλισμό. Που θα τον διαχειρίζεται κόντρα στους καπιταλιστές! Αυτό λένε!».

Ως φαίνεται, για το ΚΚΕ, δεν είναι και σπουδαίο πράγμα η ανατροπή μιας κυβέρνησης με εργατική λαϊκή εξέγερση. Λες και αυτό δεν θα καταδεικνύει ότι έχουν πραγματοποιηθεί ριζικές μεταβολές στη συνείδηση, στο πλάτος και το βάθος της ταξικής πάλης, την άνοδο των μορφών πάλης. Σα να μην αποτελεί κάτι τέτοιο ένα κορυφαίο επιστέγασμα της κορύφωσης της συνειδητότητας στην πολιτική πράξη της εργατικής τάξης και των άλλων εκμεταλλευόμενων τάξεων.

Και κυρίως, σα να μην είναι καθήκον των κομμουνιστών να αποτελέσουν την πρωτοπορία ακριβώς σε αυτόν τον πρωτότυπο λαϊκό βηματισμό, ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές.

Λες και δεν είναι αυτός ο μόνος δρόμος για τη συνειδητοποίηση της ανάγκης της αντικαπιταλιστικής επανάστασης και του κομμουνιστικού μετασχηματισμού. Αντί αυτών των περίπλοκων πραγμάτων, φαίνεται πως είναι αρκετή μια κενολογία κομματικής προπαγάνδας, εν είδει διαρκούς προεκλογικής περιόδου.

Το αμήχανο ερώτημα το ΚΚΕ «και αν φύγει αυτή η κυβέρνηση, ποια θα έρθει;», αποτελεί το συμμετρικό ανάλογο του κυβερνητισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Ο τελευταίος περιορίζεται να ρωτάει: «πως θα αλλάξουν τα πράγματα, αν όχι φτιάχνοντας μια άλλη κυβέρνηση;». Η συμβολή στην ταξική πάλη του σήμερα, η έγνοια για την οργάνωση, τη μαχητικότητα και τη συνειδητότητα του «στρατοπέδου» του κόσμου της εργασίας, που θα κρίνει το ζήτημα του κλονισμού και της ανατροπής της αστικής κυριαρχίας με επαναστατικό τρόπο, έχει πάει περίπατο.

Δημοσιεύτηκε στο  ΠΡΙΝ 30/5/13 με πρωτότυπο τίτλο: ''ΚΚΕ: αρνείται την κοινή δράση για την ανατροπή'' - Μας εστάλει από το aristeroblog
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 31 σχόλια

Ανώνυμος
30 Ιουνίου 2013 στις 11:39 μ.μ.

Δ. Γόντικας: Μόνη προοπτική, να απαλλαγεί η κοινωνία από τη σαπίλα και τον παρασιτισμό της αστικής τάξης
Ομιλία στο φεστιβάλ της ΚΟΑ του ΚΚΕ για τους μετανάστες

http://www.902.gr/eidisi/politiki/21164/d-gontikas-moni-prooptiki-na-apallagei-i-koinonia-apo-ti-sapila-kai-ton#/0

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2013 στις 12:01 π.μ.

απιστευτο το τι κανει στο εκα το κκε! απιστευτο πραγματικα!δεν αναλαμβανει τη θεση του προεδρου στο εκα! οι κουτοπονηροι βλεπουν οτι η πατατα ειναι καυτη! χρονια μας ζαλιζουν με την αλλαγη των συσχετισμων και τωρα που ηρθε η ωρα κανουν την παπια στο εκα.

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2013 στις 12:36 π.μ.

συριζεοι το κκε δεν ειναι Α/Κ ουτε ανταρσυα να το καπελώσετε.Μαζέψτε τα σαλια σας
λοιπον και μην κάνετε τσάμπα όνειρα τζανκια της εξουσίας

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2013 στις 12:37 π.μ.

@12:01 Βάζουμε Πρόεδρο στο ΕΚΑ από το ΠΑΜΕ (όχι ΚΚΕ μεγάλε, τα μπέρδεψες, το ΚΚΕ δεν είναι συνδικαλιστική συσπείρωση), και η πλειψηφία στο ΔΣ είναι από τα ξεπουλημένα παλιοτόμαρα-πεμπτοφαλαγγίτες ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, και με βρώμικο πόλεμο και με προβοκάτσιες "βρωμίζουμε" και το ΠΑΜΕ; Αφού θέλεις τόσο πολύ διοίκηση από το ΠΑΜΕ στο ΕΚΑ γιατί δεν τους ψηφίζεις; Ούτως ή άλλως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάνουν τώρα κολεγιές με τα βρωμερά σκουλήκια της ΠΑΣΚΕ τύπου Φωτόπουλου, Μπαλασόπουλου κλπ που τάχα διαφοροποιούνται. Αυτούς που μέχρι τώρα έκραζαν στο Σύνταγμα με το σύνθημα "ΑΛΗΤΕΣ-ΛΕΡΕΣ-ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ". Δεν θα το βάλετε στο χέρι το ΠΑΜΕ, και θα το πιείτε το πικρό ποτήρι "Μακρήδες" και "Ραφτόπουλοι" μέχρι τέλους. Σταγόνα σταγόνα.

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2013 στις 1:03 π.μ.

αν ήταν μόνο το ΕΚΑ θα ήταν καλά.

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2013 στις 1:18 π.μ.

Ναι,αυτό περιμέναμε για να καταλάβουμε το ρόλο του ΚΚΕ!
Δεν τους είδαμε που αδειάσανε τους καθηγητές και την απεργία τους;
Δεν τους είδαμε που παράτησαν τα κλιμακοστάσιο λίγο πριν μπουκάρουνε τα ΜΑΤ;
Δεν τους βλέπουμε τώρα που έχουν παρατήσει και την ΕΡΤ; Έχουν εδώ και μέρες αποσύρει τον κόσμο τους από την Αγία Παρασκευή.
Αλήθεια,θα ρωτήσει κανένας ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ;


Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2013 στις 8:59 π.μ.

Ούτε με τους απέναντι ούτε με τους δίπλα! Ούτε με τους δίπλα των δίπλα ή τους δίπλα των απέναντι...

Με ποιούς; Με την εργατική τάξη. Ενιαία, αποφασιστικά, ταξικά. Με ξεκάθαρες αρχές και στόχους.

http://www.902.gr/sites/default/files/i_prokiryxi_tis_das_sto_eka.pdf

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2013 στις 10:37 π.μ.

Ναι αλλά η ΑΝΤΡΣΥΑ και οι άλλες δυνάμεις της Αντικαπιταλιστικης Αριστερας έχουν αυτες στηριξει ποτέ το ΠΑΜΕ?. Η απαντηση ειναι οχι.
Έχουν προτείνει ποτε στο ΠΑΜΕ συνεργασία?. Η απαντηση είναι πάλι οχι.
Συμφωνω με το Μέτωπο ολων των δυνάμεων της Αριστερας, αλλά με καλές προθέσεις, όχι να πηγαινουμε μαζι με τους καραμπινατους ΝΔ-ΠΑΣΟΚους των ΠΟΕ-ΟΤΑ σε "διαδηλώσεις" καρικατουρες και να αρνούμαστε να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, και μετα να απαιτουμε από το ΠΑΜΕ να συνεργαστεί μαζί μας.
Κάπου και το ΚΚΕ λειτουργεί σαν να .... "φυσάει και το γιαουρτι" αφού "έχει καεί στο χυλό"

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2013 στις 1:17 μ.μ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει προτείνει πολλές φορές συνεργασία με τις συνδικαλιστικες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, φίλοι ΚΚΕΔΕΣ. Το ΚΚΕ όμως με γελόια δήθεν επιχειρήματα, αρνείται οποιαδήποτε συνεργασία με άλλες ταξικές δυνάμεις!

Και δεν φτάνει αυτό, το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ ψηφίζει στην εκφυλισμένη λογική του "αντιπροσωπευτικού προεδρείου" ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ!!!

Αφήστε δε, που το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ έχει ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ από το ραδιομέγαρο, έφτυσε τους καθηγητές, και τώρα ΔΕΝ θέλει πουθενά ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ προεδρεια στα σωματεία!

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2013 στις 2:01 μ.μ.

Τελικα ηξερα οτι εντελως προσκυνημενοι ηταν μονο οι του ΣΥΡΙΖΑ...Σημερα εμαθα οτι ξεφτιλισμενοι ειναι και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ..
Να θυμισω σε ποσα σωματεια εχουν στηριξει θεσεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ?? Βλεπε τον ΣΥΡΙΖΑ..

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2013 στις 5:14 μ.μ.

ΚΚΕ σταθερη αξια!!!!!!!! Μακριά από ΞΥΡΙΖΑ και
ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να τραβήξουμε μπροστα.
Χωρις Α.Δ.Ε.Δ.Υ ΠΟΕ.ΟΤΑ ΓΕΣΕΕ καθε εργατοπατερα κερατα στα δικα μου τα παιδια.

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2013 στις 5:53 μ.μ.

Ο μοναδικός στόχος των πρώην συντρόφων που πλαισιόνουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι μόνο ένας.
Να εμποδίσουν ΄΄η να βάλουν τρικλοποδιά στο ΚΚΕ.
Δεν υπάρχει κίνηση που θα κάνει το ΚΚΕ και να μην το τσακίσουνε. Τώρα σας πηρε ο πόνος για συνεργασία στη βάση. Οταν δημιουργήθηκε το ΠΑΜΕ επέναντι στις ξεφτιλισμένες υγεσίες ΓΕΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ όλη το κατηγορούσατε ότι διασπά το εργατικό κίνημα. Τώρα μου συγκεντρώσατε τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ και τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ για να κάνετε συνεργασία πέρα απο ΓΕΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Καλά δεν έχουν φιλότιμο καθόλου. Τόσα χρόνια κύριοι του ΑΝΤΑΡΣΥΑ που στηρίξατε το ΠΑΜΕ; Και έχουν το θράσος μερικοί να μιλούν για την απεργία των καθηγητών. Παρασύρανε έναν ολόκληρο κλάδο με ψεύτικες επαναστατικές κορώνες. Πάρτε το απόφαση το ΚΚΕ δεν είναι σαν τα μούτρα σας. Έχετε αναρωτηθεί όλα αυτά τα γκροπόυσκουλα πόση ζημία έχουν κάνει στο κίνημα;

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2013 στις 6:00 μ.μ.

για να ακούσουμε σε ποια σωματεία η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ψηφίσει/στηρίξει προεδρεία ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ!!!

γιατί και η ακίνδυνη για το σύστημα μισσαλοδοξία κκκεδες, μάλλον για σας, δεν έχει πάτο!

για τον ΚΚΕ των 5.14 μμ. Φίλτατε, το ΚΚΕ ψηφίζει ή/και δείχνει ανοχή στους εργατοπατέρες όχι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2013 στις 6:54 μ.μ.

φίλε κκε, των 5.53: Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι συνιστώσες που τη συγκροτούν, παλεύουν -με αντιφάσεις και με πολλές ανεπάρκειες- για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Σε μια εποχή που το συνδικαλιστικό κίνημα και όλα τα ρεύματα που το συγκροτούν -και τα ταξικά και τα εργοδοτικά- είναι παρηκμασμένο, 2 πράγματα πρέπει να αποφύγουμε:

- Την υποταγή στους υπάρχοντες συσχετισμούς και
- την κομματικοκεντρική συγκρότηση (κόκκινα σωματεία).

Με βάση αυτά τα 2 πορεύεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεν θέλουμε ούτε υποταγή στους συσχετισμούς, για αυτό άλλωστε παλεύουμε για δημοκρατικές συνελεύσεις σωματείων, για προγραμματικά και όχι αναλογικά προεδρεία, για δέσιμο των οικονομικών με τους ευρύτερους πολιτικύς στόχους.

Δεν θέλουμε απο την άλλη, ούτε κομματικοκεντρικά σωματεία τα οποία θα βγάζουν μεν επαναστατικές κορώνες, στην πράξη όμως θα αναπαράγουν τα εκφυλιστικά φαινόμενα του αστικού συνδικαλισμού: Αντιδημοκρατική συγκρότηση σωματείων, σεχταριστική λογική, και τελικά υποταγή στους συσχετισμούς με επαναστατικά λόγια. Δείτε φίλοι του ΚΚΕ τι κάνει το κόμμα σας στους εργασιακούς χώρους. Δείτε πως το ΚΚΕ τορπίλισε την ταξική ενότητα στους χαλυβουργούς όταν αρνηθηκε μέχρι τέλους την κοινή δράση όλων των αγωνιστικών ταξικών δυνάμεων. Δείτε πως το ΚΚΕ υποτάσσεται στους συσχετισμούς δια μέσω επαναστατικής φρασεολογίας, όταν ψηφίζει παντού αναλογικά προεδρεία με πασκε/δακε.

Οπότε φίλοι του κκε, με βάση τα παραπάνω προκύπτει και η κριτιή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς το κκε. Δεν θα μπούμε στο παμε, διότι το παμε είναι απλά ακόμα κομματικό μόρφωμα του κκε χωρίς κανένα μέλλον, χωρίς καμμία ουσιαστική προσφορά στην ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Δεν υποτασσόμαστε στους συσχετισμούς -με όλες τις ανεπάρκειες που έχουμε- και παλεύουμε για την ενότητα όλων των ταξικών αγωνιστικων δυνάμεων με στόχο την ανατροπη της καπιταλιστικής επίθεσης.

Θέλουμε ταξικά ΜΑΖΙΚΑ συνδικάτα με δημοκρατία και αποφασιστικό ρόλο των συνελεύσεων αυτών, και με ουσιαστική συμμετοχή ΟΛΩΝ των αγωνιστικών δυνάμεων του σ.κ.

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2013 στις 10:42 μ.μ.

1 Ιουλίου 2013 - 6:54 μ.μ.

Η αλληλεγγύη απο την εργατική τάξη και τα φτωχά λαικα στρώματα ήταν αυτή που κράτησε την απεργία ορόσημο στην Χαλυβουργία 9 μήνες ζωντανή μπροστά στην τρομοκρατία, τους εκβιασμούς και τις απειλές Κεφαλαίου, κράτους, απεργοσπαστικών μηχανισμών και ΜΜΕ.Και αυτή εκφράστηκε καθημερινά στις πύλες του εργοστασίου απο χιλίαδες εργαζόμενους απο όλες τις γωνίες της Ελλάδας και απο τα πέραντα του κόσμου.Στη Χαλυβουργία έφτασαν ανεμπόδιστα, να εκδηλώσουν εμπρακτά υλικά και ηθικά την αλληλεγγύη τους πρους τους ήρωες απεργούς χαλυβουργούς εκατοντάδες πολιτικοί φορείς, εργατικά κέντρα , ομοσπονδίες, σωματεία, συνδικάτα, λαικές και εργατικές επιτροπές, σύλλολγοι, ενώσεις και οργανώσεις .Εσυ σε ποιόν τορπιλισμό αναφαίρεσαι;Σιγά μην ασχολιόταν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ μπροστά σε τέτοιας έκτασης και σημασίας μάχη με την γκρουμπίτσα σου.Την κοινή δράση οι Κομμουνιστές την εννοούν απο τα κάτω με τους εργάτες και τα άλλα συμμαχικά λαικά στρώματα και οχι απο τα πάνω με πολιτικές ομαδούλες.

Την καλύτερη απάντηση πάντος για τον ρόλο και την συμβουλή του ΠΑΜΕ σε αυτόν τον τιτάνιο απεργιακό αγώνα για να βουλώσεις το στόματάκι σου στη δίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας

"ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 28 ΙΟΥΛΗ 2012


.............Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας, όλους τους εργαζόμενους στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, που για εννιά μήνες στήριξαν τον αγώνα μας ηθικά και υλικά. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το ΠΑΜΕ, που καθόλη τη διάρκεια του αγώνα μας, μέρα-νύχτα, μας βοήθησε και θα συνεχίζει να μας στηρίζει και στη συνέχεια. Στήριζε πρακτικά όλες τις αποφάσεις και τις πρωτοβουλίες που πήραμε, μετέφερε το μήνυμα των ηρωικών Χαλυβουργών σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, στα πέρατα του κόσμου. Ακριβώς, για αυτή του τη συμμετοχή το πολεμάει και το συκοφαντεί καθημερινά ο αντίπαλος."

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2013 στις 1:27 π.μ.

1. η πικρη αληθεια για το κκε και το παμε ειναι οτι καθοδηγησε την απεργια των χαλυβουργων 9 μηνες και τελικα οι εργαζομενοι ηττηθηκαν. ή ηττα ή νικη υπαρχει. τιποτα περισσοτερο και τιποτα λιγοτερο δεν υπαρχει στην πολιτικη μαχη

2.με ποια λογικη ζητατε στην ΕΙΝΑΠ (το κανετε χρονια συνεχεια) η πρώτη δύναμη να εχει τον Πρόεδρο και στο εκα αποσυρεστε; φοβαστε να εχετε την προεδρια στο εκα; πολυ ωραια θα ηταν οι ανεργοι και οι εγαζομενοι να ζητουν το λογο απο κομμουνιστη προεδρο.χρονια εκλιπαρουσατε για σπασιμο των συσχετισμων.αλλαξε κατι;

3.ας υποθεσουμε οτιοι συνδικαλιστες ανταρσυα και συριζα ειναι προδοτες του λαικου κινηματος. αυτοι ομως εκ του πονηρου (παντα!) επιμενουν μαζι με το παμε να εχουν την πλειοψηφια στο εκα. ωραιο το σεναριο; για παμε παρακατω. εσεις οι επαναστατες λοιπον με αυτους τους ξεπουλημενους ρεφορμιστες τι κανετε; τους φωναζετε να υπογραψουν μια συμφωνια 10 κοινων σημειων που αφορα την εργατικη πολιτικη του εκα σημερα. υποθετουμε ολοι(;) οτι το παμε δεν αντεχει πια να βλεπει το εκα στα χερια δεξιων και πασοκων τα τελευταια 30 χρονια να πουλαει αγωνες. αν αυτοι λοιπον οι ρεφορμιστες ανταρσυα και συριζα συμφωνησουν στα 10 σημεια , τα οποια μετα δεν τα τηρησουν βαρατε μια ωραιοτατη παραιτηση του προεδρου που θα εχει το παμε και πετυχαινετε 2 στοχους: τους ξεμπροστιαζετε και συγχρονως απευθυνεστε στους εργαζομενους οι οποιοι πια θα εχουν ξεκαθαρο στο μυαλο τους οτι μονο το παμε αξιζει βρε αδερφε να εχει την απολυτη πλειοψηφια στο εκα. το πρωτο βημα με την πτωση των ποσοστων πασοκ, νδ εγινε

4. επειδη τιποτα απο τα παραπανω σιγουρα δεν θελετε ας σοβαρευτουμε. ξερετε τι σας χρειαζεται κκεδες; ανταρσυα και συριζα να σας δηλωσουν οτι δεν μπαινουν στο προεδριο του εκα και καντε συνεργασια με πασοκ και δεξια ή παμε για εκλογες ξανα! αφου δεν ιδρωνετε με μια πλειοψηφια 16 (και των 3 μαζι) στους 31 αντιπροσωπους και λετε μπουρδολογιες στον κοσμο
ετσι πρεπει να σας απαντησουν

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2013 στις 2:01 π.μ.

1 Ιουλίου 2013 - 10:42 μ.μ.

Συνέχισε με αυτά τα μυαλά και θα δεις το κόμμα σου, να μετατρέπεται σε ..."γκρουμπίτσα" όπως τη λές. Η εισήγηση που αναφέρεις, είναι φίλε μου απόφαση του σωματείου, που μιλά για την στήριξη του παμε/κκε σε αυτον τον σπουδαίο αγώνα.

Η απόρριψη όμως της αντίληψης του ΚΚΕ δεν γίνεται για αυτό. Φίλε μου, το ΚΚΕ παίρνει 0 στην τακτική και στην συμβολή στην οργάνωση της εργατικής τάξης και στην κοινωνικοπολιτική συμμαχία της με τα φτωχά λαϊκά στρώματα, γιατί:

- Τορπιλίζει όποιον αγώνα δεν ελέγχει (βλ καθηγητές, ΟΤΑ, Σκουριές, Κερατέα, δάσκαλοι, κλπ)

- Ακόμα και στους όποιους αγώνες παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, φροντίζει να τους κρατά όσο μπορεί, απομονωμένους από την υπόλοιπη εργατική τάξη και τις άλλες αγωνιστικές ταξικές δυνάμεις. Εδώ γίνεται η απόρριψη της αντίληψης του ΚΚΕ όσον αφορά τους χαλυβουργούς. Η μοναδική απεργία που μπορούσε να σπάει την απομονωση των χαλυβουργών και άρα να συμβάλλει ΚΑΙ στη νίκη των χαλυβουργών, ήταν η απεργία στα ΜΜΕ. Και αυτή την απεργία το ΚΚΕ την υπονόμευσε όσο μπόρεσε. Με καταστροφικές συνέπειες ΚΑΙ για τον αγώνα των χαλυβουργών, ο οποίος έληξε με ήττα τους.

- Η ταξική αλληλεγγύη φίλε του ΚΚΕ δεν γίνεται στη βάση "...συμφωνείς με το ΚΚΕ άρα σου συμπαραστέκομαι, διαφωνείς άρα σεξεγράφω". Ετσι συμπεριφέρεται το ΚΚΕ στους περισσότερους εργασιακούς χώρους.

Ευτυχώς οι άλλες κομμουνιστικές δυνάμεις (βλ. ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κλπ) έχουν σε αυτά τα σημεία πολύ πιο συγκορτημένη και σωστή αντίληψη. Η οποία προτάσσει την ενότητα όλων των αγωνιστικών δυνάμεων σε ταξική βάση και την κοινωνική ενότητα της εργατικής τάξης με τά άλλα λαϊκά στρώματα, την εννοεί ΚΑΙ πολιτικά.

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2013 στις 12:28 μ.μ.

Το κκε στους εργασιακούς χώρους ΠΑΝΤΑ συγκροτεί αναλογικά προεσρεία με ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ. Ας αφήσει τα ψόφια λοιπόν και τις επαναστατικές κορώνες, γιατί τις λέει για ξεκάρφωμα.

Επίσης το ΚΚΕ όποιον εργαζόμενο διαφωνεί μαζί του ΔΕΝ του συμπαραστέκεται. Παραδείγματα πολλά. Εργαζόμενοι που δουλεύουν πχ σε κλάδο όπου τυγχάνει το σωματείο να το ελέγχει το παμε/κκε,και έχουν άλλη αριστερή δράση ή απλά έχουν άλλη αριστερή τοποθέτηση, το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ ΑΡΝΕΙΤΑΙ να τους συμπαρασταθεί, εφόσον διαφωνούν με το ΚΚΕ! Που; Στο σωματείο!

Οι υπόλοιπες δυνάμεις της κομμουνιστικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ κλπ) έχουν αντίθετη κουλτούρα και συνδικλαιστική συμπεριφορά και ΕΥΤΥΧΩΣ για τους εργαζόμενους!

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2013 στις 4:49 μ.μ.

Πρός ανώνυμο 6:54 μμ
(Δεν θα μπούμε στο παμε, διότι το παμε είναι απλά ακόμα κομματικό μόρφωμα του κκε χωρίς κανένα μέλλον, χωρίς καμμία ουσιαστική προσφορά στην ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος.)

Έτσι μπράβο οι αλήθειες πρέπει να λέγονται.Οτιδήποτε έχει σχέση με το ΚΚΕ σας γεμίζει σπυράκια.Δεν έχει προσφορά το ΠΑΜΕ στο εργατικό κίνημα και έχετε εσείς τρομάρα σας.
Δέστε μωρέ τα γκροπούσκουλά σας και μετά ελάτε να μιλήσουμε:
Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡ.ΑΝ.)
Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡ.Α.Σ.)
Αριστερή Συσπείρωση
Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κίνημα Ελλάδας (Ε.Κ.Κ.Ε.)
Κομμουνιστική Ανανέωση
Νέο Αριστερό Ρεύμα (Ν.Α.Ρ.)
νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ)
Οικολόγοι Εναλλακτικοί
ΟΚΔΕ-ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (Σ.Ε.Κ.)

Τι διαφορές έχετε όλοι εσείς άραγε;
Που στηρίξατε όλοι εσείς το ΚΚΕ εδώ και 23 χρόνια; Μόνο η υπονομευσή του σας ενδιαφέρει και πλέον το δηλώνεται απροκάλυπτα. Σας διαφεύγει μόνο ένα πράγμα.Το ΚΚΕ άντεξε φουρτούνες και φουρτούνες και δεν θα το βάλετε στο χέρι. Συνεχείστε και τώρα πια φαίνεται κατα που κλείνετε το μάτι!

Προς ανώνυμο 1:27 πμ

απάντηση στο 4)
Αν έχετε τα κότσια κάντε το . Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Το ΚΚΕ δεν εκβιάζεται φιλαράκο πάρτε το απόφαση.
Τώρα όσον αφορα το προεδρείο την απορία σου την δίνει ο ανώνυμος των 12:37 πμ. Σου την παραθέτω:
Βάζουμε Πρόεδρο στο ΕΚΑ από το ΠΑΜΕ (όχι ΚΚΕ μεγάλε, τα μπέρδεψες, το ΚΚΕ δεν είναι συνδικαλιστική συσπείρωση), και η πλειψηφία στο ΔΣ είναι από τα ξεπουλημένα παλιοτόμαρα-πεμπτοφαλαγγίτες ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, και με βρώμικο πόλεμο και με προβοκάτσιες "βρωμίζουμε" και το ΠΑΜΕ; Αφού θέλεις τόσο πολύ διοίκηση από το ΠΑΜΕ στο ΕΚΑ γιατί δεν τους ψηφίζεις; Ούτως ή άλλως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάνουν τώρα κολεγιές με τα βρωμερά σκουλήκια της ΠΑΣΚΕ τύπου Φωτόπουλου, Μπαλασόπουλου κλπ που τάχα διαφοροποιούνται.








Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2013 στις 5:11 μ.μ.

Οι ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν δικαιουνται να ομιλουν για τους καθηγητες.

Η ρετσινια θα σας κυνηγα για πολλα χρονια.......

Οσο και να σουζετε δε θα μπορεσετε να κρυψετε πως ακομα και στον αγωνα τον καθηγητων η ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ που απηργησαν ηταν οι φιλοι του ΠΑΜΕ.

Περαστικα......

νικ

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2013 στις 7:32 μ.μ.

12:28
επειδη νομιζεις οτι απαντησες στο 4ο ερωτημα μου σου λεω τα εξεις:
α. οταν μιλαμε για εκα στην ουσια μιλαμε περιπου για τη γσεε! στην αθηνα με 5000.000 κατοικους χτυπα η καρδια της εργατικης ταξης. το κκε (και το παμε το οποιο ελεγχει) αρνειται την ηγεσια της μεγαλυτερης εργατικης οργανωσης! αυτο κανει με ψευτοδικαιολογιες πιθανης δηθεν μολυνσης απο ρεφορμιστες τυπου ανταρσυα και συριζα
β. αν ερχοσασταν 1η δυναμη στη γσεε τι θα κανατε; θα λεγατε στον κοσμο ξανα δεν αναλαμβανω την προεδρια; αν το πιστευετε γιατι δεν το δηλωνετε στους εργαζομενους απο τωρα;

γ. η πολιτικη τρελα στα ορια της! στην ειναπ διακομματικο προεδρειο στο εκα οχι! αρα οχι και στη γσεε!

δ. ξερεις τιπονηρο μου περνα απο τη σκεψη; οτι αν 2η και 3η δυναμη ηταν το πασοκ και η δεξια στο εκα ανετοτατα θα παιρνατε την προεδρια! θα σας βολευε να λετε στους εργατες οτι δεν μπορειτε και πολλα να κανετε γιατι οι πασοκοδεξιοι μπλοκαρουν τις επαναστατικες προτασεις σας! τωρα που νοιωθετε την ανασα της ανταρσυα και του συριζα σφυρατε αδιαφορα. γιατι φοβαστε μια πιθανη αριστερη και μη ελεγχομενη στροφη κατω απο την πιεση των μνημονιων

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2013 στις 9:46 μ.μ.

"Η ανάσα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ"

Να χαρώ εγώ επαναστάτες!!!!!
Σιγά μη σχίσετε κανένα καλσόν.

Ειδικά αυτοί οι διευθυνταδες από τα SUPER MARKET που κουβάλησε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι XXL περιπτώσεις επαναστατών.

Ενδιαφέρουσα πάντως η προσπάθεια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για όσμωση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αγκαλιά του νεοΠΑΣΟΚ είναι μεγάλη.

νικ

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2013 στις 10:02 μ.μ.

Προς φιλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

http://902.gr/eidisi/apopseis-sholia/21333/poioi-einai-aytoi#/0

για να δειτε με τι τυπους κανετε κολεγια και για να μη μας κλαιγεστε μετα οτι ταχα δεν ξερατε......

νικ

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2013 στις 11:52 μ.μ.

ρε κκεδες μαθετε να απαντατε σε αυτα που σας ρωτανε

αν ειχατε πρωτια στη γσεε θα παιρνατε την προεδρια ναι ή οχι; αφηστε τις υπολοιπες μπουρδολογιες

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2013 στις 12:24 π.μ.

κκεδες και στην ολμε απολυτη πλειοψηφια των αριστερων δυναμεων! για να δουμε τι θα κανει το παμε; μετα το εκα θα τολμησει στην ολμε να αρνηθει πλειοψηφικο προεδρειο της αριστερας; ή θα το παραδωσει στη δεξια και το πασοκ; αν το κανει θα γελασει το χειλακι καθε πικραμενου!!!

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2013 στις 11:51 μ.μ.

....ο ΣΥΡΙΖΑ του Ερντογαν, Ομπάμα, Μαρία Νεβες κι άλλων "δημοκρατικών"δυναμεων είναι αριστερά? Ο ΣΥΡΙΖΑ που ξεπούλησε χαλυβδουγούς, ναυτεργάτες, ιδιωτικους υπάλληλους κτλ είναι δυναμη αγωνιστική για να συμπορευτείς μαζι της στο συνδικαλιστικο κίνημα? Ενω το ΠΑΜΕ, αντικειμενικά η μόνη μαζική, αγωνιστική, ταξικά συνειδητοποιημένη δύναμη είναι διαρκώς στοχος επιθέσεων απο εσας? Πραγματικά, γελάει απο τωρα το χειλάκι κάθε πικραμένου..συναγωνιστες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξυπνήστε: οι ηγεσιές σας αφου λίγο λίγο σας οδήγησαν να αποκυρήξετε την δυνατότητα των εργαζομένων να διεκδικήσουν την εξουσια ("Δευτερα Παρουσια" κτλ)τώρα ετοιμάζουν στήριξη για ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ της υγιους επιχειρηματικότητας, της ΕΕ κτλ..φαίνεται είναι καλά τα φραγκα..μονο που δεν τα πήγε καλά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογες και δεν έχουν τι να παζαρέψουν οι ηγέτες της φαίνεται..βλέπεις όσες γκρουπες και να προσθεσεις πάλι γκρουπα έχεις (0+0= 0)..για αυτό εκνευριζονται κάτι μπουμπουκια τυπου Μαυροειδή..
Μανος

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2013 στις 2:04 π.μ.

Μ αυτά τα καμώματα βλέπω την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε λίγα χρόνια να καταντάει συνιστώσα τύπου Παναγιωτακοπουλου στο ΠΑΣΟΚ του Αλέξη «Παπανδρεα»

Το ΠΑΜΕ δε θα γίνει κολυμπήθρα για να ξεπλύνετε τις αμαρτίες σας και το ξεπούλημα που κάνατε στους καθηγητές κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Το ποτήρι της ταχείας ΠΑΣΟΚοποιησης σας θα το πιείτε μονάχοι μέχρι την τελευταία σταγόνα του.



Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2013 στις 11:44 π.μ.

"...Ο ΣΥΡΙΖΑ που ξεπούλησε χαλυβδουγούς, ναυτεργάτες, ιδιωτικους υπάλληλους κτλ είναι δυναμη αγωνιστική για να συμπορευτείς μαζι της στο συνδικαλιστικο κίνημα?".(!!!!!!!!).

Ελεος παιδιά! Και εγώ ΚΚΕ ψήφισα, αλλά δεν πιστεύω αυτές τις αηδίες για τον ΣΥΡΙΖΑ! Αντί να καθήστε να φτιαχτεί ένα μέτωπο με ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ, κάθεστε και τους βρίζετε. Ημαρτον παιδιά του ΚΚΕ.

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2013 στις 11:46 π.μ.

Καλά ΚΚΕδες. Μην ψηφίσετε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ προεδρείο στο ΕΚΑ. Μην ψηφίσετε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ προεδρείο στην ΟΛΜΕ.

Εσείς θα φάτε στη μάπα το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της πολιτικής σας: Βοηθάτε τις ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ να ανασυγκροτήσουν τις δυνάμεις τους.

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2013 στις 12:08 μ.μ.

Κατάντια του ΚΚΕ το μίσος του για τους άλλους κομμουνιστές και αριστερούς.

Προσπαθούν οι φουκαράδες της ΚΕ του ΚΚΕ να κρύψουν την μικοραστική τους βόλεψη, με επαναστατικές λέξεις. Δεν πειράζει. Ο λαός και το κίνημά του, η εργατική τάξη, θα ανασυγκροτηθούν και θα φτιάξουν το νέο κομμουνιστικό πολιτικό υποκείμενο και το μέτωπο συμμαχίας κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που χρειάζονται.

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2013 στις 4:02 μ.μ.

Η περίπτωση των τυφλωμένων οπαδών του ΚΚΕ χρήζει ψυχιατρικής μελέτης.

Σίγουρα έχει παίξει το ρόλο της η εμετική μισαλλόδοξη προπαγάνδα του Ριζοσπάστη, αλλά κι αυτοί έχουν τις ευθύνες τους. Ό,τι τους δίνουν πρέπει να το καταπίνουν αμάσητο και να το αναπαράγουν ομαδικά και φωτοαντιγραφικά σαν να έχουν υποστεί ομαδική ύπνωση;

Το μόνο θετικό στην περίπτωσή τους είναι ότι για έναν υπνωτισμένο αρκεί μία κουβέντα του υπνωτιστή για να ξυπνήσει. Πότε όμως θα γίνει αυτό; Πόσο μπορούμε να περιμένουμε;

Και ο συγκεκριμένος υπνωτιστής, όπως άλλωστε και ο παλιός του οποίου πήρε τη θέση, δε φαίνονται διατεθειμένοι να τον ξυπνήσουν.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger