Home » , » Απεργία αποφάσισε η ΟΛΜΕ, με αντίθετους τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στους οποίους ο Αρης Πορτοσάλτε δίνει συγχαρητήρια - Δηλώσεις του προέδρου της ΟΛΜΕ (Βίντεο)

Απεργία αποφάσισε η ΟΛΜΕ, με αντίθετους τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στους οποίους ο Αρης Πορτοσάλτε δίνει συγχαρητήρια - Δηλώσεις του προέδρου της ΟΛΜΕ (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 10 Μαΐου 2013 | 4:08 μ.μ.

Όπως ακούμε στο βίντεο που παραθέτουμε, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Ν. Παπαχρήστος αναγγέλλει την εισήγηση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ στις κατά τόπους ΕΛΜΕ για πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 17 Μάη και πενθήμερη απεργία την πρώτη εβδομάδα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, από τις 20-24 Μάη. Είναι μια αντίδραση των εκπαιδευτικών για την κυβερνητική πρόθεση να μετακινήσει 4.000 μονίμων εκπαιδευτικών και την απόλυση 10.000 αναπληρωτών καθηγητών.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ απευθύνει πρόσκληση στο υπουργείο να μην επιμείνει στις προτάσεις του για να διεξαχθούν ομαλά οι πανελλαδικές εξετάσεις.


Την απόφαση για απεργία στηρίζουν όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις των εκπαιδευτικών της ΟΛΜΕ εκτός του ΠΑΜΕ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών θα έχει σπάσει κάθε ρεκόρ στον τομέα επιστράτευσης των εργαζομένων. Μια τέτοια κυβερνητική ενέργεια θα είναι κατήφορος και έκπτωση του δημοκρατικού πολιτεύματος υπογράμμισε.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 13 σχόλια

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2013 στις 5:28 μ.μ.

Δεν χρειάζονταν τα συγχαρητήρια του Προτοσάλτε για να καταλάβει κάποιος τον ρόλο του ΚΚΕ.
Πρίν απο αυτόν είναι πολλοί οι εκπρόσωποι της αστικής τάξης που έχουν υμνήσει την 'συνεπή στάση' του.
To θέμα είναι πότε θα καταλάβει η υπόλοιπη Αριστερά για τι κόμμα πρόκειται και πως εξυπηρετεί τα συμφέροντα του αστικού κράτους και να σταματήσει να το γλύφει.

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2013 στις 7:31 μ.μ.

Σύμφωνα με το πρόεδρο της ΟΛΜΕ σκοπός της απεργίας είναι η επιστράτευση ώστε να "κοιτά" ο ίδιος τους απολυμένους στα μάτια.
Το πρόβλημα είναι ότι το μεν "Σύνταγμα" είναι λάστιχο στα χέρια των κυβερνώντων, αλλά όσο λάστιχο κι αν γίνει, δύσκολα δικαιολογείται επιστρατεύση (λόγω πολέμου, φυσικής καταστροφης, δημόσιας υγείας).

Άρα αν ξεκινούν την απεργία με σκοπό την επιστράτευση (ακόμη και οι ίδιοι συνδικαλιστές), η απεργία μάλλον θα εκφυλιστεί. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να απεργήσουν και οι εκπαιδευτικοί των ιδ. εκπαιδευτηρίων, μήπως σώσουν την κατάσταση.

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2013 στις 9:13 μ.μ.

Η ηγεσία της ΟΛΜΕ παίζει πολιτικά, επικοινωνιακά παιχνίδια στις πλάτες του κλάδου. Οι μεν ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ για να εξιλεωθούν από τη στήριξη που έδιναν και δίνουν τόσα χρόνια στην κυβερνητική πολιτική, οι δε δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν αυτή την απεργία ως πολιτική επένδυση, ως εφαλτήριο που θα συμβάλλει ώστε να ‘ρθει στο κυβερνητικό προσκήνιο ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ από την πλευρά τους χρησιμοποιούν τα καλέσματα γι’ αυτή την απεργία για τις δικές τους επικοινωνιακές ανάγκες, για την αυτοεπιβεβαίωσή τους ότι «και καλά» είναι το πιο αγωνιστικό κομμάτι του κλάδου. Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του ΠΑΜΕ ότι αυτές οι ηγεσίες δεν μπορούν να οργανώσουν αγώνες με αποτελέσματα, μπαίνουν σε έναν αγώνα για να βγουν γρήγορα-γρήγορα, αρκεί η απεργία στις εξετάσεις να εξυπηρετήσει το επικοινωνιακό τους παιχνίδι! Μία τέτοια εξέλιξη βολεύει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που θέλουν ένα κίνημα ηττημένο, βολεύει και το ΣΥΡΙΖΑ που σε συνθήκες «αριστερής» διακυβέρνησης δεν θα θέλει πολλά-πολλά μπερδέματα στα πόδια του από ένα ισχυρό, λαϊκό κίνημα.

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2013 στις 9:17 μ.μ.

Βούιξε το twiter που είπε ο Πορτοσάλτε «μπράβο» στο ΚΚΕ.

Σιγά τα σπουδαία!

H δουλειά του Πορτοσάλτε είναι να κτυπάει τον κύριο εχθρό των αφεντικών του. Πού είναι το περίεργο στο προβοκατόρικο μπράβο που παπαγαλίζουν λοιπόν;

Για να σταματήσει η διαστρέβλωση και το ψέμα ας ρίξουν οι ενδιαφερόμενοι μια ματιά στο τι λέει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στις 2/5:

«Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι σε καμιά μορφή πάλης και ως εκ τούτου δεν είμαστε αντίθετοι ούτε με την απεργία στις εξετάσεις, αρκεί η εκάστοτε μορφή πάλης να συνδέεται με προϋποθέσεις για την επιτυχία του αγώνα. Και τέτοιες προϋποθέσεις επιτυχίας κατά τη γνώμη μας είναι:

Η οργάνωση, ο σχεδιασμός του αγώνα με αιτήματα και στόχους πάλης που να εξασφαλίζουν την ενότητα του κλάδου, τη μαζική συμμετοχή στην απεργία, αν είναι δυνατόν από τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών.

Αιτήματα, πλαίσιο και προσανατολισμό πάλης που θα συμβάλλει στη συμμαχία, στον κοινό αγώνα με εργαζόμενους γονείς, μαθητές, με τους άλλους κλάδους των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα...κλπ.κλπ».

Όσοι έχουν μίσος για το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ας το βγάλουν. Αυτή η ελευθερία παρέχεται χωρίς όριο. Οι άλλες ελευθερίες θέλουν πάλεμα όμως. Κι εκεί κάποιοι δεν την παλεύουν με τίποτα.

Από κει και πέρα αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται για το κίνημα και τη συνέχειά του, ας κλείσουν τα αυτιά στις φωνές και τα ύποπτα ουρλιαχτά των αγωνιστών που μας προέκυψαν ξαφνικά από το πουθενά, από τα κυβερνητικά γραφεία ή τον καναπέ κι ας τραβήξουν το δρόμο τους μακριά από την τόση ελαφρότητα για τόσο βαριά και δύσκολα ζητήματα.

Μέχρι τη νίκη.

10 Μαΐου 2013 στις 10:13 μ.μ.

Ζήτω οι επαναστατικές ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ!
Κάτω το συστημικό ΠΑΜΕ!
Ζήτω οι "αλήθειες" του Πορτοσάλτε!
-Πόσο πιο χαμηλά θα πέσετε;

10 Μαΐου 2013 στις 11:18 μ.μ.

Εχουμε ζητήσει επανειλημμένως να μην υπάρχουν σχόλια μόνο με κεφαλαία γράμματα. Αυτά ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2013 στις 11:45 μ.μ.

Ενδιαφέρουσα η προσθήκη του τουίτερ στην πρότερη, αρχική ανάρτησή σας. Μάλλον βαρύνουσας σημασίας θα είναι η άποψη του Πορτοσάλτε. Εφόσον προσδίδει το ανάλογο κύρος στις αναρτήσεις σας, ας αναμένουμε πως θα φιλοξενήσετε στο μέλλον και αναλύσεις του, όχι μόνο τουίτς.

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2013 στις 11:48 μ.μ.

ετσι απανταει το συστημικο παμε:http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/16748/dynameis-toy-pame-sto-dimosio-amesi-apantisi-stin-epistrateysi-me-apergia

για να δουμε πως θα απαντησουν οι ενωμενες επαναστατικες δυναμεις δακεπασκεσυνεργασιοπαρεμβασεις!!
οντως, ποσο πιο χαμηλα πια!!
πριντσεβικος

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2013 στις 1:29 π.μ.

Ζήτω η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ! Ανοίγουν τον δρόμο της Εξέγερσης! Κάτω το πουλημένο ΚΚΕ που τόσο καιρό δνε κάνει τίποτα! Ζήτω η ΠΑΣΚΕ καη η ΔΑΚΕ που έχουν οργώσει τα σχολεία και τις γειτονιές!

11 Μαΐου 2013 στις 1:45 π.μ.


ΠΑΜΕ: Καλούμε την ΟΛΜΕ, με την ανακοίνωση της επιστράτευσης να κηρύξει 24ωρη απεργία για
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013, 23:58

την αμέσως επόμενη μέρα και την ΑΔΕΔΥ για την ίδια μέρα να κηρύξει 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, να κατεβούν στους δρόμους και τα συνδικάτα να οργανώσουν σε όλη την Ελλάδα μαζικά συλλαλητήρια καταδίκης του αυταρχισμού και της επιστράτευσης.

Καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ όλης της χώρας, παρά και ενάντια στην επιστράτευση να πραγματοποιήσουν τις προγραμματισμένες Γενικές τους Συνελεύσεις και να τις μετατρέψουν σε άμεση απεργιακή απάντηση ενάντια στην επιστράτευση, στις φοβέρες και την τρομοκρατία της κυβέρνησης

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2013 στις 3:02 μ.μ.

Λόγια,λόγια,λόγια και επαναστατικές αρλούμπες απο το κκε,αλλά όταν πρόκειται για το δια ταύτα,φτύνει κατάμουτρα τους εργαζόμενους και δείχνει το αποκρουστικό του πρόσωπο και την υποταγμένη δουλοπρέπεια στην αστική τάξη.
Αφήστε το ρε κκεδες,σας βαρεθήκαμε και κυρίως σας καταλάβαμε.

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2013 στις 10:10 μ.μ.

Για μια στιγμή... τι ακριβώς συμβαίνει;

Μιλάμε για την ΟΛΜΕ και την απεργία; Πρόκειται για αντιπαράθεση θέσεων με το ΚΚΕ; Πρόκειται για άμιλλα αγωνιστικότητας απέναντι στην πρωτόφαντη λαίλαπα του καπιταλισμού με τον ευφημισμό (sic) φιλελευθερισμός;

Δεν γυρίζει μόνο η κοινωνία πίσω στο μεσαίωνα, για να επιβεβαιωθούν οι προφήτες-σχεδιαστές του μέλλοντός μας από τα χρόνια του ’90 ήδη. Γυρίζει και το «κίνημα» πίσω να χαράξει νέα μονοπάτια εκεί που άλλοι άνοιξαν λεωφόρους. Έχουμε λοιπόν την πολυτέλεια, να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή, από τις συντεχνίες του μεσαίωνα και να εξελιχθούμε. Μέχρι να φτάσουμε αυτόν ακόμη τον Κοινωνισμό του 19ου αιώνα, έχουμε πολύ ποδαρόδρομο ακόμα... Για παραπέρα, δεν μπορούμε ακόμα να έχουμε αντίληψη του τι θα συναντήσουμε... Ας αρχίσουμε από τις κολλεκτίβες, όπως τις αντιλαμβανόμαστε εμείς υποκειμενικά και ας αφήσουμε τον καπιταλισμό να τις θεωρεί εξίσου υποκειμενικά σαν Εταιρείες με όλες τις συναφείς συμβατικές υποχρεώσεις που ορίζουν οι Νόμοι του.

Η Ιστορία, εκλαμβάνεται ανυπέρβλητη να καταπλακώνει τον άνθρωπο, όχι να τον νουθετεί. Η πρόσληψη αυτή, έχει σαφή χαρακτηριστικά. Καλεί στην συγγραφή Νέας Ιστορίας επάνω σε λευκό χαρτί... και κατάλληλη «διαμόρφωση» του παρελθόντος προκειμένου το παρόν να γίνεται διαρκές, άχρονο, αμνήμον. Κατ’ αναλογία με τους αρχαίους βασιλιάδες που διαμόρφωναν την δική τους θεϊκή προγονική καταγωγή, προκύπτουν αριστεροί απ’ευθείας απόγονοι του Άρη, ήδη σήμερα. Όπως έχουν προκύψει κιόλας, άλλος Μπελογιάνης και άλλος Πλουμπίδης από αυτούς που «νομίζαμε». Φυσικά δεν πρέπει να μας διαφεύγει, πως κάποιοι άλλοι, κάνουν επίσης αγώνα για την κατάκτηση του παρελθόντος και μάλιστα του απώτατου παρελθόντος. Εάν θα ξαναγράψουν την πρόσφατη ή απώτατη Ιστορία κάποιοι από τους ανωτέρω, ή όχι, μένει να φανεί.

Όπως καταλάβατε, μιλάμε για το Κόμμα που εμφανίζεται να κλέβει την παράσταση στις περισσότερες αναρτήσεις. Κατά τρόπο όμοιο με τις εκθέσεις του Τοτού που συνεχώς καταλήγουν «...το οποίον σκουλήκι μπλα, μπλα, μπλα...».

Εδώ και χρόνια, επιχειρείται να ηττηθεί στρατηγικά και δια παντός το ΚΚΕ. Να σβηστεί από τον χάρτη. Προσχηματικοί λόγοι ανακύπτουν εν πάσει περιπτώσει. Τελευταίο, επίκαιρο για σχεδόν ένα χρόνο, πως δεν παραδίδεται άνευ όρων σε μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση συνεργασίας. Μόνιμοι λόγοι, η πλειοδοσία επαναστατικότητάς σας σε αντίθεση με την «μειοδοσία» μας, τα πολύχρωμα κινήματά σας σε αντίθεση με το Κόκκινό μας. Κάποιοι άλλοι πάλι, νομοθετούν για την εξίσωση φασισμού-Κομμουνισμού στας Εβρόπας (για να ευθυμήσουμε με Μποστ), την ώρα που για τους antifa όλου του κόσμου είναι ήδη δεδομένη. Η αριστερά φυσικά εξαιρείται από το δίπολο.

Πράγματι, περίεργα πράγματα συμβαίνουν, τα ύστερα του κόσμου όπως λέτε κι εσείς - ύστερα από τον ποιητή βέβαια.

Υπάρχει και το λέγε-λέγε το κοπέλι, κάνει την κυρά και θέλει κατά άλλον ποιητή. ΗΘΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ, ΛΟΙΔΟΡΙΑ, ΧΛΕΥΑΣΜΟΣ, όλα τα τηλεοπτικά προϊόντα που μας γαλούχησαν κι έστειλαν κόσμο απευθείας στο τρελλάδικο ή στην αυτοκτονία μετά από την προβολή δημοφιλών εκπομπών. Υπάρχει και το ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ για να μας ενημερώνει αναλόγως βέβαια. Πάντως το τουίτ του Πορτοσάλτε δεν το μάθαμε από τον Ριζοσπάστη. Γιατί δεν το δημοσίευσε, ε;

Όπως και να έχει ξέρω πως δεν μου κρατάτε κακία, με την ηγεσία του ΚΚΕ τα έχετε βάλει. Όχι με τα απλά μέλη και τους συνοδοιπόρους. Εμείς απλά είμαστε παραπλανηθέντες κατά την συγγραφή της Ιστορίας σας. Φυσικά θα τύχουμε άλλης τύχης, πιθανόν του σύντροφου οικοδόμου τον Οκτώβρη του 2012. Το μνημόσυνό μας θα το εξασφαλίσει το indymedia.

ΥΓ.: Ποιος δίνει τώρα σημασία, αλλά επί του θέματος υπάρχει κι αυτό: http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7432097&textCriteriaClause=%2B%CE%9C%CE%95+%2B%CE%91%CE%A6%CE%9F%CE%A1%CE%9C%CE%97+%2B%CE%A4%CE%97%CE%9D+%2B%CE%91%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%99%CE%91+%2B%CE%A4%CE%A9%CE%9D+%2B%CE%9A%CE%91%CE%98%CE%97%CE%93%CE%97%CE%A4%CE%A9%CE%9D

Φίλος του ΚΚΕ.

Ανώνυμος
12 Μαΐου 2013 στις 8:41 π.μ.

Η Αριστερά στο κάδρο του ΣΕΒ - Χαιρετισμό στην γενική συνέλευση θα απευθύνει ο Αλ. Τσίπρας

Η ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας, ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, ο ρόλος του ΣΕΒ αλλά και η ευθύνη της Αριστεράς για την υλοποίηση των απαιτούμενων αλλαγών, θα είναι τα κεντρικά σημεία της ομιλίας του προέδρου του Συνδέσμου Δημήτρη Δασκαλόπουλο, στην ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ την Δευτέρα.

Στην συνέλευση θα παρευρίσκεται και ο πρόεδρος της Κ.Ο. Αλέξης Τσίπρας και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος θα τον καλέσει σε ένα «διάλογο χωρίς προκαταλήψεις» με κοινό στόχο την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Στη συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής θα απευθύνουν χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Σημείο αναφοράς στις ομιλίες όλων θα αποτελέσει η μελέτη McKinsey για την υιοθέτηση του νέου προτύπου ανάπτυξης που έχει ανάγκη η χώρα μας, ενώ ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος θα περιγράψει τα μέτρα που απαιτούνται προκειμένου να ξεφύγει η οικονομία από το τέλμα.
Αυγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger