Home » , » Γ. Μουρούτης VS "Πιτσιρίκου"

Γ. Μουρούτης VS "Πιτσιρίκου"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 | 7:02 μ.μ.

Ηταν επόμενο να ξεσπάσει μεγάλη αντιπαράθεση μεταξύ του κομματικού μηχανισμού της Ν.Δ και του περιοδικού  Unfollow, όταν το τελευταίο με πολυσέλιδο δημοσίευμα του αποκάλυψε ότι η «Ομάδα Αλήθειας» που έχει συγκροτήσει η Νέα Δημοκρατία πρόκειται για έναν προπαγανδιστικό μηχανισμό που στόχο έχει την  απαξίωση, ακόμη και με συκοφαντικό τρόπο ή με χάλκευση στοιχείων, των πολιτικών αντιπάλων του κόμματος Σαμαρά.
(Διαβάστε το συγκεκριμένο δημοσίευμα)

Επικεφαλής αυτού του γκεμπελίστικου μηχανισμού της Ν.Δ είναι  ο προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης, ενώ συντάκτης στο περιοδικό Unfollow ο γνωστός blogger «Πιτσιρίκος». Αυτή είναι η αιτία που ξέσπασε αντιπαράθεση μεταξύ «Πιτσιρίκου» και Μουρούτη.

«Δεν έχω γράψει εγώ αυτό το άρθρο στο Unfollow. Το έχουν γράψει δυο καλοί συνάδελφοι.
Όποιος διαβάζει το Unfollow ξέρει πως στο περιοδικό γράφω πια μόνο μια ιστορία σε συνέχειες που δεν έχει καμία σχέση με την σημερινή πολιτική πραγματικότητα. Στις συνεντεύξεις δεν συμμετέχω πια. Το έκανα στην αρχή επειδή μου ζητήθηκε και θεωρήθηκε καλό για το περιοδικό.
Το άρθρο του Unfollow -που έχει τίτλο "Ομάδα Αλήθειας Νέας Δημοκρατίας, Χαλκείο με Πρωθυπουργική Σφραγίδα"- κάνει την ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με τα κρεμμυδάκια. Και απάντηση για όσα στοιχεία αναφέρονται στο άρθρο δεν δόθηκε. Ούτε μήνυση έγινε.
Όταν η Ομάδα Ρουφιανιάς συναντάει την αλήθεια, το γυρίζει στο τσάμικο», έγραψε ο «πιτσιρίκος» στο μπλοκ του, όταν αυτή η κόντρα πήρε διαστάσεις.

Το χρονικό αυτής της διαμάχης το  παρακολουθούμε από δημοσίευμα που υπογράφει ο Νίκος Σβέρκος, σήμερα, στην «Εφημερίδα των Συντακτών»:

Εκτεθειμένος  ο Γ. Μουρούτης

Ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού και στενός συνεργάτης του αποκαλύφθηκε ότι έχει πρόσβαση στα αρχεία που κρατά η ασφάλεια της Βουλής.

Πολλαπλά εκτεθειμένος είναι ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Γιώργος Μουρούτης, και ολόκληρο το πρωθυπουργικό γραφείο. Στο πλαίσιο διαδικτυακής αντιπαράθεσης με blogger, ο Γιώργος Μουρούτης ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι έχει πρόσβαση στα αρχεία που κρατά η Ασφάλεια της Βουλής σχετικά με το ποιοι επισκέπτονται βουλευτές και υπαλλήλους της Βουλής, ανάμεσα τους και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

0 «Πιτσιρίκος»

Τα γεγονότα έχουν ως εξής. O blogger με το όνομα « Πιτσιρίκος» έγραψε στο twitter με αφορμή τη βομβιστική επίθεση στη Βοστόνη «ο μαραθώνιος είναι επικίνδυνο αγώνισμα». Αυτή η ατάκα κακού και μακάβριου χιούμορ ήταν η αφορμή για να του επιτεθεί δέκα ώρες μετά ο μανιώδης με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης, και να «τιτιβίσει»: «ο αναρχικός της καρπαζιάς, Ανδρ. Πομώνης μετά τη Μαρφίν, λοιδορεί και το αίμα που χύθηκε στη Βοστόνη. Παρέα του Unfollow» και επισύναψε το tweet του Πιτσιρίκου.

Δεν έμεινε όμως εκεί ο εμπνευστής και συντονιστής της Ομάδας Αλήθειας της Ν.Δ. που έχει κηρύξει τον πόλεμο στο συγκεκριμένο περιοδικό εδώ και καιρό. Συνέχισε γράφοντας: «ο τυπάκος αυτός σουλατσάριζε στη Βουλή για να πάρει συνέντευξη από τον κ. Τσίπρα» και ότι «ο ίδιος τη δήλωσε (την ταυτότητα του) κατά την είσοδο του στη Βουλή για να δει τον κ. Τσίπρα». Υπενθυμίζεται ότι τρεις συντάκτες του περιοδικού , Unfollow,  ανάμεσα τους και ο Πιτσιρίκος, είχαν πάρει συνέντευξη από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Αύγουστο.

Η αποκάλυψη αυτή από τον Γιώργο Μουρούτη ισούται με ανοιχτή παραδοχή ότι οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά έχουν τη δυνατότητα, ανά πάσα στιγμή και κατά το δοκούν, να έχουν πρόσβαση στα αρχεία της αστυνομικής υπηρεσίας που περιφρουρεί τη Βουλή, τα οποία περιλαμβάνουν τα ονοματεπώνυμα, τους αριθμούς ταυτότητας, τους χρόνους εισόδου στο κτίριο και τα ονόματα των βουλευτών ή υπαλλήλων που αιτούνται την άδεια εισόδου. Με άλλα λόγια, μπορούν να «ελέγχουν» ποιοι συναντώνται με πολιτικούς, ανάμεσα τους και με τον Αλέξη Τσίπρα.

Απειλεί με μηνύσεις

Οπως ήταν φυσικό, ξέσπασε «θύελλα» tweets κατά του Γιώργου Μουρούτη και της υποφαινόμενης «διευκόλυνσης» που του παρέχει η αστυνομία, με τον ίδιο να μην απαντά επί της ουσίας, αλλά να εμμένει στην αποκάλυψη του ονόματος του Πιτσιρίκου μέσω δημοσιεύματος της εφημερίδας «Εθνος» (ο Ανδρέας Πομώνης αναφέρεται ως σεναριογράφος σε θεατρική επιθεώρηση) και να απειλεί μάλιστα με μηνύσεις όσους ανώνυμους χρήστες τού επιτέθηκαν.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν επί του θέματος ότι «η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις» για το «πώς και με ποια διαδικασία είναι δυνατόν ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού να γνωρίζει τον ημερήσιο κατάλογο επισκεπτών του γραφείου του κ. Τσίπρα στη Βουλή ».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
18 Απριλίου 2013 στις 11:44 μ.μ.

Eιναι και η δημαρ στο κολπο.Δειτε το αρθρο του Ηλια Κανελλη στα σημερινα Νεα....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger