Home » , » Οι τεχνικές της χειραγώγησης

Οι τεχνικές της χειραγώγησης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 28 Απριλίου 2013 | 5:19 μ.μ.


Το ότι η άθλια, εγκληματική σε βάρος του λαού και του τόπου συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, δεν "σώζεται" με τίποτα, όσες επικοινωνιακές και παραπλανητικές τακτικές και να εφαρμόσει είναι κάτι που το ομολογούν πια και αστοί δημοσιογράφοι.
Θα προσπαθήσει όμως -όπως εκτιμούσε και ο Γ. Δελαστίκ σε άρθρο του - να κρατηθεί με νύχια και με δόντια στην εξουσία όσο περισσότερο μπορεί.


Και δυστυχώς αυτό είναι το δράμα αφού ο λαός δεν βγαίνει στο προσκήνιο και περιμένει τις "θεσμικές εξελίξεις" δηλαδή τις εκλογές, ελπίζοντας ότι θα αναστραφεί η δραματική κατάσταση που βιώνει.

Οταν διαβάζεις ένα άρθρο που υπογράφει αστός δημοσιογράφος -ο Χ. Πασαλάρης στην Realnews-και σου λέει ότι "Κάποια ώρα θα έλθουν οι εκλογές, δεν γίνεται να τις γλυτώσουν. Και τότε όλες μαζί οι τεχνικές της χειραγώγησης μαζί με τους χειριστές τους, θα ζήσουν την πανωλεθρία τους. Και η πατρίδα θα αναστηθεί" αντιλαμβάνεσαι γιατί έχουν τόσοι πρεμούρα οι συγκυβερνώντες να ολοκληρώσουν την κοινωνική καταστροφή πάνω στα ερείπια της οποία ελπίζουν ότι θα ανθίσουν περισσότερο τα κέρδη των καπιταλιστών. Οσο για την αυταπάτη του δημοσιολόγου ότι μέσω εκλογών "η πατρίδα θα αναστηθεί" θα ήταν πλεονασμός να την σχολιάσουμε.

Αν και δεν μαθαίνουμε κάτι καινούργιο παραθέτουμε απόσπασμα από το άρθρο του Χ. Πασαλάρη με τις τεχνικές που το πολιτικό σύστημα "ραντίζει" την μαζική συνείδηση για να την κρατάει κοιμισμένη και αυτό να εκτελεί ανενόχλητο το εγκληματικό του έργο.

Με δέκα σατανικές τεχνικές κρατάνε του Ελληνες δέσμιους

 Πασχαλινό «δώρο-φαρμάκι» της εξουσίας προς τον ελληνικό λαό το πολυνομοσχέδιο που περνά απόψε από τη Βουλή και που εξασφαλίζει τα περιβόητα «προαπαιτούμενα» για να λάβει η κυβέρνηση τις επόμενες δόσεις του κατοχικού δανείου. Με τον λαό μας όμως-αν και σταυρωμένο-να καταπίνει το «όξος» που του σείουν οι φρουροί του χωρίς να ξεσηκώνεται. Τι του συμβαίνει;

Συνάντησα τυχαία προ ημερών μια γνωστή μου Βορειοηπειρώτισσα-μάνα δύο αγοριών, απολυμένη νοσηλεύτρια- να μαζεύει χόρτα από ένα ερημωμένο γυμναστήριο του «2004». «Τι κάνεις εδώ, Ελβίρα»; «Αυτό που βλέπεις σκέτα χόρτα, να τα φάνε σκέτα σήμερα τα παιδιά μου». Επεσε σε αναφιλητά...-«Μπορώ να σε διευκολύνω;», -«θέλεις να με σώσεις για σήμερα; Αύριο τι κάνω; Ποιο θαύμα να περιμένω; Είμαστε χαμένοι, άντε γεια σου»!..
Θυμήθηκα την κατοχή. Εμείς οι πεινασμένοι του 1941, μαζεύαμε και τότε χόρτα από τα χωράφια, και τρώγαμε χαρούπια, αλλά το βράδυ βάφαμε τους τοίχουςκαι καλούσαμε με το χωνί τον κόσμο σε αντίσταση.

Τώρα, τι διάβολο συμβαίνει;

Συμβαίνει ότι ο λαός μας, στη συντριπτική πλειοψηφία του, είναι έρμαιο του «Συστήματος». Εδώ και τρία χρόνια η χειραγώγηση του έχει φτάσει σε απίστευτα όρια. Ποιοι τον χειραγωγούν; Οι τρεις συντεταγμένες εξουσίες κυρίως η εκτελεστική. Με ποια μέσα; Καταρχήν με τα λεγόμενα media,την 4η εξουσία. Με ποιο τρόπο; Με σατανικές τεχνικές, που ο περισσότερος κόσμος τις αποδέχεται χωρίς να το αντιλαμβάνεται...

Ενας μεγάλος σοφός ο Αμερικανός ακαδημαϊκός Νόαμ Τσόμσκι, έχει αποκαλύψει τις δέκα συνταγές με τις οποίες η «κρατούσα εξουσία» χειραγωγεί τις μάζες και τις κατευθύνει πώς να συμπεριφέρονται, πώς να ψηφίζουν, ακόμη και πώς να χειροκροτούν. Μια απλούστατη και κοινώς αποδεκτή τεχνική, σε ώρες δεινής κρίσης όπως αυτές που ζούμε εμείς είναι η τεχνική της ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ! «Δώστε στον κοσμάκη άφθονο Σουλεϊμάν (δώστε του άρτον και θεάματα) να ξεχνά τις έγνοιες του και δεν θα σας ενοχλήσει»!..

Αλλη τεχνική που επιτυχώς εφαρμόζει η δική μας εξουσία είναι να σερβίρει πολύ διογκωμένο το όποιο πρόβλημα (όπως σε εμάς τις απολύσεις ή τα χαράτσια ή τη φορολογία ακινήτων) και στη συνέχεια να το ψαλίδιζει, να το μαλακώνει, τάχα πως κάνει υποχωρήσεις παρά τις... δυσκολίες της με την «τρόικα» και τις... εσωτερικές της τριβές!!! Οπως έπραξε με τις «δόσεις» και όπως σκέπτεται να πράξει και με τον ΦΠΑ στην εστίαση ή με τα καύσιμα...

Αλλη πονηριά του Συστήματος είναι η τεχνική της υποβάθμισης.
Η εξουσία έχει συμφωνήσει με την «τρόικα» να απολύσει 150.000 δημοσίους υπαλλήλους. Τεμαχίζει τον αριθμό, ξεκινά με το «ένας φεύγει -ένας προσλαμβάνεται» και έτσι το πικρό ποτήρι γίνεται ημίγλυκο.
Παρεμφερής είναι και η τεχνική της «αναβολής». Το όποιο οδυνηρό μέτρο σαλαμοποιείται και σερβίρεται κατά τεμάχια και με συνεχείς αναβολές έτσι ώστε οι αντιδράσεις να ξεθυμαίνουν, ώσπου να γίνουν εντελώς ακίνδυνες!..

Αλλη εξίσου ύπουλη τεχνική χειραγώγησης είναι η συμπεριφορά της εξουσίας προς τον λαό. Του μιλάει σαν σε «μικρό παιδί»! Απευθύνεται στο συναίσθημα, όχι στη λογική. Από την άλλη μεριά, ενθαρρύνει τους«ειδικούς» να χρησιμοποιούν τα πιο δύσκολα νοήματα και την πιο ακατανόητη ορολογία, έτσι ώστε ο άσχετος πολίτης να καμώνεται ότι καταλαβαίνει και -βεβαίως- να πείθεται...

Τέλος, μια ακόμη πονηρή τεχνική της εξουσίας (αυτή που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα) είναι να παραλύει το πάθος της εξέγερσης και να το αντικαθιστά με το αίσθημα της ενοχής. Το «μαζί τα φάγαμε» και το «φταίμε όλοι για το χάλι μας», είναι η πιο αποτελεσματική τεχνική πυρόσβεσης για κάθε ξεκίνημα εξέγερσης όπως εκείνο της πλατείας Συντάγματος.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Σημαίνουν ότι εξέλιπε κάθε ελπίδα να παίξουν οι ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ πολίτες αποφασιστικό ρόλο στις προσεχείς εξελίξεις; Τονίζω εδώ τη λέξη «σκεπτόμενοι», γιατί αυτοί αυξάνονται και πληθύνονται όσο συνειδητοποιούν ότι χειραγωγούμεθα κατά τρόπο βάναυσο, ανθελληνικό και αντιδημοκρατικό από ένα ξενοκίνητο Σύστημα, πολύ πιο επικίνδυνο από εκείνο της επταετίας.

Κάποια ώρα θα έλθουν οι εκλογές δεν γίνεται να τις γλυτώσουν. Και τότε όλες μαζί οι τεχνικές της χειραγώγησης, μαζί με τους χειριστές τους θα ζήσουν την πανωλεθρία τους... Και η πατρίδα θα αναστηθεί!
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2013 στις 7:11 μ.μ.

Γι' αυτή την αδράνεια συνυπεύθυνοι είναι και όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι-δχολιαστές τύπου Δελαστίκ που καλλιεργούν αυταπάτες και εφησυχασμό, έκαναν επάγγελμα την αντιΚΚΕ ρητορεία της "αριστερής κυβέρνησης", τη διγλωσσία και την αναμονή του λαού για λύση σε ...εκλογές (!) και φιλοξενούνται συχνά στα βοθροκάναλα όπου "υπεύθυνα και σοβαρά" είναι "και με το Βούδα και με τον Θεό".

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2013 στις 7:33 π.μ.

To KKE είναι χρόνια έξω από το κάδρο των εξελίξεων.
Φυσικά για κόμματα της οργανωτικής δύναμης του ΚΚΕ, αυτό είναι φυσικό. Από την κόκκινη σημαία, στη λευκή πετσέτα, με φόντο τη δευτέρα παρουσία-λαϊκή εξουσία, η οποία να υποθέσω δε θα ανέχεται κανένα άλλο, εκτός από το ίδιο το ΚΚΕ.

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2013 στις 12:55 μ.μ.

Σώπα καλε που σε πέιραξε ο Δελαστίκ.

Πες καλύτερα για το ΚΚΕ που εκβιάζει το λαό και του λέει ή όλα ή τίποτα.

Θα ρθει και η δική του ώρα να λογοδοτήσει για τα λάθη του και τότε να δούμε τι θα λένε κάτι τύποι σαν εσένα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger