Home » , » Δύο απεργοί πείνας αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν στην Αμυγδαλέζα

Δύο απεργοί πείνας αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν στην Αμυγδαλέζα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 7 Απριλίου 2013 | 11:00 μ.μ.


Από το Σάββατο δεκάδες μετανάστες διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες κράτησης τους έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας στο κέντρο κράτησης Αμυγδαλέζα.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) την Κυριακή, δύο από αυτούς αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν, ο ένας χρησιμοποιώντας ένα σπασμένο τζάμι, με το οποίο έκοψε το λαιμό του και ο δεύτερος πίνοντας ένα μπουκάλι σαμπουάν.

Στην ανακοίνωση που υπογράφεται και από την Πακιστανική κοινότητα Ελλάδας τονίζεται:

Η απεργία πείνας των μεταναστών απλώνεται πλέον και σε άλλα σημεία από ώρα σε ώρα.

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κοινοτήτων μεταναστών με κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ και συγκρότησε επιτροπή αλληλεγγύης  στους απεργούς πείνας των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Η επιτροπή στηρίζεται από την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, τον Πολιτιστικό Οργανισμό Μπαγκλαντές DOEL, το Σύλλογο Ενωμένων Αφγανών στην Ελλάδα, την Κοινότητα Σενεγάλης, την ASANTE , την Αιγυπτιακή Κοινότητα κα. Παρέστη επίσης ομάδα δικηγόρων.

Η επιτροπή δήλωσε την στήριξη της στο αίτημα των απεργών πείνας: «Ελευθερία τώρα  από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, νομιμοποίηση των μεταναστών, άσυλο στους πρόσφυγες.»

Ζητά από τις αρχές άμεση άδεια επίσκεψης στους απεργούς πείνας μαζί με ομάδα γιατρών και δικηγόρων.

Απευθύνει έκκληση στήριξης προς τα συνδικάτα, την ΕΙΝΑΠ, τους δικηγορικούς συλλόγους, τους βουλευτές , τους Δημάρχους, την Διεθνή Αμνηστία, τις επιτροπές στήριξης ανθρωπίνων δικαιωμάτων να κινητοποιηθούν άμεσα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger