Home » , » Οταν ο Δ. Δανίκας "συμβουλεύει" το ΚΚΕ

Οταν ο Δ. Δανίκας "συμβουλεύει" το ΚΚΕ

Από giorgis , Κυριακή 21 Απριλίου 2013 | 8:06 μ.μ.


Του Γ.Γ.

Όταν σε τυφλώνει το αντιΚΚΕ μένος σου, τότε κάποιες φορές δεν αποφεύγεις την αυτογελοιοποίηση.  Ο λόγος για τον Δημήτρη Δανίκα, ο οποίος αφού πρόσφερε για χρόνια τις «πολύτιμες» υπηρεσίες του στον ΔΟΛ, τώρα ανέλαβε να μας «διαφωτίσει» από την φυλλάδα «Πρώτο Θέμα» του Θέμου Αναστασιάδη και του Αναστάσιου Πάλλη (του λοχία που έγινε «εκδότης»).

Αφού λοιπόν ο δημοσιολόγος αυτός μας λέει ότι το ΚΚΕ με την πολιτική του «από 10% κατέληξε στο 5% και ίσως κατρακυλήσει στο 3%», αφού διαπιστώνει ότι το ΚΚΕ έχει «πονηρή μεταχείριση από το σύστημα» που το θεωρεί «απομονωμένο και ακίνδυνο για την τρέχουσα πολιτική» και το χρησιμοποιεί «για να τα χώνει στον Σύριζα», κάνει και τις προτάσεις του.

Τώρα, μας λέει, ο Δ. Δανίκας, «ο τόπος χρειάζεται επειγόντως ένα νέο ΕΑΜ. Πρέπει να συνασπιστούν όλοι οι αληθινοί πατριώτες. Ολων των παρατάξεων. Να παραμερίσουν τις ιδεολογικές διαφορές τους», και «να κατεβάσουν ένα μίνιμουμ πρόγραμμα εθνικής παλιγγενεσίας». 

Φυσικά δεν ακούμε κάτι καινούριο. Σήμερα ακριβώς το ίδιο μας είπε και ο Πάνος Καμμένος που σε συνέντευξη του στην Realnws απευθύνει «προσκλητήριο προς όλες τις πατριωτικές και δημοκρατικές δυνάμεις». 

Είναι γεγονός  ότι το αστικό πολιτικό σκηνικό πρέπει να ανασυνταχθεί και αναζητείται διάδοχη «διαχειριστική» κυβέρνηση, πριν υπάρξει κοινωνική έκρηξη, που μπορεί να επιφέρει ανεξέλεγκτες καταστάσεις για το υπηρετικό πολιτικό προσωπικό των καπιταλιστών.

Κάποια κέντρα λοιπόν έχουν βάλει μπρος τις «μηχανές»  τους για να αντικαταστήσουν την κυβέρνηση της κοινωνικής καταστροφής του Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη με ένα άλλο κυβερνητικό σχήμα που θα «αιματοδοτήσει» το αστικό σύστημα, απορροφώντας τους τριγμούς του, που καθημερινά εντείνονται, συνέπεια της βάρβαρης αντιλαϊκής εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Σ’ αυτό το «λούκι» επιδιώκει να ρίξει ο Δανίκας το ΚΚΕ που το «συμβουλεύει» να αλλάξει πολιτική γραμμή, να παραμερίσει την ιδεολογία του και να συμπλεύσει με «όλους τους αληθινούς πατριώτες».

Πρέπει, πάντα σύμφωνα με τον αστό δημοσιολόγο το ΚΚΕ, να αλλάξει πολιτική γραμμή να συμμαχήσει  με Σύριζα και Καμμένο επιδιώκοντας ένα διάδοχο κυβερνητικό σχήμα. Και σαν αυθεντία που είναι ο Δ. Δανίκας και «αφουγκράζεται» την κοινή γνώμη καταλήγει στην διαπίστωση ότι σήμερα  «για το πλήθος των πολιτών ΚΚΕ ίσον απομόνωση. Ισον δελτίο τροφίμων. Ισον αφορμή να επιτεθεί η Τουρκία και να αρπάξει μερικά νησιά, μαζί με την Θράκη»!!! (Ελεγε κάτι διαφορετικό ο θεωρητικός της χούντας Γ. Γεωργαλάς;).

Απάντηση από την ιστοσελίδα "902.gr' στο κείμενο του Δ. Δανίκα
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 17 σχόλια

Ψηφοφόρος ΚΚΕ
21 Απριλίου 2013 στις 8:42 μ.μ.

Έτσι ειναι giorgis.

Δεν το βλεπετε οτι ειναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ η πληρης στηριξη του ΚΚΕ για την σοσιαλιστικη προοπτική;

Μου κάνει τεραστια εντυπωση που δεν το βλεπετε καποιοι.
Εαν δεν ενισχυθει ΑΜΕΣΑ το ΚΚΕ οι φασιστες θα εχουν παρει μια επικοινωνιακη ορμη που θα τσακισει τους οποιουσδηποτε.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ. Μετα τις εκλογες που ενα κομμα που εχει τον τιτλο Συνασπισμος της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ Αριστερας εγινε αξιωματικη αντιπολιτευση κανενας εργοδοτης η φασιστας δεν φοβηθηκε αλλα αντιθετα ολοι χαιρεκακα καγχαζαν οτι επιτελους θα διαλυθει το ΚΚΕ και εγιναν ακομα πιο σκληροι στην αντιμετωπιση των λαικων κινητοποιησεων. Λεω ψεμματα; Κουβεντα δεν ελεγαν οτι ερχονται οι αριστεροι! Ελεγαν ομως με ανακουφιση οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τελειωσει με το ΚΚΕ!!!

Γιατι;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Η προταση μου ειναι μια προς τα μελη-ψηφοφορους που δεν ηταν στο ΚΚΕ και ειναι σε εξωκοινοβουλευτικες ομαδες να προτεινουν στα οργανα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στα αλλα κομματα την επισημη ΑΥΤΟΔΙΑΛΥΣΗ και στηριξη του ΚΚΕ και των συσπειρωσεων των εργαζομενων που εχει δημιουργησει.
Αυτο θα δωσει ΑΜΕΣΟ ελπιδοφορο μηνυμα στο κοσμο της εργασιας οτι υπαρχει πραγματικη προοπτικη στο να παλεψει σε εναν ΔΥΝΑΤΟ και ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ φορεα οπως το ΚΚΕ.

Ειμαι σχεδον βεβαιος όμως οτι δεν θα το τολμησετε γιατι βλεπω οτι δυστυχως ετεροπροσδιοριζεστε με το ΚΚΕ και υπαρχουν προσωπικα κομπλεξ. Και όμως κυριοι η προταση μου εχει βαση δεν ειναι βλακωδης.
Στο κατω κατω εαν παλι δεν σας αρεσει το πως εξελισετε το κινημα με οργανωτη το ΚΚΕ και με ΕΣΑΣ μεσα σε αυτο περνετε το αμαθειον σας και κανετε παλι τις ομαδες σας συνιθισμενα τα βουνα που λενε...

Γεια σας

Ανώνυμος
21 Απριλίου 2013 στις 9:03 μ.μ.

Γριά το μεσοχείμωνο θυμήθηκε πεπόνι.
Έρημε Δανίκα………

Ανώνυμος
21 Απριλίου 2013 στις 9:24 μ.μ.

«Μπορείς να νικήσεις έναν πιο ισχυρό αντίπαλο μόνο εντείνοντας στο έπακρο τις δυνάμεις σου και χρησιμοποιώντας υποχρεωτικά, με την πιο μεγάλη επιμέλεια, φροντίδα, προσοχή και επιδεξιότητα, κάθε, έστω και την ελάχιστη, “ρωγμή” ανάμεσα στους εχθρούς, κάθε αντίθεση ανάμεσα στην αστική τάξη των διαφόρων χωρών, ανάμεσα στις διάφορες ομάδες ή κατηγορίες της αστικής τάξης στο εσωτερικό της κάθε χώρας, όπως και κάθε, έστω και την ελάχιστη, δυνατότητα να αποκτήσεις μαζικό σύμμαχο, έστω και .....
προσωρινό, ταλαντευόμενο, ασταθή, αβέβαιο και συμβατικό. Όποιος δεν το κατάλαβε αυτό, δεν κατάλαβε ούτε κόκκο από τον μαρξισμό…»
Βλαντιμίρ Iλιτς Ουλιάνοφ (γνωστός με το ρεφορμιστικό όνομα Λένιν)
Σύντροφοι, σεμνά...........

Ανώνυμος
21 Απριλίου 2013 στις 10:37 μ.μ.

Και τι είναι μωρέ ο Λένιν μπροστά στους ογκόλιθους της μαρξιστικής σκέψης Παπαρήγα Μαίλη και τον εσχάτως νέο ΓΓ??
Ειδικά ο τελευταίος που σύμφωνα με δηλώσεις του,το κόμμα του είναι παντός καιρού,όπως τα ελικόπτερα.

Κακού καιρού,μύρια κακά έπονται...

21 Απριλίου 2013 στις 11:10 μ.μ.

Το έχουμε γράψει τόσες φορές!!! Σχόλια με κεφαλαία γράμματα δεν θα δημοσιεύονται. Δεν πρόκειται για λογοκρισία αλλά για σεβασμό στους αναγνώστες μας.

Ανώνυμος
22 Απριλίου 2013 στις 1:01 π.μ.

Να φανταστούμε ότι όταν το ΚΚΕ ήταν τρίτο κόμμα με 8,5%, η αστική τάξη είχε χεστεί πάνω της...

Ανώνυμος
22 Απριλίου 2013 στις 6:56 π.μ.

O πρώτος σχολιαστής είναι όλα τα λεφτά.
Όμως εκείνο το "αμαθειόν" τί τοθελες ρε Χριστιανέ μου;

Ανώνυμος
22 Απριλίου 2013 στις 11:14 π.μ.

"Ψηφοφόρος ΚΚΕ είπε..."
Ρε φίλε αφού η Αλέκα είπε ότι δεν τους θέλει, τι μας λες; Και ΑΝΤΑΡΣΥΕΣ και πρώην ΚΚΕδες, και ΜΛουδες, κλποι, και να μας λένε ζήτω η διχτ. του προλεταριάτου , εμείς δεν συνεργαζόμαστε κάπως έτσι δεν τα είπε;;

Καλά ο Δανίκας είναι μεγάλη φίρμα... έμοιαξε στην γυναίκα του.

Ο τρομερός ποντικός

Ανώνυμος
22 Απριλίου 2013 στις 12:01 μ.μ.

Εννοειται οτι ο giorgis τρολλάρει...
αχαχα... Το ΚΚΕ με την τροτσκιστική πλέον γραμμή της παγκόσμιας σοσιαλιστικής επανάστασης δεν θα πάει στο 3%... στο 0,* θα πάει..
και εννοειται ότι είναι ύποπτος ο ρόλος του μέσα σε αυτήν την κατάσταση..

Ανώνυμος
22 Απριλίου 2013 στις 12:34 μ.μ.

Εντάξει δε χρειάζεται συμπόρευση των δημοκρατικών,πατριωτικών δυνάμεων..Πάμε να κάνουμε σοσιαλισμό λοιπόν.Με ποιους;Πότε;Τι είδους σοσιαλισμό;Με τι συμμάχους;Εδώ ο κόσμος(σε μεγάλο βαθμό) δεν έχει πάρει πρέφα τι παίζεται τα τελευταία τρία χρόνια και κάποιοι εξακολουθούν να λένε μεγάλες κουβέντες και να διαδίσουν μεγάλες αφηγήσεις.Οποιος είναι μάγκας να βγει μπροστά,να ρισκάρει,να εμπνεύσει τον κόσμο και τα υπόλοιπα είναι @@

Ανώνυμος
22 Απριλίου 2013 στις 3:34 μ.μ.

να πω κατι προς τον ψηφοφορο του κκε
1.απο το 2010 που ξεκινησε το μνημονιο και ειχατε 8% μεχρι τον απριλιο του 2012 τα αφεντικα ετρεμαν το κκε;
2.πες μου μια μεγαλη απεργια που καθοδηγησε το κκε και το παμε μετα το 2000 και την κερδισε
3.το δεκεμβριο του 2008 η αστικη ταξη φοβηθηκε το κκε;
3.το 1989-1990 με τις δυο συγκυβερνησεις του κκε ζολωτα και τζανετακη ετρεμαν οι αμερικανοι;

Ανώνυμος
22 Απριλίου 2013 στις 4:00 μ.μ.

Η αστική τάξη θα χεστεί πάνω της όταν αντιληφθεί ότι η εργατική τάξη συνειδητοποιήσει τον ιστορικό της ρόλο και επιδιώξει την πολιτική εξουσία. Επειδή όμως η εργατική τάξη δεν είναι ένα φυσικό προσώπο αλλά χιλιάδες άνθρωποι , οι οποίοι δεν συμπεριφέρονται σαν ένας άνθρωπος με συγκεκριμένη συγκρότηση κλπ, γι' αυτό χρειάζεται ένα πολιτικό υποκείμενο (κόμμα της εργατικής τάξης) για να παίξει το ρόλο της πρωτοπορίας και να λειτουργήσει σαν ένας άνθρωπος...

22 Απριλίου 2013 στις 10:29 μ.μ.

Για όσους ψάχνουν απεργίες που καθοδηγήθηκαν από το ΠΑΜΕ και κέρδισαν, ένα μικρό search στο αρχείο με τα εργατικά του Ρίζου είναι αρκετό για να βρει, όχι λίγες. Αυτό γιατί την πολύ βλακία την βαριόμαστε όλοι...
Κατά τα λοιπά συνεχίστε κάποιοι να μιλάτε για "δημοκρατικές" (όλες ανεξεραίτως πλην Χ.Α. προφανώς) και "πατριωτικές" (μόλις βάλαμε και την ΧΑ μέσα), δυνάμεις...
Είναι αυτό που λέμε, "όσο μιλάς, τόσο επιβαρύνεις την θέση σου...."

22 Απριλίου 2013 στις 10:32 μ.μ.

και ας πάρουμε ως δεδομένο πως όλοι σχολιάζουν χωρίς ψευδώνυμο, είναι πληρωμένοι χαφιέδες.

Ανώνυμος
23 Απριλίου 2013 στις 7:41 π.μ.

Είμαι χαφιές αλλά δεν μπορώ να το αποδείξω. Κανένας δεν με πιστεύει, όλοι λένε πως είμαι απλά φαντασιόπληκτος! Σύντροφοι του ΚΚΕ, βοηθείστε με, ζώ ένα αληθινό δράμα.

23 Απριλίου 2013 στις 10:18 μ.μ.

Τρίζουν οι πόρτες και τα παραθύρια του Δανικα!!! Τρικυμία εν κρανίο και αντιΚΚΕ εμπάθεια και τύφλωση!!!

28 Απριλίου 2013 στις 5:32 μ.μ.

Η επανάσταση που θα έρθει δεν θα είναι των επίσημων αλλά των ανεπίσημων Κομμουνιστών!

http://anti23august.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger