Home » , » Εισβολή ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του Μετρό – Όλοι στη συγκέντρωση στις 6.00 πμ (Βίντεο)

Εισβολή ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του Μετρό – Όλοι στη συγκέντρωση στις 6.00 πμ (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013 | 5:32 π.μ.

Όλοι τώρα στη Συγκέντρωση στη διασταύρωση Λένορμαν και Λ. Κηφισού (στην εκκλησία) ώρα 6.00 π.μ.

Με επτά διμοιρίες ΜΑΤ η χούντα του κεφάλαιου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, η ΝΔ και οι συνιστώσες της, μπήκαν τη νύχτα, στις 3.40΄ στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια. Έκοψαν τα λουκέτα και εισέβαλαν στο χώρο. Νομίζουν ότι με την επιστράτευση, τις νυχτερινές επιδρομές και τον αντιλαϊκό τσαμπουκά θα λυγίσουν τους εργαζόμενους που μάχονται.

Τα ΜΜΕ, οι σύγχρονες αντεργατικές πυροβολαρχίες, αποδεικνύονται αναποτελεσματικά. Μπορεί να μας έχουν πήξει στην ‘πληροφόρηση’ για την ηλικία που είχε ο πρόεδρος του σωματείου του μετρό Αντώνης Σταματόπουλος όταν προσλήφθηκε, για το επάγγελμα της κόρης του, για την πολιτική και συνδικαλιστική του διαδρομή. Μπορεί να σφυρηλατούν τα μυαλά για το ότι ‘’οι απεργοί θάπρεπε τουλάχιστον σήμερα που έβρεχε να μην απεργούσαν’’. Ακόμα και από ‘προοδευτικούς’ χώρους ακούμε ότι η απεργία στρέφεται κατά των υπολοίπων εργαζομένων –τους οποίους βέβαια ουδέποτε υπολήπτονται όταν απεργούν εκείνοι. Με δυο λόγια, «το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό», αρκεί βέβαια να μην ασκείται.

Και όμως! Οι ίδιες οι δικές τους δημοσκοπικές έρευνες καταγράφουν ότι ο κόσμος θεωρεί υπεύθυνη την κυβέρνηση για την απεργία στο μετρό. Πάνω από 70% ήταν το σχετικό ποσοστό στην έρευνα της Marc που παρουσίασε προχτές στον ALPHA ο ανεκδιήγητος Γεράκης.

Κορυφαίο ζητούμενο αυτή τη στιγμή, είναι η συνολικοποίηση του αγώνα. Όλες οι μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού κινήματος πρέπει τώρα να στηρίξουν αποφασιστικά τον αγώνα στο ΜΕΤΡΟ και τις συγκοινωνίες.

Ας μην ξεχνάνε τα τσιράκια του κεφάλαιου: Αυτός ο λαός ματαίωσε την Επιστράτευση του 1943...
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
25 Ιανουαρίου 2013 στις 6:41 π.μ.

Ηδη έχει μαζευτεί κόσμος

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger