Home » , » Αλόγιστη χρήση χημικών και δακρυγόνων (Βίντεο)

Αλόγιστη χρήση χημικών και δακρυγόνων (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012 | 7:53 μ.μ.

Και χτες είχαμε το συνηθισμένο όργιο καταστολής στον γιορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Είναι χαρακτηριστικό τα όσα έγιναν –και τα παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε- στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων, προσαρμογές και συλλήψεις στον σωρό με πανομοιότυπες κατηγορίες: «αντίσταση, οπλοφορία και διατάραξη κοινής ειρήνης».

Και αυτό είναι κάτι που δεν το λέμε εμείς αλλά το τονίζουν οι Πρυτανικές αρχές του ιδρύματος που χαρακτήρισαν μελανή σελίδα στην ιστορία του Πανεπιστημίου την χθεσινή μέρα υπογραμμίζοντας σε ανακοίνωση τους ότι η εισβολή των ΜΑΤ στον πανεπιστημιακό χώρο είχε σαν αποτέλεσμα να χτυπηθούν και να συλληφθούν φοιτητές που ιδρύματος οι οποίοι δεν είχαν σχέση με τα επεισόδια. 

Αλόγιστη χρήση χημικών και δακρυγόνων έκαναν οι μπάτσοι και στην Πάτρα και όπως λέει ένας καταστηματάρχης υπήρχε περίπτωση να θρηνούσαμε ανθρώπινη ζωή.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
19 Νοεμβρίου 2012 στις 3:39 μ.μ.

ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΣΑ ΘΕΜΑ:
Πιο σοβαρό από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί είναι το περιστατικό με τον τραυματισμό ενός 19χρονου κατά τη διάρκεια της πορείας για το Πολυτεχνείο στην Πάτρα. Οπως δήλωσε ο δικηγόρος του Χρήστος Λιαρομμάτης, ο νεαρός δέχθηκε δακρυγόνο στο ένα του μάτι με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η όρασή του να έχει χαθεί κατά 80%! “Κινδυνεύει να τυφλωθεί από το ένα του μάτι” δήλωσε ο κ. Λιαρομμάτης. Πρόσθεσε δε πως η οικογένεια του τραυματία είναι αποφασισμένη να κινηθεί εναντίον των αστυνομικών που προκάλεσαν τον σοβαρό τραυματισμό του παιδιού και ήδη συγκεντρώνονται στοιχεία

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1438126

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger