Home » » Ο …Οίκος Ανοχής ‘Σούλα’ χορηγός Δημοτικού Σχολείου!

Ο …Οίκος Ανοχής ‘Σούλα’ χορηγός Δημοτικού Σχολείου!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012 | 6:03 π.μ.

Θυμόμαστε παλαιότερα τις βαριές πένες της δημοσιογραφίας να αναζητούν τις …αρχαιοελληνικές ρίζες του θεσμού των χορηγιών.

Ήδη από την εποχή της μεταρρύθμισης Αρσένη, τέθηκαν οι βάσεις του …επιχειρηματικού σχολείου.

Πιο πρόσφατα, ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου δήλωνε στη Βουλή: «Οι χορηγίες για την ενίσχυση ή ανακαίνιση των σχολικών μονάδων και υποδομών είναι μια αναγνωρισμένη και διαδεδομένη πρακτική την οποία στηρίζει σταθερά το υπουργείο Παιδείας. Σημαντικά Ιδρύματα και μεγάλοι χορηγοί έχουν συνεισφέρει πολλαπλά με τέτοιες δράσεις στις ανάγκες των σχολείων.»

Σήμερα διάφοροι τοπικοί και υπερτοπικοί χορηγοί επιχειρούν να μετατρέψουν τους σχολικούς τοίχους σε διαφημιστικές πινακίδες. Πέρα από τα γνωστά με την Κόκα Κόλα και τα διάφορα ιδρύματα Ωνάση, Νιάρχου, Λάτση κλπ, γαλακτοβιομηχανίες - εκκλησίες -φούρνοι – πιτσαρίες – οδοντίατροι και σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ζητούν να διαφημιστούν στα σχολικά κτίρια.

Η έγκυρη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ έχει βεβαίως καυτηριάσει τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών της αριστεράς που αρνούνται την πρόοδο, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης –λάτρης άλλωστε και ο ίδιος του θεσμού των χορηγιών- καταγγέλλει τις «αγκυλώσεις και τις κατεστημένες νοοτροπίες που, δυστυχώς, αντιστέκονται στο αυτονόητο.»

Ειλικρινά δεν φανταζόμασταν όμως ότι η πολιτική των μνημονίων, της τρόικας και της ΕΕ θα μας έφτανε στο σημερινό κατάντημα, που ακριβώς δείχνει την άκρη του δρόμου της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων.

Λίγα μόλις χρόνια μετά από τις ‘εθνικά υπερήφανες’ επιγραφές «Προσεχώς Βουλγάρες», το είδαμε κι αυτό. Οίκος ανοχής, χορηγός δημοτικού σχολείου της Πάτρας.

Η χορηγία ύψους 3.000 ευρώ έγινε μέσω του Συλλόγου Γονέων που, στο έδαφος της άθλιας μνημονιακής πολιτικής περικοπών, στράφηκε στην ιδιωτική πρωτοβουλία και την …αγορά για να εξοπλίσει το σχολείο με βιβλιοθήκη και φωτοτυπικό μηχάνημα.

Μπορεί παλιότερα να απαγορευόταν να πάνε οι μαθητές του Γυμνασίου στα μπουρδέλα, η πολιτική του υγιούς ανταγωνισμού όμως επιβεβαιώνει ότι όταν δεν πάει το βουνό στο Μωάμεθ, πάει ο Μωάμεθ …στο βουνό.

Δεν έγινε γνωστό αν η χορηγός εμπορική ετικέτα θα αναλάβει πιο συγκεκριμένα το μάθημα του επαγγελματικού προσανατολισμού. Ο λογότυπος πάντως του brand-name "Σούλα" αλλάζει όπως βλέπουμε το κακόηχο και φορτισμένο 'Οίκος Ανοχής' σε "Οίκος Εποχής", συμπυκνώνοντας εύστοχα το πνεύμα των καιρών.

Επιτέλους, σπάει ο κρατικιστικός μπολσεβικισμός που επικρατούσε τόσα χρόνια στην Ελλάδα. Ιδιωτική πρωτοβουλία, υγιής επιχειρηματικότητα, 'πάντα πέπραται': Μπουρδέλο, κυριολεκτικά, και η Παιδεία. 

Η πληροφορία πως επιστρέφει η μαθητική στολή, όπου θα αναγράφεται η φίρμα του χορηγού (όπως ήδη γίνεται με την ‘ομόσταυλη’ ποδοσφαιρική ομάδα Βουκεφάλας της Λάρισας ), ελέγχεται ανακριβής. Το αυτό ισχύει και για την πληροφορία πως την αξιολόγηση των διδασκόντων θα αναλάβουν οίκοι όχι αξιολόγησης αλλά ανοχής.

Υ. Γ. Τελικά ο Περιφερειακός Διευθυντής Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Γ. Παναγιωτόπουλος ακροβατώντας λεκτικά δηλώνει ότι έδωσε εντολή να επιστραφεί η …χορηγία καθώς ‘εκθέτει’, όπως λέει, το σχολείο.

Αρνείται δηλαδή την ακραία απόληξη της εφαρμοζόμενης πολιτικής της διάλυσης των πάντων, χωρίς βεβαίως να θίγει τη νομιμοποιητική της βάση: «Ό, τι είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα και ηθικό», δήλωσε…

 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 11 σχόλια

Ανώνυμος
8 Νοεμβρίου 2012 στις 12:16 μ.μ.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

"Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ και το Νομαρχιακό Συμβούλιο της ΚΝΕ καταγγέλλουν την απαράδεκτη ενέργεια του ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου της Πάτρας να απευθυνθεί και τελικά να λάβει χρηματική ενίσχυση για υλικοτεχνική υποδομή από οίκο ανοχής! Για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ ήταν αναμενόμενο ότι η πολιτική της υποχρηματοδότησης και της αποκέντρωσης θα οδηγούσε με γοργά βήματα σε ακραίες καταστάσεις, αν και το συγκεκριμένο περιστατικό ξεπερνάει και την πιο ακραία φαντασία. Βέβαια, αν εξαιρέσει κανείς τη φύση της επιχείρησης-χορηγού, κατά τα άλλα η διαδικασία που ακολουθήθηκε δε διαφέρει από την συνηθισμένη πρακτική των χορηγιών, που περιλαμβάνει διαφήμιση μέσω των τοπικών ΜΜΕ των «κοινωνικών ευαισθησιών» της επιχείρησης και της ιδιοκτήτριάς της «κ. Σούλας» και την προβολή του «δραστήριου» προέδρου του Συλλόγου, που εξασφάλισε χρήματα για το σχολείο.

Θυμίζουμε ότι η αναζήτηση ιδίων πόρων από τις σχολικές μονάδες (από το Σύλλογο Γονέων ή από χορηγούς) είναι επίσημη κατεύθυνση του κράτους και μάλιστα θα κρίνεται θετικά στην διαδικασία της αξιολόγησης που ετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας. Για αυτό το λόγο και ο Περιφερειακός Δ/ντής εκπαίδευσης κ. Παναγιωτόπουλος, εξέφρασε απλά τον ηθικό του ενδοιασμό για το γεγονός ότι ο χορηγός είναι ένας οίκος ανοχής, την ίδια ώρα που δήλωσε τη συμφωνία του με την κυβερνητική πολιτική της εμπορευματοποίησης – ιδιωτικοποίησης. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αντιδήμαρχος παιδείας κ. Φίλιας (στέλεχος της εκπαίδευσης και ο ίδιος-προερχόμενος από τη ΝΔ, εκλεγμένος με τη δημοτική Αρχή της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), που σαν να ήρθε από άλλο πλανήτη, έμφανιζόταν στα τοπικά ΜΜΕ να απορεί με αυτές τις εξελίξεις, λες και δεν ξέρει ότι όλα αυτά προβλέπονται στο νομικό πλαίσιο της αποκέντρωσης που υπηρετεί πιστά.

Ας αφήσουν λοιπόν τις «ηθικολογίες» αυτοί που υλοποιούν αυτήν την πολιτική και ας απαντήσουν στους εργαζόμενους και στο λαό:

Πως εξασφαλίζεται το δικαίωμα στην δωρεάν εκπαίδευση, όταν περιμένει τα παιδιά μας ένας χειμώνας με σχολεία χωρίς θέρμανση, όταν είναι στον αέρα η κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των σχολείων, η μετακίνηση – ακόμα και η ελάχιστη σίτιση – των μαθητών;
Ποια ηθική επιβάλλει να πληρώνουν οι γονείς διπλά και τρίδιπλα για αναλώσιμα, πετρέλαιο, λειτουργικά έξοδα και να φορτώνονται το κόστος της μετακίνησης;
Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα προς τη νέα γενιά από τη λογική των χορηγιών, έστω και αν είναι από άλλες, τις «καλές»; Μήπως ότι αποτελεί κοινωνικό πρότυπο αυτός που έχει λεφτά, ανεξάρτητα από το πώς τα απέκτησε;

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν και να απομονώσουν τέτοιες ενέργειες και να απαιτήσουν την επιστροφή των χρημάτων στον οίκο ανοχής! Ακόμα παραπέρα, να απορρίψουν συνολικά τη λογική των χορηγιών που καλλιεργεί το κράτος σε συνεργασία με τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Είναι πρόκληση και κοροϊδία να μας πετάνε στα μούτρα ένα ξεροκόμματο, αυτοί που μας πετσοκόβουν τα δικαιώματα μας στη δουλειά, τη μόρφωση, τη ζωή! Αν το κράτος θέλει να αξιοποιήσει πραγματικά τα χρήματά τους, υπάρχει τρόπος να τους τα πάρει μέσω της φορολογίας, ώστε να πληρώσουν και για αυτούς που δεν έχουν. Για αυτό και οι εργαζόμενοι γονείς πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στις «ευγενικές χορηγίες», είτε πρόκειται για τον οίκο ανοχής «Σούλα», είτε για το ίδρυμα Νιάρχου, είτε άλλες «υγιείς» επιχειρήσεις και να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην μόρφωση των παιδιών τους. Να εντείνουν την πάλη τους ώστε να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους και από κοινού οι σύλλογου γονέων, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές να απαιτήσουν από το κράτος την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων, σύγχρονων υποδομών για τη λειτουργία των σχολείων."

Ανώνυμος
8 Νοεμβρίου 2012 στις 1:42 μ.μ.

..και πού είσαι ακόμα...

Ανώνυμος
8 Νοεμβρίου 2012 στις 7:45 μ.μ.

Στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος γονέων κάνει λόγο για προσωπική δωρεά της ιδιοκτήτριας του οίκου και όχι για χορηγία της επιχείρησης. Αν ο δωρητής ήταν υδραυλικός θα υπήρχε πρόβλημα; Το ότι είναι πόρνη μας πείραξε; Μην μπερδεύουμε τον αγώνα ενάντια στην εμπορευματοποίηση της παιδείας με σεμνοτυφίες!

Ανώνυμος
8 Νοεμβρίου 2012 στις 9:04 μ.μ.

Εχεις την ανακοινωση ?

Ανώνυμος
8 Νοεμβρίου 2012 στις 10:13 μ.μ.

Προς 7:45: Ναι, και υδραυλικός να ήταν θα υπήρχε πρόβλημα. Και ξέρεις γιατί; Γιατί έχουμε πληρώσει όλοι μας για να έχουν τα παιδιά ζέστη το χειμώνα, βιβλία στα σχολεία, βιβλιοθήκες κλπ και δεν χρειαζόμαστε την Κόκα Κόλα, τις πιτσερίες και το ίδρυμα Λάτση να διαφημίζονται πάνω στην φτώχεια μας.
Θα παρατηρούσα ωστόσο ότι δεν είναι το ίδιο μια κοπέλα που εκπορνεύεται με μία ιδιοκτήτρια αλυσίδας οίκων ανοχής που σπονσοράρει ομάδες με τη φίρμα της στη φανέλα τους. Αν δεν είμαι σαφής, τηρουμένων των 'αναλογιών', άλλο ο βιομηχανικός εργάτης και άλλο ο βιομήχανος.
Τέλος, από πού προκύπτει ότι είναι 'προσωπική' η δωρεά; Αν ήταν έτσι, δεν θα είχε μάθει κανείς τίποτε.
Προσωπικά δε διέκρινα κανένα ρατσισμό ή σεμνοτυφία στην ανάρτηση.

Ανώνυμος
8 Νοεμβρίου 2012 στις 10:18 μ.μ.

"...Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αντιδήμαρχος παιδείας κ. Φίλιας (στέλεχος της εκπαίδευσης και ο ίδιος-προερχόμενος από τη ΝΔ, εκλεγμένος με τη δημοτική Αρχή της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), που σαν να ήρθε από άλλο πλανήτη, έμφανιζόταν στα τοπικά ΜΜΕ να απορεί με αυτές τις εξελίξεις, λες και δεν ξέρει ότι όλα αυτά προβλέπονται στο νομικό πλαίσιο της αποκέντρωσης που υπηρετεί πιστά..." Υγ. Και λίγα λέει το ΚΚΕ.... εγώ ξέρω από έγκυρη πηγή ότι η κοπέλα που έχει το μπουρδέλο είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και προσπάθησε με τη χορηγία να αποπροσανατολίσει το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων από τον ταξικό προσανατολισμό του! Ρε που πάμε!

Ανώνυμος
8 Νοεμβρίου 2012 στις 10:26 μ.μ.

Το νόημα από όλη αυτή την ιστορία είναι οτι ένα μπουρδέλο ανέλαβε να υποκαταστήσει ένα άλλο μπουρδέλο,δηλαδή το ελληνικό κράτος.
Ξέρω οτι προσβάλλω τους οίκους ανοχής συγκρίνοντας τους με το ελληνικό ''κράτος''. Αυτοί τουλάχιστον έχουν οργάνωση.

Ανώνυμος
11 Νοεμβρίου 2012 στις 12:12 π.μ.

Το βέβαιο είναι ότι οι νέοι διευθυντές-μάνατζερ
των σχολείων(και για το λόγο ότι δεν έχουν πραγμα-
τική σχέση με το έργο του δασκάλου καθώς το έχουν για μεγάλα διαστήματα εγκαταλείψει για να πάρουν
τα "χαρτιά" με τα οποία εξασφάλισαν τη μοριοδότησή τους) είναι στην πλειοψηφία τους αδίστακτοι και έτοιμοι να διαγκωνιστούν για κάθε
είδους χορηγίες και προγράμματα που θα εξασφαλίσουν την καριερίτσα τους. Κι ας πάει στον αγύριστο ό,τι απέμεινε από τη δημόσια και
δωρεάν παιδεία...Τους βοηθάει και η "μούγκα στη στρούγκα" των υφισταμένων τους...Τους βοηθάει και η κατάργηση των γραφείων εκπαίδευσης..

Ανώνυμος
11 Νοεμβρίου 2012 στις 10:43 μ.μ.

Από ότι διάβασα η συγκεκριμένη κατάγεται απλά από την Πάτρα αλλά διατηρεί τον οικο ανοχής αλλού (Λάρισσα).

Ανώνυμος
11 Νοεμβρίου 2012 στις 10:57 μ.μ.

@ 7.45 "Η ιστορία έχει συνοπτικά ως εξής: το 5ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας, όπως όλα σχεδόν τα δημόσια σχολεία της χώρας, αντιμετωπίζει υλικοτεχνικές ελλείψεις και οι γονείς και κηδεμόνες του (όπως τους έχουν συνηθίσει τόσα χρόνια οι κεφαλές της εκπαίδευσης) προσπαθούν να τις καλύψουν από το υστέρημα τους. Εδώ κάνει την εμφάνιση του ο δικηγόρος-πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ο οποίος εξασφαλίζει χορηγία 3000 ευρώ από μια πελάτισσα του, την (ποια άλλη;) κα Σούλα. Με τα χρήματα της μεταφέρει στο σχολείο ένα φωτοτυπικό μηχάνημα χωρίς οι εκπαιδευτικοί να γνωρίζουν την προέλευση του. Τη μαθαίνουν όμως την επαύριο από την τοπική εφημερίδα «Πελοπόννησος» όπου ο δικηγόρος ως πρόεδρος του Συλλόγου Γ&Κ ευχαριστεί την πελάτισσα του «που δραστηριοποιείται και στην Πάτρα στην οδό…..» για τη δωρεά της φροντίζοντας, μέσω του «ευχαριστηρίου», να πληροφορήσει κάθε ενδιαφερόμενο για το πού θα βρει τα «καλούδια» που εκείνη πουλά."

http://ergatikosagwnas.gr/EA/index.php/2012-02-04-19-31-33/539--l-r-

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2012 στις 12:01 π.μ.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=e9Mit_5pNRQ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger