Home » , » Χαράτσι - φωτιά

Χαράτσι - φωτιά

Από mitsos175 , Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 | 8:19 π.μ.

Όλοι όσοι έχουν στο όνομά τους έστω και ένα χωράφι θα κληθούν να πληρώσουν πλέον φόρο. Σπίτια, γραφεία, οικόπεδα εντός και εκτός σχεδίου, αγροτεμάχια. Κάθε επιφάνεια θα φορολογηθεί με στόχο να κερδίσει το κράτος περίπου 3 δισ., τα οποία θα πάνε στους τοκογλύφους, μέσα στο 2013, οπότε και θα ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου.

Σύμφωνα με τα όσα εξέτασε χθες η διακομματική των τριών απο-κομμάτων, θα μειωθεί το αφορολόγητο για τον φόρο ακίνητης περιουσίας από τις 200.000 στις 100.000. Το εναλλακτικό σενάριο προβλέπει σύμφωνα με την “Ημερησία” να εφαρμοστεί αφορολόγητο όριο μόνο για μια κατοικία κάθε φορολογούμενου μέχρι ένα όριο αξίας (π.χ. 100.000 ευρώ) και μέχρι ένα όριο επιφάνειας.

Από κει και πέρα όλη η υπόλοιπη αξία της ακίνητης περιουσίας θα υπόκειται σε φόρο. Ο νέος φόρος θα είναι με κλίμακα. Οι συντελεστές να ξεκινούν από 0,1%, ή περισσότερο, και να φθάνουν ακόμη μέχρι και 3% ή 4%. Τα αγροτεμάχια μάλλον θα φορολογηθούν ξεχωριστά, ανάλογα με το είδος της έκτασης, την απόστασή της από τη θάλασσα, αν είναι ή όχι αρδευόμενα αν έχουν πρόσοψη, οικήματα κλπ. Αγρότες: Το σενάριο προβλέπει ότι ΔΕΝ θα εξαιρεθούν όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες αλλά θα ισχύσουν και εδώ κριτήρια, όπως ο αριθμός των στρεμμάτων. Όλα θα έχουν πλήρως καθοριστεί ως τέλη Νοεμβρίου οπότε και το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή. Το Β' μέρος του σχεδίου, που λέγαμε. Μετά τα λεφτά των μισθών και των συντάξεων, η ακίνητη περιουσία.

Τα πράγματα θα είναι χειρότερα για τους "μικρούς" απ ότι λένε. Πολλοί είναι άνεργοι και αποκλείεται να πληρώσουν για το χωράφι ή το σπίτι, επειδή απλά δεν θα έχουν  Οπότε θα τους το πάρουν. Όσο για εκείνους που έχουν τα πολλά, θα βρουν τρόπο να ξεφύγουν.

 Την ίδια ώρα χαρίζονται στους πλουτοκράτες δισεκατομμύρια και ξεπουλιέται το σύμπαν...
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
12 Οκτωβρίου 2012 στις 12:09 μ.μ.

ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΦΟΡΩΝ Η ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ.adespotos-desprotia.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger