Home » , » Ο λόγος της βίζιτας

Ο λόγος της βίζιτας

Από mitsos175 , Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 | 2:14 π.μ.

Ραντεβού με έλληνες και ξένους επιχειρηματίες είχε η Άγκελα Μέρκελ στο ξενοδοχείο Hilton. Μαζί με την καγκελάριο στη συνάντηση βρέθηκε ο Σαμαράς καθώς και ο υπουργός ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης. Στη συνάντηση που είχαν οι επιχειρηματίες με την Μέρκελ έχουν προσκληθεί έξι ελληνικές και έξι γερμανικές επιχειρήσεις, μερικές εκ των οποίων είναι ο ΟΤΕ, η Hochtief και η Siemens Ελλάδος (φυσικά η Siemens), καθώς επίσης ο γνωστός και μη εξαιρετέος, πρόεδρος του ΣΕΒ.
Τέθηκαν πολλά ζητήματα επί τάπητος, ενώ έγινε εκτενής συζήτηση και για τη δυνατότητα επεν-γδύσεων στη χώρα από Γερμανικές επιχειρήσεις.

«Θετική» χαρακτήρισε κι ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, τη συνάντηση με την Α. Μέρκελ παρουσία του Αντώνη Σαμαρά. Θετική για ποιόν άραγε; Όχι πάντως για το συνταξιούχο ή τον άρρωστο. Τα φάρμακα πουλάνε χοντρά. Κι οι φαρμακοβιομηχανίες της Γερμανίας θέλουν να μη χάσουν από πελάτες.

Ορέγονται  επίσης τα φιλέτα του Δημοσίου και θέλουν να κάνουν τη μοιρασιά ανάμεσα στους ξένους τοκογλύφους και τους ντόπιους πλουτοκράτες. Γι αυτό και μίλησαν μια ώρα με το Σαμαρά αλλά και μιάμιση ώρα τους επιχειρηματίες. Με τους προϊσταμένους του Αντωνάκη, ήταν πολύ λογικό να μιλήσει περισσότερο. Το ποδόλουτρο, που της έκανε ο υπηρέτης της, η ενημέρωση μαζί με τις κολακείες, καθώς και οι διαταγές από την αφέντρα, δεν κράτησαν πάνω από μια ώρα.  
Το αεροδρόμιο, η ΔΕΗ (καθόλου τυχαία η σύλληψη των συνδικαλιστών), οι επικοινωνίες, ενδιαφέρουν πάρα πολύ το 4ο Ραίχ.

Ακόμα, η Μέρκελ θέλει να πάρει τη μερίδα του λέοντος από τους Γιάνκηδες, στο μεγάλο τραπέζι, το λουκούλλειο γεύμα των Εξοπλισμών. Το Ράιχ μας προτείνει τα LEOPART με ειδικά βλήματα, αντί των αμερικάνικων Μ1, βέβαια σαν αντάλλαγμα για τα δώρα θέλουν την αξιοποίηση τυχόν κοιτασμάτων ορυκτών ή υδρογονανθράκων κλπ. Επιπλέον ενδιαφέρονται για το νέο μαχητικό. Ευρωπαϊκό, Αμερικάνικο, ή Ρώσικο; Καλό κοψίδι, μεγάλη μερίδα. Ακόμη κι η Γαλλία θέλει να πάρει μέρος, αλλά η φράου Μέρκελ είναι «μοναχοφαγάς». Μπορεί άραγε γι αυτό, να μην πήγε ο Μπενυτο; Δεν θα άντεχε να του πάρει το αρνίσιο μπούτι και να το καταβροχθίσει μπροστά στα μάτια του.
Έδωσε το στίγμα σε ποιόν ανήκει η αποικία Ελλάδα. Μήνυμα στους συνεταίρους στις δυο όχθες του Ατλαντικού. «Θέλουμε κι οι Γερμανοί μερίδα».

Βάζουν σε εφαρμογή τις οικονομικές ζώνες κατοχής. Την απαλλαγή των πλουσίων από τα ενοχλητικά χαράτσια και τους μισθούς κοροϊδία των σκλάβων επιστημόνων, οι οποίοι θα δουλεύουν 7 μέρες τη βδομάδα 12ωρο με 16ώρο με «αμοιβή» τροφίμου σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Η Γερμανία ξανακάνει τα ίδια λάθη με άλλο τρόπο. Μας καταδικάζει ξανά σε θάνατο από πείνα. Λογαριάζει όμως χωρίς το λαό. Κι αυτή κι οι δοσίλογοι.

Κατά τα άλλα μια ευχή να παραμείνουμε στο αναθεματισμένο ευρώ, έγινε σημαία από τα φερέφωνα, τα οποία δεν κατάλαβαν, ούτε είδαν τους εκατοντάδες χιλιάδες συγκεντρωμένους. Κι έκαναν γαργάρα τη βία και την κατάλυση κάθε ελευθερίας. Φυσικά μας θέλει στην ευρωζώνη. Μας έχει περάσει τη θηλιά και μας σφίγγει το λαιμό. Κι ασφαλώς θέλει να κάνουμε τα πάντα για τη δόση μας.

Ακόμα διέταξε ότι πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ, να σκύψουμε το κεφάλι στην Τρόικα, να πάρουμε τη δόση που θα μας στοιχίζει τα πολλαπλάσια σε νησιά, λιμάνια, φυσικούς πόρους, και να δούμε «το φως στο βάθος του τούνελ». Πολύ φώς ρε παιδιά, στραβωθήκαμε...     

Αυτές ήταν οι εντολές της. Κι επειδή δεν γίνεται εντολές, «θεά», προσκύνημα, χωρίς προσευχή, ας πούμε την προσευχή του Σαμαρά:

«Μέρκελ ημών
η εν τοις Γερμανοίς,
αγιασθήτω το δάνειό Σου.
Ελθέτω η χορηγεία Σου.
Εφαρμοσθήτω το πρόγραμμά Σου,ως εν Γερμανώ και επί της Greece.
Την δόσιν ημών την επιούσιον δος ημίν Τζήμερον.
Και λάβε ημάς δια τα θελήματα υμών,
μήπως και ημείς κουρέψομεν τες οφειλές ημών.
Και μη εισενέγκης ημάς εις Τσιπρισμόν,
αλλά ρύσαι ημάς και από τη Συγγρού,
Αμήν»...

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
10 Οκτωβρίου 2012 στις 5:20 π.μ.

Τα ονόματα των 12 που συνάντησε η Μέρκελ: Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Μιχάλης Μαίλλης, ο Γιώργος Ζανιάς (Εθνική) o Νίκος Νανόπουλος (Eurobank), ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, ο επιχειρηματίας Δ. Κοπελούζος, ο Νίκος Φρουζής, πρόεδρος του συνδέσμου φαρμακευτικών επιχειρήσεων, ο διευθύνων σύμβουλος της Boss στην Ελλάδα, Bairon Herzberg,ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Hellas, Πάνος Ξυνής, ο διευθύνων σύμβουλος της Hochtief Hellas, Joahim Kochling και ο επικεφαλής του ZeusCapital, Στέλιος Ζαβός.

Ανώνυμος
10 Οκτωβρίου 2012 στις 2:40 μ.μ.

Προφανώς και ήταν θετική η επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα.
Φαντάζομαι πως για τη γερμανική και εν γένει την καπιταλιστική πολιτική, η επίβλεψη του υπαίθριου παζαριού με το όνομα Ελλάδα, προφανώς είχε πολλά κέρδη.
Για το Σαμαρά, θετική ήταν γιατί κέρδισε μια ισχνή επικοινωνιακή ανάσα. Στην οποία πρόσφεραν τη δέουσα βοήθεια και τα αστικά ΜΜΕ.
Τώρα δεν πιστεύω κανείς από εμάς να είχε αυταπάτες περί τυχών διεκδικήσεων. Αλλά ακόμα και αν η εσωτερική τρόικα ήταν λιγότερο εθελόδουλη και υποτακτική, για ποιον φανταζόμαστε ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει, για τον ελληνικό λαό;
Η Μέρκελ πετάχτηκε να κλείσει δουλίτσες, τις οποίες και προφανώς έκλεισε.
Άρα ο λόγος της επίσκεψής της προφανώς στέφθηκε με επιτυχία.

10 Οκτωβρίου 2012 στις 5:00 μ.μ.

«Καλή δύναμη», [much power (sic)], ευχήθηκε με γερμανικό σολιψισμό, η Φράου Καγκελάριος, αποχαιρετώντας –με τις οπλές της να πατάνε σταθερά στο κόκκινο χαλί του γερμανικού αεροδρομίου επί του, τυπικώς, ελληνικού εδάφους- το ανδρείκελο που παριστάνει τον υπουργό Εξωτερικών της Τρόικας Εσωτερικού. Αυτές ήταν οι τελευταίες της κουβέντες, δε μιλούσαν και ποτέ τίποτα σπουδαία αγγλικά, εκεί, στη Γερμανία. Εκείνος, ευθυτενής ως γύφτικο σκεπάρνι, σε ρόλο μπάτλερ και υπέρλαμπρου, συνάμα, δελφίνου, συνόδευσε την υψηλή αυτοπροσκεκλημένη έως την έξοδο. Στο επανειδείν κυρία. Και τα μάτια σας δεκατέσσερα στο μυστικό φάκελο της αγοραπωλησίας του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας ή τον δικαστικό φάκελο με τις εμπορικές πρακτικές της Siemens στην Ελλάδα. Για να μη μιλήσομε για τα υποβρύχια που γέρνουν, μαζί τα τρώμε, μάιν Φράου, τι να κάνομε τώρα? Ο γέγονε, γέγονε. Θα τα βρούμε σε όλες τις λεπτομέρειες, δεν γεννάται θέμα ανησυχίας, θα αντέξει η πλάτη του ραγιά, μόνο προσοχή στο χρηματοκιβώτιό σας με τα μυστικά του Ράιχ σας γιατί τους τρέμουμε –τέτοιες κούφιες ώρες- οι λήσταρχοι τους «λίσταρχους».

Πάντως, εμένα, καθόλου δε μου άρεσε, από την τηλεόραση που το παρατήρησα, το βλέμμα που έριξε η Φράου Καγκελάριος στο Μέγαρο Μαξίμου, βλέμμα έμπειρου υπάλληλου κτηματομεσιτικού γραφείου... Βέβαια, καθόλου δεν απόρησα με το θράσος του σφουγγοκωλάριου εγγονού της λογοτέχνισσας. Ούτε με την εικόνα του φωτογενούς «πρωθυπουργού», ενοχλήθηκα, μπροστά στις κάμερες της τηλεδημοκρατίας μας, να σκύβει και να περιγράφει, στη σπουδαία Φράου, τα πλεονεκτήματα του φιλέτου. Με την αβροφροσύνη του αυλικού, Όθωνος και Αμαλίας γωνία, γεννημένου οσφυοκάμπτη. Στα μέτρα του ο ρόλος να ψιθυρίζει εμπιστευτικά στο αυτί της κυρίας τις άδηλες χάρες του εξαιρετικού ακινήτου: το play room που άφησε στο πέρασμά του από το Μέγαρο Μαξίμου ο Κωστάκης, την αλαβάστρινη πισίνα που σχεδίασε κι εγκατέστησε ο Γιωργάκης, την εξαιρετική συλλογή από γκραβούρες, με απεικονίσεις των τριών πιθήκων, «δεν είδα, δεν άκουσα δεν μίλησα», φιλοτεχνημένες με φύλλα κλεμμένου ελληνικού χρυσού. Με μεθοδικότητα τις παράγει αυτές τις γκραβούρες, καθημερινά, η Τρόικα Εσωτερικού, από την εποχή ακόμα της Παπαδημοκρατίαςˑ και παλαιόθεν. All-inclusive, στην τιμή της πώλησης. Εγγυημένη κι η απαλλαγή από τον φόρο ακίνητης περιουσίας, με υπογεγραμμένο ήδη, στα κρυφά, το προεδρικό διάταγμα. Ο πρώτος τη τάξει κρονόληρος τα υπογράφει όλα! Εγγυημένη φοροαποφυγή για 99 χρόνια. Εξαιρετική, fast-track, η ευκαιρία!

Δύναμη λοιπόν, πολλή δύναμη ευχήθηκε η Φράου στο σινάφι που μας κυβερνάει, δύναμη ίσως υπνωτιστική, για να κρατηθεί στην ύπνωσή του ο κόσμος, όλοι εμείς, να συνεχίσομε να πιστεύομε, κυριευμένοι από το ιδιότυπο ραχάτι μας, ότι ο καλός θεός της Ελλάδας, στο τέλος θα βάλει πάλι το θαυματουργό χέρι του, θα κάμει τη δουλειά του και θα ξαναδώσει παράταση ζωής στη φάρα μας...

Καληνύχτα και καλή μας τύχη.

Kαι σ’ εσάς, ευπειθώς, την ευχή μας, μάιν Φράου...

http://my-pillow-book.blogspot.gr/2012/10/tea-and-sympathy.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger