Home » , » Το Αριστερό Ρεύμα του Σύριζα VS ΚΚΕ

Το Αριστερό Ρεύμα του Σύριζα VS ΚΚΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012 | 4:53 μ.μ.

Μετά την ολομέτωπη επίθεση που εξαπέλυσε η Αλέκα Παπαρήγα εναντίον του Σύριζα στην συνέντευξη που είχε δώσει στην Κυριακάτική realnews, έγινε φανερό ότι τα περιθώρια –αν υπήρξαν ποτέ- για κοινή δράση των δυο αυτών κοινοβουλευτικών κομμάτων έγιναν ανύπαρκτα.
Αυτό πια έγινε αντιληπτό και από το Αριστερό Ρεύμα του Σύριζα που μέχρι τώρα, τα στελέχη του, απέφευγαν να ανοίξουν μετωπική αντιπαράθεση με το ΚΚΕ. 


Σήμερα στην ιστοσελίδα τους κάνουν λόγο –χωρίς να την κατονομάζουν- ότι η ηγεσία του ΚΚΕ είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Στην πολιτική τους ανάλυση, που είναι ανυπόγραφη, άρα εκφράζει το Αριστερό Ρεύμα, τονίζεται:
«Η κυβερνητική κρίση, μαζί με μια ανοιχτή εσωκομματική κρίση στο ΠΑΣΟΚ και μια υπόκωφη αλλά βαθιά κρίση στη ΔΗΜΑΡ αλλά και μια φαινομενική ηρεμία με σκληρά υπόγεια ρεύματα στη ΝΔ, έχουν ήδη ξεσπάσει πρόωρα!..
 Ορισμένοι πολιτικοί κύκλοι δεν δίνουν προθεσμία πολλών μηνών μέχρι η κυβερνητική κρίση που ήδη ξεκίνησε να οδηγήσει τη συγκυβέρνηση σε διάλυση!
Η χώρα παραμένοντας στο μνημονιακό πλαίσιο και στην πάση θυσία εμμονή στο ευρώ, θα βαδίζει ανεξάρτητα από μνημονιακές παραλλαγές και διασυνδέσεις, τάχιστα προς την καταστροφή, ενώ σύντομα, ίσως από τα μέσα Σεπτέμβρη, να έχουν ραγδαίες και μάλιστα πολύ ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, μαζί, ίσως, με κοινωνικές εκρήξεις.
Όσο ποτέ ο τόπος χρειάζεται μια συμπαραταγμένη αλληλέγγυα και ριζοσπαστική Αριστερά! Τόσο δύσκολο, όμως, είναι να καταλάβουν αυτήν την απλή αλήθεια και οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς; Σε ποιο κόσμο ζούνε;».


Υ.Γ: Οι υπογραμμίσεις δικές τους.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 42 σχόλια

Ανώνυμος
1 Αυγούστου 2012 στις 5:28 μ.μ.

Ανέχθηκαν για πολύ καιρό τον πόλεμο της ηγεσίας του ΚΚΕ με υπομονή και σεβασμό πρός τον κοινό γενέθλιο χώρο...Αλλά έχει και η υπομονή τα όρια της!Το ΚΚΕ έπρεπε να βοηθήσει και να μπεί μπροστάρης στον αριστερό χώρο, και όχι να πετάει λάσπες σε ό,τι δεν μπορούσε να ελέγχει...Ο λαός δεν συγχωρεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες στον χώρο οπου ψάχνει βοήθεια για την πολιτική του επιβίωση...

1 Αυγούστου 2012 στις 5:42 μ.μ.

Πότε η αριστερά θα σταματήσει τις μικρότητες,να παλαίψει ενωμένα τη λαίλαπα?

Ανώνυμος
1 Αυγούστου 2012 στις 6:09 μ.μ.

Μια κλίκα σφετεριστών του ΚΚΕ εξακολουθούν να το δολοφονούν. Ούτε τώρα έχουν αντιληφθεί ότι το οδηγούν στην απόλυτη περιθωριοποίηση ; Το ΚΚΕ δεν ανήκει στην Παπαρήγα και στην κλίκα που την στηρίζει. Το ΚΚΕ ανήκει σε όλους τους Έλληνες αριστερούς. Ήρθε η ώρα οι σφετεριστές να πάνε στα σπίτια τους .

Ανώνυμος
1 Αυγούστου 2012 στις 6:11 μ.μ.

Ως πότε η αριστερά του χρονοντούλαπου θα αποτελεί το τέλειο ανάχωμα της ΛΑΙΛΑΠΑΣ;

Ανώνυμος
1 Αυγούστου 2012 στις 6:40 μ.μ.

Το "αριστερό ρεύμα" είναι η "σοσιαλιστική πτέρυγα" ενός σοσιαλδημοκρατικού κόμματος που προσκυνά την ΕΕ την ΕΚΤ και τους ομπάμιες, αλλά είναι κατά της τρόικας που αποτελείται από την ΕΕ την ΕΚΤ και τον ομπάμια;
Τη συνεργασία με το ΚΚ τη θέλουν για καπιταλισμό με δημοκρατία, ελευθερία και λαϊκή ευημερία;

Ανώνυμος
1 Αυγούστου 2012 στις 6:46 μ.μ.

Μα είναι εκτός τόπου και χρόνου.
Δεν είναι ψέμα αυτό.

Ανώνυμος
1 Αυγούστου 2012 στις 6:47 μ.μ.

Στα πλαίσια της αστικής δημοκρατικότητας αναρωτιούνται τι δεν πάει καλά και πως θα βοηθήσουν το λαό...
Όλοι τους, βούτυρο στο ψωμί του συστήματος

αρης
1 Αυγούστου 2012 στις 6:52 μ.μ.

Η απαντηση στο ερωτημα σου ΙΚΤΙΝΕ ειναι οταν σταματησει να τα παιρνει απο το κρατος

Ανώνυμος
1 Αυγούστου 2012 στις 7:37 μ.μ.

Όσο ο λαός δεν νιώθει έτοιμος να συγκρουστεί μετά μονοπώλια και την ΕΕ και ψάχνει έναν εργολάβο επίλυσης προβλημάτων , θα ζει με αυταπάτες και θα παγιδεύεται σε κόμματα που μεταλλάσσονται σε νέα σοσιαλδημοκρατία και στα δήθεν " αντιμνημονιακά κόμματα ".
Ο λαός πρέπει να καταλάβει ότι δεν υπάρχει φιλολαϊκή λύση εντός ΕΕ.
Έξοδος από την ΕΕ , μονομερή διαγραφή του χρέους ,κοινοποίηση των μέσων παράγωγης λαϊκή εξουσία.
Αυτός είναι ο δρόμος που ταυτίζετε με τα συμφέροντα του λάου.

Ανώνυμος
1 Αυγούστου 2012 στις 7:57 μ.μ.

Πολύ σας βλέπω να κόπτεστε για το ΚΚΕ, δεν σας υποχρέωσε κανείς να το ψηφίσετε, όπως και δεν το ψηφίσατε.
Μην το παροτρύνετε όμως να αλλάξει τις θέσεις του και να πει ναι στην Ευρώπη και το Ευρώ.
Ποιοι είστε εσείς που θα υποδείξετε στο ΚΚΕ την πορεία του;
Εάν θεωρείτε ότι έχετε τόσο δίκιο στις απόψεις σας απευθυνθείτε στον κόσμο.
Εκεί θα δούμε πόσο δίκιο έχετε και κατά πόσο μπορείται να πείσετε τον κόσμο.

Ανώνυμος
1 Αυγούστου 2012 στις 9:13 μ.μ.

Αντί να ασκήσει η ΄΄αριστερή πτέρυγα'' του Συριζα κριτική για το γεγονός ότι προσπάθησε το κόμμα τους με όρους θεάματος και εντυπώσεων να αρπάξει ψήφους,ασκεί κριτική στο ΚΚΕ!!Αυτό πάει να πεί ''αριστερά''...

Ανώνυμος
2 Αυγούστου 2012 στις 12:34 π.μ.

ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΙΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΟ Κ.Κ.Ε ΕΧΕΙ ΕΚΦΥΛΙΣΕΙ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΕΙΝΙΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑΑΑΑΑΑΑ΄....ΚΑΛΗΜΕΡΑΣΑΣ

Ανώνυμος
2 Αυγούστου 2012 στις 1:45 π.μ.

αν καποιος δε συγκρουστει με μονοπωλια/ ΕΕ και εργοδοτες, δεν θα κανει τιποτα καλο για το λαο, ειτε εχει καλη προθεση, ειτε οχι.
ο Συριζα δεν ειναι υπερ της κοινωνικοποιησης των μεσων παραγωγης. Αυτο αποτελει βασικη διαφορα.
Αν αλλαξει το ΚΚΕ θεση, ποιος θα μεινει να ειναι ξεκαθαρα υπερ του να παρει ο λαος τον πλουτο που ο ιδιος παραγει και οχι να αρκειται σε ενα ισως καλο ξεροκομματο του εργοδοτη?
Και στην τελικη αν δε συμφωνειτε με το ΚΚΕ αφηστε το να εχει τη θεση του.

Ανώνυμος
2 Αυγούστου 2012 στις 6:10 π.μ.

TI ωρε λεβεντες 'αριστερο ρευμα' που δεν ξερω απο ρευματα και μπασιες καιτερτυπια κα τσιριτσατζουλες..... ΤΙ ειναι ευτουνο το αριστερο ρεγμα με το συμπαθιο και τι ηταν και που ητανε ψες και παραψες και παρα πισω ... να με συμπαθατε ωρε 'αδερφια γιατι ουτε τοχω ξανακουσει ουτε εχουμε συναντιθει και πουθενα σε κανενα πεζοδρομιο πλατεια χωρο δουλειας για απεργιας..... Κι ειμαι και λιγο μεγαλος εχω 45 συναπτα ετη ωρε αδερφια.. στο πεζοδρομιο και τσ' πλαατειες και ευτουνω το πραμα δεν τοχω ματασυναντηση.... παρε μοναχα θ'μαμε εδω και 35 -37 χρονακια που ηντανε κατι ρηγαφαιρε'ι'τες που ρχωντουσανε και μελεγαν να παγω μα τους ακουσω γιατι λεει ητανε κι αριστεροι.... Αλλα μοναχα αριστερα δεν μου μιλαγανε παρε κουκουροκουλτουρ και αναφορουλες εισ το Μαρξι εκαναν τοτε ... το λεπον ΩΡΕ λεβεντες τι ειναι ευτουνο το 'αριστερω ρεγμα..." ? και πουθε ερχεται και τι σκαμπαζει... ποιοι ειναι ...?

Ανώνυμος
2 Αυγούστου 2012 στις 7:30 π.μ.

A...το ΚΚΕ συγκρούεται με τα μονοπώλια και (κυρίως!) με την ΕΕ. Τέτοια ονειρεύονται ορισμένοι.

Παιδιά δεν πείθετε κανένα όμως. Από την ΕΕ δεν φεύγεις με ανένδοτο στο ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος σας τα λέει αυτά σας κοροϊδεύει. Άλλωστε η λαϊκή οικονομία είναι απαραίτητος όρος για να φύγουμε από την ΕΕ, έτσι δεν είναι;
Οπότε τι το κουβεντιάζουμε: Επανάσταση αύριο! Το λέει και το ΣΕΚ 40 χρόνια τώρα και τίποτε δεν έπαθε!

Ελπίζω μόνο να έχουμε βρει κανάλια για τα όπλα (οι Σύριοι "επαναστάτες" θα μπορούσαν να δώσουν μια λύση, απ' ότι βλέπω έχουν όπλα τελευταίας τεχνολογίας), γιατί όλα τα άλλα τα έχουμε λυμένα.

2 Αυγούστου 2012 στις 8:09 π.μ.

O ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι η Ε.Δ.Α. της εποχής μας. Βέβαια στερείται προσωπικοτήτων του μεγέθους του Γιάννη Πασσαλίδη, του Ηλία Ηλιού. Έδωσε, ωστόσο, την αίσθηση της κάποιας "οντότητας" στους, εσωτερικά και εξωτερικά, κατακερματισμένους Αριστερούς.
Τώρα αν ο ιστορικός του προορισμός, είναι να επιφέρει εκκωφαντικές αλλαγές, απέναντι σε ένα παγκόσμιο σύστημα και μάλιστα σε περιορισμένο τοπικό επίπεδο, αυτό μόνον ένας ονειροπαρμένος ή εξοργιστικά ευφάνταστος, θα το πίστευε.
Αλλά το πιο εξοργιστικό είναι να μετατρέπει κάποιος, την μη πραγματοποιήσιμη επιθυμία του, σε πολεμική κατά άλλου.
Το επιχείρημα του τύπου : "Εγώ δεν δέχομαι την διαχείριση, του ενός ή του άλλου, διεφθαρμένου συστήματος και αφήνω "ες αεί" τον έλεγχο στον αντίπαλο",αυτό καταρχάς δεν είναι πολιτική.
Το να επικαλείται, κανείς, την συνειδητοποίηση γενικά του λαού, εννοώντας αυτόν, ως χονδρική ύλη και αναμένοντας μία ιδανική ιστορική περίοδο ως κατάλληλη, για τελική ρήξη, αυτό συνιστά Μεταφυσικό Καιροσκοπισμό.
Το να μιλά κανείς για συνειδητοποίηση του λαού και στο εσωτερικό του, να έχει εγκαταλείψει την καθοδήγηση και την διαφώτιση των μελών και των στελεχών του, αυτό συνιστά εμπαιγμό τόσο του λαού όσο και του ίδιου του πολιτικού του δυναμικού.
Θα διερωτηθεί κανείς, από πού φαίνεται η ανυπαρξία καθοδήγησης και διαφώτισης;
Μα από την αντιμετώπιση των αντιπάλων εντός και εκτός Αριστεράς.
Δείτε το σχήμα : "Κοιτάξτε, με τί πάθος, καταγγέλλω τους αντιπάλους μου, εγώ τους επιτίθεμαι κι αυτοί με ειρωνεύονται".
Συμπέρασμα : "...αφού εγώ είμαι ο παθιασμένος, εγώ έχω το δίκιο και οι άλλοι είναι καταφανέστατα υποκριτές και φυσικά πουλημένοι, γι αυτό και παραμένουν ατάραχοι, στις κατηγορίες...".
Η αδυναμία σε καθοδηγητικό επίπεδο των στελεχών και μελών ΚΚΕ προκάλεσε και την "Πολιτική Αγοραφοβία" τους, την έλλειψη ικανότητας να αντιπαρατεθούν με άλλες δυνάμεις της Αριστεράς στο δύσκολο ή άγνωστο πεδίο της συζήτησης.
Αυτό βόλευε και την ηγεσία, αφού το κύριο μέλημά της ήταν και είναι η συντήρηση των μηχανισμών και φυσικά της περιουσίας του Κόμματος".
Και φτάσαμε στο σημείο να λέγεται για το σκυλί που το ταΐζεις δεν σε δαγκώνει.
Για το σημερινό Αστικό Σύστημα Εξουσίας, το ΚΚΕ είναι ένα "τακτοποιημένο θέμα".
Κι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έπαιρνε τις επιδοτήσεις ως κοινοβουλευτικός σχηματισμός, αλλά τώρα μεγάλωσε και θέλει, από την αυλή όπου το είχανε, να μπει στο σαλόνι του Κυρίου του και να συναποφασίζει.
Αυτό όμως είναι πρόβλημα του Κυρίου και όχι του μαντρόσκυλου που επέλεξε να παραμείνει μαντρόσκυλο του ξεροκόμματου και των άκακων γαβγισμάτων.

Ανώνυμος
2 Αυγούστου 2012 στις 10:56 π.μ.

Αν δεν το 'χετε πάρει χαμπάρι, το κκε λέει ναι στην ΕΕ και στο Ευρώ.
Για την ακρίβεια το ΚΚΕ λέει έξω από ΕΕ & ΟΝΕ με λαϊκή εξουσία. Που σημαίνει ότι αν δεν υπάρχει λαϊκή εξουσία, για την οποία το κκε όχι μόνο δεν κάνει απολύτως τίποτε αλλά αντιμάχεται κάθε πρωτοβουλία για την μεταβολή της τάξης που κυβερνά (βλ. Χαλυβουργία που τα αιτήματα παρέμειναν σε οικονομίστικο επίπεδο) δεν έχει και νόημα να βγούμε (αποδεσμευτούμε!!!???) από την ΕΕ και την ΟΝΕ. Στα λόγια αποδέσμευση (όχι έξοδο) στην πράξη μέσα με τα μπούνια. Πώς ονομάζεται αυτή η στρατηγική είπαμε; Τι σχέση έχει με τον τροτσκισμό;

Ανώνυμος
2 Αυγούστου 2012 στις 11:56 π.μ.

ρε παιδια τι έγινε με το συριζα στην συγκεντρωση για την χαλυβουργια στην ομόνοια ;ειδα την ανταρσυα,το Παμε μεχρι και ροζιναντε αλλα την αυτονομη παρεμβαση δεν την βρηκα.Ηταν αλλου το νεοεπαναστατικο κινημα των νεοαριστερων;

Ανώνυμος
2 Αυγούστου 2012 στις 1:43 μ.μ.

Καλώ όλους τους διαφωνούντες φίλους του ΚΚΕ να διαβάσουν αυτές τις αναρτήσεις για να δούν τι γνώμη έχει ο κόσμος του Συριζα για το ΚΚΕ. Είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβουν.
Τώρα για την αλλαγή στάσης του Αριστερού Ρεύματος είναι προφανής ο λόγος. Η Συριζα θα χτίζει το προφίλ της υπέυθυνης αντιπολίτευσης και το αριστερό ρεύμα θα προσπαθεί να κρατήσει τους ψηφοφόρους που μετακινήθηκαν από το ΚΚΕ. Τώρα όποιος έχει μυαλό καταλαβαίνει ότι η προηγούμενες κινήσεις φιλίας του Αριστερού ρεύματος ήταν απλά στο πλαίσιο της τακτικής να φανούμε εμεις καλοί και να χάσει ψήφους το ΚΚΕ

Υ.Γ. Ρε μάγκες εσείς που γράφετε τις αθλιότητες για την κρατική χρηματοδότηση ο Συριζα δεν πέρνει, δεν έχει επαγγελματικά στελέχη, Η ΚΟΕ που παλιά είχε ως θέση αρχής να μην παίρνει λεφτά και από τότε που μπήκε στο Συριζα ξεκοκαλίζει ότι μπορεί περισσότερο δε σας ενοχλεί. Να τις θυμάστε τις αθλιότητες σας όμως και να τις πουν και τα κόμματα σας δημόσια στον κόσμο και ο κόσμος θα κρίνει αν το ΚΚΕ είναι εκφυλισμένο ή όχι. Αυτό δε το φοβόμαστε καθόλου ξέρουμε το ήθος μας και το ξέρει και ο κόσμος. Αυτό που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε είναι τακτικές του στυλ "Εγώ αγαπάω το ΚΚΕ, δικαιώθηκε σε τόσα, γιατί δε θέλει να κάνουμε κάτι όλοι μαζί" Αλλά δε έχετε τα κότσια ούτε την κομουνιστική ηθική να αντιμετωπίσετε έντιμα το ΚΚΕ. Βασίλης

Ανώνυμος
2 Αυγούστου 2012 στις 5:30 μ.μ.

Φίλε theodore theodore με το ΚΚΕ συμβαίνει το εξής ''μεταφυσικά καιροσκοπικό'':ενώ το κατηγορούν όλοι για απαρχαιωμένο,εκείνο να μπορεί να προβλέψει πολλές φορές το μέλλον!περίεργα πράγματα!Για παράδειγμα,όταν πολλοί φωστήρες μετέπειτα ιδρυτές του συν/σύριζα προσκύναγαν το Μάαστριχτ και το ΔΝΤ,και κατηγορούσαν το ΚΚΕ(και τότε)για καιροσκοπισμό,εκείνο προειδοποιούσε για την επερχόμενη θύελλα..Δεν είναι μεταφυσική μαρξισμός λέγεται,και πρέπει να προσέχουμε μήπως το κκε βγει και πάλι σωστό...

Ανώνυμος
2 Αυγούστου 2012 στις 5:46 μ.μ.

Kάτι η σύνδεση, κάτι η απογοήτευση για το που καταλήγει αυτό που ξεκινάς, καλύτερα που το προηγούμενο σχόλιο δεν θα δημοσιευθεί, γιατί πολύ <> το επιπεδο και έγινε δυσθεώρητο...Τα κουτσαβάκια και οι νεοφώτιστοι ας συνεχίσουν...

Ταμπαχανιώτης
2 Αυγούστου 2012 στις 6:23 μ.μ.

Το "Αριστερό Ρεύμα" δεν κάνει κριτική μόνο στο ΚΚΕ, όταν μιλάει για Ριζοσπαστική Αριστερά, αναφέρεται και στο ΚΚΕ και στην Ανταρσύα αλλά πρωτίστως και στην πλειοψηφία του ΣΥΝ/Σύριζα! Γιαυτό μη βγάζει κανένας την ουρά του απέξω, κανείς δεν έχει το αλάθητο. Πρέπει να αποκατασταθεί πρώτα και κύρια η ανθρώπινη συντροφική επικοινωνία μεταξύ μας, που όλοι γνωρίζουμε βρίσκετε στο χαμηλότερο επίπεδο. Δεν θα απέκλεια ένα τουρνουά μπάσκετ ή ποδοσφαίρου να σπάσουμε το πάγο ρε συντρόφια!

Ανώνυμος
2 Αυγούστου 2012 στις 6:24 μ.μ.

Να το δείτε ότι δε θα αργησει η ώρα που ο,τι θα έχει απομείνει από το ΚΚΕ θα παρακαλάει να γίνει συνιστώσα του Συριζα

Ανώνυμος
2 Αυγούστου 2012 στις 7:02 μ.μ.

Τα λόγια μέσα στα εισαγωγικά γιατί κόβονται;Δεν νομίζω οτι η λέξη ΄΄ανέβηκε΄΄ ενέχει κάποιο υπονοούμενο!!!

Ανώνυμος
2 Αυγούστου 2012 στις 8:18 μ.μ.

ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΣΟΙ ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚΟΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ;ΠΟΣΟ ΑΦΕΛΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ;ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ

Ανώνυμος
2 Αυγούστου 2012 στις 8:41 μ.μ.

κατι δεν παει καλα στου συριζαιους καποιοι ονειρευονται και περπατουν το ΚΚΕ στο τελος θα μιλιση στα παραπανω αντικκεδικα σχολια ειναι οκαθρεπτης της αλλαζονιας το 26 ευκολα γινετε 4

Ανώνυμος
2 Αυγούστου 2012 στις 9:09 μ.μ.

Επιτέλους το αριστερό ρεύμα κατάλαβε ότι''τον αράπη κι αν τον πλαίνεις το σαπούνι σου χαλάς''.Οι αυταπάτες για συνεργασία με το κκε πρέπει να τελειώνουν.Απεδείχθει περίτρανα ο συστημικός ρόλος του κκε και η βοήθεια που προσφέρει στην αστική εξουσία όταν αυτή δυσκολεύεται.Ο λαός άνοιξε ενα δρόμο,καταδικάζοντας παράλληλα τον σεχταρισμό και την περιχαράκωση.Ακολουθείστε τον.

2 Αυγούστου 2012 στις 11:15 μ.μ.

Μία απάντηση στον 5:30.
Υποστηρίζεις ότι το ΚΚΕ, δεν ψήφισε το Μάαστριχτ.
Και υποστηρίζεις ότι το έκανε επειδή είχε την ικανότητα να προβλέπει το μέλλον.
Ως εδώ λαμπρά!
Μα το ΚΚΕ ήταν από το 1980 αντίθετο με την είσοδό της χώρας μας στην τότε Ε.Ο.Κ.
Που είναι το παράξενο, να αποδίδει στο Μάαστριχτ όλη την κακοδαιμονία της Ελληνικής Οικονομίας;
Εδώ πριν ένα χρόνο αρνήθηκε να ψηφίσει κανονιστικές διατάξεις και αναγκαστικούς νόμους, όπως για παράδειγμα την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση και μάλιστα χωρίς καμία αιτιολόγηση. Κάτι ασυναρτησίες ψέλλισε ο Σκυλάκος και το θέμα έκλεισε.
Αυτή η πρακτική προδίδει και την πολιτική τους αντίληψη, Αφού είμαι κόμμα δεν δίνω λογαριασμό στην Κοινωνία.
Από όλο το κείμενο μου, αυτό που είναι πιο ενοχλητικό είναι τα περί αντικαθοδήγησης και αντιδιαφώτισης και τα περί αγοραφοβίας.
Και κάτι άλλο που το πετάτε χωρίς να γνωρίζετε καν το έργο του Μαρξ.
Ο Μαρξ ήταν ένας. Οι Μαρξισμοί είναι πολλοί.

εκνευρισμένος
3 Αυγούστου 2012 στις 7:24 π.μ.

Για ποιά κομμουνιστική ηθική μιλάς Βασίλη; Ποιός την έχασε για να την βρείτε εσείς; Εδώ αυτό το ψυχοπαθή μαλάκα τον έχετε κάνει σημαία με αναδημοσιεύσεις σε όλα τα κκεδικα μπλογκ: http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/08/blog-post_854.html
Είναι κομμουνιστής αυτός;
Να τους χαίρεστε τέτοιους κομμουνιστές.

Αλήθεια, όταν η Παπαρήγα παίρνει τηλέφωνο στην ΝΕΤ για να υπερασπίσει το δικαίωμα της Μπατζελή να την πέσει στο ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται για..."κομμουνιστική ηθική"; (http://www.youtube.com/watch?v=c7iP8NTCJsE)
Να την ξαναχαίρεστε την κομμουνιστική ηθική σας. Μόνο που ξέρεις, αυτή η ηθική μοιάζει πολύ με ξεκατίνιασμα.

Ποιός ζήτησε ρε σεις να αλλάξει άποψη το ΚΚΕ για την ΕΕ; Γιατί λέτε συνέχεια ψέματα; Δηλαδή αν προσφέρει στήριξη (όχι συμμετοχή) σε μια κυβέρνηση που αναλαμβάνει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, είναι αποδοχή της ΕΕ;
Ποιόν κοροϊδεύετε ρε σεις; Ξέρετε ότι ο κόσμος έχει σοβαρό πρόβλημα; Ξέρετε ότι πλέον έχουμε βρεθεί όλοι να χρωστάμε, ακόμη κι αν δεν έχουμε δανειστεί ούτε ένα ευρώ; Ξέρετε ότι κλείνουν νοσοκομεία, ΙΚΑ, ΟΤΕ (ειδικά σε επαρχία) κλπ.;
Νομίζετε ότι τσάμπα σας έφυγε ο μισός κόσμος στις δεύτερες εκλογές;
Ήταν απολίτικοι μικροαστοί κι αυτοί;
Ε να προσέχετε τότε να μη σας ψηφίζουν τέτοιοι και γίνεστε σαν το ΣΥΡΙΖΑ.

Λέει ο άλλος ότι τον ΣΥΡΙΖΑ τον ψήφισαν πρώην πασόκοι!! Και τι περίμενες να τον ψηφίσει ρε Αινστάϊν της πολιτικής; 80 και 85% έβγαζε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Από που θα έπαιρνε τις ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ; Από το Τζήμερο;
Εσείς δηλαδή τι θα προτιμούσατε; Να βγάλει πάλι 80% ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ή μήπως να πάρετε ΕΣΕΙΣ τις ψήφους των πασόκων;

Το 26 όντως γίνεται εύκολα 4 στην εποχή μας, αλλά και το 4 μπορεί να γίνει 2%. Ας το προσέξουν αυτό μερικοί.

3 Αυγούστου 2012 στις 11:01 π.μ.

Προς Συριζαίους Ευρωλιγούρηδες που πάιρνουν και ένα κάρο λεφτά από την Ευρώπη για να συμμετέχουν στο ευρωπαϊκο κόμμα της Αριστεράς:

Εμείς που ψηφίσαμε ΚΚΕ το κάναμε γιατί έχει αυτή τη γραμμή. Αν θέλαμε άλλη γραμμή θα ψηφίζαμε τον νεο Ανδρέα Παπανδρέου τον Τσίπρα. Εσείς που ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ απαντείστε: Θα ψηφίσετε την κατάργηση των μνημονίων ή θα καταγραφείτε απλά σαν ένα ακόμα κόμμα κοινών ψευτών;

Ανώνυμος
3 Αυγούστου 2012 στις 6:23 μ.μ.

Βρειτε μου πολιτικο αρχηγο με 300 ευρο καταθεση να τον βαλω γενικο γραμματεα του ΚΚΕ
Τι να ψηφισω τον αρχιμηχανικο μου τον Τσιριζα?
Δυστυχως ο κοσμος μασα αγριως,και πινη κοκες να χωνεψη

Ανώνυμος
3 Αυγούστου 2012 στις 11:48 μ.μ.

Πάντως εγώ ξέρω έναν πρώην πασόκο που στις πρώτες εκλογές ψήφισε ΚΚΕ:Τον κυρ-Βασίλη απ'την Ελληνοφρένεια.Αυτό για να μη λένε κάποιοι ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ οι πρώη ΠΑΣΟΚΟι.Τώρα επειδή οι πούροι επαναστάτες του Περισσού μάλλον την επανάσταση θα την κάνουν με Αρειανούς,κάτοικους του Ερμή και της Ανδρομέδας καλά κάνουν και απαξιώνουν τον κόσμο που ψήφιζε ΠΑΣΟκ και τώρα ΣΥΡΙΖΑ.Αλλωστε αν όλοι αυτοί ψήφιζαν ΚΚΕ τώρα το ΚΚΕ θα ήταν σε πανικό γιατί θα έπρεπε κάτι να κάνει.Ενώ τώρα διακοπούλες,χαλαράαα κι έχει ο Θεός από Σεπτέμβρη

Ανώνυμος
4 Αυγούστου 2012 στις 12:53 μ.μ.

Εγω ειμαι ο ΠΑΣΟΚΟΣ που "ψήφισε" ΚΚΕ , θες να γνωριστούμε
για να ψηφίσω Σφυριζα . Α" ο σύντροφος κυρ-βασιλης σύριζα ψήφισε
και οχι επανάσταση δηλ. ΚΚΕ οπως ειπε και ο ιδιος .
Σύντροφε συριζαιε μπερδεύτηκες απο την επιτυχία των ψηφίων αδερφέ μου

φελιξ τζερζινσκι , - καπεταν Αλεξης

ΥΓ

Σύντροφε συριζαιε ποια ειναι η αποστόλη ενος κομμουνιστικού
κόμματος να κυβερνήσει ...μηπως......? Αυτο μας λες....

Ανώνυμος
4 Αυγούστου 2012 στις 7:10 μ.μ.

Φίλοι συριζαίοι.Της αλαζονείας κρατήστε μικρό καλάθι.Η εκλογική σας άνοδος,είναι αποτέλεσμα συντηρικοποίησης της ελλ.κοινωνίας,και όχι ριζοσπαστικοποίησής της.Το ξέρετε καλά αυτό,μην δουλευόμαστε.Η ελλ.κοινωνία βουλιάζει μέρα τη μέρα στην αντίδραση(πράγμα φυσικό σε μια κρίση)κάτι εμφανές σε όσους δεν ζουν μόνο στο γκαζοχώρι ή τον Αρη.Ο σύριζα διέπραξε ένα ιστορικό λάθος:αντί να κρατήσει αριστερή στάση,επέλεξε να χορέψει στον ρυθμό που του βαράν το ντέφι τα πεπτωκότα μικροαστικά στρώματα.Με αντάλλαγμα βέβαια την εκλογική άνοδο(αλήθεια τι έγιναν εκείνες οι αφισσες της ΚΟΕ που ζητούσαν έξοδο από Ε.Ε;εξαφανίστηκαν και από το site.Τόσο φόβος πια μην τρομάξει ο μικροαστός;).Ετσι λοιπόν ο σύριζα είπε τα ψέμματα που ήθελε να ακούσει ο κάθε πρώην πασόκος:και καταγγελία του μνημονίου,και διατήρηση της δανειακής σύμβασης,και σύγκρουση με την Μέρκελ,και παραμονή στην ε.ε και και και..Φίλε εκνευρισμένε το 27 του σύριζα γίνεται 4 πιο εύκολα από το 4 σε 2 του κκε στις συγκεκριμένες συνθήκες.Εχει να κάνει με τη σχέση πολιτικής ισχύς-εκλογικής επιρροής.Κάτι τελευταίο:η χαιρέκακη αλαζονεία που αντιμετώπισαν πολλοί συριζαίοι την εκλογική πτώση του κκε,έχει ψυχοπαθολογική αιτία.Προφανώς για αυτούς το κκε είναι η αλογόμυγα που τους τσιμπάει την αριστερά που προσπαθούν να βάλουν για ύπνο.Να βάλουν για ύπνο,με στόχο λίγα ψηφουλάκια..

Ανώνυμος
4 Αυγούστου 2012 στις 8:35 μ.μ.

το να κάνεις κριτική σε οποιοδήποτε κόμμα και στις θέσεις του είναι θεμιτό, το να βγάζεις το άχτι σου απέναντι σε ένα κόμμα (όπως γίνεται με πολλούς) σε εκτόνωνει στο πληκτρολόγιο, αλλά ειναι βαρετό. Το χειρότερο είναι όταν αριστεροί αντιπαρατίθονται με όρους γηπεδικούς. Αλήθεια από που και ως που ωρέ συριζαίοι επειδή πήρατε μεγάλο ποσοστό στις εκλογές σας δικαιώνει πολιτικά. Η αριστερή πολιτική γίνεται με βάση το καλό ή κακό εκλογικό αποτέλεσμα ή με βάση κατά πόσο προωθεί τα συμφέροντα των εργαζόμενων; Βέβαια το πιο ενοχλητικό απ΄όλα είναι το καλάμι που καβάλησαν οι συριζαίοι και η συμπεριφορά τους του νεόπλουτου που έχουν μετά τις εκλογές, μπροστά τους ο σεχταρισμός και η δογματίλα των κκεδων είναι πταίσμα. Και κάτι τελευταίο για το ρεύμα του συν. Η εγκατάλειψη των θέσεων του για το ευρώ και την ε.ε. είναι ¨προσωπική¨άποψη του Π. Λαφαζάνη ή συλλογική απόφαση του αριστερού ρεύματος; Αυτό λέγεται ευέλικτη πολιτική συμμαχίων και καλούν την αντικαπιταλιστική αριστερά να τους ακολουθήσει; Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε....

εκνευρισμένος
4 Αυγούστου 2012 στις 11:14 μ.μ.

Το ότι από αυτά που είπα επέλεξες να απαντήσεις αποκλειστικά και μόνο για την δυνατότητα πτώσης των εκλογικών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει για τι τύπου αριστερά και κομμουνιστικό κόμμα μιλάμε.

Κατά τα άλλα η ψυχοπαθολογία μια χαρά κρατεί και στο κόμμα σου. Και τέλος πάντων, ακόμη και "χαιρέκακη αλαζονεία" να έδειξαν κάποιοι, πολύ απέχει από τις σαμπάνιες που θα άνοιγαν στον Περισσό έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ έπεφτε ξανά στο 4.
Άσε που η χαιρέκακη αλαζονεία δεν είναι το χειρότερο, γιατί είναι αν μη τι άλλο ειλικρινές.

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2012 στις 4:37 μ.μ.

Αν δεν ήξερα προσωπικά πολλούς αγωνιστές του ΚΚΕ τους οποίους τιμώ και σεβομαι και με τους οποίους έχουμε βρεθεί σε κοινούς αγώνες θα πίστευα ότι το κόμμα αυτό είναι η βαλβίδα ασφαλέιας του συστήματος.Γιατί δε μπορώ να καταλάβω γιατί το '81 υπήρχε το σύνθημα για συμπόρευση ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ(και αίτημα για ανοιχτές συνεργασίες)αλλά τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ έχει ανοιχτό πόλεμο.Γιατί;Επειδή είναι ρεφορμιστές;Το ΠΑΣΟΚ του 81 τι ήταν;Επειδή ειναι πολιτικοί απατεώνες;Το ΠΑΣΟκ του 81 τι ήταν;Και πολλά ακόμα..Κάτι άλλο συμβαίνει εδώ και μάλλον τις ευθύνες πρέπει να τις αναζητήσουμε σε επίπεδο ηγεσίας,εκεί είναι το πρόβλημα..

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2012 στις 8:20 μ.μ.

9 Αυγούστου 2012 4:37 μ.μ.

Αν το Κ.Κ.Ε είναι αυτό που λειτουργεί σαν βαλιβίδα ασφαλείας του συστήματος τότε ο ΣΥΡΙΖΑ τι είναι;Μήπως είναι απαραίτητο να σου θυμίσω τις δηλώσεις για το μνημόνιο,τις θέσεις για την Ε.Ε και το ΕΥΡΩ,την στάση του στο εργατικό κίνημα αλλα και τους πασοκογενείς εργατοπατέρες και νυν στέλεχοι που δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό του;Μάλλον θα πρέπει να φρεσκάρεις επειγόντως την μνήμη σου γιατί συνθήματα για συμπόρευσει με το ΠΑΣΟΚ και αιτήματα για ανοιχτές συνεργασίες μαζί του απο πλευράς του Κ.Κ.Ε και των κομμουνιστών δεν τέθηκαν ποτέ.Τετοια γεγονότα ουδέποτε υφίσταντο πάρα μόνο στο μυαλό των βρωμοπασόκων που έχουν ταχθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα που καταρέει το μεγάλο μαγαζί και προσπαθούν κατά την πάγια και προσφιλή διαχρονικά τακτική τους να προβοκάρουν και να σπεκουλάρουν το Κ.Κ.Ε γιατί δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν με ιδεολογικοπολιτικούς και ιστορικούς όρους ανοιχτά μαζί του.

εκνευρισμένος
10 Αυγούστου 2012 στις 8:27 π.μ.

χαχα...μας επεξεργάζεσαι λιγάκι "9 Αυγούστου 2012 4:37 μ.μ." ε;

Επειδή όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, τσίμπα το πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη στις 19/10/1981:
http://www.nlg.gr/digitalnewspapers/ns/pdfwin.asp?c=65&dc=19&db=10&da=1981
- "Συντριπτική η πλειοψηφία των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ"
- "Οι δυνάμεις της αλλαγής"
- "Συνθήματα ΕΝΟΤΗΤΑΣ κι αγώνα. Συνθήματα Αλλαγής"
- "Οι κόκκινες σημαίες ανεμίζουν ΜΑΖΙ με τις πράσινες"
Κι έρχεται το πρωτοσέλιδο στις 20 Οκτώβρη:
- "Αναγκαία η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ για την αλλαγή"
http://www.nlg.gr/digitalnewspapers/ns/pdfwin.asp?c=65&dc=20&db=10&da=1981

Άϊντε που μας περνάτε και για χαϊβάνια.
Θα μου πεις φυσικά "Τώρα δεν κάνουμε τα ίδια λάθη"
Ναι...σίγουρα, τώρα κάνετε άλλα λάθη γιατί άλλαξαν οι εποχές. Αν κάνατε τα ίδια μπορεί και να μην έβγαινε η συνταγή της "πραγματικής αλλαγής".

Ανώνυμος
10 Αυγούστου 2012 στις 10:38 μ.μ.

Ο αλλος κανει χρησμους με αναγωγές ,διοτι εγω κανω αλλη ερμηνεία..Εν πάσι περίπτωση
εαν ειχε καποια σοβαρότητα ο ανω συνομιλητής θα έπρεπε να θυμάται και να του κανει
εντύπωση η σούμπιτη υ[υποστήριξη και σχεδόν αυτοδιάλυση του Μαοικου χώρου στο ΠΑΣΟΚ
μαζι με κατι τυπους σαν τον Βαφειάδη( οξύμωρο του κερατα) κτλ. Αντι αυτου προτιμά να ασχοληθεί με ενα
πρωτοσέλιδο που φοβάται να το "αναλύσει" και το αφήνει καλύτερα στην φαντασία αυτων
που δεν θυμούνται

εκνευρισμένος
11 Αυγούστου 2012 στις 8:29 π.μ.

Κάνε ό,τι ερμηνεία θέλεις, δεν θυμάμαι να σ' εμπόδισα. Επειδή όμως οι μνήμες είναι κάτι το αμφισβητήσιμο (εγώ π.χ. θυμάμαι πολύ καλά το σιγόντο του ΚΚΕ στο ΠΑΣΟΚ σε 100 θέματα, αλλά μπορείς φυσικά να το αμφισβητήσεις), σου έβαλα κάτι μη αμφισβητήσιμο:
Την ανοιχτή πρόταση του ΚΚΕ προς το ΠΑΣΟΚ για συνεργασία 2 μέρες μετά τις εκλογές του Οκτώβρη. Και φυσικά αυτά οι πασόκοι δεν τα πετούσαν στα σκουπίδια. Για χρόνια έπαιζε το σκηνικό με τις "δημοκρατικές δυνάμεις".

Έχει κάποια σχέση ο μαοϊκός χώρος με την στάση του ΚΚΕ; Δέχθηκε πίεση απ' τους μαοϊκούς ο Φλωράκης και δεν το αντελήφθην;

3 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:29 π.μ.

"Θα είμαι φρόνιμο παιδί" είπε το ΚΚΕ, το 1974 και η καλή νεράιδα (ο Κωνσταντίνος Καραμανλής) το μεταμόρφωσε από Βάτραχο σε Πρίγκηπα.
Έκτοτε το ΚΚΕ έστυβε το μυαλό του να φαίνεται απειλητικό χωρίς να είναι.
Το περίεργο είναι, ότι το 1974, καμία άλλη Αριστερή Οργάνωση ή Κόμμα και σε κανένα Πρωτοδικείο, δεν υπέβαλε Δήλωση Συμμόρφωσης προς τους κανόνες του Πολιτεύματος!
Ακόμη η δήθεν λυσσαλέα "αντιρεφορμιστική" του στάση, έγινε θρύψαλα όταν συνεργάστηκε στην Ενωμένη Αριστερά το 1974 με τα -κατά τα λεγόμενά του- ρεφορμιστικά και Σοσιαλδημοκρατικά Στοιχεία του ΚΚΕ Εσωτερικού και της ΕΔΑ.
Περί τα τέλη του 1988, Κύρκος-Φλωράκης από φιλοπασοκικοί καθ όλη την δεκαετία, γίνονται σφόδρα αντιπασοκικοί διότι "οσφράνθησαν λουφέ" κατά το κοινώς λεγόμενο.
Και ιδρύουν τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ της Αριστεράς και της Προόδου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τελικά το απότοκο των εμπαιγμών της ανάξιας γραφειοκρατικής ομάδας του ΚΚΕ (δεξιάς κι αριστερής).
Τώρα γιατί διάφοροι (μάλλον) νεοφώτιστοι και αδαείς (σίγουρα), "ΚΚΕδάνθρωποι", επιτίθενται στο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με αυτοκτονικό τρόπο, επειδή κατέστη ελκυστικότερος στις μάζες αυτό δεν μπορώ εγώ να το εξηγήσω.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger