Home » , , » Ο Συνασπισμός υπερασπίζεται την κυβέρνηση και την Ε.Ε. -Εμπόρους όπλων και πολεμικές βιομηχανίες

Ο Συνασπισμός υπερασπίζεται την κυβέρνηση και την Ε.Ε. -Εμπόρους όπλων και πολεμικές βιομηχανίες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012 | 11:49 μ.μ.


Τελικά ο ακρωτηριασμός των όποιων ριζοσπαστικών χαρακτηριστικών του ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά κάθε φαντασία. Ποιος να το φαντάζονταν ότι η πολιτική κωλοτούμπα του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την στάση του απέναντι στο κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ και η αποδοχή - υπεράσπιση τελικά της στρατηγικού χαρακτήρα συμμαχίας του ελληνικού αστικού κόσμου  με τον ιμπεριαλιστικό χωροφύλακα της περιοχής και κατακτητή-καταπιεστή του Παλαιστινιακού λαού, που σηματοδότησε η συνάντηση Τσίπρα-Πέρες, θα έβρισκε την συνέχεια της  στην υπεράσπιση των εμπόρων όπλων και των βιομήχανων του ολέθρου.

Είναι γνωστό ότι στο πλαίσιο της αγωνιώδους προσπάθειας των στρατιωτικών να αποφύγουν τις νέες περικοπές στις αποδοχές τους και τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, προτάθηκε η  μετάθεση πληρωμών για εξοπλιστικά προγράμματα σε άλλη χρήση. Πρόκειται για όπλα που εν πολλοίς έχουν παραδοθεί στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οπλικά συστήματα για τα οποία έχουν καταβληθεί τεράστιες προκαταβολές ή εξοπλιστικά προγράμματα όπως τα γερμανικά υποβρύχια που εντάσσονται στις αμαρτωλές συμφωνίες του πρώην ΥΕΘΑ Ευ.Βενιζέλου με τους Γερμανούς και Άραβες ιδιοκτήτες των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Συμφωνίες που τους δίνουν τη δυνατότητα να απαιτούν καταβολές χρημάτων χωρίς να δεσμεύονται για την εκτέλεση του έργου!

Τη μετάθεση όμως των πληρωμών για τα εξοπλιστικά προγράμματα δε θέλησαν ούτε να τη συζητήσουν οι πολεμικές βιομηχανίες, εγχώριες και ξένες, και την αποστολή να μπλοκάρει αυτή την πρόταση ανέλαβε η Τρόικα, με την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να συμφωνεί γρήγορα-γρήγορα, χρησιμοποιώντας προπαγανδιστικά ως άλλοθι για το τσεκούρωμα των αμοιβών τμήματος των στρατιωτικών την εμμονή της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Σαμαράς και Παναγιωτόπουλος υποσχέθηκαν να δώσουν μάχη, αλλά την έχασαν.

Όλα αυτά τα ξέρει η ΑΥΓΗ, τα γνωρίζει ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Όμως τις αρχικές ανακοινώσεις υπεράσπισης του εισοδήματος των στελεχών, διαδέχτηκε η βίαιη πολιτική επίθεση που ουσιαστικά υπερασπίζεται τις αποφάσεις κυβέρνησης-Ε.Ε.,  υπεραμύνεται των συμφερόντων των εμπόρων και βιομήχανων του ολέθρου. Αντίθετα, ο αρθρογράφος της ΑΥΓΗΣ ακολουθεί την λαϊκίστικη πεπατημένη του Πάγκαλου και επιτίθεται με ασύστολα ψεύδη στους στρατιωτικούς στους οποίους κουνά το δάκτυλο κάνοντας πατριωτικό μάθημα: «αν οι εξοπλισμοί είναι τόσο επείγοντες και αναγκαίοι, έπρεπε να έχουν ζητήσει οι ίδιοι, οι εντεταλμένοι φρουροί της πατρίδος, να πραγματοποιηθούν ακόμα και εις βάρος των αποδοχών τους. Αλλά το να ζητάνε να μην έχουν όπλα για να έχουν μισθό, είναι σαν να ζητάνε οι οδηγοί του ΕΚΑΒ να μην υπάρχουν ασθενοφόρα...».

Το κείμενο είναι ακόμη πιο χυδαίο γιατί ο αρθρογράφος γνωρίζει ότι των περικοπών εξαιρούνται τα ΜΑΤ-ΕΚΑΜ-ΔΙΑΣ και οι αεροπόροι-ΟΥΚάδες-πληρώματα υποβρυχίων κλπ. αλλά την πληρώνουν π.χ. όσοι αξιωματικοί υπηρετούν στην παραμεθόριο και αυτό σημαίνει ότι έχουν επιπλέον οικονομικά βάρη (π.χ. κατοικίας, μεταθέσεις κλπ.), τα πληρώματα π.χ. των φρεγατών κλπ.

Φαίνεται όμως ότι το κυνήγι της εξουσίας απαιτεί σοβαρές προτάσεις, ευρύτερες δεσμεύσεις, αντικατάσταση του αγώνα και της αντίστασης από τη φιλανθρωπία και τελικά κοινή στάση απέναντι στα μεγάλα «εθνικά θέματα» και τους εμπόρους όπλων.

Αναδημοσίευση του σχετικού άρθρου: «Της... αμύνης τα παιδιά (Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/08/2012) Πώς θα σας φαινότανε αν οι υπάλληλοι της ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να μην περικοπούν οι μισθοί τους, πρότειναν ως ισοδύναμο μέτρο να μειωθεί η παροχή του νερού στους πολίτες ή η συντήρηση του δικτύου; Ή αν έλεγαν οι γιατροί του ΕΣΥ, για να μην περικοπούν οι μισθοί τους, να μειωθούν τα αναλώσιμα στα νοσοκομεία; Θα είχαν σηκωθεί και οι πέτρες, και δικαίως. Και όμως, αυτό που δεν διανοήθηκε κανείς να το κάνει, το έπραξαν χθες -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- ο υπουργός Άμυνας και οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων στη συνάντησή τους με τους κ. Στουρνάρα και Σταϊκούρα με αντικείμενο τα ισοδύναμα για να μην μειωθούν οι μισθοί τους. Πρότειναν, λέει, μεταξύ άλλων, τη μετάθεση πληρωμών για εξοπλιστικά προγράμματα σε άλλη χρήση. Η Αριστερά έχει ταχθεί υπέρ της μείωσης των εξοπλιστικών δαπανών, οι οποίες είναι οι υψηλότερες στην Ε.Ε., εκτροφείο σκανδάλων και ευθύνονται σημαντικά για τη δημιουργία του χρέους. Κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων Σημίτη η Ελλάδα ξόδεψε για εξοπλισμούς 17 δισ., όσο ήταν το ΚΠΣ... Και θα έπρεπε να έχουν μειωθεί για να μην περικοπούν το ΕΚΑΣ, οι χαμηλές συντάξεις, για να έχουν βιβλία και όχι φωτοτυπίες οι μαθητές στα σχολεία. Και έπρεπε να το έχει προτείνει το ίδιο το υπουργείο Άμυνας (που επί υπουργίας Βενιζέλου παρήγγειλε άλλα δύο γερμανικά υποβρύχια που γέρνουν) και να το έχουν επικροτήσει οι ίδιοι οι στρατιωτικοί, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να εξισορροπήσουν με άλλους τρόπους τα ενδεχόμενα κενά που θα προέκυπταν. Ή, αν οι εξοπλισμοί είναι τόσο επείγοντες και αναγκαίοι, έπρεπε να έχουν ζητήσει οι ίδιοι, οι εντεταλμένοι φρουροί της πατρίδος, να πραγματοποιηθούν ακόμα και εις βάρος των αποδοχών τους. Αλλά το να ζητάνε να μην έχουν όπλα για να έχουν μισθό, είναι σαν να ζητάνε οι οδηγοί του ΕΚΑΒ να μην υπάρχουν ασθενοφόρα...                  Γ.Κ.

Κάποιος καλοπροαίρετος θα μπορούσε να μιλήσει για άστοχα παραδείγματα. Πως όμως είναι δυνατόν η Αριστερά να αντιπαραβάλλει την υπεράσπιση του βιοτικού επιπέδου του εργαζόμενου (παράδειγμα οδηγού ΕΚΑΒ) με την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών.

Δεν πρόκειται όμως για αυτό. Ουσιαστικά έχουμε μπροστά μας ένα ακόμη παράδειγμα της αποδοχής από τμήματα της καθεστωτικής αριστεράς και εν προκειμένω το ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ ότι ο εργαζόμενος λαός μας πρέπει να πληρώσει τα αστικά χρέη και ελλείμματα, πρέπει να θυσιαστεί για να χαραχθεί ο νέος γύρος καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Πρόκειται για κόμμα που ασκεί αστική πολιτική, που επιχειρεί να διαχειριστεί την καπιταλιστική κρίση και που επιθυμεί να πρωταγωνιστήσει από θέση εξουσίας στην ικανοποίηση των αναγκών του αστικού κόσμου, εντός και εκτός συνόρων. Στο δίλημμα «βούτυρο ή κανόνια» απαντά κανόνια καθώς αποδέχεται την πρωταρχικότητα των αστικών αναγκών, προκρίνοντας την υπεράσπιση των ελληνικών αστικών βλέψεων σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Για αυτό εξάλλου συμφωνούσε και στους σχεδιασμούς αύξησης της στρατιωτικής θητείας! Λέει Ναι σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

Ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να γίνει το νέο ΠΑΣΟΚ, αλλά έχουμε άλλες εποχές, άλλα επίδικα, διαφορετικά μεγέθη ηγετικών προσωπικοτήτων.



ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ                            

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 15 σχόλια

Ανώνυμος
30 Αυγούστου 2012 στις 12:41 π.μ.

Αντιπολεμική διεθνιστική κίνηση.Συγνώμη για την άγνοια,αλλά δεν ξέρω αυτή η κίνηση που ανήκει.Απο τα σχόλια του άρθρου και την επίθεση στον Συριζα,δείχνει προς κκε μεριά,οπότεδικαιολογημένη η επίθεση και η κακεντρέχεια.Αν πάλι κάνω λάθος και πάλι συγνώμη.

Ανώνυμος
30 Αυγούστου 2012 στις 6:25 π.μ.

μην τσιμπάς οι κακεντρεχείς είναι, μπορείς να μείνεις ήσυχος όλα πάνε καλά

Ανώνυμος
30 Αυγούστου 2012 στις 7:45 π.μ.

Συγγνώμη, αυτό έχεις να πείς; Αντί να πάρεις θέση για το απαράδεκτο άρθρο της ΑΥΓΗΣ και τη γενικότερη στάση των ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, κάθεσαι και το παίζεις ντεντέκτιβ. Δεν απαντάς τίποτε αλλά επιχειρείς να ακυρώσεις μια πολιτική τοποθέτηση και κριτική με χαρακτηρισμούς και σταλινικό τρόπο του στυλ "ασκεί κριτική, είναι ΚΚΕ, άρα δεν ισχύει".
Η σοσιαλδημοκρατική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά και επικίνδυνη για τα κοινωνικά κινήματα.

Ανώνυμος
30 Αυγούστου 2012 στις 9:27 π.μ.

Δηλαδη εσυ κοιτας που μπορει να ανηκει καποιος η εαν αυτα που λεει ειναι σωστα ;
Kαι εν προκειμενω πολυ σωστα οσα αναφερει η ανακοινωση .

Ανώνυμος
30 Αυγούστου 2012 στις 2:06 μ.μ.

Στο ΝΑΡ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) "ανήκει".

Σαφώς, έχει σημασία όχι μόνο τί λέει κάποιος αλλά και ποιός το λέει. Π.χ., αν πει ένας εργαζόμενος στο δημόσιο ότι πρέπει να γίνει μείωση λειτουργικών δαπανών (π.χ. ενοικίων), εννοεί ότι πρέπει να εξοικονομηθούν χρήματα ώστε να δοθούν σε άλλες κρατικές/κοινωνικές παροχές. Αν πει ο Σαμαράς ότι πρέπει να γίνει μείωση λειτουργικών δαπανών, εννοεί ότι όποια χρήματα εξοικονομηθούν θα πάνε κατ'ευθείαν στους δανειστές.

Κατά τα άλλα, συμφωνώ με τις παρατηρήσεις για το ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά μετά τις 6 Μαϊου ήταν πασιφανής η μετάλλαξή του κι όποιος δεν την πρόσεξε, μάλλον είναι πολιτικά "τυφλός".

Ανώνυμος
30 Αυγούστου 2012 στις 7:24 μ.μ.

Εχει σημασία ποιός λέει τι,αλλά ας το προσπεράσουμε και ας σταθούμε στο άρθρο της αυγής και στα σχόλια της ΑΔΚ.Προκύπτει απο πουθενά οτι στη συνάντηση του Τσίπρα με τον μακελλάρη Πέρες,ο Συριζα έκανε βήμα πίσω απο τις πάγιες και εκφρασμένες θέσεις του για το κράτος του Ισραήλ και τον ρόλο του στην περιοχή σαν σφαγέας των Παλαιστινίων;Προκύπτει απο πουθενά οτι ο Συριζα συμφώνησε σε στρατιωτική συνεργασία με τους δολοφόνους,εαν και όποτε πάρει την εξουσία;Σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Συριζα,το αντίθετο αποδεικνύεται.Παρεπιπτόντως,όταν το 2006 ειχε συναντηθεί και η Παπαρήγα και ο Αλαβάνος με τον πρόεδρο του Ισραήλ Μ.Κατσάβ στα πλαίσια πάντα του εθιμοτυπικού πρωτοκόλλου,δεν ειχε ακουστεί λέξη σε σύγκριση με το σάλο που ξεσηκώθηκε σήμερα.Φυσικά και το άρθρο και ο Συριζα δεν ζητούν πουθενά να εξαιρεθούν τα ΜΑΤ,ΔΙΑΣ και όποιοι άλλοι απο τις περικοπές.Μπορεί να είναι ατυχές το παράδειγμα με το ΕΚΑΒ,αλλά δεν αλλάζει την πραγματικότητα.Και απο πότετο ΝΑΡ έγινε προστάτης των φτωχών στρατιωτικών που ταλανίζονται στη παραμεθόριο;Αν είναι έτσι να φροντίσουμε να πάρουν αυξήσεις και οι στρατιωτικοί που υπηρετούν σε Αφγανιστάν και Βοσνία που είναι και πιό μακριά απο την παραμεθόριο.Όσοι βλέπουν μεταλλάξεις και άλλα όνειρα θερινής νυκτός,αλλά και οι υπόλοιποι να φροντίσουμε ώστε το δίλημμα βούτηρο ή κανόνια,να γίνει οχι λαοί τροφή για τα κανόνια.

Ανώνυμος
30 Αυγούστου 2012 στις 8:14 μ.μ.

Άν ο λαικισμός είναι η σύγχρονη άμυνα των ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ τότε πραγματικά ο συναγωνιστής αποδεικνύει ξανά την ανάδειξη του νέου ΠΑΣΟΚ=ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα που αναδεικνύει το άρθρο της ΑΥΓΗΣ και στο οποίο ασκεί κριτική η ΑΔΚ είναι η υπεράσπιση των επιλογών της κυβέρνησης και της Τρόικας, δηλαδή των συμφερόντων των πολεμικών εταιρειών και των εμπόρων όπλων.
Και φυσικά η στάση αυτή των ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε απόλυτη συνέχεια στη συμβολή της συνδικαλιστικής τους παράταξης στο ξεπούλημα της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στο Σάλλα.
Κάθε αριστερός μέλος-φίλος του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να προβληματιστεί και όχι να δικαιολογεί.

Ανώνυμος
30 Αυγούστου 2012 στις 8:21 μ.μ.

Είναι αν μη τι άλλο τραγικό... Η συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Πέρες, στην οποία του εξέθεσε τις πάγιες θέσεις της Αριστεράς για το Παλαιστινιακό, έγινε "υποχώρηση" και αναγνώριση του κράτους-τρομοκράτη κ.λπ. Συγχαρητήρια σ΄αυτούς που έβγαλαν αυτό το κέιμενο. λίγο ακόμα και θα ζηλεύει ο Γκέμπελς... όσο για τον πόνο τους για τους μισθούς των στρατηγών, τι να πω... Αρκεί να αποδειχτεί πως η Αριστερά που ψήφισε το 27% του λαού (πρώτες απ' όλες λοι λαϊκές συνοικίες και όχι τα Ψυχικά που δίνουν στην "επαναστατική" Αριστερά ίδια ποσοστά με τις εργατογειτονιές) είναι πουλημένη. Από ήθος καλά πάμε...

Ανώνυμος
30 Αυγούστου 2012 στις 8:49 μ.μ.

.Φίλε συναγωνιστή 8.14Δηλαδή στο ξεπούλημα της ΑΤΕ είχε συμβολή η συνδ.παράταξη του Συριζα;Τα έκανε δηλαδή πλακάκια με τον Σάλλας;Λίγη αυτοσυγκράτηση συναγωνιστή δεν βλάπτει.Μπορεί ο καθένας να διαφωνεί με το πόσο ειναι σοσιαλδημοκρατικός ο Συριζα,αλλά δεν αρμόζει σε αγωνιστές να αναμασούν τα τετριμμένα επιχειρήματα της ΝΔ,ΧΑ και κκε για νέο πασοκ.

Ανώνυμος
30 Αυγούστου 2012 στις 11:21 μ.μ.

*30 Αυγούστου 2012 8:49 μ.μ.

Τα «πρωτοπαλίκαρα» του Άκη κοντά στον Τσίπρα και φυσικά στον ΣΥΡΙΖΑ.Τα στελέχη εκείνα που, έχοντας πάνω τους την «ταμπέλα» του Άκη, προσχώρησαν στο κόμμα με τις ευλογίες του Αλέξη Τσίπρα και εδώ και μερικές εβδομάδες κινούνται έντονα στο παρασκήνιο...
Ειδικότερα, πρώτος και... καλύτερος είναι ο Αντώνης Κοτσακάς, πρώην υφυπουργός Εργασίας και υπουργός Αιγαίου, στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου. Έχει αναλάβει την οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως δεν μπήκε την τελευταία στιγμή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, διότι έσκασε το σκάνδαλο με τον πρώην υπουργό.
Κατά... πόδας ακολουθεί ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιώργος Ραυτόπουλος, γνωστός επίσης για τις φιλικές σχέσεις που είχε με τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Από πολύ κοντά και ο Ευάγγελος Χωραφάς, πολύ στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού. Η θέση του είναι να συμβουλεύει τον Αλέξη Τσίπρα σε θέματα οργάνωσης...
Υπάρχουν βέβαια και άλλοι...
μυστικοσύμβουλοι, που έχουν έντονα το «άρωμα» του ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα ορισμένοι ήταν «κολλητοί» κάποια περίοδο με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ένας από αυτούς είναι ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος θεωρείται ο «απόλυτος» σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα σε θέματα οικονομικής πολιτικής. Για όσους δεν τον θυμούνται, βρέθηκε κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου, έγινε μυστικοσύμβουλός του στο υπουργείο Εξωτερικών, πρόεδρος στο ΙΣΤΑΜΕ, μέχρι που... αποχώρησε.
Με «άρωμα» ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.θυμίζουμε πως μαζί με τον Νίκο Κοτζιά είχε δημιουργήσει την Ενωτική Κίνηση.
Η... ομάδα αναμένεται να «ολοκληρωθεί» με τη Λούκα Κατσέλη, η οποία, πλέον,«φλερτάρει» με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος
30 Αυγούστου 2012 στις 11:57 μ.μ.

Καταρχήν νομίζω ότι να ισχυρίζεται κάποιος ότι ο Τσίπρας συναντήθηκε με τον Πέρες για να του εξηγήσει τις πάγιες θέσεις της Αριστεράς για το Παλαιστινιακό, έχει τη βαρύτητα των επιχειρημάτων της Δούρου και του Τριγάζη. Αυτοί τουλάχιστον είναι πιο ειλικρηνείς αφού μιλώντας τη γλώσσα του ρεαλισμού αποκάλυψαν την πρόθεση του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ να υπηρετήσει την επιθετική πολιτική της άρχουσας τάξης στην Ανατολική Μεσόγειο. Όσον αφορά τον συναγωνιστή που έθεσε θέμα ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ έχω να πως τα εξής: ΝΑΙ η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ έκαναν τα πάντα για να περάσει το ξεπούλημα-κατέβασαν κοινές προτάσεις, αποσύνδεσαν το ζήτημα της ακύρωσης της συμφωνίας ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ από το εργασιακό καθεστώς που θα ακολουθούσε, παραβίασαν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων που καλούσε τους συναδέλφους να μην υπογράψουν τις εκβιαστικές ατομικές συμβάσεις του Σάλλα (η πρόταση του ΣΥΝ πήρε 2 ψήφους στους 300 συμμετέχοντες), ενώ στην συνέχεια οι συνδικαλιστές του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ έπαιρναν τηλέφωνο τους συναδέλφους πιέζοντας τους να υπογράψουν.
Μην μιλούν επομένως για ήθος όσοι πρεσβεύουν το εφικτό και καταλήγουν να υπερασπίζονται τις κυριάρχες επιλογές.
Ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ΠΑΣΟΚ σε όλα τα επίπεδα-και σε αυτό της λάσπης.
Αλήθεια, την άποψη σας για την ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΥΝΗ του άρθρου της ΑΥΓΗΣ θα μας την πείτε;

Ανώνυμος
31 Αυγούστου 2012 στις 5:58 μ.μ.

Σημερινές δηλώσεις του νεου γραμματέα της ΝΔ Κεφαλογιάννη.'Ο Συριζα ειναι το νεο πασοκ'.Και καλά αυτός,δικαιολογημένος είναι,αλλά οι υπόλοιποι κατήγοροι δεν μπορούν να βρούν κάτι πιό πρωτότυπο;

Ανώνυμος
1 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7:57 π.μ.

Εσύ δε μπορείς να βρεις κάτι πιο πρωτότυπο από το να δαιμονοποιείς και να ταυτίζεις με τη ΝΔ όσους δικαίως ασκούν κριτική για σοσιαλδημοκρατική μετάλλαξη ενός έτσι και αλλιώς φιλοευρωπαικού ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ;
Όλα λοιπόν πάνε καλά, όλα πάνε αριστερά και η κριτική απλώς πρέπει να εξοντωθεί...
ΚΑΤΑΝΤΙΑ.
Αλλά η αστική πολιτική με τον ίδιο τρόπο ασκείται σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις περιπτώσεις.

5 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:16 π.μ.

Τις αρλούμπες της Αριστεράς, τις πληρώσαμε ακριβά, από το 1974 και εντεύθεν.
Εάν κάποιο μεμονωμένο, φυσικό πρόσωπο ή οργάνωση, διαθέτει τεκμηριωμένη θέση για την ανόρθωση της ζωής μας, ας την καταθέσει, επιτέλους.
Όλα τα τμήματα σχεδόν της Αριστεράς, μιλούν για μυθικό πλούτο που παράγεται στη χώρα, ενώ όλοι οι σχετικοί οικονομικοί δείκτες, από το 1981 και μετά, συνηγορούν υπέρ του αντιθέτου.
(Βλέπε εξέλιξη των Ισοζυγίων Τρεχουσών Συναλλαγών, Εμπορικών Σχέσεων, Πληρωμών κ.ο.κ.)
Όλη αυτή η αμορφωσιά, συνέχεε την Παραγωγή Πλούτου, με την Ταχύτατη Συσσώρευση Πλούτου, σε ολίγους και εκλεκτούς, του ωστόσο, ολοένα και φθίνοντος Εθνικά Παραγόμενου Πλούτου.
Τα επιχειρήματα για τα CAYENNE και τα CHEROKEE ήταν αυτά τα απατηλά μέσα για να χάφτει ο λαός, την θεωρία ότι πλούτος, είναι η καλοπέραση και η μόστρα.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. λένε κάποιοι, θα μετατραπεί σε ΠΑ.ΣΟ.Κ. Λαμπρά!
Αλλά για να δούμε ποια άλλη, μή αμελητέα, ποσότητα Αριστεράς υπάρχει στη χώρα;
Είναι το ΚΚΕ.
Και τί ακριβώς έκανε το ΚΚΕ την κρίσιμη 10ετία του '80;
Στήριζε, από ολόπλευρα έως διακριτικά, το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. παρέλαβε το 1981 στη χώρα 1.500.000 εργάτες-εργατοτεχνίτες. Αφού με μαφιόζικες τακτικές έκλεισε τις Βιομηχανίες ή τις οδήγησε σε πτώχευση, διόρισε όλους τους εργάτες (με προτεραιότητα πάντα τους ημετέρους) στο ΔΗΜΟΣΙΟ, στους ΔΗΜΟΥΣ και ΔΕΚΟ.(Βέβαια καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, έστω και αν πρόκειται και για αργομισθία).
Στη χώρα μας από το 1981 και μετά εξαφανίστηκαν δεκάδες παραγωγικά επαγγέλματα και την θέση τους κατελάμβαναν επαγγέλματα πολυτελείας ή ελευθέρου χρόνου.(Εκτελωνιστές,Ταξιδιωτικοί Πράκτορες,Χρηματιστές,Μεσίτες και Μεσάζοντες κ.α.).
Ούτε τότε ανησύχησε το ΚΚΕ.
Όταν το 32% Δημόσιου Εξωτερικού Χρέους επί του Α.Ε.Π. το 1981, ανήλθε στο κολοσσιαίο 97% το 1989,ούτε τότε ανησύχησε το ΚΚΕ.
Καμιά διαφώτιση στον κόσμο. Έλεγε χαρακτηριστικά το ΚΚΕ, δια του Ορέστη Κολοζώφ, ότι αποτελεί μία κλασσική διαδικασία στα πλαίσια των διακαπιταλιστικών εξαρτήσεων. Το θέμα είναι αν τα Κεφάλαια αυτά καταλήγουν στα χέρια του Λαού και ανεβάζουν το βιοτικό επίπεδο ή γίνονται νομή στα χέρια των λίγων.
Τέτοια σοβαρά διλήμματα απασχολούσαν το ΚΚΕ τότε.
Αντί να ρωτάμε τι θα γίνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όταν μεγαλώσει (Γιατρός ή Δικηγόρος)να αναρωτηθούμε ειλικρινά γιατί ο κόσμος ψήφισε ΣΥ.ΡΙΖ.Α.;
Τον προτίμησε από φόβο ή ελπίδα;
Το "πόπολο" άρχισε να φοβάται ότι εκτός από την όποια ανέχεια θα αντιμετωπίσει, ενδέχεται να αντιμετωπίσει και το φάντασμα ενός απόλυτα ολοκληρωτικού Κράτους, το οποίο θα καταπατήσει βάναυσα κάθε στοιχειώδες δημοκρατικό του δικαίωμα. Και στα πρόσωπα των εκπροσώπων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. βλέπει τους "προστάτες των αδυνάτων".
Το ΚΚΕ πραγματικά πιο έμπειρο, απέφυγε να βρίσκεται στην θέση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με κάποιο οριακό κόστος.

16 Σεπτεμβρίου 2012 στις 8:19 π.μ.

Ημερομηνία: 18/08/2012
Συγγραφέας: left.gr

Ανακοίνωση του τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ σχετικά με το περιεχόμενο της πρόσφατης συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με το Σιμόν Πέρεζ


http://www.left.gr/article.php?id=5884

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger