Home » , » Οταν προκαλούν τα θρασίμια του συστήματος

Οταν προκαλούν τα θρασίμια του συστήματος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 | 7:30 μ.μ.

Την είδηση την βρίσκουμε στην εφημερίδα «Παρόν της Κυριακής» και μας λέει ότι ο ΔΟΛ κατήγγειλε τη σύμβαση εργασίας που είχε με τον Παντελή Καψή και του δίνει σαν αποζημίωση πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ!!! Όπως μας λέει το ίδιο δημοσίευμα όσο εργαζόταν στον ΔΟΛ ο Π. Καψής αμειβόταν με 18.014 ευρώ τον μήνα.

Μάλιστα. Ο ΔΟΛ ήταν πάντα καλός εργοδότης. Το ξέρουν πολύ καλά οι 94 απολυμένοι όταν έκλεισε τον εκδοτικό οίκο «Ελληνικά Γράμματα» (την ίδια σχεδόν αποζημίωση πήρε ο καθένας με αυτή που έλαβε ο Π. Καψής, ενώ παρόμοιος ήταν και ο μισθός τους). Εδώ να θυμίσουμε ότι ο Καψής πρωτοστάτησε σε ένα βίαιο πρόγραμμα «εξυγίανσης», του ΔΟΛ το οποίο περιλάμβανε απολύσεις, μειώσεις μισθών, αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, απειλές κατά των εργαζομένων κ.α

Πέρα απ’ την πλάκα τώρα. Ο Π. Καψής υπήρξε υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση Παπαδήμου.  

Είναι γνωστό ότι ο ίδιος ήταν προσωπική επιλογή του Λουκά Παπαδήμου που εξοφλούσε γραμμάτια απέναντι στον ΔΟΛ. Αλλωστε το συγκρότημα Λαμπράκη (με ισχυρό άντρα τον Σ. Ψυχάρη σήμερα) έχει πάντα ισχυρούς δεσμούς με όλες τις κυβερνήσεις.
Μην ξεχνάμε ότι ο Γιάννης Καψής ξεκίνησε ως φέρελπις δημοσιογράφος του Συγκροτήματος Λαμπράκη και κατέληξε υπουργός Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι γιοί του, ο Μανώλης Καψής είναι το φερέφωνο κάθε μνημονιακής επιλογής, ενώ ο αδελφός του, ο Παντελής, για τον οποίο κάνουμε λόγο, πήρε κυβερνητικό πόστο σαν ανταμοιβή των υπηρεσιών του, αφού σαν διευθυντής των φυλλάδων του ΔΟΛ, «Τα Νέα» και «Το Βήμα» υποστήριξε τον διορισμό του Λ. Παπαδήμου σαν πρωθυπουργού απαξιώνοντας εντελώς το όνομα του Φ. Πετσάλνικου που είχε ακουστεί να διεκδικεί την ίδια θέση.

Δεν πρέπει να μας κάνει λοιπόν εντύπωση που οι λακέδες του συστήματος, ειδικά οι δημοσιοκαφρικοί είναι τόσο ακριβοπληρωμένοι από τα αφεντικά τους για τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Αυτό όμως που πρέπει να μας εξοργίζει είναι το θράσος που έχουν κάτι τέτοιοι μπασιμπουζούκηδες σαν τον Π. Καψή να βγαίνουν και να μας λένε ότι πρέπει να μειωθεί κι άλλο ο κατώτατος μισθός, να σφαγιαστούν ακόμα περαιτέρω τα εργασιακά δικαιώματα … «για να σωθεί η χώρα». Να σώσουν το παντεσπάνι τους και υα συμφέροντα των αφεντικών τους αγωνίζονται όλα αυτά τα θρασίμια του καθεστώτος.
(Σημειωτέον ότι η καινούργια δουλειά του Π. Καψή είναι στο να θέσει τις υπηρεσίες του στην διάθεση του εφοπλιστή Αλαφούζου, αρθρογραφώντας στην «Καθημερινή». Αν εκεί ο μισθός του θα υπερβαίνει τα 18.000 ευρώ που έπαιρνε στον ΔΟΛ δεν το ξέρουμε, πάντως χλωμό μας φαίνεται να λάβει κι από κει όταν φύγει πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ αποζημίωση).
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger