Home » , » Καλή ερώτηση

Καλή ερώτηση

Από mitsos175 , Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 | 4:45 π.μ.


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης κατέθεσε την πρώτη ερώτηση της κοινοβουλευτικής περιόδου σχετικά με το καθεστώς λειτουργίας των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών.

Ο βουλευτής καλεί τους αρμόδιους υπουργούς, να ενημερώσουν το λαό, αν μπορούν ιδιοκτήτες ΜΜΕ, καταδικασμένοι ανεκκλήτως για κακουργήματα, να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, οι οποίες αποτελούν δημόσιο αγαθό.

Καλούνται επίσης να καταθέσουν στη Βουλή στοιχεία για τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, τα οφειλόμενα ποσά σταθμών προς κράτος και ποια μέτρα θα ληφθούν σε περιπτώσεις ληξιπρόθεσμων χρεών.

Είναι ολοφάνερο πως τα κανάλια μεροληπτούν. Έχουν ταχθεί με το μέρος των τοκογλύφων και εναντίον του ελληνικού λαού. Κάνοντας απίστευτη προπαγάνδα προσπαθούν ή να ρίξουν τις ευθύνες σε άλλους κι όχι στους πολιτικούς, ή να μας πείσουν ότι η χρεοκοπία ενός συστήματος είναι επιτυχία!

Τα συμφέροντα που είναι πίσω από τα κανάλια κατάφεραν να τρομοκρατήσουν και να αποπροσανατολίσουν σε μεγάλο βαθμό το λαό. Οι συκοφαντίες τους, ακόμα και όταν καταρρέουν με πάταγο, μένουν ατιμώρητες. Όσο υπάρχει η χρυσή εφεδρεία της Νέας Δημαγωγίας, ο λαός θα παραμυθιάζεται με ψέματα και απάτες.

Είναι χαρακτηριστικό το τελευταίο παράδειγμα παραπληροφόρησης. Παρουσίασαν μονομερώς την άποψη της Χρυσής Αυγής στην επίθεση συντρόφων αντιφασιστών στο Αγρίνιο, ενώ συστηματικά αποσιωπούν τις ρατσιστικές επιθέσεις ενάντιον αθώων, οι οποίες έχουν ξεσηκώσει θύελλα εναντίον της χώρας στο εξωτερικό.

Με την ευκαιρία: Η πορεία που έγινε και όσα ακολούθησαν, ήταν απάντηση στις απειλές των ναζί προς τους μετανάστες καταστηματάρχες, καθώς και στις άνανδρες επιθέσεις τους προς τους απλούς συνανθρώπους μας. Δεν ήταν λοιπόν «απρόκλητη» επίθεση.

Ακόμη, οι λίβελοι προς τα στελέχη της Αριστεράς ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ είναι προσπάθεια καταστολής και τρομοκρατίας. Σε μια εποχή που ξεπουλούν τα πάντα, ΔΕΚΟ, αιγιαλό, νησιά, ορυκτά, στρέφουν την προσοχή σε δευτερεύοντα θέματα.

Το χαράτσι της ΔΕΗ επιστρέφει δριμύτερο. Η φορολογία θα αυξηθεί, απομυζώντας τα τελευταία ευρώ. Οι απολύσεις με τη μορφή κατάργησης των συμβάσεων ή της εργασιακής εφεδρείας θα αυξήσουν κατακόρυφα την ανεργία.

Για όλα αυτά τι έχουν να πουν; Ότι φταίει η Αριστερά! Γιατί αντιστέκεται. Γιατί το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Αναρχικοί, οι Αγανακτισμένοι, η πλειοψηφία του κόσμου, θέλουμε απλά να ζήσουμε αξιοπρεπώς. Θέλουμε να μπορούμε να πάρουμε τα απαραίτητα για εμάς και τα παιδιά μας. Και είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε, να μην σκύψουμε τη μέση μας στα όρνια της Τρόικας.

«Μην τυχόν και γίνει απεργία και βλαφτεί ο τουρισμός!» Εντάξει, μη βλάπτετε κι εσείς τους εργαζόμενους, φέρτε πίσω τα κλεμμένα από τους μισθωτούς, σταματήστε τα μαρτύρια των φτωχών, να μη γίνει απεργία.

Άλλωστε ο τουρισμός βλάπτεται και από την εγκληματική δράση των φασιστικών συμμοριών.

Βλάπτεται από τους χαλασμένους δρόμους, από τα άθλια μέσα μαζικής μεταφοράς, που άφησαν οι κυβερνώντες χωρίς ανταλλακτικά και προσωπικό.

Βλάπτεται από τα χάλια των Νοσοκομείων, την έλλειψη καθαριότητας στους δρόμους εξ αιτίας περικοπών και απολύσεων στον ευαίσθητο τομέα της συλλογής απορριμμάτων.

Βλάπτεται κυρίως από την ακρίβεια, η οποία είναι αποτέλεσμα του Ευρώ. Το Ευρώ είναι ένα σκληρό νόμισμα που εξυπηρετεί μια χαρά την οικονομία της Γερμανίας. Είναι όμως όλεθρος για μια μικρή οικονομία σαν αυτή της Ελλάδας, που πρέπει να έχει δικό της νόμισμα για να μπορέσει να προωθήσει τα προϊόντα της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι γειτονικές χώρες, που τα κανάλια τις παρουσιάζουν ως πρότυπα, έχουν ανάπτυξη, επειδή ΔΕΝ έχουν ευρώ. Όσες χώρες είναι στην Ευροζώνη έχουν πρόβλημα (πλην φυσικά της Γερμανίας και δυο τριών άλλων ισχυρών οικονομιών). Τυχαίο;

Η κατηγορίες των θυμάτων, η αλαζονική συμπεριφορά, η λογοκρισία, η αθλιότητα, τα ψέματα, είναι προπομπός κάθε επίθεσης του καπιταλισμού και κάθε αντιλαϊκού μέτρου.

Τα χρήματα είναι πάρα πολλά. Τα κανάλια ψεύδονται, γιατί οι ιδιοκτήτες τους έχουν αντίθετα συμφέροντα με τους εργαζόμενους. Όσο είναι η κυβέρνηση δοσίλογων, μπορούν να κάνουν μπίζνες.

Η κατάργηση του αναλογικού σήματος έχει σκοπό να αναγκάσει τον κόσμο να «ξηλωθεί» για να πάρει αποκωδικοποιητές ή νέες τηλεοράσεις. Εγώ όμως το θεωρώ ευκαιρία να γυρίσει μπούμερανγκ. Ούτε ένα ευρώ για να βλέπουμε προπαγάνδα.

Είμαι ευτυχής, που δεν βλέπω τις μουτσούνες των φερέφωνων. Επίσης, είναι αδιανόητο για μένα, να στηρίζω εταιρίες που διαφημίζονται στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.

Κόψε τα οπτικά ναρκωτικά. Κλείσε τα αυτιά στα λιβανιστήρια. Η αλήθεια δεν λέγεται ποτέ από την τηλεόραση, αλλά στον πραγματικό κόσμο. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger