Home » , » Καταγγελία της ΚΕΔΕ για την Χρυσή Αυγή

Καταγγελία της ΚΕΔΕ για την Χρυσή Αυγή

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012 | 4:31 μ.μ.

Ανακοίνωση που καταγγέλλει την Χρυσή Αυγή για επιθέσεις κατά μεταναστών, απειλές κατά δημάρχων και πολιτών, αναφερόμενη ιδιαίτερα στην τραμπουκική επίθεση του βουλευτής της Χ.Α Ε. Μπούκουρα στον δήμαρχο Κορίνθου, Αλέξανδρο Πνευματικό, εξέδωσε η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας.

Στο βίντεο που παραθέτουμε ακούμε τον Α. Πνευματικό να αφηγείται το περιστατικό, όπως και άλλες δραστηριότητες της Χ.Α.
Το άλλο πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου, ο Η. Κασιδιάρης δείχνει τον ενθουσιασμό για τις «επιδόσεις» του Μπούκουρα γράφοντας στο Twitter: «Τις άρπαξε ο πασοκο-συριζαίος δήμαρχος Κορινθίων από βουλευτή της Χρυσής Αυγής».


________________

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας καταγγέλλει την βίαιη απρόκλητη και έξω από κάθε δημοκρατική νομιμότητα επίθεση στον δήμαρχο Κορίνθου Αλέξανδρο Πνευματικό από ομάδα χρυσαυγιτών με επικεφαλής και πρωταγωνιστή τον βουλευτή τους Ευστάθιο Μπούκουρα. Μετά τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών στο λιμάνι της Κορίνθου αλλά και λεκτικές επιθέσεις εναντίον του δημάρχου Νεμέας Ευάγγελου Ανδριανάκου, εναντίον πολιτών, αλλά και στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την Κυριακή οι φασιστικές προκλήσεις κορυφώθηκαν, βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο τον δήμαρχο της Κορίνθου. 

Την ώρα που ο δήμαρχος, Αλέξανδρος Πνευματικός συντόνιζε τη δημοτική ομάδα καθώς και εθελοντές πολίτες στην επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Σολωμό, εμφανίστηκε ο βουλευτής Ευστάθιος Μπούκουρας μαζί με ομάδα είκοσι χρυσαυγιτών και αφού κατέβηκαν από τα οχήματα, παρατάχθηκαν σε άγημα, κατευθύνθηκαν προς το μέρος του δημάρχου απευθύνοντας πρωτοφανείς ύβρεις. Στη συνέχεια ο ίδιος ο βουλευτής Ευστάθιος Μπούκουρας επιτέθηκε στον δήμαρχο, τον έριξε στο έδαφος ενώ ταυτόχρονα η ομάδα του τον περικύκλωσε προπηλακίζοντας και τους πολίτες που έσπευσαν για να απεγκλωβίσουν τον δήμαρχο. Όταν δε, εμφανίστηκε η Αστυνομία, η ομάδα είχε εξαφανιστεί. 

Να σημειωθεί ότι ανάλογο περιστατικό βίας είχε προηγηθεί την περασμένη Πέμπτη όταν μέλη της Χρυσής Αυγής στοχοποίησαν πολιτικούς στη διάρκεια εκδήλωσης για τον εορτασμό της μάχης των Δερβενακίων. Παρά την έκκληση του κ. Πνευματικού για συνδρομή από την Αστυνομία Κορίνθου, μετά το περιστατικό της Πέμπτης, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση. Ανησυχία και προβληματισμό στην τοπική κοινωνία αλλά και στη Δημοτική Αρχή προκαλεί το γεγονός ότι κατά τακτά διαστήματα «αγήματα» χρυσαυγιτών παρελαύνουν στο κέντρο της πόλης, καθυβρίζοντας πολιτικούς, αιρετούς και εκφοβίζοντας τους πολίτες. 

Η ΚΕΔΕ ζητά: 

Την άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη, προκειμένου να εξετάσει την εκτροπή από κάθε δημοκρατική νομιμότητα της συμπεριφοράς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ευθύμη Μπούκουρα. 

Από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια να ερευνήσει το ρόλο της Αστυνομίας και τις τυχόν παραλείψεις της στην άσκηση των καθηκόντων της για την προστασία των πολιτών και την αποτροπή φασιστικών συμπεριφορών που ενισχύουν φαινόμενα εκφοβισμού και διχασμού της κοινωνίας. 

Από τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, ως καθύλην αρμόδιο για την ομαλή λειτουργία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφενός να καταδικάσει τα φασιστικά έκτροπα και αφετέρου να παρέμβει για την προστασία των αιρετών εκπροσώπων για την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους, αλλά και την ομαλή λειτουργία των πόλεων.

 Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την απόδοση ευθυνών ακόμη και σε πρόσωπα που καλύπτονται πίσω από τη βουλευτική ασυλία. 

Η ΚΕΔΕ, ως εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον επικίνδυνο πολλαπλασιασμό φαινομένων φασιστικής βίας από εκτός νόμου ομάδες, που δρουν όχι μόνο με την ανοχή αλλά και με τη συμμετοχή, δημοκρατικά εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού στο Κοινοβούλιο. 

Καλεί τους πολίτες να συμπαραταχθούν με τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους στις τοπικές κοινωνίες προκειμένου να εντοπίσουν και να αποκλείσουν τους επικίνδυνους εμπνευστές και δράστες τέτοιων αντιδημοκρατικών και παράνομων πρακτικών.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
30 Ιουλίου 2012 στις 11:36 μ.μ.

ΝΤΡΟΠΗ στην χώρα που δέχεται τέτοιου είδους φασιστικά φαινόμενα,καλυπτόμενα και από βπυλευτικές ασυλίες...!!!ΝΤΡΟΠΗ και στους πολίτες που συνεχίζουν να ανέχονται και δυστυχώς να επιδοκιμάζουν αυτές τις πρακτικές μεδόδους των ερπετων του ναζισμού!!!.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger