Home » , » Το τελεσίγραφο

Το τελεσίγραφο

Από mitsos175 , Κυριακή 29 Ιουλίου 2012 | 11:34 μ.μ.



Έχω εξοργιστεί από το θράσος των κομπλεξικών, οι οποίοι θεωρούν τον εαυτό τους το λιγότερο θεοί, κυρίαρχοι του σύμπαντος, ενώ είναι σκέτα μηδενικά. Μιλάω για τους καπιταλιστές πολιτικούς ηγέτες. Πιο συγκεκριμένα για τη Γερμανίδα Καγκελάριο.

Θέλει να υπογράψει και ο Αλέξης το Μνημόνιο! Μήπως θέλει να της γλύψει και τα πόδια; Ένα αισθησιακό μασάζ ίσως; Θα ήταν άραγε λαϊκίστικο να πω, αντί για την υπογραφή σου Αλέξη, να της βάλεις «το άλλο», να ησυχάσουμε επιτέλους; Άμα πια.

Κι όμως. Δε φταίει μόνο η Μέρκελ. Όταν ένα κράτος έχει καταντήσει χαλάκι, για να σκουπίζουν οι δανειστές τα παπούτσια τους, αυτά γίνονται. Η ενδοτικότητα και ο δοσιλογισμός έφερε την εξαθλίωση και τη ντροπή. Η υποταγή στους δανειστές, όπως προπαγανδίζεται από τα κανάλια και εφαρμόζεται από τους πολιτικούς κηφήνες, οδηγεί στον πλήρη εξευτελισμό ενός λαού.

Γιατί να μη το ζητήσει κι αυτό; Κι όχι μόνον αυτό. Κι άλλα. Διεστραμμένη φαντασία να έχει κάποιος και τέτοια αιτήματα θα υποβάλλονται ένα σορό. Όταν δεν βρέθηκε ένας υπουργός, πρωθυπουργός, με ελάχιστο φιλότιμο, να τη βάλει στη θέση της. Όταν δεν υπάρχει ίχνος αξιοπρέπειας από τους κυβερνόντες. Όταν, κι αυτό είναι το τραγικό, ο λαός φοβάται και εκβιάζεται.

Ο εκβιασμός φίλοι δεν σταματά. Γι αυτό και δεν σταματούν τα μέτρα. Πότε επιτέλους θα καταλάβεις λαέ, ότι ο εκβιαστής δεν ενδιαφέρεται για το θύμα. Ότι παίζει με το φόβο του θύματος, για να τον έχει σκλάβο. Ότι ξανά και ξανά θα κάνει τον ίδιο ωμό εκβιασμό. Μέχρι να μην μπορείς πλέον να του κάνεις τα χατίρια, ώστε να βρει πρόφαση, να αφήσει το αδειανό σου κουφάρι.

Ανάμεσα στην ταπείνωση και τη χρεοκοπία, αν επέλεξες την ταπείνωση, θα έχεις και τη χρεοκοπία. Κατάλαβε το. Κάθε εκβιασμός είναι ένα ψέμα. Ένα σόφισμα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτά που μας ζητάνε δεν τα δικαιούνται. Μας δάνεισαν χρόνια πριν ελάχιστα χρήματα και για αυτά τα ελάχιστα, μας ζητάνε σήμερα τα πάντα. Περισσότερα κι από όσα έχουμε! Ενώ έχουμε πληρώσει ήδη τα χρέη δεκάδες φορές. Ως πότε θα ματώνουμε;

Περιττό να σου πω Αλέξη, αν ενδώσεις στον εκβιασμό, τι θα γίνει. Μάθε κάποια γερμανική βρισιά για την περίσταση. Ούτε για το σκοπό τους θα πω, είναι προφανής. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλπάζει προς την εξουσία, οι κυβερνόντες τρέμουν την οργή του κόσμου (ειδικά τα δεκανίκια είναι εκτός βουλής), πως θα το σταματήσουν αυτό; Σκαρφίζονται διάφορα, πχ να κατέβουν μαζί ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, αλλά δεν τους βγαίνουν τα κουκιά. Μόνον έτσι θα σωθούν, με το να κάνουν κι άλλους συνενόχους.

Θα αρχίσουν φυσικά τα ψέματα. Ακούστε καλά: Η νέα χρεοκοπία είναι 100% βέβαιη. Όταν έχεις ύφεση10%, λόγω αυτής της πολιτικής κι έχεις χρέος και μάλιστα με τόκο, δεν το εξοφλείς ποτέ. Δεν μπορείς με τίποτα να το κάνεις. Πρέπει να έχεις ανάπτυξη και μάλιστα πάνω από τον τόκο, για να εξοφλήσεις τα χρέη. Κι ο πλέον άπειρος λογιστής το ξέρει αυτό.

Ο Σαμαράς δεν θέλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Θέλει, σαν την αλεπού με την κομμένη ουρά, να βάλει και τον ΣΥΡΙΖΑ στο πάνελ των αποτυχημένων. Αν υπογράψει, θα του δώσει στήριγμα να περάσει το ξεπούλημα της χώρας. Όπως έκανε ο ίδιος ο Σαμαράς με τον Παπανδρέου. Και φτάσαμε τώρα σε χειρότερη ακόμα μοίρα.

Αν δεν υπογράψει, «τα φορτώνει» σ αυτόν. Αλλά αυτό, δε θα πιάσει Τόνι. Ο Αλέξης θα ρωτήσει το απλό: Ποιός κυβερνούσε και φτάσαμε ως εδώ; Ο ; Σαμαράς. Ποιά πολιτική ακολουθήσαμε; Του Μνημονίου. Που φτάσαμε; Να βαρέσουμε κανόνι. Ο εκβιασμός είναι ένα ψυχολογικό τέχνασμα. Μια απάτη, ένα ψευτοδίλημμα.

Αλλά αυτό που ζητάνε είναι κι άλλοι φόροι, κι άλλες μειώσεις μισθών, ακρίβεια και φτώχεια. Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, απολύσεις, αρπαγή των περιουσιακών στοιχείων, νέα αβάσταχτα χαράτσια. Και όλα αυτά, για να μας εκβιάσουν και πάλι στο μέλλον. Σήμερα κλείνουν 150! τμήματα στην παιδεία, έτσι, κατόπιν διαταγής. Κι οι γονείς που στερήθηκαν για να σπουδάσουν τα παιδιά; Οι φοιτητές; Που θα πάει αυτό, θα σταματήσει ποτέ;

Στο μεταξύ το χρέος αυξάνει. Το έλλειμμα διογκώνεται. Η νέα επιμήκυνση ή το νέο κούρεμα σημαίνει νέο χέρι στα ταμεία, νέο πλιάτσικο, νέα απόγνωση, νέοι άστεγοι και υποσιτιζόμενοι, νέες αυτοκτονίες. Αυτά ζητάνε να αποδεχτεί.

Φυσικά ο Αλέξης δεν θα προδώσει. Η απαίτηση αυτή είναι ιταμή πρόκληση, απαράδεχτη, όσο και παρανοϊκή. Μετά ποιος έχει σειρά να εκβιαστεί, η Αλέκα, ο κάθε ένας από εμάς;  

Άλλωστε ο ίδιος ο κόσμος θα αντιδράσει στα νέα χαράτσια, στη νέα επιδρομή, ότι και πουν οι πολιτικοί, ότι και να κάνουν, υπογράψουν, δεν υπογράψουν. Δεν υπάρχουν άλλα, τα πήραν όλα. Καιρός να πάρουν, αυτό που έπρεπε να τους δώσουμε από την αρχή. Μπόλικες φάπες.

Κι αν ακόμη δεν σταθεί κάποιος στο ύψος των περιστάσεων, (που θα σταθεί), θα βρεθεί κάποιος άλλος. Ο οποίος, όταν ρωτηθεί, θα δώσει την πρέπουσα απάντηση: Τέρμα το πλιάτσικο αχρείοι. Πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων ΔΕΝ δίνονται.

Δεν ζητάνε απλά μια υπογραφή, μια δέσμευση. Ζητάνε να υπογράψει ότι θα υπακούει σ αυτούς, ότι και να πουν. Ζητάνε, ως άλλοι ιεροεξεταστές να «μετανοήσει», για αυτά που έχει πει εναντίον της λάθος πολιτικής του μνημόσυνου. Ζητάνε να πάει με το μέρος τους εναντίον του λαού.

Η πρόκληση είναι βαρύτατη. Το θράσος απίστευτο. Η αλαζονεία τεράστια. Θέλουν να δείξουν ποιος είναι τα αφεντικό. Όπως το τελεσίγραφο μιας ιμπεριαλιστικής δύναμης σε ένα μικρό κράτος. «Παραδοθείτε χωρίς όρους, αλλιώς θα σας καταστρέψουμε». Υπάρχει όμως και η άλλη επιλογή. Η απόρριψη με περιφρόνηση του εκβιασμού, της προσβολής και ο σκληρός αγώνας που θα φτάσει ως την τελική και οριστική νίκη.

Άντε να χαθείτε κοράκια. Είμαστε άνθρωποι και δεν έχουμε συνηθίσει να περπατάμε στα τέσσερα. 

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Νίκος
30 Ιουλίου 2012 στις 7:04 π.μ.

Ο Αλέξης αν ήθελε να κάνει 'αγώνα' για τον λαό, όταν ήλθε η τρόικα και τον κάλεσε και αυτόν, έπρεπε να πάει και να τους τρίξει τα δόντια, να τους πει ότι είναι ανεπιθύμητοι, να τους πει για τα λεφτά που χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα, στην τελική να τους έχωνε και κανα μπουκετάκι να γινόταν ντόρος. Απεναντίας διάλεξε να μην πάει. Άντε στο καλό Αλέξη μου! Άντε πήγαινε κάνε τον σταυρό σου μαζί με τους παπάδες που τόσο αγαπάς.

Ανώνυμος
30 Ιουλίου 2012 στις 7:20 π.μ.

"Όταν ένα κράτος έχει καταντήσει χαλάκι, για να σκουπίζουν οι δανειστές τα παπούτσια τους, αυτά γίνονται."

χμμμμ...πιπέρι στην γλώσσα θέλεις εσύ που μιλάς έτσι για την μικροϊμπεριαλιστική Ελλάδα μας...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger