Home » , » Θα ενταθεί το θλιβερό αδιέξοδο του ΚΚΕ

Θα ενταθεί το θλιβερό αδιέξοδο του ΚΚΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 2 Ιουνίου 2012 | 4:19 μ.μ.

 Του Γιώργου Τσίπρα - "Δρόμος της Αριστεράς"

Ο πανικός και η αντι-ΣΥΡΙΖΑ υστερία θα γυρίσουν μπούμερανγκ

«Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν. Μην εμπιστεύεστε τον ΣΥΡΙΖΑ».
Το δεύτερο είναι γραμμένο με μεγαλύτερα στοιχεία στο πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη, για μην υπάρχουν παρερμηνείες: ο κύριος εχθρός, αυτός στον οποίο στρέφονται τα κύρια πυρά της νέας προεκλογικής καμπάνιας,, σε αντίθεση με την προηγούμενη, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν είναι τα μνημονιακά κόμματα, δεν είναι η κεντρο-ακροδεξιά συσπείρωση μαζί με το ΠΑΣΟΚ ή ίσως και τη ΔΗΜΑΡ, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ! Το ΚΚΕ κάνει λόγο για ένα υπό διαμόρφωση νέο καθεστωτικό δικομματισμό όπου, χωρίς να το λέει καθαρά, υπονοεί πως ο δεύτερος πόλος του είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με τον original δικομματισμό, τα πυρά του Περισσού μετά το '89 και μέχρι πρόσφατα δεν έπεφταν ίσα αλλά περισσότερο ενάντια στο ΠΑΣΟΚ. Με το νέο... δικομματισμό τώρα τα πυρά πέφτουν πιο πολύ ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ ή, για την ακρίβεια, κατά 80% στον ΣΥΡΙΖΑ!

Στο μεταξύ έχει χαθεί κάθε μέτρο... Η ηγεσία του ΚΚΕ δεν έχει κανένα όριο στις επιθέσεις της ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που δεν έχει ακόμη διατυπώσει είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κρυφός υπηρέτης των σχεδίων της τρόικας, του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Μέρκελ. Επιτέθηκε ακόμη και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποκαλώντας την «13η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ» επειδή τόλμησε να... χαρεί για το εκλογικό αποτέλεσμα!
Όλη αυτή η δίχως όρια και αρχές υστερία αποκαλύπτει έναν πανικό και την απόφαση του Περισσού να τα παίξει όλα για όλα σε μια ζαριά.

 Πρώτον, ας υποθέσουμε για μια στιγμή πως πολλά από όσα ισχυρίζεται το ΚΚΕ για το ΣΥΡΙΖΑ είναι περίπου έτσι. Ένα από αυτά που έχει διατυπώσει σε διάφορες περιστάσεις, ομιλίες και άρθρα, άρα μάλλον το πιστεύει, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ισορροπήσει «μεταξύ των λαϊκών συμφερόντων και των αντιλαϊκών επιταγών του κεφαλαίου», της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης, των μονοπωλίων κ.λπ.
Αν αυτό ισχύει, η σφοδρότητα της επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ, πολλά άλλα από όσα του καταλογίζει, η όλη στάση απέναντι του είναι ακατανόητη και αναντίστοιχη. Με ένα κόμμα που ισορροπεί μεταξύ λαού και κεφαλαίου προσπαθείς να εκμεταλλευτείς την ύπαρξη του για να προωθήσεις τη δική σου πολιτική. Δεν το κάνεις υπ' αριθμόν 1 εχθρό σου.

Όταν το ΠΑΣΟΚ έλεγε προεκλογικά το 2009 το διαβόητο «λεφτά υπάρχουν», έλεγε συνειδητά ψέματα για να εφαρμόσει τα ακριβώς αντίθετα. Δεν ήταν μια δύναμη που ισορροπούσε μεταξύ λαού και κεφαλαίου, αλλά μια δύναμη ξεκάθαρα υπέρ του κεφαλαίου που ήθελε απλώς να ξεγελάσει το λαό.
 Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ που -ας υποθέσουμε ότι πράγματι- είναι αυτή η «ενδιάμεση» κατά ΚΚΕ δύναμη, υπόσχεται να καταργήσει τους αντιλαϊκούς όρους του Μνημονίου δεν κοροϊδεύει το λαό. Ακόμη κι αν, όπως με περισσή σιγουριά διαβεβαιώνει η Παπαρήγα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει τίποτα από όσα υπόσχεται αν έρθει στην κυβέρνηση, δεν είναι γιατί κοροϊδεύει. Είναι γιατί «ισορροπώντας», όπως ισχυρίζεται το ΚΚΕ, επιδιώκει στη χειρότερη περίπτωση πράγματι να ξαλαφρώσει το λαό από το βάρος του Μνημονίου χωρίς όμως να συγκρουστεί με το κεφάλαιο και την Ε.Ε.
Με ποια λογική το ΚΚΕ επιτίθεται με τόση σφοδρότητα σε αυτόν τον «ισορροπιστή» ΣΥΡΙΖΑ του 17% (και ίσως κυβέρνηση αύριο), όταν συγκριτικά σχεδόν χάιδευε αντίστοιχα πριν από τις εκλογές του 2009 το ΠΑΣΟΚ που θα γινόταν σίγουρα κυβέρνηση ή τη Ν.Δ. πριν από τις εκλογές της 6ης Μάη; Αν το ΚΚΕ ήθελε, πραγματικά, να αλλάξει συσχετισμούς υπέρ του λαού, θα κράταγε σε κάθε περίπτωση μια διαφορετική στάση απέναντι σε έναν ΣΥΡΙΖΑ που ισορροπεί «μεταξύ των λαϊκών συμφερόντων και των αντιλαϊκών επιταγών του κεφαλαίου»...

Πολλές αντιφάσεις

Δεύτερον, το ΚΚΕ, έχοντας χάσει κάθε μέτρο φάσκει και αντιφάσκει. Από τη μια ισχυρίζεται, μέσα από διάφορα άρθρα και τοποθετήσεις, ότι υπάρχει τάχα προβολή του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο αστικής αναδιαμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού και από την άλλη η ίδια η Παπαρήγα αναγκάζεται να παραδεχτεί πως ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και αστική τάξη επιτίθενται λυσσασμένα στον ΣΥΡΙΖΑ με το αστείο και υποτιμητικό για τη νοημοσύνη των Αριστερών επιχείρημα πως «η αστική τάξη δεν θέλει ιμιτασιόν κόμματα».
Από τη μια ισχυρίζεται πως μια κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να φέρει τίποτα θετικό για το λαό και από την άλλη ζητάει ψήφο για ένα ισχυρό και μέσα στη Βουλή ΚΚΕ με το επιχείρημα πως ακόμη κι έναν νόμο να καταφέρουν γα περάσουν θα είναι κέρδος για το λαό. Θα καταφέρει να περάσει ένα νόμο το αντιπολιτευόμενο του κάτι τοις εκατό ΚΚΕ και δεν θα το κατάφερνε κι αυτό και πολύ περισσότερα μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή και το ΚΚΕ εντός κυβέρνησης μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ...

 Γιατί να ψηφίσετε ΚΚΕ; Γιατί, σύμφωνα με την Παπαρήγα, ακόμη και στην περίπτωση μια κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, μια αντιπολίτευση του ΚΚΕ θα είναι πολύ καλύτερη από μια αντιπολίτευση της Ν.Δ. η του ΠΑΣΟΚ. Τι να πεις...

Ενώ η Παπαρήγα πασχίζει να πείσει πως «δεν είναι ένας ανταγωνισμός οικογενειακός, είναι ουσιαστική αντίθεση», η σφοδρότητα που επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ σε σύγκριση με τα «χάδια» απέναντι στη Ν. Δ. και το ΠΑΣΟΚ του... κεφαλαίου, αποδείχνει το ακριβώς αντίθετο και δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς παρά επειδή πρόκειται ακριβώς για «οικογενειακό ανταγωνισμό».
Η Παπαρήγα σε απογείωση από την πραγματικότητα που αντιλαμβάνεται κάθε νοήμων άνθρωπος προειδοποιεί πως «μπορεί να σοκάρω μερικούς, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα», για να υποστηρίξει ότι «δεν έγινε κυβέρνηση, γιατί... ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να ισοπεδώσει ΚΚΕ και λοιπά κόμματα, να έχει από τα αριστερά του ελεύθερα χέρια».
Ισχύει το ακριβώς αντίθετο: το ΚΚΕ κρατά την απαράδεκτη αυτή εμφυλιοπολεμική στάση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί το μόνο που ενδιαφέρει τον Περισσό, στην παρούσα φάση, είναι να κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ και τίποτα άλλο. Στο μεταξύ έχει χαθεί κάθε μέτρο. Και μαζί τα τελευταία ψήγματα εμπιστοσύνης προς τη ηγεσία του ΚΚΕ ότι θέλει να αληθινά να ανατρέψει τους πολιτικούς συσχετισμούς -έστω με τους δικούς του όρους, να αλλάξει κάτι στη χώρα.

Στρατηγικό αδιέξοδο

Το ΚΚΕ της Παπαρήγα οικοδόμησε μια στρατηγική συντήρησης ενός κόμματος διαμαρτυρίας (και όχι ανατροπής όπως επαίρεται) στα αριστερά της ελληνικής πολιτικής σκηνής, στρατηγική που εν ολίγοις στηριζόταν στο εξής σχήμα. Ενίσχυση ενός σκληρού «ταξικιστικού», αντικεφαλαιοκρατικού προφίλ (αλλά με υποστολή των αντι-ιμπεριαλιστικών αιχμών) και κόψιμο κάθε όσμωσης με την υπόλοιπη Αριστερά. Συστηματική επίθεση σε κάθε πολιτική πρωτοβουλία και μαζική κίνηση που αναταράζει τα νερά και απειλεί να ξαναμοιράσει την τράπουλα της Αριστεράς, επίθεση στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης ιδεολογικής καθαρότητας, ενός χωρίς προηγούμενο σεχταρισμού.

Η στρατηγική αυτή στηριζόταν στην υπόθεση πως καμιά άλλη δύναμη της Αριστεράς δεν θα τροποποιούσε τα δεδομένα, πως ο ΣΥΝ και κατ' επέκταση ο ΣΥΡΙΖΑ θα καθορίζονταν και θα περιορίζονταν εσαεί πολιτικά κατά κύριο λόγο από το ευρωπαϊστικό προσανατολισμό του ΣΥΝ.
Μια πρώτη φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ του άρθρου 16 και μια δεύτερη φορά και πολύ περισσότερο με τον ΣΥΡΙΖΑ του σήμερα, η υπόθεση αυτή αστοχεί.

Αντί το ΚΚΕ να συνειδητοποιήσει το αδιέξοδο της «ταξικής» στρατηγικής του που εκτός των άλλων είναι και ψευδεπίγραφη, αντί να αναπροσαρμόσει τη στρατηγική του, απλώς εντείνει στο έπακρο το σεχταρισμό, την «ταξικιστική» μικροπολιτική και τον ενδοαριστερό μονόπλευρο εμφύλιο πόλεμο, ποντάροντας όλα τα λεφτά στη νέα υπόθεση πως ο ΣΥΡΙΖΑ, τελικά, δεν θα τα καταφέρει και άρα έτσι θα επιβεβαιωθεί τάχα και θα ανανήψει το ΚΚΕ.
Μόνο που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό και έχει γεννήσει ελπίδες στο λαό, ακόμη και σε ψηφοφόρους του ΚΚΕ, που το τελευταίο ποτέ δεν κατάφερε να γεννήσει τα τελευταία 20 χρόνια.


Άκουσον-άκουσον

«Ο κ. Τσίπρας είπε ότι αυτό στο οποίο στοχεύει είναι να κατακτηθεί η δημοκρατία, η λαϊκή κυριαρχία και τα κυριαρχικό δικαιώματα... Δεν υπάρχει κόμμα που δεν χρησιμοποιεί αυτούς τους όρους, αλλά είναι εντελώς κενοί περιεχομένου όσον αφορά το υπόλοιπο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Λαϊκή κυριαρχία, κυριαρχικά δικαιώματα και δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρχουν όταν ζούμε σε μια ταξική κοινωνία, υπάρχει καπιταλιστική ιδιοκτησία, μονοπώλια κυριαρχούν παντού και όταν είναι ενσωματωμένη στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ».

Τι να πεις όταν ακούς τέτοια απίστευτα πράγματα από τη γενική γραμματέα; Να κλάψεις; Να γελάσεις; Η λαϊκή κυριαρχία, τα κυριαρχικό δικαιώματα και η δημοκρατία είναι τα κεντρικά συνθήματα των αστικών κομμάτων και δεν το ξέραμε;
Και, αλήθεια, ισχυρίζεται στα σοβαρά μια κομμουνίστρια με τη θέση της κ. Παπαρήγα στο ΚΚΕ, ότι σε μια κοινωνία που παραμένει ακόμη ταξική δεν μπορούν να υπάρξουν σημαντικές λαϊκές κατακτήσεις στο πεδίο της λαϊκής κυριαρχίας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της δημοκρατίας; Είναι λενινιστική αυτή η θέση; Και μήπως είναι ίδιος ο ταξικός συσχετισμός σε αυτά τα πεδία με το συσχετισμό που υπήρχε το 2009 ή ίο 1989 ή μας έχουν πάρει παραμόζωμα τα τελευταία χρόνια; Ή δεν την ενδιαφέρει αυτό την κ. Παπαρήγα; Και δεν είναι η χαρά των αντιδραστικών να προεξοφλεί η γ.γ του ΚΚΕ, χαιρέκακα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξει καθόλου αυτή την ταξική κοινωνία και την ενσωμάτωση στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ;

Ψύχραιμη εκτίμηση ή απλώς εμπάθεια και αντι-ρυζική τύφλωση;
Η κριτική του σημερινού "Ριζοσπάστη" στο κυβερνητικό πρόγραμμα του Σύριζα:
«Ανθρακες» για το λαό, γενναιοδωρία για τους επιχειρηματίες

Η κριτική της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Τετραγωνισμός του κύκλου και πίσω από τις λαϊκές απαιτήσεις το πρόγραμμα που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 27 σχόλια

Ανώνυμος
2 Ιουνίου 2012 στις 5:00 μ.μ.

Φανερό. Πίσω απο την φάτσα διαλλακτικότητας του ΣΥΡΙΖΑ, στην διεξαγωγή του ανελέητου πολέμου «ενότητας της αριστεράς» κατά του ΚΚΕ, δεν κρύφτηκαν ελπίδες ότι: εάν το ΚΚΕ τελικά δεχθεί (το πλέον απίθανο), τότε θα μετατραπεί σε ουραγό μιας τυχοδιωκτικής, αδιέξοδης σοσιαλδημοκρατικής πολιτικής και, ακόμα, πιθανόν να οδηγηθεί σε διάσπαση (με δοσμένο ότι η άρνηση της ηγεσίας του να «παίξει» φαίνεται ότι στηρίζεται με μεγάλη ένταση απο την συντριπτική πλειοψηφία των μελών του). Εάν αρνηθεί (το πλέον σίγουρο), τότε θα εμφανιστεί σαν «διασπαστής της αριστεράς» και θα φορτωθεί την ευθύνη για το χάσιμο της «ιστορικής ευκαιρίας» αφού, όπως μας λενε, ακόμα και πλειοψηφία στην βουλή μπορεί να επιτυγχάναμε ενωμένοι. Και βέβαια, και στην δεύτερη εκδοχή, ελπίζουν πάλι και σε διάσπαση του ΚΚΕ υποθέτοντας ότι ένα σημαντικό τμήμα των μελών του, και οι περισσότεροι απο τους οπαδούς του, βλέπουν την συνεργασία σαν μια τακτική λύση του αδιέξοδου μας και θεωρούν την στάση της καθοδήγησης απαράδεκτο «γινάτι». Ο «πόλεμος ενότητας» λοιπόν ήταν δίκοπο μαχαίρι κι έχει σαν στόχο την αποσταθεροποίηση του ΚΚΕ, την συρρίκνωση του, και τελικά την επικράτηση της ηγεμονίας της μικροαστικής σε βάρος της εργατικής τάξης στο κίνημα. Πίσω απο την επιδιωκόμενη «στείρωση» του ΚΚΕ, ο τελικός στόχος είναι ο ευνουχισμός και η υποταγή της εργατικής τάξης. προβλήματα, και φαίνεται να το κάνει, μπορεί να περιορίζει την επίδραση της σοσιαλδημοκρατίας και του μικροαστικού ρεφορμισμού της στην εργατική τάξη και τους σύμμαχους της. Το να λες «μόνο στο σοσιαλισμό θα λυθούνε όλα» ακούγεται γραφικό. Πρώτα κερδίζεται ο εργαζόμενος στο παρόν και μετά στο μέλλον.

Με έντονα προδραστικό τρόπο να απευθύνεται σε όλα τα σχήματα της αριστεράς που υιοθετούν αντι-συστημική γλώσσα, να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ σε όλες τις εκφάνσεις της δράσης του. Εάν η επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ είχε συναγωνιστικό περιεχόμενο για τρέχοντα προβλήματα (ανεργία, υγεία, παιδεία, περίθαλψη, χαράτσια, αλληλεγγύη – η λίστα είναι ατελείωτη) χωρίς όμως καμία έκπτωση στον αγώνα που κάνει το κόμμα να εκλαϊκεύει ακούραστα τον στρατηγικό του στόχο, το αποτέλεσμα θα ήταν θετικό όχι μόνο για την εργατική τάξη και την ενότητα της, προϋπόθεση για οποιοδήποτε βήμα προς την ανατροπή, αλλά και για το ίδιο το κόμμα.

Μιχάλης Γαλαντόμος 20η Μάη 2012
Περισσότερα http://fromredrock.blogspot.gr/2012/05/blog-post.html

Ανώνυμος
2 Ιουνίου 2012 στις 5:01 μ.μ.

O "Δρόμος της Αριστεράς" πάει σφαίρα για "Αυριανή" της Αριστεράς. Την εφημερίδα που θα γκρεμίσει τον «ταξικιστικισμό»!!! Και μή χειρότερα. Μπράβο στο Βαθύ κόκκινο. Τέτοια "στολίδια" πρέπει να μένουν...

Ανώνυμος
2 Ιουνίου 2012 στις 5:08 μ.μ.

Φαίνεται ότι στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν καβαλίσει το καλάμι για τα καλά. Βέβαια κ.Γιώργο Τσίπρα κρυφός πόθος όλων σας είναι να εξαφανιστεί το ΚΚΕ απο την ελληνική κοινωνία.Μόνο που αυτό είναι λιγάκι δύσκολο ξέρεται.Και γι'αυτό χρησιμοποιείτε κάθε μέσον.Εσείς θέλετε μια γιαλαντζή αριστερά τύπου Ιταλίας-Γαλλίας-Ισπανίαςκ.α. Ξέρετε κ. Γιώργο Τσίπρα και με τον παππά και με τον ζευγά δεν γίνεται.Είναι ίσως καλύτερα να έχεις πολιτικό κόστος και να έχεις καθαρό πρόσωπο, παρά να έχουν μαζευτεί κάτω απο τη σκέπη σου κάθε καρυδιάς καρύδι.Εύχομε στο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει για να καταλάβει πολύ γρήγορα τι σημαίνει ΕΕ και τι Ευρό. Πολυ σύντομα θα καταλάβει ότι αν δεν συγκρουσθείς μαζί τους δεν υπάρχει περίπτωση να σώσεις τη χώρα σου. Και κοιτάξτε τι θα κάνετε με την κ.Κατσέλη.Αλήθεια αυτή δεν υπεγραψε το 1ο Μνημόνιο και κάτι εφαρμοστικούς νόμους;Και μια τελευταία ερώτηση.
Τι θα ήταν πιο έυκολο για μια συνεργασία της αριστεράς; Ο ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσει έξω απο την ΕΕ και το Ευρό, "η το ΚΚΕ και όποιες άλλες δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που είναι αντίθετες με ΕΕ και Ευρό;

Ανώνυμος
2 Ιουνίου 2012 στις 5:39 μ.μ.

Ξάδελφε του Τσίπρα ψεύδεσαι συνειδητά και ασύστολα. Πριν τις εκλογές του 2009 μόνο το ΚΚΕ έλεγε ότι έρχεται αντιλαική θύελλα (δεν χάιδευε κανένα ΠΑΣΟΚ όπως ψεύδεσαι) όποιος και εάν εκλεγεί, οι Συριζαίοι έλεγαν ότι θα κάνουν "προγραμματική αντιπολίτευση" στο ΜΠΑΤΣΟΚ, δηλ. ότι θα πιέσουν για να εφαρμοστούν τα θετικά στοιχεία του προγράμματός τους (χα, χα), όπως τώρα μιλάνε για φιλολαική πολιτική εντός ΕΕ. Αλήθεια, γιατί ο "αντιμνημονιακός" ΣΥΡΙΖΑ μαζεύει όλα τα αδέσποτα του βρωμερού ΜΠΑΤΣΟΚ μέχρι και την Κατσέλη; Έχεις καμία απάντηση; Γιατί ρε φίλε μου όλοι οι κλεφτοπασόκοι, τα παλιορεμάλια, πιάνουν στασίδι στο ΣΥΡΙΖΑ για να "καλυφθούν"; Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ όσο περισσότερο τον στελεχώνουν ΒΡΩΜΟΠΑΣΌΚΟΙ "κάνει γαργάρα" το κεφαλαιώδες ζήτημα της τιμωρίας των κλεφτών του βρωμοΠΑΣΟΚ και της δήμευσης των κλεμμένων περιουσιών τους; Μήπως επειδή έκαναν κολεγιά;

Ανώνυμος
2 Ιουνίου 2012 στις 7:23 μ.μ.

Αγαπητε μου,ενας αριστερος ποτε δεν αναρωτεται,ουτε για πλακα αν η καλυτερη αντιπολιτευση ειναι το κκε η η νδ και το πασοκ.Μελος του κκε δεν ειμαι,αλλα οπως εσεις επιζητειτε ψηφους δεν εχει το ιδιο δικαιωμα και το κκε?παρουσιαζεστε οι οντινοι του,οταν οι θεσεις σας ειναι ριζικα διαφορετικες,αλλα επιμενετε,γιατι αραγε?εγω ειλιρινα κοιτωντας τους συριζαιους φιλους μου μενω εκπληκτη..απο την χρονια πολιτικη αφασια ξαφνικα μεταμορφωθηκαν σε επαναστατες ,υπαρχει κατι υγιες εδω?αλλαζουν οι κοινωνιες τοσο ευκολα?οχι δεν αλλαζουν,εχει τους νομους της αυτη η ιστορια δυστυχως,γιαυτο μην χτυπιεσαι για λιγα ψηφουλακια και στρωσου στην δουλεια,βαλτο στοχο σου..καθε μερα να βοηθας να ξεβρωμιζει ενα μυαλο ανθρωπου...

Ανώνυμος
2 Ιουνίου 2012 στις 8:25 μ.μ.

To KKE ξερει τι κανει.Αν παρει εξουσια ο Τσιπρας σε εξι μηνες θα ξαναπαρει 5 τα εκατο και το κομμα με 6,2 θα του ριξει στα αυτια.Αλλωστε αυτο τους ενδιαφερει....

Ανώνυμος
2 Ιουνίου 2012 στις 11:43 μ.μ.

Δεν κατάφερα να το διαβάσω όλο...


ΥΓ: Έχω φύγει απο το ΚΚΕ απο το 1984. Στις 6 Μάη ψήφισα ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Άλλο ένα τέτοιο άρθρο και θα ξαναβγώ στους δρόμους να πουλάω Ριζοσπάστη...

3 Ιουνίου 2012 στις 12:04 π.μ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλά ελαττώματα αλλά αυτή τη στιγμή είναι η μόνη ευκαιρία για το λαό.

Και μιλάμε για μια στοιχειώδη ευκαιρία να αποφευχθούν τα ΠΟΛΥ χειρότερα, τίποτε παραπάνω.

Αν έχει κανείς άλλος μια ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΗ εκλογική πρόταση, ας τη συζητήσουμε. Ομως ΔΕΝ υπάρχει. Και δεν υπάρχει διότι το ΚΚΕ επέλεξε από την αρχή το δρόμο της Συριζομαχίας, ενώ με τα πολύ μεγαλύτερα δικά του εκλογικά ποσοστά (στην αρχή) θα μπορούσε να δεσμεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ να σεβαστεί τις δικές του επιλογές (του ΚΚΕ) σε μια ενδεχόμενη συνεργασία.

Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, ή μάλλον... να μισούμαστε.

Ας σχολιάσετε εσείς οι φανατικοί του ΚΚΕ το ΤΙ έγινε στον Ισημερινό, στην Αργεντινή και στην Ισλανδία, κι αν είσασταν εκεί πείτε μας ΤΙ θα κάνατε. Μάλλον... τίποτε απολύτως. Επομένως... ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ.

Λυπάμαι αλλα΄και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επέλεξε να μην απογαλακτισθεί από το ΚΚΕ, οπότε δεν θα τσιμπήσω να την ψηφίσω. Αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές και μαλακίες... ΠΟΥ πα ρε Καραμήτρο?

3 Ιουνίου 2012 στις 12:43 π.μ.

Είναι πολιτική απατεωνιά να λες θα πάρω φιλολαϊκά μέτρα αλλά θα μείνω πάση θυσία στην ΕΕ..
Και μάλιστα σε συνθήκες οικονομικής κατάρρευσης.
Εδώ θα ‘μαστε σε 2-3 μήνες γεροί να ‘μαστε.
Ούτε ψίχουλο δεν θα δώσει ο συριζα.
Και το ξέρει αυτό, δεν είναι η ανεμελιά του άπειρου.
Έβγαλε το σάρωθρο της 'συνεργασίας' της αριστεράς (αριστερά και εξανθρωπισμός της ΕΕ πώς γίνεται να δέσουν ρε παιδιά, είναι σαν να θες να κάνεις τις ύαινες vegetarian!) και θερίζει ψήφους και όνειρα αριστερών..
Αν το ΚΚΕ συνεργάζονταν μ' αυτόν τον περιοδεύοντα θίασο σαλτιμπάγκων πρώτα απ όλα θα σκότωνε το όνειρο κάθε αριστερού. Θα πήγαινε το κίνημα δεκαετίες πίσω.
Θα επανέρχονταν πασοκοδεξιοί σαν απελευθερωτές, με αυτοδυναμίες.
Η συνεργασία της αριστεράς είναι η φλέβα που πάλλεται στην καρδιά κάθε αριστερού, κι αυτό το εκμεταλλεύεται με πολιτική αγυρτεία ο συριζα.
Συνεργασία ναι, αλλά με αντικαπιταλιστικές αντιμονοπωλιακές δυνάμεις, με προοπτική τον σοσιαλισμό.
Ξέρετε καμία τέτοια στη βουλή εκτός του ΚΚΕ;

Ανώνυμος
3 Ιουνίου 2012 στις 7:04 π.μ.

ξεκουμπιστειτε...εχεις αριστερη κουλτουρα ?ντροπη,η χαζοχαρουμενια εχει και ορια....

Ανώνυμος
3 Ιουνίου 2012 στις 4:57 μ.μ.

@OMADEON

Από προπαγανδιστής των Καζάκη - Παπαθεμελή μας πήγες κατά ΣΥΡΙΖΑ. Μεγάλη σταθερότητα! Στο μόνο που έμεινες σταθερός είναι στο αντι-ΚΚΕ μένος σου.

Στον Ισημερινό και στην Αργεντινή υπήρξε ΚΑΙ ανθρώπινο κόστος. Ρώτησες μήπως για αυτό τον "μέντωρα Καζάκη";


Όταν 300.000 κόσμος το μόνο που κάνει είναι
να μουτζώνει την Βουλή,
να περιμένει τον Παπαδήμο ή τον Σερ Μαρκεζίνη μπας και του σώσει τις καταθέσεις,
και τη θέση που τον διόρισε το "βύσμα",
που φωνάζει "οι προδότες στο Γουδί",

τότε να μην συγκρίνεις την εδώ κατάσταση με τις καταστάσεις στην Λατινική Αμερική. Είναι ανόμοιες. Ακόμα υπάρχει "πετσί" στο Ελλάδα..

κομιξ
3 Ιουνίου 2012 στις 5:31 μ.μ.

Άλλος ένας ελεεινός μασκοφορος του Πασοκ, αυτοί λέγαν "λεφτά υπάρχουν", τούτοι λένε θα μου τα δώσει η Μέρκελ (θα τις δώσω την "παρθενιά" μου). Τι περιμένεις από από αυτούς που θέλουν να σώσουν το ευρώ και τον ιμπεριαλισμό από το μνημόνιο, με ένα νέο μνημόνιο χωρίς υπογραφή, αρκεί αυτή του Μάαστριχ.

Ανώνυμος
3 Ιουνίου 2012 στις 7:36 μ.μ.

Το ΚΚΕ είναι άχρηστο στη βουλή. Ας διορθώσουμε την ψήφο μας να πάει στο 2% και να ψηφίσουμε όλοι οι αριστεροί την ελπίδα του απλού λαού, τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος
3 Ιουνίου 2012 στις 9:22 μ.μ.

Ας διαβάσουν οι φίλοι Συριζαίοι την ανάλυση Καζάκη που παραθέτω παρακάτω για να μην έχουν ενα σωρό αυταπάτες:
http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2012/06/blog-post_02.html

3 Ιουνίου 2012 στις 9:54 μ.μ.

Για τη δικιά σου χρησιμότητα αναρωτήθηκες ποτέ ανώνυμε 7:36;

3 Ιουνίου 2012 στις 10:48 μ.μ.

Τις λες ρε Τσιπραντρέου. Δες το πρωτοσέλιδο της Αυριανής 3 Ιουνίου! Ημέρες 81 γράφει η Αυριανή για το ΣΦΥΡΙΖΑ με τον Τσιπρανδρέου πρώτο πλάνο!

Ανώνυμος
4 Ιουνίου 2012 στις 3:34 π.μ.

dhmhtrhs ασχετα αν ο ανωνυμος ειναι χρησιμος, το ΚΚΕ το ιδιο αυτοχαρακτηριζεται ως αχρηστο στην παρουσα βουλη, οποτε τελειωνει εκει η κουβεντα, παρτε το χαμπαρι: Δεν το ενδιαφερει το ΚΚΕ η κοινοβουλευτικη κατασταση και δε σκοπευει να αναλαβει δραση ποτε και για χαρη κανενος "οπορτουνιστη", ουτε του λαου, αφου περιμενει το λαο πρωτα. 1+1=3 αλλωστε.

Οποτε θα συμφωνησω με τον ανωνυμο, πως καλο θα ηταν το ΚΚΕ να αυτοδιαλυθει, να μην ανακατευεται με οπορτουνιστικα αθυρματα, και να συνεχισει ως στιβαρο ΠΑΜΕ, να κανει αγωνες και απεργιες, μεχρι τη λαικη εξουσια.

Ανώνυμος
4 Ιουνίου 2012 στις 9:50 π.μ.

Γεγονος ειναι,οτι υποσχεστε μια χαρουμενη ζωη χωρις θυσιες...σε μικροαστους,που ολα αυτα τα χρονια τους προκαλουσε αλλεργια καθε κουβεντα για την πολιτικη κατασταση της χωρας και ξαφνικα σηκωθηκαν απο την μια πλευρα του καναπε..για να ξεμουδειασουν λιγο..επιασαν την αλλη πλευρα του και καταγελλουν απαντες τους αριστερους,οτι οποιος δεν ειναι μαζι τους ειναι εχθρος του λαου...το θλιβερο αδιεξοδο θαναι δικο σας,που καμωνεστε ,οτι τα δικα σας προσωπικα συμφεροντα ταυτιζονται με αυτα του λαου..

Ανώνυμος
4 Ιουνίου 2012 στις 12:22 μ.μ.

Ο συριζα και τα μελη του την εχουν ψωνίσει θελουν να υπηρετήσουν τα συμφέροντα
της αστικης ταξης προκείμενου να παρουν γευση απο την γλυκα της εξουσιας και
να "αγωνίζονται" στα λογια .
Ας βρουνε εναν προσομοιωτή διακυβέρνησης κρατους να κανουν το κεφι τους γιατι
θα μας κανουν να βαριόμαστε στο τελος.η" ας ρωτήσουμε τον Γιωργο πως ειναι ξερει αυτος .
Γνωρίζουν πως μετα απο την ικανοποίηση της έμμονης για εξουσια έρχονται τα προβλήματα
και οι απαίτησεις της κοινωνίας που δεν θα μπορει να δωσει λυσεις ,θα ερθουν μετα οι
κινητοποιήσεις του κοσμου ,και τοτε τι θα κανει,θα μας λεει προσπαθώ και δεν μπορω,
ελάτε να προσπαθήσουμε να κοροϊδεύουμε τον κοσμο παρέα ?
Υπαρχει κομμα που θελει να υπηρετήσει τα δικαία συμφέροντα του κοσμου και δεν εχει
συνδικαλιστική δραση,, στην πραξη και οχι στα χαρτια μονο οπως το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
που εχει πιαστει το χερι τους(το δεξι) απο τις πολλές υπογραφές,, ναααααα......με το συμπάθιο κατι
υπογραφαρες του συν με τον παναγοπουλο παρεα με τους συντροφους του ΣΕΒ,αν αυτο ειναι
αριστερο κόμμα εγω ειμαι αρχιεπίσκοπος και σας δίνω την ευχη μου
ΥΓ
Α" και παραλίγο να το ξεχάσω .Ειμαι στελεχαρα του συν η" καλύτερα ειμαι ο ιδιος ο τσιπρας και
δεν θα ψηφίσω το κομμα μου γιατι μολις κατάλαβα τα αδιέξοδα μου αλλα απο την αλλη δεν θελω
να κατηγορηθώ για την επικείμενη διάσπαση και πιστέψτε με θα ψηφίσω αλλο κομμα και μάλιστα
ανταγωνιστικό στο δικο μου γιατι ειμαι μαγκας .Μην γελάτε ρε παιδια αλήθεια λεω

φελιξ τζερζινσκι

4 Ιουνίου 2012 στις 5:11 μ.μ.

Aνώνυμε 3:34 θα σου δώσω μόνο ένα παράδειγμα της δράσης του ΚΚΕ στη Βουλή:
«Επειδή όμως ακούστηκε και από την παλαιοημερολογίτικη πλευρά του αριστερού κινήματος, που είναι αμετακίνητα προσδεδεμένη στο χτες, μία πρόκληση προς τις ζωντανές δυνάμεις του Κοινοβουλίου και τις ζωντανές δυνάμεις της Αριστεράς, να τροποποιήσουν τη στάση τους και να συνταχθούν "κατά", θα ήθελα να πω ότι εγώ σαν αριστερός πολίτης θα ψηφίσω το Μάαστριχτ»
Λεωνίδας Κύρκος 1993, επιτιθέμενος στο ΚΚΕ

Αν κάνεις τον κόπο και διαβάσεις τη συνθήκη, περιγράφει όλα αυτά που περνάμε τώρα..
Α και κάτι άλλο: Την συνθήκη την ψήφισαν χωρίς να την διαβάσουν! Μόνο ο Ριζοσπάστης την έβγαλε στη φόρα!
Βλέπεις πόσο καινούριες είναι οι σημερινές ζωντανές δυνάμεις της αριστεράς;
Προφανώς τους απόγονους του Λεμονίδα (που δεν καταδίκασαν ακόμα το Μάαστριχτ) τους θεωρείς χρήσιμους!

Ανώνυμος
4 Ιουνίου 2012 στις 7:11 μ.μ.

dhmhtrhs ειμαι ο 3.34.

η δηλωση κυρκου το 1993 αποτελει δραση του ΚΚΕ το 2012? σοβαρα το λες αυτο?

αν εισαι τοσο ικανοποιημενος με το να ετεροκαθοριζεσαι ως η αντισταση σε κατι, συγνωμη αλλα δεν αποτελεις επαναστατικο υποκειμενο.

κι αφου δεν αποτελεις ουτε κοινοβουλευτικο εργαλειο πιεσης, διαγραφοντας οποιαδηποτε τακτικη στρατηγικη κινηση συμμαχιων με στοχευση, τωρα που γυριζει, συγνωμη αλλα ναι, θα προτιμησω τους αλλους με τα στραβα τους και τον υπαρκτο κινδυνο να καταληξουν σοσιαλδημοκρατες, και δεν θα σου επιτρεψω να με χαρακτηρισεις πλανημενο.
γιατι ξερω τι να περιμενω απο τους γυρω μου, ξερω πως μεχρι τον επαναστατικο μετασχηματισμο θα εχουμε μετατραπει σε δουλοπαροικους όσοι δεν εχουμε μεταναστευσει ή αυτοκτονησει. εκτος αν ο στοχος του ΚΚΕ ειναι να εξαθλιωθουν οι μικρομεσαιες ταξεις, να παρουν τα οπλα να σφαχτουνε με το κρατος και μεταξυ τους. εμενα δεν ειναι αυτος ο στοχος μου, γιατι εχει ξανασυμβει στον τοπο και την οικογενεια μου και δεν θελω να το δω να επαναλαμβανεται. προτιμω να εξαντλησω αλλους τροπους πρωτα. και δεν δεχομαι προσβολες και αερολογιες επ αυτου. τα πραγματα ειναι σοβαρα.

Ανώνυμος
4 Ιουνίου 2012 στις 8:49 μ.μ.

Ρε πουλημένα τομάρια του ΣΥΡΙΖΑ σας έχουμε φάει στη μάπα τόσα χρόνια στα συνδικάτα και στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης!Απέναντι στο λαό και με τις πουλημένες ηγεσίες κολαούζοι.Σας ξέρουμε καλά πόσο επικίνδυνοι είστε και ας φοράτε μοντέρνο μανδύα Αριστεράς (που είναι μαιμού).Μην σηκώσει κεφάλι ο λαός είναι ο στόχος σας να τον μαντρώσετε στο κλουβί με τις τρελές (καπιταλισμό)!Εμέις θα μαστε απέναντί σας με όποιο κόστος!
ΤΟ ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που υπερασπίζετε τον λαό, για να πάρει την θέση που του πρέπει και όχι τα πιθανά ψίχουλα που θα του πετάξετε για να θησσυρίζουν οι κεφαλαιοκράτες.Αλλα ξέχασα...Ο Τσίπρας αυτούς στην Ευρωπαική Ενωση θα τους κάνει αρνάκια...εχει το μαγικό ραβδί.
ΞΥΠΝΑΤΕ...
Ισχυρό ΚΚΕ για να μην εγκλοβιστεί για ακόμα μια φορά ο λαός.
ακροβατιστής

4 Ιουνίου 2012 στις 10:51 μ.μ.

3:34
Απλά έδωσα ένα έναυσμα για να το ψάξεις αλλά δεν μπήκες στον κόπο μάλλον..
Το ότι υποφέρουμε τώρα είναι και γιατί αυτός ο χώρος ψήφισε αυτή την εγκληματική συνθήκη και δεν βγήκε μαζί μας στον δρόμο να την αντιπαλέψει.
Το ΚΚΕ ανέδειξε στην Βουλή την επικινδυνότητα αυτής της συνθήκης και τις μελλοντικές συνέπειές της.
Το ίδιο έκανε κάθε μέρα στην Βουλή αναδεικνύοντας την αντιλαϊκότητα διάφορων νομοσχεδίων.
Πες μου μια ψηφοφορία στη Βουλή όπου διαφωνείς με την στάση του ΚΚΕ, ένα σχέδιο νόμου που κατέθεσε και σε βρίσκει αντίθετο.
Κι επειδή το επεκτείνεις το θέμα, θα το κάνω κι εγώ.
Το ΚΚΕ είναι υπέρ των συνεργασιών αλλά όταν αυτές έχουν προοπτική. Αλλιώς είναι καταστροφή και πισωγύρισμα.
Εφ όσον για μας η αιτία του κακού είναι η ΕΕ και η σαπίλα του καπιταλισμού, το είπαμε εξ αρχής πως δε μπορούμε να συνεργαστούμε μ αυτούς τους ευρωλιγούρηδες.
Ίσως το λάθος μας ήταν πως δεν κάναμε παιχνίδι στο θέμα των συνεργασιών κοροϊδεύοντας τον κόσμο, όπως ο συριζα (γιατί άραγε δεν τα βρήκε με τη ΔΗΜΑΡ να κατέβουν μαζί στις εκλογές, πριν 2 χρόνια κολλητάρια ήταν) ή τον Καμμένο που δεν συνεργάζεται ούτε πεθαμένος αλλά το παλεύει..!
Μέσα στην στρούγκα της ΕΕ δεν υπάρχει λύση φίλε. Ο συριζα σε κοροϊδεύει και το κάνει συνειδητά. Αν βγει κυβέρνηση δεν θα κάνει τίποτα για μας. Σε συνθήκες οικονομικής κατάρρευσης δεν θα δώσει ούτε ψίχουλο!
Είδες καμιά του κίνηση ότι θα πάει κόντρα με τις 300 οικογένειες μεγαλοαστών, που αυτοί είναι η εξουσία, άσχετα ποιος είναι κυβέρνηση. Με παρακάλια στους εφοπλιστές για το 1%;
Κι είναι εξουσία αυτοί, γιατί ελέγχουν τις τράπεζες, το στρατό, την αστυνομία, τα ΜΜΕ,την δικαιοσύνη, τον πλούτο της χώρας.
Σπέρνει αυταπάτες απλά για να θερίζει ψήφους ο συριζα.
Σε 2-3 μήνες κι εσύ θα τον βρίζεις!
Μόνο που τα πράγματα τότε θα ‘ναι ακόμα πιο στριμόκωλα..

Ανώνυμος
6 Ιουνίου 2012 στις 4:00 π.μ.

κκεδες ψηφιστε σαμαρα να μη βγει ο συριζα.μονο αυτο δεν εχετε κανει ακομα σεχταριστικα παρασιτα και προστατες του αστικου κοινοβουλιου...

6 Ιουνίου 2012 στις 5:43 μ.μ.

Γιατι τρεμουν την κυβερνηση της αριστερας

Τι σημαίνει πολιτική μάχη;

Στην αριστερά υπάρχει μια τρομερή αδυναμία διάκρισης της προπαγάνδας από την πολιτική μάχη. Πολλοί νομίζουν ότι το να αραδιάζουν ένα τσούρμο από πολιτικές θέσεις ή συνθήματα, τους κάνει πιο αριστερούς ή πιο επαναστάτες από κάποιους άλλους. Βεβαίως έχει την αξία του να έχει κανείς πολιτικές θέσεις και ιδεολογικές αρχές. Όλα αυτά είναι αναγκαία για να αποκτήσει μια ταυτότητα. Να τοποθετηθεί στην πολιτική κλίμακα, από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά. Αυτό είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο και ειδικά όταν ζει κανείς σε μια -έστω και κουτσουρεμένη- αστική δημοκρατία. Από κει και πέρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα. Τι αξία έχουν αυτές οι θέσεις, όταν δεν μπορούν να βρουν ένα δρόμο για να πραγματοποιηθούν; Όταν παραμένουν στο επίπεδο ενός διακηρυκτικού λόγου; Όταν αδυνατούν να επηρεάσουν την πραγματική ζωή; Αυτό είναι κάτι που πρέπει να σκεφτεί όποιος ασχολείται με τα κοινά και δεν το κάνει μόνο για να σώσει την ψυχή του στη μεταθάνατο ζωή...
Συνεχεια εδώ: http://avantgarde2009.wordpress.com/2012/06/06/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%B9-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84/

Ανώνυμος
6 Ιουνίου 2012 στις 6:11 μ.μ.

@6 Ιουνίου 2012 4:00 π.μ.

Τα εύσημα του Άρης Πορτοσάλτε του ΣΚΑΪ για τον Τσίπρα

« Όταν σε χειροκροτούν οι εχθροί σου, ψάξε να βρεις ποιο λάθος έχεις κάνει» (B.I. Λένιν)

Ο Ανδρέας του ’77 - 04/05/2012

(..Από τη δική του σκοπιά ο κ. Τσίπρας κινείται σωστά. Αγκαλιάζει όλο τον κόσμο που ζητά στοργή και προστασία. Λέει ναι σ’ όλα...
...Μαζεύει ΠΑΣΟΚους, για το ΠΑΣΟΚ που γκρέμισε τη γλυκιά ζωή και τα όνειρα που χάριζε το Κράτος σαν πατέρας και μάνα και αδελφός. Μαζεύει επαγγελματίες για τους φόρους του Γιώργου και του Βαγγέλη. Μαζεύει δεξιούς για το «Ναι» του Σαμαρά στη δεύτερη δανειακή. Μαζεύει γενικώς. Στη λογική να τους «δείξουμε εμείς»! Και Κολωνάκι και προάστια. Και αστούς και επαναστάτες...
.. Μπορείς να αποκλείσεις εάν μια μέρα, μας πει ο Αλέξης πως βγαίνουμε από το μνημόνιο εφαρμόζοντας, εννοείται, τις διατάξεις του; Διότι όταν παίρνεις μαζί σου πολλούς θα πρέπει μ’ έναν τρόπο να διαχειριστείς τα άκρα. Για αυτά όμως είναι ακόμη νωρίς...)

Ανώνυμος
7 Ιουνίου 2012 στις 3:15 μ.μ.

@Κόκκινη Ορχηστρα. Παλαιό δικό σας άρθρο με τα σχόλια..

(..Χθες ήταν η μέρα της εργατικής τάξης και όχι των απογοητευμένων ψηφοφόρων των κομμάτων εξουσίας. Χθες ήταν κάτω ο κόσμος που ψάχνει κοινωνική λύση και όχι νέους δυνάστες. Χθες ήταν κάτω ο κόσμος που σέβεται την κοινωνική και πολιτική του ταυτότητα και όχι αυτοί που θεωρούν ότι η λύση είναι μια μεγάλη Ελλάδα ή ένα μεγάλο Woodstock. Και δεν είναι τυχαίο ότι όσο ήταν αυτός ο κόσμος κάτω, η κυβέρνηση ήταν έτοιμη να το βάλλει στα πόδια. Όσο κι αν ορισμένοι νομίζουν ότι δεν μας φτάνουν μόνιμα (αν δεν κατέβει κάτω 1 ή και 2 εκατομμύρια…) οι δυνάμεις, , η χθεσινή μέρα απέδειξε ότι οι εικόνες των μαχητικών συγκρούσεων είναι αυτές που δεν μπορούν να διαχειριστούν τα επιτελεία της αστικής τάξης, ούτε και να τις εντάξουν σε οποιοδήποτε σχεδιασμό. Πράγμα που άνετα μπορούν να κάνουν με τις ακίνδυνες μούντζες και τα Ελλάς-Ελλάς των απογοητευμένων οπαδών τους, που είναι όμως έτοιμοι να πιάσουν στον αέρα το ξεροκόμματο που θα τους πετάξει η αστική εξουσία.

Η αριστερά δεν έχει να περιμένει τίποτα από τα κατσαρόλια των υπηκόων. Αν έχει να περιμένει κάτι είναι από τον κόσμο εκείνο που όχι μόνο είναι αλλά και αισθάνεται εργατική τάξη και φυσικά από τον κόσμο που μάχεται και αισθάνεται περήφανα που είναι στην αριστερά. Αυτός ο κόσμος είναι η εγγύηση για οποιοδήποτε σχέδιο. Οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν όταν δουν ότι η αριστερά και ο κόσμος της είναι αποφασισμένη να μπει μπροστά και να δώσει λύση. Το δρόμο τον ανοίγει πάντα η πρωτοπορία. Κάποιοι θέλουν να είναι με το πλήθος. Ας είναι και ας λουστούν και τις επιλογές του πλήθους. Μετά όμως μην κλαίγονται για το κακό που τους βρήκε...)

(..Βεβαίως κανείς μπορεί να αλλάξει απόψεις. Δεν έχει σημασία αν στήριζε το ένα ή το άλλο κόμμα εξουσίας. Φυσικά δεν απαιτούνται πιστοποιητικά φρονημάτων για να αντιδράσει κανείς. Αλλά όταν κατεβαίνει σε μια πλατεία παριστάνοντας το καλό παιδί, που θέλει την πατρίδα του πίσω καθαρή, όπως δήθεν ήταν κάποτε, και βρίζει μαζί με τους πολιτικούς και τα συνδικάτα, αλλά δεν λεει κουβέντα για τα αφεντικά που τον ληστεύουν κάθε μέρα λεηλατώντας ταυτόχρονα επί 60 χρόνια τη δημόσια περιουσία, ας μας επιτρέψουν οι κάθε είδους λάτρεις του αυθόρμητου να επιμένουμε ότι ο κόσμος αυτός δεν έχει ξεκόψει με το αστικό καθεστώς και ότι αναζητάει καινούργιο δυνάστη. Γιατί αυτή η διαπίστωση είναι ελιτισμός; Αυτοί που τρέχουν στις συγκεντρώσεις της Σπίθας τι ψάχνουν δηλαδή; Ο Θεοδωράκης δεν ήταν αυτός που πρότεινε πρώτος τον σερ Μαρκεζίνη; Τι άλλο σημαίνει εθνική ενότητα, πέρα από την ενότητα με τα αφεντικά; Τι άλλο σημαίνει να σωθεί η πατρίς πέρα από το να σωθεί ο ελληνικός καπιταλισμός...)

http://avantgarde2009.wordpress.com/2011/06/16/%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%87%CE%B8%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9/

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger