Home » , » Παρακολουθώντας τη μετάλλαξη: ΣΥΡΙΖΑ-ΚΟΕ

Παρακολουθώντας τη μετάλλαξη: ΣΥΡΙΖΑ-ΚΟΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 21 Μαΐου 2012 | 4:09 μ.μ.

 Tου Παναγιώτη Κάτσικα

 

Παρακολουθώντας τη μετάλλαξη: ΣΥΡΙΖΑ-ΚΟΕ «Το σύνθημα για έξοδο από την ευρωζώνη δεν είναι πλέον στις προτεραιότητές μας» 

Μετά τις δηλώσεις μελών της που εκλέχθηκαν Βουλευτές (Βασίλης Χατζηλάμπρου:«Δεν είμαι πλέον μαοϊστής, είμαι κανονικός αριστερός» η ΚΟΕ, μια από τις βασικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα παρακάτω εκπληκτικά σε ανακοίνωσή της:
«Εδώ και αρκετό καιρό το σύνθημα για έξοδο από την ευρωζώνη δεν είναι πλέον στις προτεραιότητες και τις άμεσες διεκδικήσεις της ΚΟΕ», αναφέρεται σε ανακοίνωση της συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή αφίσα με το λογότυπό της που προβάλει την έξοδο από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία, όπως διευκρινίζεται είχε εκδοθεί το 2010. 

Επισημαίνεται ακόμη ότι «η ΚΟΕ βρίσκεται στο επίκεντρο μιας οργανωμένης προβοκατόρικης επίθεσης, με στόχο να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο μετέχει» και, στο πλαίσιο αυτό, καταγγέλλεται ότι «τα τελευταία εικοσιτετράωρα, πολιτικά κέντρα του συστημισμού, με πρωτοστάτη τη ΝΔ και τα ενεργούμενά τους στο χώρο των ΜΜΕ, περιφέρουν σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες παλιές αφίσες της ΚΟΕ με περιεχόμενο ενάντια στην ΕΕ, ζητώντας δίκην εισαγγελέως τέτοιες θέσεις και τέτοιες δυνάμεις να καυτηριαστούν και να αποβληθούν από τον "εθνικό κορμό”...».
Η ιστορία και τα διδάγματα της είναι επίμονα.Ο εκφυλισμός και η οβιδιακή μεταβολή της πρώην «επαναστατικής» Α/ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ νυν ΚΟΕ φαίνεται να ολοκληρώνεται στα πλαίσια ενσωμάτωσης της σε «αριστερά» κυβερνητικά σχέδια.

Ένα flashback θα ήταν κατατοπιστικό για το πώς η παραπάνω οργάνωση κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να γίνει συμπλήρωμα του Συνασπισμού, να διαλύσει την μισή της οργάνωση και στο τέλος να πετάξει στα σκουπίδια κάθετι ριζοσπαστικό υοθετώντας μια καθαρόαιμη σοσιαλδημοκρατική τοποθέτηση. 
Και αν αυτές τις κωλοτούμπες τις κάνει ΚΟΕ με την μυρωδιά και μόνο της κυβερνητικής εξουσίας φανταστείτε τι κωλοτούμπες θα δούμε από το πατέρα της οικογένειας το..ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 15 σχόλια

Μάρκομ Ξ
21 Μαΐου 2012 στις 5:42 μ.μ.

Φαντάζομαι ότι είναι παράληψη του συντάκτη που δεν έβαλε σύνδεσμο ή παραπομπή στην πλήρη ανακοίνωση της ΚΟΕ. Επίσης φανταζομαι ότι η τελευταία παράγραφος "Και αν αυτές τις κωλοτούμπες τις κάνει ΚΟΕ με την μυρωδιά και μόνο της κυβερνητικής εξουσίας φανταστείτε τι κωλοτούμπες θα δούμε από το πατέρα της οικογένειας το..ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ" γράφτηκε εν θερμώ. Γιατί αν δεν είναι έτσι, τότε τι ανάγκη έχουμε το MEGA και τους άλλους προβοκάτορες; Όπως και να έχει το κείμενο αποτελεί πρότυπο προπαγανδιστικής διαστρέβλωσης (ξαναλέω, ελπίζω αθέλητα). Χρησιμοποιεί επιλεκτικά αποσπάσματα, αποσπάσματα από άρθρο που αναφέρεται σε...αποσπάσματα, ενώ το αποκορύφωμά του είναι η τελευταία παράγραφος που αναφέρω παραπάνω. Με λίγα λόγια, αφού έχει..."αποδείξει" την υποτιθέμενεη "κωλοτούμπα" της ΚΟΕ, χρησιμοποιεί ένα κλασικό εργαλείο της θεωρίας του Edward Bernays που τελειοποίησε ο Γκαίμπελς: αν το Α είναι Β, τότε το Γ -που σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με το Α- δεν μπορεί παρά να είναι Β και αυτό.
Προς ενημέρωση όποιου ενδιαφέρεται, παραθέτω την πλήρη ανακοίνωση της ΚΟΕ:
http://www.koel.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4180:2012-05-21-09-47-44&catid=193:2010-01-26-15-02-35&Itemid=115
Διευκρινίζω εκ των προτέρων ότι δεν θα απαντήσω σε κανένα σχόλιο που θα αναφέρεται την ΚΟΕ, γιατί πολύ απλά δεν είμαι εκπρόσωπός της, ούτε καν μέλος της. Το παρόν σχόλιό μου γίνεται απλά και μόνο γιατί θεωρώ ότι η σπέκουλα και η διαστρέβλωση πρέπει να έχουν την απάντηση που τους πρέπει σε κάθε ευκαιρία.

Ανώνυμος
21 Μαΐου 2012 στις 7:32 μ.μ.

Συνεμορωρφώθειν προς τας υποδείξεις...

Ανώνυμος
21 Μαΐου 2012 στις 9:30 μ.μ.

Από την ανακοινωση της ΚΟΕ:... Όσον αφορά την επίμαχη αφίσα του 2010: Έκφραζε μια κλασική θέση της Αριστεράς, η οποία μέσα από το δρόμο της εξόδου από την ΕΕ στόχευε στην εθνική και κοινωνική χειραφέτηση. Στόχευση που διατηρεί και σήμερα στο ακέραιο την επικαιρότητά της. Ωστόσο, μετά την επιβολή στη χώρα μας του ειδικού καθεστώτος των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων και της Τρόικας, της «νέας κατοχής» και κοινωνικής εξόντωσης, τα πράγματα μετατοπίστηκαν. Στην πορεία των πραγμάτων είναι πια το διευθυντήριο των Βρυξελλών, και ειδικά ο γερμανικός παράγοντας, που οδηγεί την Ελλάδα στο προθάλαμο της εξόδου από το ευρώ, ώστε να την απειλεί (εφόσον μπορεί να επιβάλλει τους όρους και την πορεία εξόδου) και να την ελέγχει πολιτικά. Είναι προφανές ότι η ΚΟΕ δεν συντάσσεται και αντιτίθεται αποφασιστικά στο σχέδιο της «κατοχικής δραχμής».
Την ίδια στιγμή, η ΕΕ της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής και της γερμανικής μπότας βυθίζεται –ειδικά από το 2012– βαθιά μέσα στην κρίση, στη φτώχεια, στην ανεργία. Αλλά και στην πολιτική αντίδραση, στη διακυβέρνηση χωρίς καν δημοκρατική νομιμοποίηση, στη ραγδαία άνοδο του νεοφασισμού. Αυτή η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι σήμερα σε ολόκληρη την ήπειρο οι εργαζόμενοι βγαίνουν στους δρόμους και στις πλατείες. Το πρωτόγνωρο μαζικό λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια συναντιέται με τους αγώνες των λαών στην Ευρώπη. Ανοίγονται έτσι, σήμερα, νέοι δρόμοι σύγκρουσης με την ευρωκρατία και δημιουργούνται προϋποθέσεις για ανάσχεση της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας και δημιουργία νέων μεταβατικών και ελπιδοφόρων για τους λαούς καταστάσεων σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Εκτιμούμε μάλιστα, κρίνοντας και από τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη μπαίνουν σε τέτοια τροχιά.
Με βάση τα παραπάνω, το ότι εδώ και αρκετό καιρό το σύνθημα για έξοδο από την ευρωζώνη δεν είναι πλέον στις προτεραιότητες και τις άμεσες διεκδικήσεις της ΚΟΕ είναι γνωστό. Αγωνιζόμαστε μαζί με όλο το λαό ενάντια στο ειδικό καθεστώς στην Ελλάδα και στο σάπιο πολιτικό σύστημα που το υπηρετεί. Ταυτόχρονα ενισχύουμε τον αγώνα ενάντια στην κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη, αντιλαϊκή, πολιτικά αντιδραστική και γερμανοποιημένη Ευρώπη. Για μια άλλη Ελλάδα σε μια άλλη Ευρώπη……

Ανώνυμος
21 Μαΐου 2012 στις 10:11 μ.μ.

Σφε Μάρκομ το κείμενο της ΚΟΕ που έχεις link στο σημείο 3 στο τέλος λέει το εξής: "Με βάση τα παραπάνω, το ότι εδώ και αρκετό καιρό το σύνθημα για έξοδο από την ευρωζώνη δεν είναι πλέον στις προτεραιότητες και τις άμεσες διεκδικήσεις της ΚΟΕ είναι γνωστό. Αγωνιζόμαστε μαζί με όλο το λαό ενάντια στο ειδικό καθεστώς στην Ελλάδα και στο σάπιο πολιτικό σύστημα που το υπηρετεί. Ταυτόχρονα ενισχύουμε τον αγώνα ενάντια στην κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη, αντιλαϊκή, πολιτικά αντιδραστική και γερμανοποιημένη Ευρώπη. Για μια άλλη Ελλάδα σε μια άλλη Ευρώπη."

ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΜΠΕΤΙ..ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΙΞΗΣ ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΥχαία

Τέλοςσπάντων δυστηχώς πιστεύω οτι η συγκεκριμένη οργάνωση ολοκληρώνει τον κύκλο της.

"Τελειώνει" με τα γκρουπούσκουλα του αριστερας...και τον αριστερισμό...μπαίνει σε μεγαλύτερα σαλόνια..αυτά της μεγάλης πολιτικής.

Εχει το σύνδρομο του ότι η "αριστερά δεν πρέπει να είναι στο περιθώριο" και "να είναι χρήσιμη..."

Δεν μας λέει όμως με ποια γραμμή;Μάλλον μας λέει άλλα αυτό δεν έχει καμμιά σχέση με το τι ήταν η Α/συνέχεια..έχει σχέση με τον ΣΥΝ..και την σοσιαλδημοκρατιά

Ανώνυμος
21 Μαΐου 2012 στις 10:34 μ.μ.

Μάρκομ Ξ:
Προβοκάτορες είναι αυτοί που χρησιμοποιούν το photoshop:

http://www.axiaplus.gr/article/6621/otan-h-aygh-esbhse-to-sfyrodrepano-me-photoshop/

Προβοκάτορες είναι αυτοί που μιλάνε στο λαό εξ ονόματος της ενόητας της Αριστεράς και συνεργάζονται με τους λαμογοπασοκους που ο λαός πληρώνει σήμερα.

Ανώνυμος
21 Μαΐου 2012 στις 10:42 μ.μ.

Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρών οι κότες. Μια χαρά έκανε η Αυγή και τους έσβησε και το σφυροδρέπανο από την σημαία.Άντε και υφυπουργοί στο υπουργείο του... Αρσένη!

Μάρκομ Ξ
22 Μαΐου 2012 στις 12:19 π.μ.

Προς ανώνυμο 21 Μαΐου 2012 10:34 μ.μ.

(Σχολιάζω μόνο ως προς το πρώτο σκέλος του σχολίου σου που αναφέρεται στο σβήσιμο του σφυροδρέπανου από την Αυγή. Το δεύτερο τμήμα του σχολίου σου επέτρεψέ μου να μην το σχολιάσω.)

Το ότι το σβήσιμο του σφυροδρέπανου ήταν μια απαράδεκτη (όσο και άχρηστη πολιτικά κίνηση) δεν αναιρεί σε τίποτα το προηγούμενο σχόλιό μου. Ο καθένας κρίνεται για αυτά που γράφει και πράττει.

Ανώνυμος
22 Μαΐου 2012 στις 12:31 π.μ.

H KΩΛΟΤΟΥΜΜΠΑ ΠΑΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙ...
topaz

22 Μαΐου 2012 στις 12:46 π.μ.

Οσο η οικονομική και πολιτική ελίτ θά εντείνουν την επιθεσή τους στον κόσμο της εργασίας η αριστερά για να είναι χρήσιμη θα πρέπει να αγωνίζεται για το ελάχιστο. Με μια μικρή διαφορά.
Αυτή απλά δεν είναι αριστερά.
Σχετικά με τις κολοτούμπες θα πρέπει να εθελοτυφλεί κάποιος για να μην βλέπει τις κολοτούμπες που ήδη έχει κάνει ο σύριζα από τις εκλογές έως σήμερα.
Και μία συμβουλή, εαν μου επιτρέπετε.
Τη θεωρεία της χαμένης ψήφου να την χρησιμοποιήσετε πιό εντατικά στις επόμενες εκλογές.
Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Ανώνυμος
22 Μαΐου 2012 στις 3:16 π.μ.

Φαντάζομαι ότι αριστερά-κομμουνισμός-αναρχισμός-ότι θέλετε, είναι να κάνουμε ψυχαναλύσεις σε όσο το δυνατόν μικρότερες ομαδούλες, να δουλεύουμε σα χαμάληδες, να μας κυβερνάν τα αφεντικά και να τρώμε ξύλο και χημικά στους δρόμους περιμένοντας τη δευτέρα παρουσία που δεν την πιστεύουμε κιόλας.Το πρόβλημα τελικά είναι εγκεφαλικό.Δεν εξηγείται διαφορετικά.

Πνουρος
22 Μαΐου 2012 στις 3:28 π.μ.

Η αυτιπαγιδευση των διαμορφωτων της πολιτικης του ΣΥΡΙΖΑ συνισταται οτι εχουν επιλεξει να παρασυρουν υπερ τους "εδω και τωρα" και με φουρια μια μεγαλη μεριδα του εκφυλισμενου συντηρητικου πασοκικου πολιτικου μικροαστισμου. Ετσι δεν ειναι παραξενο που κοβουν την επικοινωνια -αλλοθι αριστερης πολιτικης- με σχετικα πιο ριζοσπαστικα τμηματα του κινηματος. Πιστευουν οτι ετσι κι αλλιως θα καρπωθουν τις ψηφους τους με εκβιαστικο τροπο λογω της υπαρχουσας πολωσης.

Οσο για τη σταση της ΚΟΕ το ακολουθο τμημα του κειμενου ειναι αδιασειστος μαρτυρας της πολιτικης ρηχοτητας και του ιδεολογικου κομφορμισμου: "Ταυτόχρονα ενισχύουμε τον αγώνα ενάντια στην κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη, αντιλαϊκή, πολιτικά αντιδραστική και γερμανοποιημένη Ευρώπη." Πολυ μπαναλ ... μεχρι και ο Γιωργακης μετα την πτωση του εχει εκφραστει παρομοια! Αλλα μηπως χανουμε το χρονο μας ασχολουμενοι με τους Τσουκατους του 2020?

Ανώνυμος
23 Μαΐου 2012 στις 6:03 μ.μ.

Η ανακοινωση της ΚΟΕ πραγματικά αποτελεί μνημείο κωλοτούμπας. Μας λέει σε επιτηδευμένη ψευδοαρειστερή ρητορική τα εξής: η έξοδος από την ΕΕ ήταν κλασσική θέση της αριστεράς που παραμένει και σήμερα επίκαιρη αλλά σήμερα τα πράγματα μετατοπίστηκαν (!!!!!!) γιατί είναι η γερμανία που επιβλήθηκε στην ΕΕ (!!!!) της οποίας επιβολής προέκυψαν τα μνημόνια, τα οποία πρέπει πρώτα να πατάξουμε μένοντας στην ΕΕ (!!!!)Κυριολεκτικά σοκαριστική η ανακοίνωση

Ανώνυμος
26 Μαΐου 2012 στις 9:10 π.μ.

Καλα αυτο τελευταιο οτι για την ΚΟΕ φταιει η ΕΕ ..αλλα η Γερμανια , τα μνημονια ...μου θυμιζει

Εγω το ακουσα απο την Γιαδικιάρογλου ...που το ακουσε απο την Ξανθοπουλου ....την Πολυχρονοπούλου!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=w6JUgwUPuv8

Εκει στην Κοε σας φτυνουν...και εσεις νομιζετε οτι βρέχει ...

Ανώνυμος
27 Μαΐου 2012 στις 9:54 μ.μ.

Οι «κωλοτούμπες» είχαν αρχίσει νωρίτερα πριν ένα χρόνο +

Ο Ρούντι Ριναλντι της ΚΟΕ με κείμενό του με τίτλο "Δεν παίζουμε με το μεταναστευτικό" εναντιώθηκε στην κατάληψη από 300 μετανάστες-εργάτες στην Νομική,. Ο εργατικός διεθνισμός της ΚΟΕ πήγε περίπατο. ΚΟΕ προτήμισε να συντάχθει με την «γραμμή» Κουμουνδούρου του ΣΥΝ η οποία δεν «κάλυψε» το Δίκτυο . Όμως κομμουνιστής χωρίς εργατικό διεθνισμό δεν είναι κομμουνιστής. Μάλλον οι μετανάστες-εργάτες δεν ανήκουν στην εργατική τάξη κατά τον Ρούντι.

Η ΚΟΕ διέγράψε τα μισά της στελέχη που έλεγαν ότι η απάντηση στην κρίση δεν είναι ζήτημα πατριωτικό και είναι ταξικό. Επισήμως γιατί δημοσιοποιήθηκαν οι συζητήσεις – αποφάσεις του Ρούντι Ριναλνι. Στην πραγματικότητα γιατί ανέκευψε το όλο ζήτημα της ταξικής και όχι εθνικής απάντησης απέναντι στην κρίση. Η επώνυμη ανακοίνωση των "αποχωρήσαντων" – διεγραμμένων δημοσιεύτηκε για λίγο σε γνωστό διαδυκτυακό χώρο.

Η ΚΟΕ περιέφερε τον Καζάκη ως «γκουρού». Και δεν τολμήσε να τον πιέσουν για τα αν είναι ταξικό ή εθνικό θέμα, φτάνει που είχαν «κοινό». Για να πάει ο Καζάκης στην Σπίθα βρίζοντας χυδαία όλη την αριστερά και μετά στον Παπαθεμελή. Ας τα «λουστούν» εφόσον αποφασίσαν ότι η απάντηση στην κρίση δεν δίνεται ταξικά αλλά εθνικά.

Στα ευρύτερα πλαίσια της "ζύμωσής της ΚΟΕ" με τον λαό, έβγαλαν αφίσα τα κατσαρολίκα (που παραπέμπουν και στα κατσαρολικά των διαδηλώσεων κατά Αλλιέντε) τότε στους αγανακτισμένους του Συντάγματος. Εκείνοι λένε πως η κατάσταστη ήταν παρόμοια με της Αργεντινής εξού και τα «κατσαρολικά» στις αφίσες της. Όμως η προ 10 ετών κατάσταση στην Αργεντινή ήταν εσωτερική στάση πληρωμών σε μισθούς συντάξεις - κλείσιμο τραπεζών – υποτίμηση του πεσο. Μήπως πέρσυ τέτοια εποχή είχαμε παρόμοια φαινόμενα;

«Αποενοχοποιησε» τους ακροδεξιούς με τον συγχρωτισμό στην πλατεία και απαρνούμενη τα κομμουνιστικά σύμβολά της .Και αυτό με ευθύνη μεγάλου μέρους της αριστεράς. Όχι μόνο της ΚΟΕ αλλά και άλλων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιων συνιστωσών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που αρνήθηκαν τα σύμβολά τους(σημαίες - συνθήματα - παρέμβαση), μπας και γίνει «αρεστές» στις «πλατείες».

Αποτέλεσμα η "αφασία" της αριστεράς στο "πέσιμο" σε σωματεία και στο ΜΛ-ΚΚΕ. Αφού στα πλαίσια της ζύμωσης ανέχθηκαν τα εθνικιστικά σύμβολα, απεμπολώντας τα κομμουνιστικά, στο πλαίσιο ενός "ευρύ-μετώπου" με τις "πλατείες" και αφού ανέχθηκαν τους οπαδούς της θεωρίας των Μασόνων, των Νεφελίμ, των "αλητών - προδοτών - πολιτικών" ας μάθουν τις συνέπειες των πράξεών τους. Λαϊκή δεξιά + ακροδεξιά + φασιστική δεξιά είχαν συνολικά το 21% στις πρόσφατες εκλογές(10,6 + 2,9 + 7 + 0,6). Η πλατεία Συντάγματος με την απαγόρευση κομμάτων - συμβόλων - συνδικάτων έστρεψε το ρολόι στα δεξιά όχι στα αριστερά.

Ανώνυμος
29 Μαΐου 2012 στις 11:32 μ.μ.

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=64941
άμα λέω άμα υπάρχει σοβαρός άνθρωπος ανάμεσα σε αυτούς που σχολιάζουν, μπορούν να διαβάσουν την απάντηση του Γιώργου Τσίπρα μέλους της ΚΟΕ στις αηδίες και το ξεκατίνιασμα περί κωλοτούμπας...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger