Home » , » Οταν οι πλουτοκράτες και τα τσιράκια τους προκαλούν

Οταν οι πλουτοκράτες και τα τσιράκια τους προκαλούν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 29 Απριλίου 2012 | 5:05 π.μ.

Καμιά εκτίμηση δεν έχουμε στον Μάκη Κουρή και στην βδομαδιάτικη φυλλάδα του «Το Παρόν». Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν του αναγνωρίζουμε ότι κάποιες φορές δεν έχει πρόβλημα να γράψει τα πράγματα όπως είναι και να προβεί σε αποκαλύψεις. 
Όπως το συγκεκριμένο σημερινό του δημοσίευμα που αναφέρει ότι ο Παπαδήμος πλήρωσε 511 ευρώ φόρο για αποδοχές 2.238.484 ευρώ!

«Για τους .. σωτήρες μας, τις περιλάλητες προσωπικότητες που θέλουν, δια διορισμού, όχι με την ψήφο του λαού να μας κυβερνήσουν, δεν ισχύει ό,τι οι νόμοι προβλέπουν για τους κοινούς θνητούς, τον λαουτζίκο, τον φτωχοσυνταξιούχο, τον περιπτερά, εκείνον που έχει ένα ψιλικατζίδικο. Για τους κυρίους αυτούς δεν υπάρχουν φόροι ούτε περικοπές ούτε μειώσεις ούτε απολύσεις ούτε ανεργία, φτώχεια και πείνα. Ο διορισμένος πρωθυπουργός μας, που την άλλη Κυριακή λήγει η θητεία του ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Ο,τι βγάζει ο Κ. Παπαδήμος είναι όλα αφορολόγητα», γράφει ανάμεσα στα άλλα.

Και για να τεκμηριώσει τα ισχυριζόμενα της η εφημερίδα παραθέτει τα εκκαθαριστικά της Εφορίας του διορισμένου πρωθυπουργού. 

Και επειδή κατά την άποψη μας και τα ονόματα έχουν την σημασία τους να θυμηθούμε ένα ρεπορτάζ του Ν. Μπογιόπουλου για το πόσα δηλώνουν στην εφορία κάποιοι πλουτοκράτες. Ο δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» παρουσίασε τρία εκκαθαριστικά της εφορίας ενός τραπεζίτης, ενός εφοπλιστής και ενός βιομήχανος.  Με μια διαφορά. Είχε σβήσει τα ονόματά τους και έγραφε στο ρεπορτάζ του: «Είναι δυνατόν πλουτοκράτης να δηλώνει ατομικό ετήσιο εισόδημα κάτω από 32.000 ευρώ, λιγότερα δηλαδή απ' όσα δηλώνει ένας μισθωτός των 2.300 ευρώ (μεικτά); Στο κράτος των καπιταλιστών, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του Καρατζαφέρη, του ΣΕΒ και των τραπεζιτών, γίνεται... Γίνεται πλουτοκράτης να δηλώνει ατομικό ετήσιο εισόδημα 12.419 ευρώ, κάτι ελάχιστα δηλαδή πάνω από το περσινό αφορολόγητο για τους μισθωτούς; Στο κράτος του πλουτοκράτη, γίνεται... Γίνεται πλουτοκράτης να δηλώνει ατομικό ετήσιο εισόδημα... 1.764 ευρώ (!!!); Στο κράτος των καπιταλιστών, των μονοπωλίων, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του Καρατζαφέρη, του ΣΕΒ και των τραπεζιτών, στον κόσμο της ΕΕ και του ΔΝΤ, γίνεται...».

Ο Ν. Μπογιόπουλος ανέφερε στο ρεπορτάζ του: «Δεν θα αναφέρουμε τα ονόματά τους. Εξηγούμαστε: Το θέμα εδώ δεν έχει να κάνει με "κουτσομπολιό" όσον αφορά τον τάδε ή τον δείνα, αλλά με τη συνολική πρακτική της άρχουσας τάξης, του κράτους της άρχουσας τάξης, των κυβερνήσεων της άρχουσας τάξης. Πρακτική που κάθε άλλο παρά εξαντλείται στους συγκεκριμένους».

Εμείς δεν το θεωρούμε «κουτσομπολιό» να βγαίνουν στον αφρό τα ονόματα των καπιταλιστών και του πολιτικού τους προσωπικού  που «νόμιμα» βρίσκουν τρόπους να μην πληρώνουν φόρους. Δεν μπορεί να είναι υπέρμαχοι της φοροκαταιγίδας που επιβάλλουν στα λαϊκά στρώματα, -στο όνομα της «σωτηρίας της πατρίδας»- και οι ίδιοι να βρίσκουν τρόπους να πληρώνουν λιγότερους φόρους από ένα συνταξιούχο του ΟΓΑ! Γ’ αυτό μετά το δημοσίευμα του Μπογιόπουλου  κάναμε αυτή την ανάρτηση.  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger