Home » , , » Δικαστές και μπάτσοι προκαλούν

Δικαστές και μπάτσοι προκαλούν

Από giorgis , Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010 | 2:49 μ.μ.

Η περιπέτεια του Κύπριου φοιτητή Αυγουστίνου Δημητρίου δεν έχει τέλος. Μετά τον άγριο βασανισμό και τα σωματικά τραύματα που υπέστη από μπάτσους ήρθε η ώρα μετά την τελευταία εξέλιξη της υπόθεσης του να νοσηλεύεται με βαριά ψυχολογικά προβλήματα όπως καταγγέλλει ο δικηγόρος του Παναγιώτης Μανώλης.

Σύμφωνα, λοιπόν με τα λεγόμενα του δικηγόρου οι μπάτσοι –οι ίδιοι που τον βασάνισαν ανελέητα- «πριν καταλάβουν ότι το περιστατικό έχει καταγραφεί από τις κάμερες», τον τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί και «αν δεν είχε αποκαλυφθεί η πραγματικότητα τώρα θα είχε καταδικαστεί σε βαθμό κακουργήματος»!!!

Ο Αυγουστίνος, λοιπόν, καλείται σύντομα να καθίσει στο σκαμνί του κατηγορουμένου.

«Εχω εξαγριωθεί σαν άνθρωπος και σαν συνήγορος. Για μένα είναι εξοργιστικό, απαράδεκτο και μόνο που συντάχτηκε αυτό το κλητήριο θέσπισμα σε βάρος του Αυγουστίνου Δημητρίου. Ο Αυγουστίνος από την μέρα που έμαθε ο κατηγορητήριο έχει πανικοβληθεί, έχει πάθει σοβαρότατο ψυχολογικό πρόβλημα, παρακολουθείται τώρα από ψυχολόγους και συντηρείτε με φάρμακα. Φανταστείτε όταν έρθει η ώρα να καθίσει στο ειδώλιο του κατηγορουμένου», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Παράλληλα χαρακτήρισε αδιανόητο, μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η εισαγγελική αρχή να έχει ασκήσει δίωξη σε βάρος του εντολέα του για «απείθεια, αντίσταση, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης, απλή σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αδικήματα πάρα πολύ σοβαρά», και μάλιστα επικαλούμενη τις «καταθέσεις των αστυνομικών που έχουν καταδικαστεί για τον βασανισμό του Αυγουστίνου».

Παραθέτουμε αποσπάσματα από το κατηγορητήριο που υπογράφει η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Αγορίτσα Καράτζιου, για να δείτε ότι η προκλητικότητα μπάτσων και δικαστών δεν έχει όρια:
«Ενώ έχει διαφύγει από τον προαύλιο χώρο του Χημείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατευθύνθηκε προς τη διασταύρωση των οδών Εγνατία και Αγγελάκη, όπου έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς της διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και, όταν αυτοί επιχείρησαν να τον συλλάβουν, τους απώθησε με τα χέρια του και τους χτύπησε με γρονθοκοπήματα και με τα πόδια του, προκειμένου να τους εξαναγκάσει να μην πραγματοποιήσουν τη σύλληψη».
Πριν συλληφθεί, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο που του αποδίδετε: «Εκσφενδόνισε επανειλημμένως τεμάχια μαρμάρων και σκυροδέματος κατά των αστυνομικών, οι οποίοι εκτελούσαν νόμιμη διατεταγμένη υπηρεσία … Μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο για τη ζωή τους λόγω των επικίνδυνων μέσων που χρησιμοποίησε για να τους πλήξει με αυτά σε ευπαθή σημεία και ακάλυπτα σημεία του σώματος, πλην όμως η πράξη του δεν ολοκληρώθηκε όχι με δική του θέληση, αλλά επειδή οι αστυνομικοί απέφυγαν τα χτυπήματα».

Και εντάξει. Οι μπάτσοι που καταδικάστηκαν για το βασανισμό του φοιτητή μπορεί να καθάρισαν με ποινές-χάδι εξαγοράσιμες -5 ευρώ την ημέρα- σκεφτείτε όμως την προκλητικότητα των μηχανισμών του συστήματος να σέρνουν τώρα τον βασανισθέντα κατηγορούμενο με τον μισό ποινικό κώδικα.
Αναλογιστείτε επίσης πόσες περιπτώσεις υπάρχουν που δεν υπήρχαν τηλεοπτικές κάμερες και από τις κατασκευασμένες μπατσάδικες κατηγορίες βρέθηκαν καταδικασμένοι νεολαίοι!!!
Ο Αυγουστίνος Δημητρίου στάθηκε «τυχερός» στην ατυχία του –όπως στο παρελθόν και ο Παναγιώτης Κετίκης (ο φοιτητής με τα "πράσινα παπούτσια") ή ο βρετανός διαδηλωτής Σάιμον Τσάπμαν- γιατί συμπτωματικά υπήρξαν βίντεο που φανέρωναν τις μπατσάδικες σκευωρίες.
Πόσοι όμως νεολαίοι δεν φυλακίστηκαν –όπως με τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008- και δεν καταδικάστηκαν γιατί οι μαρτυρίες των μπάτσων θεωρούνται πάντα «αξιόπιστες» από τους δικαστές;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger