Home » , » Ολα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν

Ολα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν

Από giorgis , Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009 | 4:29 μ.μ.

«Νεκρή βρέθηκε στο κελί της μια κρατούμενη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Ηδη διατάχθηκε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου της.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ότι ο θάνατος προήλθε από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών, καθώς άλλες δύο κρατούμενες βρέθηκαν να έχουν κάνει χρήση».
Η είδηση πανομοιότυπη σε όλα τα σημερινά ΜΜΕ.

Τόσο «απλά» περνούν όλα τα καθεστηκυία Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης μια κατάσταση που υπάρχει και διαιωνίζεται στις Ελληνικές φυλακές.

Και δεν αναφερόμαστε σ’ αυτά που λένε οι αστοί κοινωνιολόγοι ότι σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία απουσιάζει απ' τις φυλακές το 70% των θέσεων στους κοινωνικούς λειτουργούς που απαιτείτε, το 75% σε νοσηλευτικό προσωπικό, ότι δεν υπάρχουν εγκληματολόγοι στις φυλακές και άλλες τέτοιες τρίχες κατσαρές.
Λες και άμα υπήρχαν θα άλλαζε ριζικά η κατάσταση. Με ασπιρίνες δεν γιατρεύετε ο καρκίνος.
Και ο καρκίνος που επικρατεί στις φυλακές λέγετε «σωφρονιστικό σύστημα» και «Ανθρωποφύλακες».

Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα δημοσιεύματα μας λένε ότι μια γυναίκα στις φυλακές Κορυδαλλού βρέθηκε νεκρή από την χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Φυσικά δεν είναι κάτι καινούργιο ότι μέσα στις φυλακές υπάρχει ένα τεράστιο εμπόριο ναρκωτικών και κάποιοι θησαυρίζουν απ’ αυτό.

Με την ευκαιρία αυτής της είδησης ανατρέξαμε στο αρχείο μας και συναντήσαμε μια ανάρτησή μας που έχει γραφτεί πριν πάρα πολλά χρόνια. Την ξαναδιαβάσαμε –αποσπάσματα παραθέτουμε παρακάτω- και είναι σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα από τότε:

«Στις φυλακές γίνετε ένας τεράστιος τζίρος από την εμπορία ναρκωτικών. Ενας αντεισαγγελέας Εφετών, ο Στ. Μαντακιοζίδης, έκανε λόγο ότι στις φυλακές Κορυδαλλού η ηρωίνη που διακινείτε τον χρόνο είναι πάνω από 1 δισ. δρχ, οπότε η σημερινή κατάσταση βολεύει πάρα πολλούς. Και δεν τολμάει κανείς να αγγίζει αυτή την κατάσταση γιατί θα έχει κακά ξεμπερδέματα.

Πριν αρκετά χρόνια ένας δημοσιογράφος απ' το περιοδικό "Μετρό", ο Νίκος Βαφειάδης, τόλμησε να αφήσει κάποια υπονοούμενα για το "μεγάλο αφεντικό" του Κορυδαλλού, τον αρχιανθρωποφύλακα Αραβαντινό.
Το αποτέλεσμα; Ο Αραβαντινός του έκανε αγωγή και του ζητούσε 50 εκατομμύρια δρχ ήταν τότε) για την "ηθική βλάβη που υπέστη".
Ηταν και ένα μήνυμα αυτό και σε όσους θα τολμήσουν να αμφισβητήσουν το καθεστώς που υπάρχει μέσα στις φυλακές.

Μήπως ξέρετε, άλλωστε κανέναν δημόσιο υπάλληλο που να έχει την καριέρα του Αραβαντινού;
Ο τύπος κατηγορήθηκε για ένα σωρό υποθέσεις, προφυλακίστηκε, αποφυλακίστηκε υπό όρους τους οποίους παραβίασε, προφυλακίστηκε ξανά για να αποφυλακιστεί και να βρεθεί τελικά ξανά το μεγάλο αφεντικό στις φυλακές Κορυδαλλού. Εδώ ολόκληρος πρώην υπουργός δικαιοσύνης, ο Κουβελάκης τον είχε κατηγορήσει για συμμετοχή σε παράνομα κυκλώματα και αντί να τιμωρηθεί ο ανθρωποφύλακας έχασε την θέση του ο υπουργός.

Μόνο απ’ τα αλληλοκαρφώματα των ανθρωποφυλάκων (είναι πολλά τα λεφτά που παίζονται σ’ αυτά τα κυκλώματα και κάποτε τα χαλάν στην μοιρασιά) μπορεί κάποια φορά να βγει η μπόχα αυτή στον αφρό.
Όπως έγινε με τον αρχιφύλακα του Κορυδαλλού Φωτάκη, πριν κάποια χρόνια. Τότε τον είχαν μπαγλαρώσει να έχει όπλα και ηρωίνη που πουλούσε στους κρατουμένους. Ξέρετε ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Εκανε μερικά φεγγάρια διακοπές στις φυλακές της Κέρκυρας, δαπάνες ελληνικού δημοσίου, και επανήλθε δριμύτερος στα "θεάρεστα καθήκοντα του"».

Όπως λέει και το ρεφρέν του τραγουδιού, «όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν»
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger