Home » , » Πράσινη οικονομία και πράσινα άλογα

Πράσινη οικονομία και πράσινα άλογα

Από giorgis , Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009 | 5:50 μ.μ.

«Εμείς οι προοδευτικές δυνάμεις προτείνουμε ένα νέο οικονομικό μοντέλο. Το μοντέλο της "πράσινης ανάπτυξης" που θα απαντά ταυτόχρονα στην κλιματική αλλαγή, στην ενεργειακή ασφάλεια και την αυτονομία, στις οικονομικές ανισότητες, στην ποιότητα ζωής και εργασίας. Μια "πράσινη επανάσταση" για το σήμερα και το αύριο της χώρας μας».

Γ. Παπανδρέου.

«Η δέσμη μέτρων της ΕΕ για τις κλιματικές αλλαγές και την ενέργεια δημιουργεί τη βάση για ένα νέο, πράσινο new deal, που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας σε διεθνές επίπεδο».

Στ. Δήμας – Επίτροπος της Ε.Ε για το Περιβάλλον.

Ανάλογες δηλώσεις για την «πράσινη οικονομία» και για την «πράσινη ανάπτυξη» μπορεί να παραθέσουμε δεκάδες.
Και μπορεί να μην έχουμε δει καμιά ουσιαστική στροφή στην «πράσινη οικονομία» αλλά τα «τσακάλια» έχουν ήδη ανθιστεί ότι οι «πράσινες μπίζνες» έχουν χοντρή κονόμα.

Από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Greenpeace» που λανσάρει λαμπτήρες γνωστής εταιρείας, (να σημειώσουμε ότι όπως έχει ήδη καταγγελθεί στο Ευρωκοινοβούλιο, αυτοί οι λαμπτήρες περιέχουν επικίνδυνο υδράργυρο) μέχρι την πρόσφατα συσταθείσα οργάνωση Green Tank ποντάρουν να τα κονομήσουν χοντρά στο όνομα της «πράσινης οικονομίας».

Και έχει ενδιαφέρον να σταθούμε λίγο στο τελευταίο κατασκεύασμα που ονομάζετε Green Tank.
Μαζεύτηκε ένα τσούρμο πρωτοκλασάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ (Γιώργος Πανταγιάς, Σπύρος Βούγιας, Νίκος Παπανδρέου, Γιάννης Ρουμπάτης κ.α) και είπαν να μας δώσουν τα «φώτα» τους «για την δημιουργία μια σύγχρονης δεξαμενής ιδεών για την πράσινη αλλαγή», όπως γράφουν στο Δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησαν.
Στόχοι τους, λένε «η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης, η έρευνα κι η μελέτη των προβλημάτων που προκύπτουν από τα αναπτυξιακά πρότυπα, η μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η κατάρτιση αναπτυξιακών σχεδίων».

Παραμύθια. Με τις διασυνδέσεις που έχουν με το κυβερνητικό κόμμα θα παντελωνιάσουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για τις «πράσινες μελέτες» τους, όπως θα τσεπώσουν την μερίδα του λέοντος από τα ανάλογα κονδύλια της Ε.Ε.

Όλα τα’ άλλα που λένε είναι ιστορίες για «πράσινα άλογα».

Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι στο περιοδικό «Επίκαιρα» υπάρχει ένα πολύ διαφωτιστικό άρθρο. Το τιτλοφορεί: Μ.Κ.Ο: Μ.πιζνες Κ.αλα Ο.ργανωμενες, και στην εισαγωγή του σημειώνει:

«Στη μεγαλύτερη «μπίζνα» από συστάσεως ελληνικού κράτους τείνουν να εξελιχθούν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ο αριθμός των οποίων γνωρίζει καλπάζουσα αύξηση τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Καλύπτοντας ευρεία γκάμα επιλογών, από το περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα έως το αρχαίο δράμα και την ποιμαντική διακονία, η Ελλάδα έχει σχεδόν 10πλάσιο αριθμό ΜΚΟ από τη Γερμανία, δείχνοντας ότι ορισμένοι συμπολίτες μας είτε έχουν αυξημένες ανθρωπιστικές, περιβαλλοντικές ή πολιτιστικές ανησυχίες, είτε έχουν βρει έναν ωραίο τρόπο για να τσεπώνουν γρήγορα και εύκολα δημόσιο χρήμα. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός τους, που δυο χρόνια πριν ανερχόταν στις 30.000 περίπου, σήμερα ξεπερνά τις 60.000»!
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger