Home » » Πάγκαλος και Οτσαλάν

Πάγκαλος και Οτσαλάν

Από giorgis , Τρίτη 7 Απριλίου 2009 | 1:49 μ.μ.

Είναι γνωστή η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Θ. Πάγκαλου και ΚΚΕ που φυσικά γίνεται για τις μικροκομματικές σκοπιμότητες αυτών των κομμάτων.

Ο σημερινός «Ριζοσπάστης» όμως παρουσιάζει τον ρόλο του Θ. Πάγκαλου –σαν υπουργός εξωτερικών που ήταν τότε- στην κατάπτυστη ενέργεια της κυβέρνησης Σημίτη να παραδώσει στα χέρια της στρατιωτικοφασιστικής χούντας, της Τουρκίας, τον Οτσαλάν.

Παρακάτω διαβάζουμε αποσπάσματα από την έκθεση του Ελληνα πρέσβη στην Κένυα, του Γ. Κωστούλα, που αποκαλύφθηκε το Μάρτη του 1999. («Μεγάλος τραγουδιστής», ήταν το συνθηματικό όνομα του Πάγκαλου)

***
«(...) Συνομιλία με Κιθουρίμα (σσ: Κενυάτης αξιωματούχος), περίεργο τηλεφώνημα Αμερικανού και αναχώρηση δυο επισκεπτών αναφέρονται αμέσως σε κ. Παπαϊωάννου (σσ: διευθυντής διπλωματικού γραφείου υπουργού Θ. Πάγκαλου), οποίος λέγει ότι θα τα μεταφέρει σε "μεγάλο τραγουδιστή", δηλαδή κ. υπουργό (σσ: Θ. Πάγκαλο), και αναλαμβάνει υποχρέωση "να μας τραγουδήσει, αφού ακούσει τραγούδι μεγάλου τραγουδιστή" (...).
*
Περί ώρα 14.00, κ. Παπαϊωάννου επικοινωνεί με πρεσβεία και εντέλλει υπογράφοντα μεταφέρει με "δεσποινίδα Κατεχάκη", δηλαδή κ. Καλεντερίδη, σε Οτσαλάν ότι πρέπει ταχύτερο δυνατόν απομακρυνθεί από "εθνικά χρώματα". Σε ερώτησή μου "και να πάει πού;", κ. Παπαϊωάννου απαντά ως εξής:
"Μεγάλος τραγουδιστής έχει εκνευριστεί. Κάναμε μια εξυπηρέτηση. Μην μας τη βγάζουν από τη μύτη. Να πάει σαφάρι. Να πάει όπου θέλει. Μακριά από εθνικά χρώματα" (...).

*
Περί 10.00, κ. Καλεντερίδης επικοινωνεί με αρχηγό του. Τελευταίος μόλις έχει πληροφορηθεί τα περί αιτήσεως ασύλου (σσ: από τον Οτσαλάν) και εξαγριωμένος απαντά ως εξής:
"Να του πεις ότι είναι ηλίθιος. Διέπραξε αθλιότητα. Αυτό που έκανε δεν είναι τίποτα. Δεν ισχύει. Να του πεις να τσακιστεί να φύγει γρήγορα και να πάει όπου θέλει. Εμείς δεν του τάξαμε τίποτα. Πέτα τον έξω, ρε Σάββα, να τελειώνομε. Σε παρακαλώ, παιδί μου" (...).

*
Μετ' ολίγον, κος Διακοφωτάκης απαντά σε τηλέφωνο, σε οποίο "κάποιος ονόματι Μιχάλης" ζητά κ. Καλεντερίδη.
Κος Καλεντερίδης προσέρχεται και σε ανοιχτή ακρόαση λέγονται εξής:
"Σάββα άκουσέ με, είμαι ο Τζοβάρας, είναι εδώ τρεις υπουργοί και ο αρχηγός, κρέμονται τρεις υπουργοί από σένα, το καταλαβαίνεις; Να πας αμέσως και να τον πετάξεις έξω με τη βία" (...).
*
Τζοβάρας συνεχίζει:
"Σε παρακαλώ Σάββα, πέτα τα έξω τα μ....πανα να τελειώνουμε. Μπορείς να το κάνεις. Πρόσεξε γιατί αν δεν το κάνεις, όταν έρθεις πίσω θα σε αποστρατεύσουν. Μπορείς να το κάνεις. Είναι τρεις υπουργοί εδώ" (...).

Λίγο αργότερα, μας τηλεφωνεί κ. Παπαϊωάννου και ζητά να "ερευνήσωμε αγορά" ώστε εξευρεθούν ντόπιοι "φουσκωτοί", δηλαδή, μπράβοι, οποίοι αναλάβουν επιχείρηση βίαιης αποχωρήσεως Οτσαλάν και συνοδών του από κατοικία (...).

Υστερα, δεχτήκαμε τηλεφωνήματα από κ. Παπαϊωάννου και ΕΥΠ και μας έγινε γνωστό ότι Αθήνα αποφάσισε εδώ έλευση τεσσάρων "φουσκωτών", οποίοι αναλάβουν επιχείρηση βίαιης απομακρύνσεως (...)».

Πέρα απ’ την ιστορική αξία αυτής της αναφοράς βλέπουμε και τον καιροσκοπισμό των πολιτικών εκπροσώπων της αστικής τάξης.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2010 στις 4:17 π.μ.

Θεόδωρος Πάγκαλος:

Ο άνθρωπος που κάποτε προλόγισε το βιβλίο του Ροζανβαλλόν για την αυτοδιαχείρηση....

Ο άνθρωπος που κάποτε "προιδοποιουσε" ορισμένους κύκλους του ΠΑΣΟΚ ότι αυτός προέρχεται από την άκρα αριστερά...

Ο άνθρωπος που κάποτε άφηνε να εννοηθεί σε απλά μέλη του κινήματος - υποκριτικά και ψεύτικα- ότι αποτελεί του μαύρο πρόβατο του Αμερικανικού Ιμπεριαλισμού...

Η ψευτιά και ο Γκαιμπελισμός αποτυπωμένος σε ένα πολιτικό στέλεχος που γλύφει εκεί που κάποτε και καλά έφτυνε...

Ο εγγονός του δικτάκτορα, (βέβαια δεν εννοώ ότι υπάρχει κληρονομική ή οικογενειακή ευθύνη) που υπηρετεί σήμερα τη δικτακτορία του Κεφαλαίου και των αφεντικών...

Στο προσωπο του αποτυπώνεται με τον καλύτερο δυνατό πρόσωπο η υποκρισία και ο φαρισαισμός, η μαύρη προπαγάνδα, ο άθλιος καιροσκοπισμός που χαρακτήρίζει το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης...

Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΕ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 70.

ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΛΑΘΕΜΕΝΑ ΠΙΣΤΕΨΑΝΕ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΩΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ...

ΟΥΕ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ, ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ...



ΟΥΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.

15 Φεβρουαρίου 2015 στις 5:18 μ.μ.

όχι ΟΥΕ, αλλά ουαί υμίν...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger